çocuğumuz olmuyor diye dengesizce söylenen laf

İnsan en yakınından böyle laf duyunca üzülüyor malesef.. Amacı zaten incitmek, kırmaktı. Büyük konuşmamak gerek. Artık önemsemiyorum, ruh sağlığının çok iyi olmadığı düşüncesindeyim. Allaha havale ediyorum. Bu arada desteğin içinde ayrıca teşekkürler canım

İnsaallah tek ümidim derdim herşeyim o zaten ben işimi önce Allaha sonrada dr bıraktım hayırlısı inş en yakın zamanda anne 'lik' grubuna gireriz en çok istediğim kk bağırmak bende hamileyim diye

Bence bu kadar üzülmenize lüzum yok, sonuçta bazı sebeplerle ne kadar mesafeli de olsanız o sizin öz abiniz ve şakalaşmak istemiş olabilir.Bana kalırsa siz biraz alıngan davranmışsınız.
Çocukla alakalı da hiç kendinizi üzmeyin lütfen, 20 yaşında bilmem kaç aydır aralıksız uğraşan insanları okuyoruz bu site de.. Rabbim doğru zamanı bilir, siz tevekkül edin yeter.

Onun yarasi varmisda, hepinize küsecek sebep ariyormus. Senin lafinla, senle alakali bir durum icin neden tüm aileye küsüyor, cok belli etmis kendini, hic yüz vermeyin bence, arayip sormayin sakin. Aileden uzak kalsin bakalim, nasilmis.

Erkek cocuk miras meselesine gelince, gecenlerde bende böyle birseye sahit oldum, hala sokdayim.
Ailenin tam 6 kizi - hepsi evli- ve 1 ogullari var. Babalari ölünce, oglan kalan mirasi tamamen üstüne gecirmek istiyor. Evler, is yeri, arsa, ne varsa.
Duydugumda yok artik dedim, neden kizlarin hakki verilmesinki, cok büyük rakamlar bunlar. Kizlardan iki tanesi ben hakkimi isterim deyince, sizin kocalariniza yedirmem babamin parasini diye cikismismis abileri.
Enisteler altina araba ceksin diye yapmazmis asla. Bu tür laflar.
Aslinda inata bindirirler sandim, ama kizlarin hepside imzaladi ve miraslarindan vazgectiler.
Bir tanesinede sordum, hani sen hakkini ariyacaktin, ne oldu, bari biraz para ne verseydi diye.
Annem Abin seni ortada birakmaz, esinin eline para gecse gider kari kizla yer, elin ogluna güven olmaz, birde bir tek Abin var, sonucta o oglan, sizin eslerinizde size yapsin ev falan vs gibi konusmus. Kizlari ayiplamislar konu komsular abilerine hemen imzayi atmadiklari icin, kiz hic miras istermi (!) demisler.
Ay bilmiyorum, bir yasima daha girdim. Bence kizlarin daha cok ihtiyaci var güvenceye, erkek her yerde calisir, yapar eder.
Yani bir tek sizin ailede sorun olmuyor, yine siz bari hakkinizi korumussunuz, anneniz yanindaymis, ondanda abiniz hepinize küsmüs. Ellerde neler var...

insanlar çoğu zaman çok düşüncesiz olabiliyorlar abinizin çocuğu varsa ve kolay sahip olduysa sizi anlamayabilir.siz yine açık açık anlatmışsınız durumu ben o kadar detay bile vermezdim.abiniz çok alıngan boşverin hiç uğraşmayın derim.inşallah en yakın zamanda bebğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.

bu arada miras olayı bizdede kızlara verilmez.bana açık açık şimdiden söylendi.seni okuttuk üniversite okudun.zaten hani yeterince masraf yapıldı sana bişey yok gibilerinden.belki ucuzundan bir ev. diğerleri erkeklere.üniversitedede harcamalarıma o kadar dikkat ettimki anlatamam.kitaplara para bile vermedim fotokopilerle falan çalıştım ama kimseye yaranılmıyor işte.

O kızlara acıdım valla, hadi birisinin ikisinin aklı yetmedi, diğerlerine ne oldu. Hep aynı söz. Benim abimde aynı lafı etti. '' el oğluna para yedirmem'' diye. Kendisinin yanında el kızı var ama, hiç onu hesaptan saymıyor.Yazık olmuş o insanlara, tatlım gönülsüz verilen, hak sayılmayan maldan kimseye hayır gelmez. Hani derler ya ''ağlayanın malı, gülene hayır olmaz diye'' eminim o abi, hayrını görmeyecektir.

Bizim meselemize gelince abim erkek olduğundan, anneme o bakacakmış ondan fazla alacakmış. Halbuki şimdiye kadar bize hiç maddi yardımı bile olmayan, annemi devamlı azarlayan, horlayan bir kişi, anneme nasıl bakacakmış ki. Annem yalnız yaşıyor, çok şükür sağlığı sıhhati yerinde, çok yaşlıda değil. Kısacası biz anladıkki, bu mirası yani evi alıp satacak. Çünkü kendisinin evi var, anneme bakma söz konusu bile olamaz. Biz hak olan ne ise, o olsun dedik. Bize demediğini bırakmadı. Kırgındı, bu meseleden sonrada sildi hepimizi. Allah akıl ve vicdan versin canım ne diyeyim.Bu arada Teşekkürler değerli yorumun için

Yapı olarak alınganım evet haklısın, ama keşke bana kardeş alınma, ben kötü bir şey demedim felan dese, ben zaten birşey demedim ki. Bana fesatsın, hepiniz öylesiniz diyor. Gerçi abimden mantıklı bir söz beklenemez canım. Aynı abim, babamı gömüp mezarlıktan döndükten sonra kardeşimle bize '' bunlarda başıma kaldı, evlenmediler'' diyen bir abi. Halbuki kendisi bizden 11 saat uzaklıkta yaşayan, bize asla maddi yardım desteği yapmayan, tam tersi evlenene kadar çalışan eve bakan benim. Hatta onların eksiklerini bile alan, bunlar söylenmez ama çocuğunun dershane ücretini verende benim. karşılığı bu olsa gerek...
Bu arada çok teşekkürler değerli yorumun için

Valla canım, o gün geldiğinde, hakkını ara derim . ne demek seni okutmuşlar yetmiş, sende o babadan anneden değilmisin. Zaten kanunlarımızda kız evladından yana, yani eşit olarak bölüyor. Sen izin vermedikçe senden alamazlar. Sadece ailen verirse o başka tabi. O zamanda ailen senin hakkını yemiş olacak. hak deyince akan sular durur demişler. İnşallah böyle bir yanlışa gitmezler..
Bu arada güzel dileklerin için çok teşekkürler..aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…