- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
çocuk inatçı keçi değilse bence annenin beceriksizliğidir..
benım babamın 2.eşinden bir kızı var çocuk erken doğdu yaşıtlarına göre daha iyi bakılıp beslenmesi lazım
ama annesinin tutumuna bakalım
annesi bi kere yemem dediyse asla ısrar etmıyor ve çocuğun belli bir yemek düzeni yok aileyle birlikte sofraya oturmuyor
sadece pilav yiyor süt içiyor bacakları çöp gibi ve gece 12 de kadın pilav ısıtıyor yoğurtla karıştırıp lapa yediriyor bu mu annelik sorarım size
şimdi karşınızda bir çocuk var ve siz anneler 1 yetişkinsiniz çocuk ağlayınca pes ediyorsanız evet siz beceriksizsiniz
bu sadece yemek konusunda değil bütün kural koyma konularında böyle..
çocuk 1 şeyi ağlayarak elde ettiyse sürekli ağlar sizde yavrum kıyamam deyip çocuğun elinde maskara olursunuz...çocuk ağladığında ağlamadan konuş ne istiyorsan seni anlamıyorum demelisiniz ve kuralı bozmak istiyorsa çocuk, kendini ağlamaktan yerlere atsa bile çığlık çığlığa kalsa bıle istediğini vermemelisiniz...o zaman ağlamadan derdini anlatmayı öğrenecektir...
çocuğun belli bir yemek saati olur günde 3 öğün mü yiyecek havada karada o çocuk o saatte o öğünü yiyecek o zaman
yemek vermeyip öğün arasında çikolata şekeri dayarsanız o çocuk yemek yemez...
ıyıde soyle degılmı ben cocugun arkasından yemek ıcın kosusturma tv bak ay oyuncaga bak ay tavana bak ac agzını dıye anca 1.5 yasıan kadar yedırebılırsınız
sonra
sonra tukuruyor o yemegı ,

ara ogunlerde cıkolata seker vermıyoruz
ancak dedıgım gıbı 48 saat yemek yemedıgı oluyor kahvaltı vs hersey dahıl
sonra artık yesın ne yerse yesın moduna gırıp kek pogca fılan yedırmeye calısıyorum :S
nasıl bu kadar sert yorum yapabılıyorsunuz anlayamadım bu kadarda buyukmu konusulur