Çocuğun annesiyle inatlaşmayın

Evet konuda tamamen size hak verdim zaten.
Ve ayni sekil tamamen katiliyorum 'kimse cocuguna annesinden iyi bakamaz kimse cocugunun kotulugunu istemez' o yuzden yorumdaki tavriniz nahoş olmuş bir nevi kendinizle celismissiniz.

Hayır çelişmedim, burada bir "kendi işine bakma" eşiği var. Sürekli kendinden örnek veren ve çocuğumun bakımına inatla karışan birisinin çocuklarının geçmişini elbette sorgularım, yoksa eşimin kardeşinin geçirdiği hastalıklar çok da umrumda değil, o zamanın şartları der geçerim normalde de sınırını bilmeyen kayınvaldeye bir süre sonra sakin kalmıyorsunuz.

Hele bi evlenin, kayınvalideniz olsun, çocuğunuz doğsun, bakımı hakkında üstüste müdahaleye uğrayın, o zaman da böyle sakin böyle anlayışlı olursanız nobel barış ödülünü alırsınız herhalde.

Sizin yine iyimiş. Bende 27 günlük bebeğim var iki gündür kayınvalidem sarılık bu çocuk herhalde yüzü sarı yok gözü sarı diye olan şekerli suyu icirdi .içime kurt düştü eşime dedim doktora gittik korktum bende bi şey olursa diye. Gittik topuk kanı aldılar bi sürü ağladı yavrucum sonuç temiz çıktı.Sabahtan beri sinirlerim bozuk eve gelmesin istiyorum bugün gelecektiçok biliyorlar yani .

Ya kıyamam :( bizimki de tam tersi, sapsarı çocuktan için "neden doktora götürüyosunuz sarılık falan değil abartmayın" deyip sarılık olduğu anlaşılınca "sarı kıyafet giydirirsen olacağı budur" demiş biri :D

Ya kıyamam :KK43: bizimki de tam tersi, sapsarı çocuktan için "neden doktora götürüyosunuz sarılık falan değil abartmayın" deyip sarılık olduğu anlaşılınca "sarı kıyafet giydirirsen olacağı budur" demiş biri :KK70:

Hahahha cahillikte son nokta. :işsiz::işsiz:
Benim kayınvalide de geçen geldiğinde diyor neymiş beni dinlememeliymiş, vermeliymiş su bebeğime, vermediği için sarılık olmuş, ilk iki gün sarılıktan uyumuş (genel anestezi ile sezaryen oldum) su verse öyle olmazmış (3. Gün mü ne verdiydi zaten ama ona sorsan izin vermemişim). Öyle aman aman sarılığı da yoktu hani, idrar yollarından 4. Gün hastaneye yattığında yapılan testlerde sınırın az üzerinde olduğu anlaşılmıştı.

Ay aman düşündükçe içim şişiyor ya. Ne çok biriktirmişim meğerse.:bicak:

İlla çocuğun ölmesi lazım bunlara göre bir şey olması için. Eşime babaannesi bakmış, eşimin kardeşine kayınvalidem bakmış. O da boğmaca, zatüree, iltihaplı göz bilmem nesi bir sürü hastalık geçirmiş. Daha ne olsun. Böyle bakmışsın işte. Ne inatlaşıyosun hala.
Fazla üst perdeden konuşmayın kreşe başlayınca hemen hemen tüm çocuklar geçiriyor bu hastalıkları. Ha çocuğu sırça köşkte oturtacaksanız bilemem

Fazla üst perdeden konuşmayın kreşe başlayınca hemen hemen tüm çocuklar geçiriyor bu hastalıkları. Ha çocuğu sırça köşkte oturtacaksanız bilemem

E eşim geçirmemiş, geçiren çocuk da kreşe gitmemiş. Olabilir de olmayabilir de. Siz genelleme yapmayın, işime karışılırsa üst perdeden konuşurum.

İyi konuşun zaten bunları hiçbiri sizin çocuğunuzunbaşına gelmez:işsiz:heyy allahım:KK45:

Yahu gelmez mi diyorum elbette gelebilir ama ben kimseye annelik taslamam, bana annelik taslayana söylenirim diyorum. Yani burada sırf konu açan kişiye yüklenmek amaçlı konuyu alakasız yere çekmek moda oldu, büyük konuşma senin çocuğunun başına da gelir diyorsunuz resmen. El kadar bebekle ilgili ne biçim bir temenni, utanmasanız hastalansın da gör sana müstehak diyeceksiniz. Nasıl insanlar oldunuz akıl sır erdiremiyorum. Ne dediğinizin farkında mısınız? Ayıptır günahtır yahu.

Yahu gelmez mi diyorum elbette gelebilir ama ben kimseye annelik taslamam, bana annelik taslayana söylenirim diyorum. Yani burada sırf konu açan kişiye yüklenmek amaçlı konuyu alakasız yere çekmek moda oldu, büyük konuşma senin çocuğunun başına da gelir diyorsunuz resmen. El kadar bebekle ilgili ne biçim bir temenni, utanmasanız hastalansın da gör sana müstehak diyeceksiniz. Nasıl insanlar oldunuz akıl sır erdiremiyorum. Ne dediğinizin farkında mısınız? Ayıptır günahtır yahu.
Takma kv yi bildigin gibi buyut canim. Bosver olumsuz yorumlari olumlulari al. Kv ler buyutmusler cocuklarini bizimkilri biraksinlarda biz buyutelim iyi yada kotu.

Ben özellikle cocugunun duzenine karisilmasindan hoslanmam annem bile 3 cocuk bututtu bana sorar cogu seyi.

Asıl siz nasıl insansınız da sizi büyük konuşmayın milleti kınarken benzer sıkıntıları yaşayabilirsiniz diyen birisini birde azarlar tondan konuşuyorsunuz kendinize gelin biraz. Bir de yaptığınızı haklı çıkarmak için el kadar bebeğe beddua ettiğimi söylemişsiniz asıl bu ayıbın önde gidenidir. Biri birşey söylediğinde daha da yukarıdan konuşup suç bastırmaya çalışmayın, gerek yok böyle şeylere. Sizinle aynı fikirde olmayanları duymak istemiyorsanız konu açmazsınız yada yazın konunun başına benle aynı fikirde değilseniz hiç bana yazmayın pohpohlanmak istiyorum diyin bizim gibiler de yazmaz. Demagoji yapmanın alemi yok.

Asıl siz nasıl insansınız da sizi büyük konuşmayın milleti kınarken benzer sıkıntıları yaşayabilirsiniz diyen birisini birde azarlar tondan konuşuyorsunuz kendinize gelin biraz. Bir de yaptığınızı haklı çıkarmak için el kadar bebeğe beddua ettiğimi söylemişsiniz asıl bu ayıbın önde gidenidir. Biri birşey söylediğinde daha da yukarıdan konuşup suç bastırmaya çalışmayın, gerek yok böyle şeylere. Sizinle aynı fikirde olmayanları duymak istemiyorsanız konu açmazsınız yada yazın konunun başına benle aynı fikirde değilseniz hiç bana yazmayın pohpohlanmak istiyorum diyin bizim gibiler de yazmaz. Demagoji yapmanın alemi yok.

Başına gelsin de gör havasında yazan biri yüzünden boş yere polemikten banlanamıycam kusura bakmayın.

Kaynana laf anlamaz ki. İlla inatlaşacak bir konuda,en iyisini onlar biliyor. Biz zaten birşey bilmiyoruz.
Hiç de üzülme ben olsam laf sokar gönderirdim.

Az once bebisimi emzirdim sut bogazina kacti sanirim oksurmeye basladi aklimi kaybetcektim korkudan.bu kadin cocugu bikere nefessiz birakmis nie ustune hala ayni hatayi yapmaya calisiyor Allah'im ne insanlar var ya.cocugunu koru bu kadinla yanliz birakma

Az once bebisimi emzirdim sut bogazina kacti sanirim oksurmeye basladi aklimi kaybetcektim korkudan.bu kadin cocugu bikere nefessiz birakmis nie ustune hala ayni hatayi yapmaya calisiyor Allah'im ne insanlar var ya.cocugunu koru bu kadinla yanliz birakma

Ay yok sadece biberon mamasını verdiririm çok isterse. Allah korusun yetişkin gibi yemek yedirmeye çalışıyor.

Geçenlerde ailemi ziyarete gittim. Çok hareketli bir oğlum var ve annemi defalarca uyarmama rağmen çaydanlığı yine çocuğun ulaşacağı ön göze koymuştu. Bu kadar uyarıya rağmen yine koyduğunu görünce "anne illa yanması mi lazım anlaman için?" Dedim. El cevap "bu kadar pimpirikli olma, sizi ben büyüttüm bak hala yaşıyorsunuz."

"Anne uc kez yandım ben. Birinde yüzüm yandı bir ay boyunca cibinlik içinde sırt üstü yattım. Birinde komple sağ bacagim yandı yine bir ay tedavi. Birinde kolum yandı. Bunları yaşarken çok kucuktum üstelik. Biraz daha dikkatli bir anne olsaydın o acıları cekmezdim"

Dedim. Sonuç küstü konuşmuyoruz. Kendim için annemi hiç kırmadım. Lakin mevzu evladım olunca dayanamıyorum ben de. Eski anneler pek rahat. Allah korumus da ölmeden bugünlere gelmişiz işte. Çocuğunuzla ilgili konularda taviz vermeyin. Zira benim öz annem o kadar rahattır ki yeğenim az kalsın boguluyordu elinde. Peşinde sürekli dolasmasam benim oğlan da ya yanacak ya bogulacak zaten.

Geçenlerde ailemi ziyarete gittim. Çok hareketli bir oğlum var ve annemi defalarca uyarmama rağmen çaydanlığı yine çocuğun ulaşacağı ön göze koymuştu. Bu kadar uyarıya rağmen yine koyduğunu görünce "anne illa yanması mi lazım anlaman için?" Dedim. El cevap "bu kadar pimpirikli olma, sizi ben büyüttüm bak hala yaşıyorsunuz."

"Anne uc kez yandım ben. Birinde yüzüm yandı bir ay boyunca cibinlik içinde sırt üstü yattım. Birinde komple sağ bacagim yandı yine bir ay tedavi. Birinde kolum yandı. Bunları yaşarken çok kucuktum üstelik. Biraz daha dikkatli bir anne olsaydın o acıları cekmezdim"

Dedim. Sonuç küstü konuşmuyoruz. Kendim için annemi hiç kırmadım. Lakin mevzu evladım olunca dayanamıyorum ben de. Eski anneler pek rahat. Allah korumus da ölmeden bugünlere gelmişiz işte. Çocuğunuzla ilgili konularda taviz vermeyin. Zira benim öz annem o kadar rahattır ki yeğenim az kalsın boguluyordu elinde. Peşinde sürekli dolasmasam benim oğlan da ya yanacak ya bogulacak zaten.

Sizinki doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar durumu olmuş. Allah korusun :(

+1

Hic kimse evladindan degerli degil annen bile canim en iyisini yapmissin.:anne::KK200::nazar:

Back
X