çocuğun özürlü mü soruları:(

Allah'ım konu sahibine yazayım derken yazınızı gördüm bu kadar büyük bir laf edince kendisi çok sevap kazanmıştır kesin. Özürlü diyen arkadaşa sensin özürlü deyip geçsin bence, onun dışında Allah ıslah etsin gerçekten düşünmeyen akılsız bencil ne kadar çok insan var. Herşey mükemmel ya başkasının çocuğunun derdine düşmüş eğitimi için 5tl ver desen ağlar ama fısfıs cakcak konuşurlar faydası dokunmuyor bari zarar vermese ama işte, doğum yapanlara süt yetmiyor mu çocuğa süt yaramamış diyen tayfada bunlarla aynı tür insan olarak görmüyorum ben onları, olsa olsa terliksi hayvan olurlar, ağzının üstüne terlikle vurmadığımız sürece konuşurlar. Yavrucak da alışır bir süre sonra umursamaz bence.

Ne kadar süredir eğitim alıyor bilmiyorum ama biraz zaman tanımakta fayda var. Her çocuk gibi otistik çocuklar da özel bireyler. Kendileri için tasarlanmış bir eğitime, eğitmenlerine ve eğitim ortamına alışması için aceleci davranmayın. Nasıl yapılır bilmiyorum ama siz de destek olmaya çalışın. İnsanlara da kulak asıp kendinizi üzmeyin. İşte o insanlar gerçekten özürlü. Yeğeninizde bir şey olmasaydı da kilosu, boyu, beslenmesi vs bir sürü şeyi ile ilgili yorum mutlaka yaparlardı. Temple Grandin isimli bir bayanın filmi vardı. Vakit bulursanız izlemenizi tavsiye ederim, gözlerim dolu dolu izlemiştim. Bilimsel yeterliği nedir bilmiyorum ama güzel bir film. Belki siz de bazı ipuçları yakalayabilirsiniz.

iki kuzenimde otizmlilerin gittiği bi okulda öğretmen.Çocukların zorlanmadıklarını ve sağlıklı bireylere ayak uydurabildiklerini söylüyorlar.Bunun eğitimle desteklenmesiyle bi ilgisi var mı ben bilemiyorum.Fakat onlara özel insanlar olarak bakıyoruz. Cahil insanların saçmalıklarına umarım yengeniz zamanla alışır,çünkü insanlar raydan çıkmış ne söylediklerini nasıl davrandıklarını bilmiyorlar.Allah yardımcısı olsun.

Yengeniz yegeninize her isi yapmasini soylesin. Her seyi yaptirsin. Yeri geldiginde bulasik bile yikasin.
Cunku ben tvde otizmli cocugu olan bir anne baba gordum. Cocuk universite bitirmis ve part time olarak garsonluk yapiuordu. Kadin diyordu ben ona hic acimadim. Her isi yaptirdim, her seyi ogrettim cocugum da boylece basarili oldu diye..

Ayrica o pis pis konusanlari takmasin.. Bi dahakine agizlarinin payini versin..

Tabi öyle soru sorulması ve o tavırlar yanlış ama yengenin niye zoruna gidiyor ki ? "evet otistik" dersin olur biter yani. Kendisinin zoruna gittiği sürece yadırgayan da çok olur.
otistik mi diye dormuyolarmis ama 'OZURLU MU' diyorlarmis her anlayissin Turk insani gibi.

Yazıklar olsun o ve onun gibi insanlık yoksunu varlıklara! Örümcek beyinli kadın! Ona göre zor durumda olanlar büyük günahlar işleyip cezalandırılan insanlar. Ama etrafıma, tvye bakıyorum; nerede hayatı lüks, refah içinde insan var hepsi çalıp çırpıyor. Böyle bir inanç sistemi olabilir mi?

eşimin yeğeninde ileri seviyede göz kayması var, 3 kez ameliyat oldu, neyse haliyle bakışları normal görünmüyor ve artık genç bir kız, kızın yüzüne baka baka vah yazıııık diyenler mi ararsın, direk annesine zeka özürlü mü diye soranı mı... üstelik kızdaki tek sorun göz kayması yani...
zamanla alışacaklar yapacak başka bir şey yok, bu kadar cahili toptan eğitmek mümkün değil ki.

Bunu soranlara siz de sorar mısınız lütfen, beyinlerini nerede unutmuşlar.
Azcık kullansalar ya dura dura paslanacak.

Bizim insanımız 'dil özürlü' nerde ne kelime kullanacağını bilmiyor
Herşeye de cık cık ediyorlar
Herşey Allah'tan, yarın ne olacağımız belli değil üstelik
Çok üzüldüm
Ama otizmli şampiyonlar da var, lütfen araştırın eğilimini bulun ona göre kurslara yazdırın

tövbe bismillah

N nevertime Temple Grandin in filmi de var, bence ailecek izlerseniz faydasını görürsünüz.
ben henüz izleyemedim ama bir bölümünü tavsiye üzerine izlemiştim. bakış açısını değiştiriyor kişinin.

bir de etrafı boş vermek zordur ama hepimiz bunu öğrenmek zorundayız.

4 yasina gelmis, Rabbim evladini boyle yaratmis. Buna alisip, boyle sorularada ya cevap vermemeyi, yada durumunu aciklamayi ogrenmek zorunda yengeniz. Elbette zor, ozelliklede durumunda bir ilerleme yok ise. Ama Allahin takdiri bu demekki.

Benim benden yasca buyuk erkek kuzenim zihinsel ozurlu. Onunla bir cok kez ucakla Turkiyeye gitmisligim var (ikimiz yanliz), ve havalimaninda ve ucakta insanlarla (ozellikle guzel kadinlara karsi bir zaafi var, capkinim benim) sohbet ettigi icin (goruntusunden belli olmuyor) aciklamak zorunda kaliyordum, hicte gocunmuyordum. Dayilanip uzerine yurumeye calisan erkekler bilirim karimi rahatsiz mi ediyor diye :)) sonrasinda ise sicak sohbetle onunla ilgilenmeleri cokta hosuma gidiyordu, o ilgiyi oda seviyordu cunku.

Insanlar 'bilmedigi' ve 'tanimadigi' durumlarda bazen bosbogaz olabiliyorlar, onlari yargilamaktan ziyade biraz empati kurmalarina yardimci olmanizi veya tamamen gormezden gelmenizi tavsiye ederim.

Bu kadar hassas bir konuda bu nasil bir cevaptir? Bunu yazarken vicdaniniz sizlamadi mi hic??

Kimse size ilk mesaji yazdiniz diye maas vermiyor bu kadar ilk mesaj heveslisi olmayin. Once konuyu bir okuyun, anlayin.
Konu sayfaya duser dusmez ayni saniyede mesaj yazmak zorunda degilsiniz..

Uzun zamandir sizin mesajlariniz dikkatimi cekiyor.

Konuda kocam beni dovuyor asagiliyor diyor kadin, ilk yorum ve yine siz: BOSANIN!

Baska bir konu kayinvalidem soyle uzuyor beni ve gorusmek zorundayim kocam kirilmasin diye diyor konu sahibi, yine ilk yorum ve yine siz: GITMEYIN!

Kadin gorumcesinden eltisinden dertli buraya rahatlamaya gelmis konuyu okumadan soyle bir goz gezdirip, ilk mesaj tahtina oturmak icin tek kelime kisa ve oz ve konu sahibinin sorununu paylasmadan gercekten hissetmeden yine ilk yorum:GORUSMEYIN.

Konu sahiplerinin hic biri size goruseyim mi gideyim mi bosanayim mi demiyor. Insanlari kiriyorsunuz. Hele bu sayfadaki yorumunuzla artik tam zivanadan ciktiniz.

Biraz kendinizi toplayin artik lutfen. Acilen..

benim dayim engelliydi doğuştan rahmetli,cok yiprandi yiprandik insanlarin ah ahi vah vahindan dolayı. .patavatsizliktan baska birsey degil..empati yoksunu sig zihinli hayatlari evi ve tv den ibaret olan pis kalplilerin kirici sözleri hepsi.. her noktayi sorgulariz da ne yapabiliriz? i sorgulamayiz toplum olarak..
engelli park yerine park ederiz metrobuslerdeki asansorleri zapt ederiz, engelliler icin atilan her adima tokez takariz.. hic basimiza gelmez sanir mutlu oluruz..birde empati engellileri vardir... onlara diyecek soz yok zaten.

en yakın arkadaşımın kardeşi otizmli.çok zeki bir kız.31 yaşına geldi.annesi çok ilgilendi rahmetli.ama asla sosyal ortamlardan uzak tutmadı kızını.üniversite bitirdi üstelik .ilginizi sevginizi eksik etmeyin yeğeninizden.ve eğitimi çok ama çok öenmli.kendine güven duyması,sosyal olması,hayatını kendi başına idame ettirebilmeyi öğrenmesi.
annesi rahmetli olunca kendi işini yapabiliyor,üstelik 2 küçük yeğenine de bakabiliyor.arkadaşım rahatlıkla emanet ediyor çocuklarını.
bu arada mesela otizmde takıntılar belirgindir.kendi takıntılarının da farkında birisi.bunu rahatlıkla konuşabilyoruz.
ne yazık ki insanları üzen çok oluyor dışarıda.üniversite okurken çok çekmiş mesela farklılıkları yüzünden,hala der ki o arkdaşlarımın yüzünü görmek istemiyorum.ama lisedekileri seviyor görüşüyor.
ilerde kendi farklılığının farkında olacak ama çok özel insanlar emin olun.üzülecek diye de sosyal ortamlardan uzak tutmayın asla.

her otizmlide zeka geriliği olmuyor bildiğim kadarıyla çünkü ben gazide okumuştum.Gayet bizim üniversitede mühendisliklerden birisinde otizmli bir çocuk vardı.Kafası çalışmasa orada ne işi var kazanmış demek ki çocuk

Ahhhh içim yandı yaaa
Allah bildiği gibi yapsın bu densizleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…