Çocuğun annesiyle inatlaşmayın

Aaa o en iyisini bilirken sen kimsin de sana soracakmış? Benim kaynana da öyle. Geçen eşim yoktu haftasonu, sınav var diye de onu çağırmıştım. Tutturmuş çocuğu sen taşıyamazsın, sen yapamazsın vs sonunda tutmadım kendimi bugüne kadar ben taşıdım, bundan sonra da taşıyabilirim dedim, sesi kesildi. Ama yok illa laf edecek ya bu sefer de başladı 'madam mö, oğlum acıktın hadi madam mö'ye git, sen ona işin düşünce git, aman senin profesör annenle ordinaryus profesör baban çok bilir' vs vs. Alttan alta yaşınız genç siz de doğurun bir tane diyorum ama anlamıyor. Bir gün direkt Çok istiyorsanız kendiniz doğurun bir tane diyeceğim de bakalım ne zaman.

Yani özetle kayınvalideler hep böyle, sen a dersin o z der. Boşuna sıkma canını:)

Emziriyorsunuz diye mi madam mö diyor size? Ne terbiyesizlik :KK20:

Emziriyorsunuz diye mi madam mö diyor size? Ne terbiyesizlik :KK20:

Aynen, kendince 'sözde' şaka yapıyor ama günde (abartısız) bin kere söyleyince işin espirisi kalmıyor. Tabii bir de tüm bu yaptıkları eşim yokken. Hayır bir de çocuğu bir 'sevmesi' var bizi kötüleyerek; annen/baban şunu şunu yaptırmıyor mu biz yaparız sen merak etme, annen kucağa alışmasın diyor o yüzden kusura bakma burada oturacaksın (zaten saatlerdir kucağındaydı, aklına esti koydu) vs vs ay :) bir de benim kayınvalide iyi olanlardan yani... Umarım ben böyle olmam diyorum.

Benim ilk kizimda cok oldu bu sen bilmiyorsun acemisin vs vs simdi ikinci kizimda ben cocuklarima şöyle böyle baktim demesine firsat vermiyorum bende artik tecrubeliyim diyorum..

Olurmu oyle hic:)
Onlarin zamaninda boylemiymis elinde bez yikarlarmis.
Ikisi pespese dogmusmus. Elinde camasir yikayip su tasirmis.
Ondan iyimi biyorsun sen.
kv onlar onlarin dedigi olcak illaki.

Haklısın valla
Ona sorsak bende çocuk büyüttüm der birde ...
Eskiler hiç birşey bilmiyor

2 kere sorun yaşadım kayınvalidemle evlendiğimden beri. Biri bu ek gıdada yedirme şekliydi. Elimden kaşığı alıp “öyle değil böyle yedirilir”diyip benim carlamamla son bulan bi tartışma yaşamıştık küçük çaplı. Bi daha hep “acaba şöyle mi yapsan” diye öneri sunup çekildi kenara.

Hevesliler anlıyorum. Ama artık onların zamanındaki bilgisizlik kalmadı. Teorik bilgiyle doğum yapıyor kadınlar. Uygulayarakta tecrübe ediyor. Doğrusu neyse kim ne derse desin zaten yine onu yapıyoruz. Boşuna uğraşıyorlar.

Boşverin iyi olmuş. Duracağı yeri bilsin yani.
Ben kaç tane büyüttüm birşey olmaz demekle olmuyor o iş.
Sizde annesiniz,siz daha iyi tanırsınız çocuğunuzu.

İlla çocuğun ölmesi lazım bunlara göre bir şey olması için. Eşime babaannesi bakmış, eşimin kardeşine kayınvalidem bakmış. O da boğmaca, zatüree, iltihaplı göz bilmem nesi bir sürü hastalık geçirmiş. Daha ne olsun. Böyle bakmışsın işte. Ne inatlaşıyosun hala.
Kayınvalidenize öfkeniz çok sanırım. Belkide altında başka sebepler vardır bilemem ama sizce de bu yorumunuz ağır olmamış mı? Hangi anne çocuğunun zatürre olmasından,boğmaca olmasından %100 sorumlu tutulabilir? Benim kozım 7 kere ateşsiz zatürre geçirdi. Sebebi ben miyim yani? Bakamadık sizin zihniyete göre. Alerjisi varmış ve tek sebep buymuş.Hayır bazen ne kadar iyi bakılsada olacak hastalıkkarın önüne geçemiyor insan. Bu yorumunuzu çook acımasızca buldum. Boğmaca da bulaşıcı bir hastalık ve aşısı hemen yapılamadığı için(3.ay da yapılıyor yanlış hatırlamıyorsam) her bebek risk altında. Bulaşması çok mümkün. Hastaneden bile alınabiliyor mikrop. İlgisiz,beceriksiz bir anne ile alakası yok yani.

Bu da onlardan. Üç günlük lohusayken topuk kanı için sağlık ocağına gittiğimizde "bebek hep memede kalıyor sütü yetmiyor mu ki acaba" dedi hemşireye. Hemşire de "yenidoğan bebekler hep memede kalmak ister, siz bunları düşünmeyin, yapmanız gereken sadece yeni anneye moral vermek" dedi. Bizimki mosmor :KK70:
Amin :KK70:

Oğhhh içimin yağları eridi.

Aaa o en iyisini bilirken sen kimsin de sana soracakmış? Benim kaynana da öyle. Geçen eşim yoktu haftasonu, sınav var diye de onu çağırmıştım. Tutturmuş çocuğu sen taşıyamazsın, sen yapamazsın vs sonunda tutmadım kendimi bugüne kadar ben taşıdım, bundan sonra da taşıyabilirim dedim, sesi kesildi. Ama yok illa laf edecek ya bu sefer de başladı 'madam mö, oğlum acıktın hadi madam mö'ye git, sen ona işin düşünce git, aman senin profesör annenle ordinaryus profesör baban çok bilir' vs vs. Alttan alta yaşınız genç siz de doğurun bir tane diyorum ama anlamıyor. Bir gün direkt Çok istiyorsanız kendiniz doğurun bir tane diyeceğim de bakalım ne zaman.

Yani özetle kayınvalideler hep böyle, sen a dersin o z der. Boşuna sıkma canını:)

Aynen, kendince 'sözde' şaka yapıyor ama günde (abartısız) bin kere söyleyince işin espirisi kalmıyor. Tabii bir de tüm bu yaptıkları eşim yokken. Hayır bir de çocuğu bir 'sevmesi' var bizi kötüleyerek; annen/baban şunu şunu yaptırmıyor mu biz yaparız sen merak etme, annen kucağa alışmasın diyor o yüzden kusura bakma burada oturacaksın (zaten saatlerdir kucağındaydı, aklına esti koydu) vs vs ay :) bir de benim kayınvalide iyi olanlardan yani... Umarım ben böyle olmam diyorum.

Ne kadar düşüncesiz ve kaba bir kadın. Müsaade etmeyin ki, ne demek ya madam mö:KK11:

Kaynananız hiç de iyi değil, ben de senelerce kendimi iyi kadın diye kandırdım, gayet de art niyetle hareket ettiğini anlayınca onca zaman idare ettiklerime üzülüyorum şimdi.

Çocuğum konusunda herkese hak ettiğini veririm. Ben onu korumakla, hakkını savunmakla mükellefim. Ters tepki görmek istemeyen yerini bilsin:KK47:

Kayınvalidenize öfkeniz çok sanırım. Belkide altında başka sebepler vardır bilemem ama sizce de bu yorumunuz ağır olmamış mı? Hangi anne çocuğunun zatürre olmasından,boğmaca olmasından %100 sorumlu tutulabilir? Benim kozım 7 kere ateşsiz zatürre geçirdi. Sebebi ben miyim yani? Bakamadık sizin zihniyete göre. Alerjisi varmış ve tek sebep buymuş.Hayır bazen ne kadar iyi bakılsada olacak hastalıkkarın önüne geçemiyor insan. Bu yorumunuzu çook acımasızca buldum. Boğmaca da bulaşıcı bir hastalık ve aşısı hemen yapılamadığı için(3.ay da yapılıyor yanlış hatırlamıyorsam) her bebek risk altında. Bulaşması çok mümkün. Hastaneden bile alınabiliyor mikrop. İlgisiz,beceriksiz bir anne ile alakası yok yani.
Katılıyorum.
Cok ayıp cok acimasizca bir yorum olmus.
Cocugunuz hasta olduğunda allah vermesin basina bir sey geldiginde kayinvalideniz size ayni laflari iade edebilir demek oluyor bu.
Ayni sekilde karsilik alsaniz vereceginiz tepkiyi merak ettim.

Kayınvalidem çok inatçıdır, hatalı olduğunu asla kabul etmez. Çok içli dışlı değiliz, arada bir torununu sevmeye gelir. Dün geldi, çocuğa bir şeyler yediriyordum. Peçete almak için arkamı döndüm, doldurmuş kaşığı ağzına sokmuş. Bizimki tıkandı tabi, daha yeni yeni ek gıdaya başladı. Ağzında çevirip yutmayı yeni öğreniyor. Neyse açıldı nefesi, ağzındakini yutmaya çalışırken bir kez daha kaşığı doldurup ağzına sokmaya çalıştı. "Anne o kaşıktaki çok, onun yarısını verelim hem ağzındakini yutsun önce biraz bekle istersen" dedim. "Aa hayır o öyle olmaz bak yalıyor kaşıktan" diye bir şeyler söylüyordu ki çocuğum aldı kaşığı fırlattı bir daha da ağzını açıp yemedi.
Uykudan uyandı, tırnağına kadar terlemiş çocuk, "hayır terli değil" diye yatağından kaldırıp sevmeye çalıştı, "çok terli üstünü değiştiricez" dedim, bakıcı da araya girdi "izin verin giydireyim, sonra kucağınıza veririm" dedi. Üstüste böyle uyarı alınca suratı asıldı, giderken bozuktu baya. Bu sefer üzüldüm. Ne diye inatlaşıp kendini uyarttırıyorsun ki? Çocuğu yediren, doğduğundan beri uykusundan uyandığında giydiren benim. En iyi ben biliyorum çocuğumun düzenini, tamam deyip çekilsen ne olur? Ben kendi teyzeme, kuzenime de çocuğumun düzenini bozdurmuyorum. Kimse benle inatlaşmıyor, sen neden bilmişlik taslıyorsun? Ne anneanne ne babaanne, kimse anneyle inatlaşmasın ya. Of içimi döktüm.

İhtiyaç olursa sorarız zaten, karışmasın kimse annelere.
Hazır beslenmiş altı değişilmiş çocuk, sev kenara geç işte. İlla bi boy göstermeleri lazım sanki.

Oğhhh içimin yağları eridi.

Ne kadar düşüncesiz ve kaba bir kadın. Müsaade etmeyin ki, ne demek ya madam mö:KK11:

Kaynananız hiç de iyi değil, ben de senelerce kendimi iyi kadın diye kandırdım, gayet de art niyetle hareket ettiğini anlayınca onca zaman idare ettiklerime üzülüyorum şimdi.

Çocuğum konusunda herkese hak ettiğini veririm. Ben onu korumakla, hakkını savunmakla mükellefim. Ters tepki görmek istemeyen yerini bilsin:KK47:

Öyle tabii, biz çocuklarımızı korumakla mükellefiz. Ses etmedim ben, rica ettim geldi diye, bir de eşim olmadığı için. O olsaydı zaten demezdi de. :) her ne kadar eşimle paylaşamasam da kadın doğruları çarpıtarak söylediği için bir şey demiyorum ona ben, kendi söylediği şeyleri ben demişim gibi anlatıyor. Daha pazartesigünü onların bulunduğu şehirden geçtik, dönerken uğrarsınız di mi dediler, ben de evlerine girmek istemediğim için vaktimiz kısıtlı dedim. O da bozuldu gelmeyin o zaman hiç, karanlığa kalmayın dedi. Neyse işte iş erken bitince uğrayalım dedik. Sofra da serkaps da size uğramadan geçeceğiz diyince ben yemek yapmadım dedi :işsiz:

eşime az biraz anlattım bana niye çağırdınki zaten, bundan sonra bırakmam sizi zaten dedi :) (şehir dışına kursa gitmişti)

Aman yazdıkça yazasım geliyor, takıldığım çok şeyi var kadının da kendi annemin yapmadığını yaptığı için (düşük yaptığımda kalktı 7-8 saatlik yolda geldi, annemle aynı şehirde oturuyorduk o zaman) vs ses etmiyorum da, sabır da bir yere kadar pek tabii. Yakında laf yarışına gireriz zaten. Bir gün oğluma beni kötülemekle elinize ne geçiyor acaba diyivereceğim de bakalım ne zaman :) oğlum da daha 6 aylık, anlamıyor zaten, anlayacağı zaman da laf ettirmem.:KK12:

(Dipnot: kızım kızım der ama pek haz etmediğini, sevmediğini ve çok güzel rol yaptığını biliyorum zaten. O oğlunun hatrına ben de eşimin hatrına idare etmeye çalışıyoruz birbirimizi.)

Cok haklisiniz.

Direkt mesafeyi koyun yani siniri cizin.

Babaanne elbet torununu sever hakkidir.

Ancak ihtiyaclarina ve duzenine karistigi an tepkinizi verin.
Bebek buyutmekte cok dogru veya yanlis yoktur. Benim bebegimin alisik oldugu gidaya sizin bebeginiz alisik degilse ona dokunur. Benim bebegim evde hayvana alisiktir sizinki degilse bir anda oksurtebilir veya bebek korkabilir. Kimi bebek erken dis cikartir 7 8 aylikken ufak ufak yer kimi bebek 15 aylik hala dis cikartmaz benim sipa gibi...
Benim bebegim bir saat corapsiz kalsa karni agriyor ama sokakta yalin ayak gezen yavrular var. Malesef ki oyle alismislar.
O dogru bu yanlis demenin faydasi yok. Dogru bildigi kendisine kalsin sizin bebeginizin duzenine uymuyorsa yanlistan farksizdir.

Her bebek kendine ozgudur.
Her zaman bakanlar disinda kimse karismamali.

Cocugunuz hasta olduğunda allah vermesin basina bir sey geldiginde kayinvalideniz size ayni laflari iade edebilir demek oluyor bu.

Hayır bu demek olmuyor çünkü ben onun işine karışarak BON NOSOL BOYOTTOM BON MOKOMMOL COCOK BOKOROM demiyorum, onun işine karışmıyorum bu nedenle kimse bana böyle bir şey diyemez.

Bunun haricinde haklısınız evet kin kusmuşum. Ama sürekli ben nasıl büyüttüm lafı duyunca insanın aklına bunlar geliyor. Hiçbir şey olmaz, benim çocuğum tuvaletlerde uyuyakaldı, keçilerle aynı biberondan süt içti bak kaç yaşına geldi diyor, gelmiş çocuk ama nasıl gelmiş işte. Elbette ki hastalık annenin kabahati değildir normal şartlar altında ama kimse evladını tuvalette yattı diye anlatıp gülmez herhalde değil mi?

Z zencefilli limonata geçmiş olsun kızınıza, demek istediğim bu değildi. Eğer sizi incittiysem özür dilerim.

Hayır bu demek olmuyor çünkü ben onun işine karışarak BON NOSOL BOYOTTOM BON MOKOMMOL COCOK BOKOROM demiyorum, onun işine karışmıyorum bu nedenle kimse bana böyle bir şey diyemez.

Bunun haricinde haklısınız evet kin kusmuşum. Ama sürekli ben nasıl büyüttüm lafı duyunca insanın aklına bunlar geliyor. Hiçbir şey olmaz, benim çocuğum tuvaletlerde uyuyakaldı, keçilerle aynı biberondan süt içti bak kaç yaşına geldi diyor, gelmiş çocuk ama nasıl gelmiş işte. Elbette ki hastalık annenin kabahati değildir normal şartlar altında ama kimse evladını tuvalette yattı diye anlatıp gülmez herhalde değil mi?

Z zencefilli limonata geçmiş olsun kızınıza, demek istediğim bu değildi. Eğer sizi incittiysem özür dilerim.
Evet konuda tamamen size hak verdim zaten.
Ve ayni sekil tamamen katiliyorum 'kimse cocuguna annesinden iyi bakamaz kimse cocugunun kotulugunu istemez' o yuzden yorumdaki tavriniz nahoş olmuş bir nevi kendinizle celismissiniz.

Sizin yine iyimiş. Bende 27 günlük bebeğim var iki gündür kayınvalidem sarılık bu çocuk herhalde yüzü sarı yok gözü sarı diye olan şekerli suyu icirdi .içime kurt düştü eşime dedim doktora gittik korktum bende bi şey olursa diye. Gittik topuk kanı aldılar bi sürü ağladı yavrucum sonuç temiz çıktı.Sabahtan beri sinirlerim bozuk eve gelmesin istiyorum bugün gelecektiçok biliyorlar yani .

Back
X