çizgi film derken, hepsini aynı kategoriye alıyorsunuz, yoksa bazı çizgi filmler mi demek istediniz.
ben bu konuda aydınlanamamışlardanım sanırım.
disney yapimi cizgi filmlerin hepsinde subliminal mesaj var.. öteki cizgi filmleri bilemem arastirmadim..ben cizgi filmlerini gereksiz buluyorum zaten hic birini izlettirmeyi düsünmüyorum cocuguma. daha kaliteli vakit gecirmek varken tv basina cocugu birakmak biraz kolayliga kaciyor bence. tabi cocugun birseyleri ögrenmesi icin izletilecek cizgi filmler vardir elbet ama illa tv den ögrenmek zorunda degil. hatta en gereksizi kötüsü bence tv den ögrenmesi.
subliminal mesaj diyince cogu insan amaaan hadi ordan bu neyin sacmaligi diyor vs aldirmiyor dalga geciyor hatta. ama bilimsel olarak mümkün ve baya etkili olan birsey bu
arastiran, okuyan anlar ..
yoksa kücücük cocuklara kendiliginden vahiy inmiyor üst üste binin vs diye. bilmedigi, görmedigi birseyleri yapmalari mümkün degil zaten. hem bunlar gayet cocuklarinin egitimine titizlikle dikkat eden anne babalarinin basina da gelebiliyor.. o da tv yüzünden iste.. tabi baska etkenler yoksa.
ama türkiye de ki insanlarimiz bu subliminal mesaj konularini pek aldirmiyor.. benim bircok yabanci arkadaslarim var evlerinde tv dahi bulundurmuyor cogu. tanidigim yabanci doktor ve ögretmenler dahil cocuklarina cizgi film izlettirmiyor bu yüzden.
neyse uzatmaya gerek yok..psikolojik olarak mümkün oldugunu bilen bilir, bilmeyen merak eden ögrenir.
hayatimizin cogu alaninda zaten bu manipulasyon teknigi kullanilir..reklam amacli olsun, siyasette vsvs
benim tek garipsedigim anlamadigim sey cocuklara niye cinsellik asilamak istedikleri.. toplum ahlakini bozmak istiyorlar diye düsünüyorum ama simdi örümcek kafali diye adlandirirlar beni kesin

ama cogu hristiyan dost ve arkadaslarim ile ayni fikirleri paylasiyoruz söylemis olayim