çocuğun yemek yememesi annenin beceriksizliğimi?

çocuk inatçı keçi değilse bence annenin beceriksizliğidir..

benım babamın 2.eşinden bir kızı var çocuk erken doğdu yaşıtlarına göre daha iyi bakılıp beslenmesi lazım

ama annesinin tutumuna bakalım

annesi bi kere yemem dediyse asla ısrar etmıyor ve çocuğun belli bir yemek düzeni yok aileyle birlikte sofraya oturmuyor

sadece pilav yiyor süt içiyor bacakları çöp gibi ve gece 12 de kadın pilav ısıtıyor yoğurtla karıştırıp lapa yediriyor bu mu annelik sorarım size

şimdi karşınızda bir çocuk var ve siz anneler 1 yetişkinsiniz çocuk ağlayınca pes ediyorsanız evet siz beceriksizsiniz

bu sadece yemek konusunda değil bütün kural koyma konularında böyle..
çocuk 1 şeyi ağlayarak elde ettiyse sürekli ağlar sizde yavrum kıyamam deyip çocuğun elinde maskara olursunuz...çocuk ağladığında ağlamadan konuş ne istiyorsan seni anlamıyorum demelisiniz ve kuralı bozmak istiyorsa çocuk, kendini ağlamaktan yerlere atsa bile çığlık çığlığa kalsa bıle istediğini vermemelisiniz...o zaman ağlamadan derdini anlatmayı öğrenecektir...

çocuğun belli bir yemek saati olur günde 3 öğün mü yiyecek havada karada o çocuk o saatte o öğünü yiyecek o zaman

yemek vermeyip öğün arasında çikolata şekeri dayarsanız o çocuk yemek yemez...

ıyıde soyle degılmı ben cocugun arkasından yemek ıcın kosusturma tv bak ay oyuncaga bak ay tavana bak ac agzını dıye anca 1.5 yasıan kadar yedırebılırsınız
sonra
sonra tukuruyor o yemegı , :(

ara ogunlerde cıkolata seker vermıyoruz
ancak dedıgım gıbı 48 saat yemek yemedıgı oluyor kahvaltı vs hersey dahıl
sonra artık yesın ne yerse yesın moduna gırıp kek pogca fılan yedırmeye calısıyorum :S
nasıl bu kadar sert yorum yapabılıyorsunuz anlayamadım bu kadarda buyukmu konusulur :43:

bu konuda becerikli olup olmadığınızla ilgili buradan yorum yapmam doğru değil.

ama şunu söyleyeyim: bence annenin tutumu çok önemli.
mesela çocuğa bir düzen içerisinde yeme alışkanlığını kazandırmak(günde 3 kez ilece sofraya oturmak gibi,ara öğünlerde hep birlikte meyve yemek gibi),yemeğin görselliği,yemeklerden önce abur cubur vermemek,çocuğun iştahını kesecek şekerli yiyecekleri ondan uzak tutmak,güleryüz,sabır,kararlılık vs.

bence bunlara dikkat edildiği takdirde sorunun büyük bir kısmı çözülmüş olur.

buda herzaman cozum olamaz
neden
calısan annelerın bebeklerıne ya ananeler ya babaanneler suanda bıraz daha yaygın bakıcılar en olmadı kresler bakıyor
senın ısten geldıgın saatle onun yeme saatı tutmuyor
benımde annem bakıyor
babam gec gelıyor annemın mıde sorunu var cocuk yalnız yıyor ee bızlede asla sofraya oturmuyor
baba haftanın 3 gecesı yok
gene bı duzensızlık bızdede devam edıyor
yanı cok zor sartlar olması ıstenenler her zaman ortusmuyor :S

suanda kahvaltı ıcın ınsallah yarında sorun cıkmaz
yumurta
omlet peynır zeytın kasar (beyaz peynır pek sevmez) hamur cay domates salatalık bunların kullanıl sekıllerını degıstıre degıstıre sunuyorum
ama genede masada ıkımız oturamıyoruz onun odasında yere sofra acıyorum orada yıyoruz beraber
kısacası cok zor abzen tum bılınen seyler kurallar bılımsel calısmalar bosa cıkıyor fayda etmıyor
mesela bende cocukların uyku duzenınde cok basarılıyım
ve cok sey soyleyebılırım
ama cocuk benım cocugum gıbı olmayacak ıste :S

ben benım cocugumun
48 saat agzına katı hıcbısey koyamadıgımıbılıyorum
ben katıyım
yemezse yemez dıye cekılıyorum
ama aartık oyle bır boyuta geldıkkı
48 saat agzına kek ekmek corba yogurt elma dusun yanı :S
hamıleyken cok toz pembe gelıyor yemeyen cocuk ınan cok zor
kac kez agladıgımı bılıyorum bu aksam esım evde yok hafat sonu calısmıyorum ınan bana dusundugum sey yıyecekmı yemeyecekmı
cunku babası daha cok yedırebılıyor ben hıc yanı :S

bılemıyorum makarna pilav bısey yapıcam yesın yanı
3 yasına gırecek neredeyse 1 senedır 14 kılo 15 sanıyordum 14 kılo boyu fılan uzun zekı
ama heğ sut ıcmek ısıtyor cola ıstıyor su ıstıyor gazoz ıstıyor :S

yok yemek yedirmem demiyorum, ama yemek istemediği yemek olursa yedirmem diyorum mesela kereviz, karnıbahar efendime söyleyeyim zeytin falan özellikle yemem dediği şeyleri zorlamam.

çocuğun hiç yemiyorsa nasıl aç aç duruyor ki :26:

bence kişiden kişiye değişiyor bu durum.kimi anne vardır umursamaz ,çocuk ne yiyorsa verir yemediğine ısrar etmez oluruna bırakır. kimi anne de vardır türlü oyunlarla ,süsleyerek , ödüllendirerek bi şekilde vermeye çalışır ve tüm bunlara rağmen çocuk yemiyorsa neden annenin beceriksizliği olsun ki. benim oğlum ıspanak kelimesini duyduğu gibi çığlık atar nefret eder ıspanaktan ama ıspanaksız olur mu hiç ,kekini yaparım,köfteye karıştırırım,böreğe katarım bi şekilde veririrm:56: ... bazende ıspanak olduğunu farkeder yemez şimdi ben beceriksizmi olacam bu durumda:ssz::ssz::ssz:

valla çocuğu açta olsada kola cipsle akşam etsede umursamayan o kadar çok anne var ki çocuğum sebze et yoğurt meyve yesin diye akşama kadar kırk takla atan annede var benim uydurduğum çocuk yemeklerinin hesabı yoktur bi çok anne gibi abur cubur hayatımızda yok daha hiç de olmaz inşallah çocukta tatlı bişeyler yemek isteyebilir ben kuru incir kayısı veriyorum illa şeker mi yemeli çocuk annenin bilinçli olması o kadar önemli ki

Back
X