çocuğun özürlü mü soruları:(

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Abimin kızı otizm.Bu ayın sonunda 4 yaşına girecek. Yengem yeğenimi parkta oynatırken bi tane boş boğaz düşüncesiz kadın yengeme çocuğun özürlümü demiş onunda zoruna gitmiş bize anlattı bende üzüldüm...Geçenlerde de otobüs yolculuğunda otobüsteki kadınlar kendi aralarında özürlü herhalde cık cık cık diye fısırdaşmışlar. Yengem de ne diyosunuz be demiş seslenmiş.Neyse yiğenimin otizm olduğunu 2,5 yaşında öğrenmiştik.Rehabilitasyona gidiyo ama bi ilerleme göremiyorum. şuan canım yeğenim bebek gibi,bişeyleri anlayamıyo büyüdükçe yaşı ilerleyince kendi kendinin rahatsız olduğnu anlayacak mı? anlayıpta üzülücekmi

normalde sizin yorumlarınızı severim ama burdaki tavrınızı çok yanlış buldum.

benim de bi engelli kardeşim var. insanın 25 yaşında birinin beyninden geçenleri merak etmesi, acaba durumunun ne kadar farkında diye düşünmesi ne kadar zor bişey bilemezsiniz.

konu sahibi. siz de ablanız da canınızı sıkmayın. geçmiş olsun.

Otizmi bir erkek evladım var .Evet yaşı büyüdükçe farklılığı daha çok göze batacak ama çok şey de başarabilir.Çok seviyorum ve onu hiç bir şeye değişmem.Zamanla yengeniz de bu saçma sapan yorumlara alışacak ve umursamayacaktır.Allah sabrını da sevgisini de veriyor.Siz de üzülmeyin.

Keske herkes evlatlarina once insan olmayi ogretselwrde böyle kötü konuşmasalar Allah sizedr sabır versin ne güzel bi annesiniz

Neyi yanlış buldun? Soru sormuş ben de sorusuna cevap verdim kısa ve öz ve net.

Özürlü kelimesinin kullanmak bile doğru değil ki, mesela siz bunu nasıl ifade ediyorsunuz?
birine yeğeninizi anlatınca özürlü diyorsunuz, yoksa otizm hastası diye mi ifade ediyorsunuz..
Benim teyzem de hasta.. Biz hiç özürlü demedik asla kıyamayız çünkü..
Diğer olaya gelecek olursak, sürekli aktif ve bilinçli olmanız gerekiyor.. Çocuğu rehabilatasyon merkezine götürüp getirmekle olmaz bu iş.. Devlet kurumlarından fayda yoksa, durumda müsaitse özele gitmesinde fayda var..
bide onun için yapacağınız en güzel şey ondan asla utanmamak.. Eğer sizler çocuktan utanırsanız saklarsanız toplum içine çıkarmazsanız onun için iyi bir gelecek hazırlayamazsınız..

O engelli bir çocuk değil özel bir çocuk, siz ona özel olduğunu hissettirirseniz bir sorun olacağını sanmıyorum. Ha bir de gereksiz insanların gereksiz konuşmalarına hiç takılmayın, pek sever bazı insanlar böyle başkalarının çocuklarına bir kulp takmayı.

Yeğeniniz özürlü değil,özel bi çocuk..Otizmli bireylerin çoğunun herkesten farklı ve cok özel yetenekleri vardır. Doğru ve kaliteli bir eğitimle bu yönünü geliştirmesini sağlamanızı tavsiye ederim nacizane.. Malesef böyle insanlarla hayat boyu karşılacaksınız yengeniz ve siz, onlar özürlü diye fısıldaştıkça, size özel bir çocuk hatta bir melek gönderdiği için Rabbinize şükredip,meleğinize daha sıkı sarılacaksınız..Böylece hayat hem onun için hem sizin için cok daha güzel hale gelecek.. :) Allah yardımcınız olsun..

Teşekkür ederim.Beni en çok üzen onun bunları anlayacağı yaşa gelipte duyduklarına üzülmesi...çok kötü oluyorum..anne babasıda.Malesef insanlarımız düşüncesiz.Ben hep zayıf bi çocukluk geçirdim hep ayyy ne zayıf diye anneme derlerdi şimdi koca genç kız oldum yine zayıfım yine ne zayıfsın diyolar.Millet üzermiyim diye düşünmüyomu hiç bilmiyorum bu bile beni sinir eden bişeyken yeğenimin üzülmesini istemiyorum ama işte...elden bişey gelmiyo

Allah razı olsun...şimdi ilk kez bunları duyduğu için zoruna gidiyo.parkta kadın özürlümü kzın demiş, kadının yanında da ufak kızı da varmış anne özürlü ne demek filan demiş...yengem kötü olmuş.anlatınca bende öle tabi.Herşey Allah'tan evet.teşekkürler

ah bende yaşadım be arkadaşımm
işitme engelliyim.. eve yeni taşinmiştik..
başka konşuya şu komşunun kızı özürlü demişşş..
gelmiş anneme diyo senin kızın özürlü mü dedi annemde bunu kim söledi deyince oda X komşu dedi demiş..
annem gitmedi kavga etmeye kalkmadi çünkü biz yeni taşindik.. sustuk..
sonradan öğrendim ki üvey kızı da özürlüymüşş!! sevmediği kızına kıyasliyormuş beni..
hee dedim bide evlenirken pahalı şeylere aldirmaya kalkmaz mi illa bende gelcem demez mi peşimden salakça düşmelere başlamiştik yüz vermedim kadina.. darıldı küstü banane çok mu umrumda!!!!
demeseydii daha tanimadan kalbimi parçalayan kadin bana isindi... ben mi hiçç!!
boşver dedim.. takmadim..
özürlü kelimesi bana çok agir gelir engelli demesi ii de ben tuhaf hissediyorum kendimi hiç özürlü gibi hissetmedim!!
konuşuyorum cihazla duyuyorum çok şükür daha ne olsun...
o yegenin büyüyünce özürlü kelimesinden nefret edecektir..
bence o kadina hiç ilgi gösterme.. yengenin gücenmesi normal..
otizmler bebek gibi oluyorlar biliyorum severim bende engelliyim herkes engelli adayidirr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…