Çocuğun yanında şiddet

arkadaşım bana kalırsa ani karar vermeyin. bir süre eşinize karşı sessiz ve ilgisiz olun, ama bu arada çocuğunuzla ilgilenirken tam aksine özellikle eşinizin yanında çok mutlu ve neşeli bir şekilde çocuğunuzla vakit geçirin. ben şimdiye kadar tartışsakda eşimin yemeğini koydum önüne, tavır almadım, hep alttan aldım, sonuçta hep ben üzüldüm, hep içimde kaldı. bu sefer ilk defa yemek vermedim, ilgisiz, umursamaz davrandım.ama ona bu kadar ilgisizken çocuğumla müthiş neşeli bir şekilde oyunlar oynadım, ilgilendim, evde eşim hiç yokmuş gibi davrandım. ertesi güne kalmadı 4 senelik evliliğimde ilk defa eşim geldi sarıldı öptü, barıştık. ki o vakte kadar bende boşanma fikrini kafama koymuştum. bugün işyerime geldi gitti koştur koştur, telefonla ilgili sıkıntım vardı. hem de ben hiç birşey söylemeden, işyeri arkadaşlarım yanıma geldiler sen iyimisin bir problem mi var eşin acele acele geldi gitti diye. arkadaşlar tamam bazı erkekler istisna olabilir ama genel olarak bir erkeğin tepkisini almakta muma çavirmekte galiba biz kadınların elinde...

Benim hatam çocuğumun yanında sinirlerime hakim olamamak haklı olduğum konuyu savunurken oğlumu incittim olan ona oldu.Korktu ağladı bağırdı yavrum.İnşallah hafızasında yer etmez.Bir daha tekrarlanmayacak ama söz verdim kendime asla çocuğun yanında olmayacak.
Evet zamana ihtiyacım var çok kırıldım ama karşımda bunu telafi edeceğine inandığım bir insan yok malesef.Konuşmayacağım yok gibi davranacağım bir müddet.Hiç pes etmedim yılmadım güçlüklerle nasıl başedebileceğimi biliyorum.Kendime olan güvenimi yitirmedim en kötüsüne hazırlıklıyım.Allah sağlık verdikçe oğlumu en iyi şekilde yetiştireceğim.
bence de arkadaş çocuğa belli etmeyin. biz evde öyle tartışmadık sessizdik daha çok ama bi dargınlık vardı. o günlerde 2 gece henüz 22 aylık kızım geceleri inileyerek uyudu. onların yanında öyle kavga gürültü yapmaya gerek yok, ortamın havasından bile etkileniyor yavrularımız.

Eşşoğlu eşşek. Dünyanın hakimi kendisi sanki, kalas.

Kızlara katılıyorum hiiiiç oralı olma, yokmuş gibi davran. Ne hali varsa görsün manyak. Kesin kararlı ve net ol. Konuşmak isterse de bir daha tekrarı durumunda olayların çok farklı olacağını, susup herşeyi sineye çeken bir kadın olmadığını o kalın kafasına sokması gerektiğini söyle. Anlarsa tabi...

Esinizin baska sorunlari var.. Kendine sinirlendigi icin acisini sizden cikariyor.. Acik acik sorup konusmak en iyisi... Derdi sorunu neymis ögrenin.. Durup dururken ufak tefek bir atismayi bu noktaya getirmesinin altinda baska bir sey yatiyor gibi.. Cocugunuz adina da cok üzüldüm ...:50::50:

Buraya yazmaktaki amacım derdimi kimseye anlatamamak ve sizden akıl almaktı.Yorum yazan derdime ortak olan herkese çok teşekkür ediyorum.Biraz olsun rahatladım.yazdıklarınızı okudum gittim tuvalette ağladım geldim yine okudum.Dediğiniz gibi yapıcam yokmuş gibi hareket edicem bakalım.Sadece oğlumla ilgileneceğim.Gelişmleri yazarım yine birazdan çıkıcam.

merhaba,dün eve gittim suratım asık falan değil zaten gün boyu ağlaya ağlaya epey içimi boşalttım.Neyse oğluma yemek yedirdim ona bir sürü hediye aldım beraber oynadık.Eşim gelmeden önce k.validemle yemek yedik.O geldiğinde içerde oğlumla gülerek oynuyorduk.Ben o yokmuş gibi davrandım hiç konuşmadım ama neşeli halim dikkatini çekti tabi.Bana bişey sormak istediğinde direk sormuyor oğluma sorduruyor falan çocukça hareketler..Ben keyifli ve rahat olunca baktım o da gevşedi.Hiçbişey olmamış gibi ufaktan ufaktan laf attı.Çay demlemiş k.validem.Eşim doldurdu çayları banada sordu içermisin diye.Bende olur dedim.Ben hep kısa ve net konuştum.Beraber tv izledik biraz oturduk bu esnada ben pek konuşmadım.Sonra oğlumu uyutmaya gittim.Sabahta kalktığımızda bişey olmamış gibi davranmaya devam etti.İl dışında düğünümüz vardı.Gidecekmiyiz diye sordu.Bende bilmiyorum izin alamadım daha dedim.Sabah beni işe bıraktı normal bir şekilde ve gitti..

Küçüklüğümden beri ev ortamımız hiç huzurlu olmadı şu yaşıma kadar annem babam hep kavga hep gürültü çocukluğum hep stresli geçti bu bu yüzden.Ayrılmadılar da .Ben 18 aşındayım hala hergün patırdı kütürdü evde .Hafif kavgalarda değil bıçaklar alınır ellere şişeler yere fırlatılır.Çok psikolojim bozuldu çok.Eskiden sadece annem suçlu diye düşünürdüm şimdi anladım hem annem de babam da sorunları olan kişiler.Benim çocukluğumu harcadılar sağolsunlar.Şimdi koşa koşa üniversiteye gitmeyi bekliyorum.Bu yüzden siz siz olun çocuğunuza yansıtmayın çok büyük problemler mi oldu ayrılın.Yoksa benim gibi evlenmekten ilişkilerden nefret eden kaçan bir çocuk sahibi olursunuz ...

eşimle neredeyse 1 haftadır sürekli tartışıyoruz. pazar günü inanılmaz derecede kavga ettik hatta boşanma noktasına geldik diyebilirim. o kadar öfkeliydik ki birbirimize karşı, konuşamıyorduk bile. ben sustum o gitti. gitmesine izin verdim. 10 dk sonra msj attı. hiçbişey olmamış gibi cevap yazdım sonra hiçbişey olmamış gibi yattım uyudum. gece yanıma geldiğinde hala öfkeden kendi kendine konuşuyodu. sonra yattı ben yine hiçbişey olmamış gibi sarıldım öyle uyuduk. yine sabah normal davrandım. şimdi maşallah çok iyiyiz eskiye döndük. Ben anladımki erkekler bizim hiçbişey olmamış gibi rahat davranmamız karşısında gardını indiriyor. Bizimle savaşamadıkları tek nokta bu. ne kadar bağırıp çağırırsak o kadar geriliyorlar ve sonunu düşünmeden hareket ediyorlar ama onları takmıyormuşuz gibi yaparsak peşimizde dolanıyorlar kaçan kovalanır misali.
Bence siz de en zayıf hissettiğiniz anlarda bile çocuğunuza sarılıp onun için zorla da olsa kahkaha atın. o meleğin sizin üzüntünüzü hissetmesine izin vermeyin.
inşallah bir daha aynı sorunu tekrar yaşamazsınız.

merhaba,dün eve gittim suratım asık falan değil zaten gün boyu ağlaya ağlaya epey içimi boşalttım.Neyse oğluma yemek yedirdim ona bir sürü hediye aldım beraber oynadık.Eşim gelmeden önce k.validemle yemek yedik.O geldiğinde içerde oğlumla gülerek oynuyorduk.Ben o yokmuş gibi davrandım hiç konuşmadım ama neşeli halim dikkatini çekti tabi.Bana bişey sormak istediğinde direk sormuyor oğluma sorduruyor falan çocukça hareketler..Ben keyifli ve rahat olunca baktım o da gevşedi.Hiçbişey olmamış gibi ufaktan ufaktan laf attı.Çay demlemiş k.validem.Eşim doldurdu çayları banada sordu içermisin diye.Bende olur dedim.Ben hep kısa ve net konuştum.Beraber tv izledik biraz oturduk bu esnada ben pek konuşmadım.Sonra oğlumu uyutmaya gittim.Sabahta kalktığımızda bişey olmamış gibi davranmaya devam etti.İl dışında düğünümüz vardı.Gidecekmiyiz diye sordu.Bende bilmiyorum izin alamadım daha dedim.Sabah beni işe bıraktı normal bir şekilde ve gitti..

iyide sen hiç tepki vermemişsin oh adamında işine gelmiş
sineye çekmişsin

Erkekler bu dilden anlıyor demekki, sen bence bu şekilde davranmaya az biraz daha devam et, ama aynı şeklide, o kendiliğinden gelip özrünü dileyecek veya bi şekilde senin gönlünü alacaktır. bizde daha yeni barıştırk benzer yöntemle anlatmıştım. şimdi il dışında akrabasının düğünü var normalde önceden planladık beraber gidecektik. ama bugün geldi gitmek istermisin, istemessen gelmek zorunda değilsin falan, gayet yumuşak. kaçan kovalanıyor. şimdiye kadar hep ben koştum peşinden, küstüysek hemen gidip özürdiledim dargınlık olmasın dedim. ilk defa umursamaz davrandım ve hemen işe yaradığını gördüm.
iyide sen hiç tepki vermemişsin oh adamında işine gelmiş
sineye çekmişsin
canım bu tepkisiz kalmak inan erkeğe verilebilecek en büyük tepki. çünkü onlar bizim hemen gard alıp savunmamıza zaten alışıklar ve üste çıkmak için daha fazla tepki veriyorlar. ama onları yokmuş gibi davranmamıza dayanamıyorlar, bu sefer kendiliklerinden peşimizden koşuyorlar.

Şu an o kadar kötüyümki ağlamamak için zor tutuyorum kendimi.Sabah sabah 3 yaşındaki oğlumun yanında hakarete uğradım hırpalandım ve işe geldim..Cumadan beri konuşmuyoruz zaten cuma akşamı kavga ettik beni ilk defa o akşam hırpaladı bağırdı çağırdı.Bu sabah yine...Gözyaşlarımı içime akıtıyorum elim ayağım titriyor.Bunu hakedicek ne yaptım ben.En çok dokunan oğlumun yanında olması.Minicik gözlerindeki korkuyu ağlamasını unutamam

lütfen bunun olmasına izin vermeyin, lütfennn :50::50::50:

Aşağıdaki yazı alıntıdır.

Aile İçi Şiddet döngüsü
Şiddetin klasik ve kısır bir oluşumu vardır. Bir ailede şiddet oluştuğu zaman şiddet döngüsü denilen kısır döngü başlamış olur. Bu döngü üç fazdan oluşmaktadır:

Birinci faz; gerginlik aşamasıdır. Bu fazda herhangi bir sebepten dolayı gerginleşilir ve memnuniyetsizlik ifade edilir. Gerginlik nedeni çoğu kez soğuk bir yemek, bulunamayan bir çorap ya da çocukların yaramazlığıdır. Daha önceden şiddet yaşamış olan kadın bu tehlikeyi sezer ve ortamın gerginliğini gidermeye, şiddet dönemini geciktirmeye ertelemeye ve erkeği yatıştırmaya çalışır. Bu yöntem bir süre işe yarar ve kadının “onun şiddet içeren davranışlarını kontrol edebilirim" yanlış inancını da destekler. Zaman geçtikçe kadın tarn tersine eşini yatıştırmaktan vazgeçer, öfkesini kontrol etmeye çalışmaz. Erkek bu değişikliği hisseder ve şiddet davranışı ortaya çıkana kadar kızgınlığını devam ettirir. Gerginlik artar kızgınlık, suçlama, tartışma ve kavga meydana gelir. Bu dönem birkaç hafta - birkaç yıl sürebilir .

İkinci faz; akut eylem aşamasıdır. Erkeğin gerginlik ve kızgınlığı kontrol edilemeyen biçimde artmakta ve zarar verme davranışı acımasız ve kontrolsüz bir şekilde ortaya çıkmakta ve sonuç olarak fıziksel şiddet görülmektedir. Bu aşamada tokatlama, yumruklama, tekmelemek, boğmaya çalışma, kemiklerini kırma, ateşli silahla sakatlama ve yaralama olayları meydana gelebilmektedir. Bu dönemde erkek kadına bir ders vermeyi amaçlar. Erkeğin fıziksel saldırısına uğrayan kadın yaralanır. Bu faz birkaç saat ile birkaç gün sürebilir. Kadınlar aldıkları ciddi zararlardan dolayı tıbbi yardıma ve kadın kuruluşlarına ihtiyaç duymaktadırlar (Djulio 1998, Eryılmaz 2001, Taşçı 2003, Rynerson 2007).

Üçüncü faz; balayı dönemidir (ılımlı dönem). Şiddet uygulayan kişinin pişmanhk duyduğunu belirtmesi özür dilemesi ve bir daha olmayacağına söz vermesi ile karakterize barışma dönemidir. Genellikle erkek özür dileyerek, kadının gönlünü almaya çalışır. Her defasında böyle bir olayın bir daha hiç tekrarlanmayacağına dair sözler verir, onu hastaneye götürür ya da hediyeler alır. Bu dönem kadının hem fiziksel hem de duygusal olarak zayıf olduğu, ilgi ve şefkate gereksinim duyduğu bir dönemdir. Eşinin bu dönemdeki yakın ilgisi her şeyin düzeleceğine inanmasını sağlar, hatta şiddeti kendi yetersizliklerinin bir sonucu olarak görür. Bu evrede kadın şiddetin kaçınılmaz bir şekilde tekrarlanacağı gerçeğini inkâr eder, erkeğin değiştiğini düşünerek umutsuzca ona inanır ve şiddeti inkâr ederek şiddet uygulayanı affeder ve ilişkisini devam ettirmeye karar verir. Bu dönemde gerekli girişimlerde bulunulmazsa bir süre sonra gerginlik tekrar artmakta ve şiddet döngüsü birinci aşamaya geçiş yapmaktadır. Bu ılımlı dönem zaman geçtikçe yerini gerginliğe bırakır ve yeniden birinci faza geçilir. Böylece kısır döngü devam eder.

Bu döngü, birçok kadının kendilerini döven erkeklerle yaşamaya neden devam ettiğini açıklamaktadır. Kadın, eşinin değişeceğine ve bunun gerçekten son olduğuna inanmak istemektedir.

bravo seni tebrik ettim.. en güzelini yapmışsın.. havadan mı sudfan mı anlamadım biz de eşimle kavgalıydık.. bizde şiddet olmadı çok şükür ama benim de aklımdan boşanma senaryoları geçti.. ona söylemedim.. birşeyii söylüyorsan yapacaksın zaten tehditle yürümüyor bu işler.. bir süre sonra etkisini kaybediyor.. ya boşanmayı kafaya koyup boşanacaksın ya da düzeltmek için sen de elini taşın altına koyacaksın başka çaresi yok ki.. kaldı ki bana göre senin yaşadığın boşanma gerektirecek bir durum değil.. senin eşinin yaptığını ben de eşime yapabilirdim.. belki kolunu morartamazdım ama bişeyler atardım.. öfke kontrolü ile alakalı.. ancak bunların çocuğun yanında oolması hiç hoş olmamış iki kere iki dört eşin burada çok hatalı.. Ama ben de seni çocuğun yanında eşine müdahale etmeni hatalı buldum.. bunu ben de yaparımm aslında yanlış bişey.. çocuğun gözünde babanın otoritesi sarsılıyor(aynısı anne için de geçerli).. ayrı bir odada konuşulabilirdi öyle yapmaması gerektiği..

neyse olan olmuş sonuçta bu aşamada en güzeli görmezden gelmek.. hatasını nasılsa anlayacak zaten.. ezik bir tiip olmadığın belli.. hakkını en güzel şekilde yeri geldiğinde savunursun.. Türkmengelinin yazdığı herşeye de katılıyorum.. fesli hikaye de çok hoşuma gitti söylemem lazım :)))

Çok afedersiniz ama, bu şey gibi olmuş...
"Bir daha kavga ettiğimizde, gerekirse beni yine dövebilirsin, en doğal hakkın gibi..."
Bu davranış şekliyle, kocan bir sonraki kavgada elini kaldırmakta hiç tereddüt etmeyecektir... belki daha ağır şiddet bile kullanacaktır...

Çok afedersiniz ama, bu şey gibi olmuş...
"Bir daha kavga ettiğimizde, gerekirse beni yine dövebilirsin, en doğal hakkın gibi..."
Bu davranış şekliyle, kocan bir sonraki kavgada elini kaldırmakta hiç tereddüt etmeyecektir... belki daha ağır şiddet bile kullanacaktır...

Aynı şey aklıma geldi arkadaşım.
Bana yine el kaldırırsan, hiç bir şey yokmuş gibi davranıp,sineye çekebilirim diye algılamaz umarım.
tüm kalbimle tekrarlanmamasını dilerim arkadaşım
İnşallah yavrunuzu büyüteceğiniz huzurlu bir ortamı oluşturabilirsiniz.

Senin tavrın bu olay için umarım fazla ılımlı olmamıştır canım. Eşin yüz bulmaz inşallah. Soğuk, umursamaz davranmak bence de erkek milletini yola getiriyor. Ancak sen eşinden bir özür almadan veya aranızda kavganıza dair bir konuşma geçmemişken böyle davranman bu olayı onun gözünde basitleştirebilir gibi geldi.:26:

Fırsat bulup cevap yazamadım.Ben buradaki yorumlara dayanarak bişey olmamış gibi umursamaz davrandım.Eşim kendiliğinden yumuşadı ve konuşmaya başladı.Bende hemen gidip boynuna atlamadım.Hala mesafeliyim ve bunun farkında.Sineye çekip oturdum gibi algılanmasını istemem.En yakın zamanda bu konu üzerine konuşumamı yapıcağım.İşleri dolayısıyla geç geliyor ve bende çalıştığım için konuşma fırsatı yakalayamadım.Konuyu açıp tüm olanları sineye çektiğimi sanmamasını ve bir daha aynı şeyleri yaşamak istemediğimi,kararlılığımı açıkça anlatacağım.Eşim,yaptıklarını unuttuğumu onu affettiğimi sanıyordur belkide.Ama bunun böyle olmadığını ona anlatıcam.Konu kapandı sayılmaz yani.

Ayrıca ben eşimle 3 gün konuşmadım tepki gösterdim yok gibi davrandım.sadece buraya konu açtığım gün akşam eve gittiğimde oğlumla vakit geçirdim eğlendim güldüm ama sadece oğlum için.Eşimle hiç ilgilenmedim yokmuş gibi davrandım.Eşimde beni öyle rahat görünce kendiliğinden konuşmaya başladı.O akşamdan beri konuşuyoruz çünkü konuşmak zorundayız.Küs değilim sadece kırgınım.Kendimi ifade etmeye henüz fırsat bulamadım.En kısa zamanda konunun kapanmadığını ve duygularımı ifade ediceğim..

Ayrıca ben eşimle 3 gün konuşmadım tepki gösterdim yok gibi davrandım.sadece buraya konu açtığım gün akşam eve gittiğimde oğlumla vakit geçirdim eğlendim güldüm ama sadece oğlum için.Eşimle hiç ilgilenmedim yokmuş gibi davrandım.Eşimde beni öyle rahat görünce kendiliğinden konuşmaya başladı.O akşamdan beri konuşuyoruz çünkü konuşmak zorundayız.Küs değilim sadece kırgınım.Kendimi ifade etmeye henüz fırsat bulamadım.En kısa zamanda konunun kapanmadığını ve duygularımı ifade ediceğim..

Sana tavsiyem; bundan sonraki şeylerde daha keskin tavırlar alman...
Böyle yumuşak tepkilere alışan erkek bildiğini okumaya devam ediyor. Bazen yokmuş gibi davranmak sonrasında tavırlı da olsa bir konuşma bile onlara yetiyor.
Sonunda da evlilik birden şaşılacak derecede bitme noktasına gelebiliyor.
Sen soğumuş oluyorsun o da soğumuş oluyor geri dönüşü olmuyor...

Back
X