çocuğun yemek yememesi annenin beceriksizliğimi?

iştahsız bir çocuk ennesi olarak ben bunu çok yaşadım iyi bilirim bu hissi
annem arkadaşlarım kayınvelidem hepsi hepsi inceden inceye bir laf sokmuşlardır hatta 4-5 çocuk büyümüş konu komşu filan
hatta birkersinde biri büyük kaşıkla verirsen yemez tatlı kaşığıyla ver demişti :53::37::37:
millet çocuk büyütme konusunda porfösör mubarek hpesinin bir nasihatı vardır
geç oldu ama takmmayı öğrendim ve yeni yöntemler taktikler geliştirdim çocuğunu sen tanırsın kimse değil hiç buşuna üzülüpte kafana takma

iştahsız bir çocuk ennesi olarak ben bunu çok yaşadım iyi bilirim bu hissi
annem arkadaşlarım kayınvelidem hepsi hepsi inceden inceye bir laf sokmuşlardır hatta 4-5 çocuk büyümüş konu komşu filan
hatta birkersinde biri büyük kaşıkla verirsen yemez tatlı kaşığıyla ver demişti :53::37::37:
millet çocuk büyütme konusunda porfösör mubarek hpesinin bir nasihatı vardır
geç oldu ama takmmayı öğrendim ve yeni yöntemler taktikler geliştirdim çocuğunu sen tanırsın kimse değil hiç buşuna üzülüpte kafana takma

Canım bana kimse şu kaşıkla bu kaşıkla ver demedi ama şu an ben de tatlı kaşığı ile veriyorum..
Daha bebekken çaykaşığına yakın formdaki mama kaşıklarını kullanıyordum.
Büyüdükçe (yemek kaşığı ağızlarına büyük geldiği için) tatlı kaşıkları ile daha rahat verebildiğimi ve kaşığı daha rahat kavrayabildiklerini gördüm..Kendi çocuklarım için diyorum..Yemek kaşığı ile vermeye kalktığımda zorlanıyorum...

Canım bana kimse şu kaşıkla bu kaşıkla ver demedi ama şu an ben de tatlı kaşığı ile veriyorum..
Daha bebekken çaykaşığına yakın formdaki mama kaşıklarını kullanıyordum.
Büyüdükçe (yemek kaşığı ağızlarına büyük geldiği için) tatlı kaşıkları ile daha rahat verebildiğimi ve kaşığı daha rahat kavrayabildiklerini gördüm..Kendi çocuklarım için diyorum..Yemek kaşığı ile vermeye kalktığımda zorlanıyorum...

:)))))))))) canım bunu bana söyleyen evime bir kez bile gelmemiş çok sık muhabbetim olmayan bir insandı ayrıca kızım 5-6 aylık filandı
küçücük bebeğin ağzına yemek kaşığı sokacağımı düşünen birisi işte :)) hala gülerim
benim kızım şu anda 3 yaşında hala tatlı kaşığıyla yemek yediririm ağzı küçük zaten sığmıyorki birde isteksiz açınça cadıı :))

:)))))))))) canım bunu bana söyleyen evime bir kez bile gelmemiş çok sık muhabbetim olmayan bir insandı ayrıca kızım 5-6 aylık filandı
küçücük bebeğin ağzına yemek kaşığı sokacağımı düşünen birisi işte :)) hala gülerim
benim kızım şu anda 3 yaşında hala tatlı kaşığıyla yemek yediririm ağzı küçük zaten sığmıyorki birde isteksiz açınça cadıı :))

:9: :9: :9: Halam da bana geldiğinde şöyle yedir böyle yedir demişti..Ama bebekleri tutuş şeklinden bile hiç bir tercrubesi olmadığı belliydi..Hal böyleyken yemek konusunda bana ahkam kesmesine kızmıştım ..Tabi akıl akıldan üstündür derler,denerim..Ama nelerin denenip nelerin denenemeyeceğini anneler daha iyi bilir çocukları için...Halacım bu çocuklara bu zamana kadar tek başıma ben baktım,aç bırakmıyorum endişe etme demiştim..:ssz:

ne yalan söyleyeyim bazı annelerin hatası var.

21 aylık bir oğlum var.ek gıdaya geçtiğimiz andan itibaren işi çok sıkı tuttum.kesinlikle taviz vermedim.ögün saatleri var bu evde yada dışarda asla değişmez.bi kere mama sandalyesi dışında yemek yedirmem yemeğini yer anca öle inebilir.ne savaşlarımız oldu.bir elimle piyano çalıp yemek yedirdiğimi bilirim.kaşığa vurmalar tabağı ters çevirmeler daha neler neler...

kesinlikle abur cubur vermem eline.dışarı çıksam dahi yemeklerini yanımda götürürüm.

Cocuğun derslerı kotudur suçlu anne

cocuk yaramazdır suçlu anne

cocuk gec yatar suçlu anne..

babaların hıc sucu yok cocuğun tum ıyı huylarıda babaya cekmıştır..

Tabı bazı annelerın aşırı korumacılığı sureklı kaşıkla peşınde koşması bır hata ama

yemek yemeyı sevmeyen cocuğa n yapsan yemıyor...

peşınde koşmak cozum degıl ac kalması lazım

hepinize yorumlarınız için ayrı ayrı çok tşk ederim çok yardmcı oldunuz.yalnız olmadığımıda anladım:) benm iki tane oğlum biri 7 yaşında çok iştahlı değil sevdiği belli şeyleri yer zamanında çok dert ettim kendime yemiyo diye eskiye nazaran şimdi iyi çok şükür ne pişirsem bi iki kaşıkta olsa yer.küçük oğlum 20 aylık o büyük oğluma göre çok çok iyi aslında kuru fasulye nahot bulgur pilavı bile yer canı istediğinde.şı son bir ayda suçiçeği çıkardı 10 gün uğraştık ne çektik tam iyi oldu derken ağır grip oldu kulakları iltihaplandı e tabi iştah gitti benim moral de:(korkuyorum ya böle kalırsa yemezse die normalde öle çok çok iştahlı değil ama yinede yiyordu.ooff bu yemeyen çocuk ne zor iş allahım ya:(

valla yemeyen iştahsız çocuğa amuda kalkıp ağzına kaşıkta soksanız yemiyor arkadaş :52::52::52:

Israrla tabağına yiyebileceği yemekten daha fazlasını koyup tabaktakilerin büyük çoğunluğunu tabakta bırakmanın savunulucak bir yanı olmadığını düşünüyorum.. Hani yemek bozuk olur vs ayrı mesele tabi..İsraf diz boyu memlekette....

Bu laf kime? Bana mı?
1.Ben yaptığım şeyi savunmadım.Yemiyorum demiyorum,yiyemiyorum diyorum.Bilmem anlatabiliyor muyum?
2.Kendi evimde,kendi tabağıma yemek koymanın mümkün olduğu durumlarda elbette yiyebileceğim kadar koyarım.
Ne suçladığınız gibi israf ediyorum ne de yiyemeyeceğim kadar yemeği tabağıma koyacak kadar aptalım.
3.Kastettiğim şey dışarıda yemek yerken olan bir durumdu.Ben zaten dışarıda da yemek yemeyi haketmiyorum zaten.
4.Misafirlikte asla yiyemeyeceğim bir yemeği,tatlıyı,şunu bunu kabul etmem.Sırf bir iki gagalayıp bırakmamak adına.
Buna da terbiyesizlik dersiniz şimdi,yemeği reddettim diye.Ne yapılsa yaranamayız size zaten.

Düşüncemi söyledim,içimi dökeyim dedim dırf bu yüzden denilmedik laf kalmadı bana ve aileme.
Müslümanlığımı bile sorgulayan oldu ''Nimeti nasıl beğenmezsin?'' diye.
İçimi dökeyim dedim şimdi de israf eden oldum.

Ne Allah'ın belası insanlarmışız be..

3 kızım var oldu bitti iştahsızlar çok yemek seçiyorlar ne yaptıysam vazgeçiremedim.her çocuk aynı değil kimisi herşeyi yiyor sorun çıkarmıyor kimisi yemek seçiyor az yiyor.bence bunda annenin bir hatası yok.her çocuk farklı oluyor asla ben hatalıyım diye düşünmedim sende düşünme.bu arada çocuğun kilosundan çok sağlığı önemlidir bence :31:şükür kızlarım zayıf ama sağlıklılar dirençleri yerindedir kolay kolay hasta olmazlar:nazar:çocuğunun sağlığı yerindeyse kafana çok takma canım:34:

Bu laf kime? Bana mı?
1.Ben yaptığım şeyi savunmadım.Yemiyorum demiyorum,yiyemiyorum diyorum.Bilmem anlatabiliyor muyum?
2.Kendi evimde,kendi tabağıma yemek koymanın mümkün olduğu durumlarda elbette yiyebileceğim kadar koyarım.
Ne suçladığınız gibi israf ediyorum ne de yiyemeyeceğim kadar yemeği tabağıma koyacak kadar aptalım.
3.Kastettiğim şey dışarıda yemek yerken olan bir durumdu.Ben zaten dışarıda da yemek yemeyi haketmiyorum zaten.
4.Misafirlikte asla yiyemeyeceğim bir yemeği,tatlıyı,şunu bunu kabul etmem.Sırf bir iki gagalayıp bırakmamak adına.
Buna da terbiyesizlik dersiniz şimdi,yemeği reddettim diye.Ne yapılsa yaranamayız size zaten.

Düşüncemi söyledim,içimi dökeyim dedim dırf bu yüzden denilmedik laf kalmadı bana ve aileme.
Müslümanlığımı bile sorgulayan oldu ''Nimeti nasıl beğenmezsin?'' diye.
İçimi dökeyim dedim şimdi de israf eden oldum.

Ne Allah'ın belası insanlarmışız be..

Yaşınız çok mu küçük bilemiyorum ama hemen gereksiz yere cellallenmişsiniz..:)

Ben sizi ne gördüm ne de tanıyorum öyle değil mi ? Sizi yemek yerken mi gördüm de üzerinize alındınız...Çevremde herkes tabağını silip süpürüyor da siz mi varsınız tek tabakta yemek bırakan ?? :1:Gözümle görüpte tabağında yemek bırakmayı alışkanlık haline getiren insanlar için bu şekilde düşünüyorum..Yakın arkadaşlarım,anneannem vs vs...
Siz tabağınızdan yemeği bıraksanız bana ne tabağı yalayıp yutsanız bana ne.....:34: Anne-babaların bu konuda çok örnek olduklarını da düşünüyorum ayrıca..

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşınız çok mu küçük bilemiyorum ama hemen gereksiz yere cellallenmişsiniz..:)

Ben sizi ne gördüm ne de tanıyorum öyle değil mi ? Sizi yemek yerken mi gördüm de üzerinize alındınız...Çevremde herkes tabağını silip süpürüyor da siz mi varsınız tek tabakta yemek bırakan ?? :1:Gözümle görüpte tabağında yemek bırakmayı alışkanlık haline getiren insanlar için bu şekilde düşünüyorum..Yakın arkadaşlarım,anneannem vs vs...
Siz tabağınızdan yemeği bıraksanız bana ne tabağı yalayıp yutsanız bana ne.....:34:

Arkadaşın mesajından sonra yazmışsınız bende ona gönderme yaptığınızı düşünmüştüm.

Son düzenleme:
Arkadaşın mesajından sonra yazmışsınız bende ona gönderme yaptığınızı düşündüm.

Ona gönderme yapmadım..İlk mesajlarımda da anneannemden bahsetmiştim yine anneannemle ilgili ve yakın çevremde gördüklerimle ilgili durumlar aklıma geldi ve yazdım..Mesajların alt alta olması tesadüf sadece :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şayet çocuğun iştahı annenin becerisiyse benim annem çok becerikli,

Yok iştahsız olması annenin beceriksizliği ise yine benim annem çok beceriksiz demektir.

Aramızda 4 yaş olan kardeşim, küçükken eline geçeni yerdi, yemek konusunda hiç sorun çıkarmazdı, benimse annem elinde kaşık peşimden koşardı. Lokmaları yutmaz ağzımda biriktirirdim.

Annemin tek sırrı ısrardı, yani öyle sevmediğim yemeği güzelleştirme, başka sevdiğim yemeklerle yedirme falan gibi tricklere hiç girmezdi. Gerekirse kahvaltı için akşama kadar peşimde koşardı.

Mercimeği katı sevmem misal, ama annem inatla katı yapar, neden daha yoğun daha besleyici. Yumurtayı sahanda az pişmiş severim ama annem orta karar pişmesi gerektiğine inandığından hiç de sevdiğim gibi yapmaz. Tabaklar tepeleme dolar, hepsini de yemek zorundayızdır. Abur cuburun, kolanın cipsin senede bir evimize uğrayan nimetler olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Şu anda bile annem (yaş 25) halen ne yediğimi kontrol eder, arar sorar, yemem gerekenler konusunda direktifler verir.Benim annem uç bir nokta ama kendi kişiliği bu.Bir çocuğu inanılma iştahlı iken diğerinin iştahsız olması, bu meselenin anneden bağımsız olduğunu gösterir.Annemin senelerce süren uğraşına rağmen ne kardeşimin ne benim iştahımızda bir değişiklik yok. Ama ne istediyse de yedirdi o ayrı mesele.

Son düzenleme:
çocuk inatçı keçi değilse bence annenin beceriksizliğidir..

benım babamın 2.eşinden bir kızı var çocuk erken doğdu yaşıtlarına göre daha iyi bakılıp beslenmesi lazım

ama annesinin tutumuna bakalım

annesi bi kere yemem dediyse asla ısrar etmıyor ve çocuğun belli bir yemek düzeni yok aileyle birlikte sofraya oturmuyor

sadece pilav yiyor süt içiyor bacakları çöp gibi ve gece 12 de kadın pilav ısıtıyor yoğurtla karıştırıp lapa yediriyor bu mu annelik sorarım size

şimdi karşınızda bir çocuk var ve siz anneler 1 yetişkinsiniz çocuk ağlayınca pes ediyorsanız evet siz beceriksizsiniz

bu sadece yemek konusunda değil bütün kural koyma konularında böyle..
çocuk 1 şeyi ağlayarak elde ettiyse sürekli ağlar sizde yavrum kıyamam deyip çocuğun elinde maskara olursunuz...çocuk ağladığında ağlamadan konuş ne istiyorsan seni anlamıyorum demelisiniz ve kuralı bozmak istiyorsa çocuk, kendini ağlamaktan yerlere atsa bile çığlık çığlığa kalsa bıle istediğini vermemelisiniz...o zaman ağlamadan derdini anlatmayı öğrenecektir...

çocuğun belli bir yemek saati olur günde 3 öğün mü yiyecek havada karada o çocuk o saatte o öğünü yiyecek o zaman

yemek vermeyip öğün arasında çikolata şekeri dayarsanız o çocuk yemek yemez...

benım babamın 2.eşinden bir kızı var çocuk erken doğdu yaşıtlarına göre daha iyi bakılıp beslenmesi lazım

annesi bi kere yemem dediyse asla ısrar etmıyor ve çocuğun belli bir yemek düzeni yok aileyle birlikte sofraya oturmuyor

sadece pilav yiyor süt içiyor bacakları çöp gibi ve gece 12 de kadın pilav ısıtıyor yoğurtla karıştırıp lapa yediriyor bu mu annelik sorarım size

şimdi karşınızda bir çocuk var ve siz anneler 1 yetişkinsiniz çocuk ağlayınca pes ediyorsanız evet siz beceriksizsiniz

çocuk 1 şeyi ağlayarak elde ettiyse sürekli ağlar sizde yavrum kıyamam deyip çocuğun elinde maskara olursunuz...çocuk ağladığında ağlamadan konuş ne istiyorsan seni anlamıyorum demelisiniz ve kuralı bozmak istiyorsa çocuk, kendini ağlamaktan yerlere atsa bile çığlık çığlığa kalsa bıle istediğini vermemelisiniz...o zaman ağlamadan derdini anlatmayı öğrenecektir...

çocuğun belli bir yemek saati olur günde 3 öğün mü yiyecek havada karada o çocuk o saatte o öğünü yiyecek o zaman

Tamamen aynı fikirdeyim .Çok haklısınız..Çocuklar ağlamayı silah olarak kullanmaya başlarlar bir süre sonra...

gece 12 de yedirilen pilav zaten çocuğun midesine oturacak..
o saatte en fazla 1 bardak süt verilir.,,hadi bilemedin galete veya bir ince dilim ballı ekmek.
çocuğun ana öğününü ,ara öğününü yemiş olması ve gece 12 de açlık hissetmemesi gerekir

umursamaz anneler çok malesef. annemin komşusu var. 2 yaşında bebeği var kadının. ağlıyomuş devamlı annem sormuş neden ağlıyor diye karnı aç demiş kadın annemde doyursana çocuğu demiş kadında sütüm yetmiyo demiş. normal yemeği yemiyo diye sadece emziriyomuş çocuğu. annemde bi kızmış çorba bişey yap yoğurt falan yedir süt içir en azından diye. kadın gene ama yemiyoki diyomuş.

bu konuda becerikli olup olmadığınızla ilgili buradan yorum yapmam doğru değil.

ama şunu söyleyeyim: bence annenin tutumu çok önemli.
mesela çocuğa bir düzen içerisinde yeme alışkanlığını kazandırmak(günde 3 kez ilece sofraya oturmak gibi,ara öğünlerde hep birlikte meyve yemek gibi),yemeğin görselliği,yemeklerden önce abur cubur vermemek,çocuğun iştahını kesecek şekerli yiyecekleri ondan uzak tutmak,güleryüz,sabır,kararlılık vs.

bence bunlara dikkat edildiği takdirde sorunun büyük bir kısmı çözülmüş olur.

gece 12 de yedirilen pilav zaten çocuğun midesine oturacak..
o saatte en fazla 1 bardak süt verilir.,,hadi bilemedin galete veya bir ince dilim ballı ekmek.
çocuğun ana öğününü ,ara öğününü yemiş olması ve gece 12 de açlık hissetmemesi gerekir

canım çocuk öğün mü görmüş kafasına göre ,normal ailesi otursa yemeğe çocuğuda oturtuyorlar yemıycem diyor sonra ısrar edılınce direkt ağlıyor ağlayınca tamam yeme deniyor sofradan kalkıp ortada gezip dolaşıyor bu çocuk sürekli süt içiyor sürekli yoğurtlu lapa yiyor

anneside ne yapayım yemıyor içmiyor diyor ama bakkaldan ıvır zıvır abur cubur o biçim yiyor onları sonra gece 12 de 1 de anneeee ben acıktım...

anneside hemen kalkıp hazırlıyor hadı ye ,yahu göz var nizam var kaç kez söylenıyor ona da bu sefer çocuk yemiyor diyor...

e yemez tabı istikrar yok sabır yok özen ihtimam yok rastgele çocuk besleniyor lapayla çocuk mu beslenir...o saatte yemek mı yedirilir

Son düzenleme:
Back
X