- 10 Ekim 2016
- 1.843
- 2.504
- 83
Kayınvalidem çok inatçıdır, hatalı olduğunu asla kabul etmez. Çok içli dışlı değiliz, arada bir torununu sevmeye gelir. Dün geldi, çocuğa bir şeyler yediriyordum. Peçete almak için arkamı döndüm, doldurmuş kaşığı ağzına sokmuş. Bizimki tıkandı tabi, daha yeni yeni ek gıdaya başladı. Ağzında çevirip yutmayı yeni öğreniyor. Neyse açıldı nefesi, ağzındakini yutmaya çalışırken bir kez daha kaşığı doldurup ağzına sokmaya çalıştı. "Anne o kaşıktaki çok, onun yarısını verelim hem ağzındakini yutsun önce biraz bekle istersen" dedim. "Aa hayır o öyle olmaz bak yalıyor kaşıktan" diye bir şeyler söylüyordu ki çocuğum aldı kaşığı fırlattı bir daha da ağzını açıp yemedi.
Uykudan uyandı, tırnağına kadar terlemiş çocuk, "hayır terli değil" diye yatağından kaldırıp sevmeye çalıştı, "çok terli üstünü değiştiricez" dedim, bakıcı da araya girdi "izin verin giydireyim, sonra kucağınıza veririm" dedi. Üstüste böyle uyarı alınca suratı asıldı, giderken bozuktu baya. Bu sefer üzüldüm. Ne diye inatlaşıp kendini uyarttırıyorsun ki? Çocuğu yediren, doğduğundan beri uykusundan uyandığında giydiren benim. En iyi ben biliyorum çocuğumun düzenini, tamam deyip çekilsen ne olur? Ben kendi teyzeme, kuzenime de çocuğumun düzenini bozdurmuyorum. Kimse benle inatlaşmıyor, sen neden bilmişlik taslıyorsun? Ne anneanne ne babaanne, kimse anneyle inatlaşmasın ya. Of içimi döktüm.
Uykudan uyandı, tırnağına kadar terlemiş çocuk, "hayır terli değil" diye yatağından kaldırıp sevmeye çalıştı, "çok terli üstünü değiştiricez" dedim, bakıcı da araya girdi "izin verin giydireyim, sonra kucağınıza veririm" dedi. Üstüste böyle uyarı alınca suratı asıldı, giderken bozuktu baya. Bu sefer üzüldüm. Ne diye inatlaşıp kendini uyarttırıyorsun ki? Çocuğu yediren, doğduğundan beri uykusundan uyandığında giydiren benim. En iyi ben biliyorum çocuğumun düzenini, tamam deyip çekilsen ne olur? Ben kendi teyzeme, kuzenime de çocuğumun düzenini bozdurmuyorum. Kimse benle inatlaşmıyor, sen neden bilmişlik taslıyorsun? Ne anneanne ne babaanne, kimse anneyle inatlaşmasın ya. Of içimi döktüm.