Çocuğun ykuda sayıklaması ve ağlaması :-(

Kardesini

Esim ve kardesim bir kac kez karnimi sevdi kizimin yaninda hemen birak diye bagirdi, belli ki kiskaniyor. Bebek dogunca daha kötü olacak biliyorum ama sirf onun bir kardesi olsun diye istedim ben bu bebegi. Kendi cocuk doktoruyla görüsücem eger yönlendirirse bir pedagoga da giderim, yeter ki kizim üzülmesin. Onun bu haline üzülmekten uyku uyuyamiyorum.

ay bi tane daha da yolda sanırım doğru mu?
Allah kolaylık versin valla

her çocuğun kardeşi olunca yaşadığı normal ve geçici bir süreç... ancak kızınız benim kızımla yaşıt ve kendi gözlemlerime göre hâlâ benmerkezci ve ilginin kendi üzerinde olmasını istiyor. bir de üzerine kardeşler bir değil iki. ikiz varlığı zaten anne baba ve diğer büyükler için çok yoğun bir bakım gerektiriyor.
benzer durumdaki anneler mutlaka size somut öneriler sunacaktır. ben psikolojik olarak kardeş kıskançlığına müdahale etme gücüm olmadığı için habire ikinci çocuğu erteleyen cesaretsiz bir anneyim
uzaktan gelen hoş davul sesine dayanarak, sürecin geçici olduğunu belli bir zaman sonra çok rahat edeceğinizi bu dönemde olağanüstü ilgi şefkat ve sabır göstermeniz gerektiğini söyleyeyim.

üzülmeyin, bu durum da kızınızın büyümesinin bir parçası... duygularını bastırmadan yaşamak zorunda.

ekleme: şuna değinmeden geçemeyeceğim: kızınızı kardeşlerine karşı sorumluluk alma konusunda teşvik etmeyi abartmayın olur mu? "sen ablasın, sen şöyle böyle olmalısın" gibi öğütlerin fazlası farkında olmadan çocuğa ağır gelebiliyor. onun da tek başına hâlâ bir ana kuzusu olduğunu unutmamak lazım. zaten gece altını ıslatması filan bilinçaltında bebekliğe dönüş. "sen artık ablasın, evin bebekleri onlar" gibi bir mesaj kodlayabilir kafasında.

İşte bunlarda işe yaramıyor ben hepsini yaptım
İnanın ikizlerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için alıyorum kucağıma gerisi.abileriyle oyunlar oynuyoruz beraber güzel vakitler geçiriyoruz ama gene aynı işte
Doktor da bu durumun sadece oyunla aşılabileceğini söyledi
Zaten herşeyi yaptığınız halde istemiyor kardeşlerini bu durum değişmez dedi

Bende yalnızım ikizlerime kendim bakıyorum
Ev işlerinide kendim yapıyorum çocukları uyuttuktan sonra gece 2 ye kadar ev topluyorum
Sonra zaten ikizler uyanıyorlar
Hiç uyuyamıyorum inanın
Ama oğlumla herşeyi yapıyoruz konuşuyoruz oyunlar oynuyoruz
Kaliteli vakit geçiriyoruz ama benim oğlum kardeşlerini kabullenmiyormuş pedagog öyle dedi
Aşamazsınız ama daha fazla oyun oynayın dedi
Zaten öyle yapıyoruz ama değişen bişey yok
Sadece ikizler olmadan dışarı çıktığımızda normale dönüyor
Ben kızlarla oyun oynayabildigi zamanı Bekliyorum belki o zaman düzelir

Bazı çocuklar kardeş istememiş

Oysa ben hamileyken ikizlerin alışverişini oğlumla yaptım herşeyi ona seçtirdim

İlla ki kıskanacaklar,
önemli olan karakterlerini etkilemeyecek gibi normal bi şekilde atlatabilmek,
hiç üzülmeyin,
pedagog desteği de gerekiyorsa alınır, ilerde iyi ki kardeşim olmuş dicekler,

Biz daha abiye söylemedik kardeşi olucağını ama şimdiden kardeşi olan arkadaşları ziyaret edip güzelliklerini gösterip fikri aşılıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…