çocuğun yoksa yandın :(

gelsene

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2012
1.788
808
323
biliyorum ki yanlız değilim.benden önce evlenen arkadaşlarım hamile zaten benle beraber evlenipte çocuğu olanları saymıyorum.siz de içten içe kızgınlık ,öfke hatta kıskançlık yaşıyor musunuz?birinin hamilelik haberini aldığınızda gözleriniz doluyor mu?bunun kimsenin hatası olmadığını bildiğiniz halde içinizdeki ateşi söndürebiliyo musunuz?çok istediğiniz halde olmuyor diyemeyip düşünmüyoruz yalanları söylediğiniz oluyor mu?onlar gibi olmayı düşleyip bi anda gerçekler vuruyor mu yüzünüzee ?hatta son çare tüp bebek deyipte o çareninde size çare olmadığını gördüğünüz oldu mu hiç

Öncelikle çocuk aşkıyla yanıp tutuşan iki grup var sen hangi gruptasın bilmiyorum ama bu gruplardan birisi çocuğu evlilik garantisi olarak görüyorlar Öylelerinin mümkünse olmasın zaten çocukları,çocuk dediğin kocayı eve zincirleme değildir.

Her neyse olmuyor diye başkalarını kıskanman kendini böyle yiyip bitirmene gerek yok.Yüzlerce annesiz babasız kalan yardıma muhtaç çocuklar var.İnsan tabiki kendi evladı olsun ister ama olmuyorsa neden bir çocuk evlat edinmiyorsunuz?

O küçüklerin herkesten daha fazla ihtiyaçları var birilerinin ellerinden tutmasına.

cnm için o kadar yanıyo ki,kalbin parçalanıyo benim kendi kardeşimin ablamın abimin çacukları koşuşuyo birlikteyken ama benim ki YOK
ONUN ACISINI ÇEKENDEN BAŞKASI ANLAMAZ
biz hamilelleri kıskanmıyoruz BU KISKANMAK KELİMESİ HOŞ OLMUYO
sadece imreniyoruz ayy biz nasıl oluruz bizede hamişlik yakışır demekten kendimizi alamıyoruz,
cnm ben 6 buçuk yıldır evlat diye yanıyorum çevremde benden sonra evlenenler bile 2.ciyi yapmayı planlıyo
abimler bile 2,ciyi düşünmeye başladı.Onun acısını ben bilirim ne yalanlar söledim bi bilsen
istemiyoruz ,eşim çocuk sevmiyo,kısmet değil ki hiç istemiyoruz,rahatıma düşkünüm doğurup rahatımı bozamam,
daha neler neler ama herkes bi süre sonra anlıyo zaten anlamayan ...lerde habire soruyo gııcıklar
ben tüp bebek denedim 1 kere eşim ameliyat oldu sperm çıkmayıncada kaldı
o hüsranı,o evlatsızlığın acısını,bomboş evi,diğer dairelerden gelen çocuk seslerini,bebek mevlütlerini,
bebek süüslerini,elbiselerini NASIL NASIL HAYAL EDİYORUM Bİ BİLSELERRRRRRRRRRRRRR
AMA RABBİM ELBET BİZLERİDE GÜLDÜRECEK İNŞALLAHHHHHHHHHHH (C.C )

Son düzenleme:
benimde çocuğum olmuyor hemdeee eşimde ve bende olmayan sorun yok yumurtlayamıyrm bilee.ramazanda mucizevi bi şekilde gebe kaldım ama 2.5 ay sürdü kalbi durdu ve kürtaj oldumbenle birlikte evlenenler 2.çocuklarını aldılar kucaklarınaaa.ve eşimin 2kuzeniyle aynı anda gebe kalmıştık aralarımızda 1 er ay.ben kürtaj oldum onlar bi geçmiş olsuna bile gelmediler her görüştümüzde yok tekme attı yokk şu kadar büyümüş die kahkalarla yanımda konuşuolar ben yokmuşum gibi kıskanma değil ama beni hiçe saymalarına üzülüyrmmm.aynı durumda kendileri olsa ben o kadar duyarsız olamazdımmm

sence hangi gruptayım??

Bilmiyorum çünkü seni tanımıyorum.Umarım o dediğim ilk grupta değilsindir.

Eğer ilk gruptan değilsen olmuyorsa bir çocuk evlat edin arkadaşım.Hayata küsme,istediğin evde küçük bir çocuğun neşesi,ona destek olmaksa çocuk esirgeme kurumlarında kırık hayalleriyle yardıma muhtaç küçücük çocuklar var.Onlardan birisine güzel bir gelecek olabilirsin.

İNŞALLAH İNŞALLAH en kısa zamanda size ve tüm isteyenlere rabbim nasip eder.sizi tanımıyorum ama yazınızdan bile nasıl içten istediğinizi hissettim.ALLAH tez zamanda melekler inize kavuştursun sizleri.

kıskanma kelimesi olmadı sanırım.ama gerçekten bunu yaşamayan bilemez anlayamaz hatta kafası basmaz gayet net söylüyorum.benim arka arkaya 3 gebeliğim oldu kendiliğinden üçünde de boş kese hep aynı son sonra tüp bebek zaten tutmadı Allah a şükür aynı şeyleri yaşamadım.
sohbetlerin bi noktadan sonra çocuğa gelmesi ve sana sorulan sorular aynı yalanlar insanın canını sıkıyor.artık duygularımı dışarı vuramıyorum eşimi üzücem diye.sırf ağlayabilmek için film izliyorum biliyo musunuz.rahatça ağlamak için.gün geliyor tamam düşünmicem diyorum ama yine aklını kemiriyor.

sen evli misin bilmiyorum ama.umarım ilk grupta olmak zorunda kalmazsın.:)) çocuk deme iki kişinin bütün güzelliklerini birleşmesi bi canın ortaya çıkması demektir.bilmediğin konulara girme.sen zevk için önüne gelenle ...... misin? senin düşüncen buna karşılık geliyor biz sonuçtan değil süreçten bahsediyoruz

Sizleri cok iyi anliyorum ve aynilarini bende yasadim hatta birisi hakile kaldiginda yada bebek mevludu donusu hirslanirdim hemen ertesi ay tedavi yapardim ama bu hirsin sadece bana zarar verdi ve yiprandigimla kaldim size yasayan biri olarak tavsiyem kendinizi cok yipratmayin .. evet bu dedigimi bende etrafimdan cok duyuyordum ve demesi kolay diyordum ama sonra hak verdim cunku 18imde evlenmisti. Ve hemen cocuk istememize ragmen sebep yokken olmuyordu ve20yaslarimda ben hic yoktan onca ilac tedavileri rahim filmi 3asilama ve 3tup bebek yaptim sonu hep husran oldu...
3.5yil sonra tam pes ettigim anda baska dr gittim beni diyetisyene yonlendirdi 3ay unut dedi kilo vermeye adapte ol dedi ve ben unuttum kilo vermeyw adapte oldum derken ayda 5kilo verdim ve 1hafta gunum gectigi halde onemsemedim veeee bingo hamileydim... yani arkadaslar hem psikoloji cok onemli hemde rabbimin takdiri..
Simdi kizim 3.5yasinda ve korunmamamiza ragmen olmuyordu yine ayni dr gittim gecen ay yumurta dahi olmazken bu ay 1tane yumurtayla 52 degwrini gordum kan tahlilinde daha dr gitmedim bakalim hayirlisi..
Bumlari size anlatmamdaki sebep yanliz degilsiniz evet ben cocuk sahibi oldum ama sizler gibi bu duygularida yasadim hep boyle hayat surmeyeceksiniz insallah rabbim birgun elbwt sizinde yuzunuzu guldurecek .... dua sadece dua edin baska kimseciklerden medet ummayin yaradandan isteyin isyana girmeden....

Son düzenleme:
canım benim, ben bu süreci çok uzun yaşamadım o yüzden neler hissettiklerini kısmen anlayabilirim.. ben de arkadaşlarımın haberlerini aldığım zaman kıskançlık gibi duyguları yaşamazdım, onlar adına sevinirdim ama kendi adıma içim burulurdu bazı günler "neden , neden neden" deyip dururdum... özellikle o günlerde eşime agresif ve alıngan tavırlar sergilerdim sonradan öğrendim ki bunlar aşırıya kaçmadığı sürece normal duygularmış ...
Rabbim en kısa zamanda seni de senin gibi tüm bekleyenlerin kucaklarını hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşaallah...

evet aynı duyguları yaşıyoruz zaman zaman pes edip sonra daha da derinden hissediyoruz.sizin yazdıklarınız benim de içimden geçenler.dualrım hep hayırlısı ve sağlıklı olması yolunda.ama içimden bi ses peki ne zaman ?? diyor engel olamıyosun.sizinle paylaşmamın sebebi artık bunları söyleyip hem eşimi hem ailemi üzmemek ne kadar normal iyi görünsemde içimde kopan fırtınaları bi ben bilirim inanıyorum Allah ın izniyle her şey yoluna girecek...

Evet canım aynı duyguları yaşadım 3 sene bekledim bebeğimi son bir senesi çok zordu eşimle birkaç kere yıkıldık,ağladık...Şimdi tüp bebekle hamile kaldım ,geçmişi unuttun mu dersen hayır unutmadım ama şu an anladım ki umutsuz olmamak gerek,mutsuzluğu çok abartmamak gerek...İnan geçicek bu süreç bebeğini kollarına alacaksın buna inan ve şu anki durumundan psikolojik olarak en az zararla çıkmaya çalış.

ben 6 yıldır uğraşıyorum yaşım 32
beş kere tüp bebek denedik ama olmadı
arkadaşlarımız hep çocuklu kiminin 2 kiminin 3
onların büyümesini konuşmalarını izlemek gerçekten zor
anneleride sizin yanınızda severler oğlum kızım herneyse
bazı nazım geçenlere olan var olmayan var benim yanımda yapmayın diyorum
ama birde olmadığını bile bile canını acıtmak için konuşanlarda var ya ..
yinede herşeyi en iyi bilene havale ediyorum
elbetteki bir sebebi var Rabbim öyle büyükki HAŞA bize bir evlat vermekten mi aciz HAŞA
hz. mevlananın bir lafı var .Ya daha iyisi olacağı için yada gerçekten olmaması gerektiği için olmuyordur diye ...
Rabbim bütün isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah

7 yıl oldu evlendiğim. başlarda biz çocuk istemedik. sonra farklı sebeplerden çocuğu zorunlu olarak erteledik. çok bir istek olmadığı için de ertelemek için bahane bulmak kolay oluyordu. 6 ay kadar önce, çocuk için hazır hissettik, gerçekten anne baba olmak istedik.
bebek bekletmeden geldi ama çabuk gitti. kalp durması sonucu bebeği kaybettim. sağlık problemlerimden dolayı her zaman için riskli gebelik geçireceğim, ama yine de umutluyum açıkçası. hep olumlu düşünmeye çalışıyorum. olumsuz düşüncenin bana hiçbir faydası yok, sadece zararı var.

eşimin memleketinde, evlendiğin gibi insanlar bebek var mı diye sormaya başlıyor. bana da eşimin ailesi-akrabaları tarafından hep çocuk ısrarı yapıldı, ben de terslemeden geçiştirdim hepsini. birçoğunun düşüncesinde çocuğumuz olmuyordu, biz bahane üretiyorduk. aramızda dalga geçerdik, rapor alıp raporla gezelim diye...
ama başkalarının düşüncesini pek umursamadım. insanların üstüne vazife olmayan şeylere, haddini bilmeden yorum yaptığını çok iyi biliyorum.
hamile olan arkadaşlarım da var, onlar ile de bir sıkıntı yaşamadım. aksine,istenilen bebeği kaybetmenin acısını çok fazla yaşadığım için denk geldiğim her hamileye-anneye içimden dışımdan dua ediyorum her zaman. Allahım kimseye o acıları yaşatmasın. isteyen herkese sağlıklı çocuklar nasip etsin inş.

bir de arkadaşlar, bazı bebekler nazlı oluyor. kıymetleri bilinsin diye hemen gelmiyorlar. inş hepimiz geç olsa bile sağlıklı bebeklere sahip oluruz bir gün. hep olumlu düşünün.
riskli gebelikler geçireceğim. belki de hiçbir zaman çocuğum olmaz. geçen gün eşimle konuştum, olmazsa evlatlık alalım ya da koruyucu aile olalım diye. pek sıcak bakmadı ama duruma göre alınabilir de... ikna edemesem bile, evde 2 kedim var, çocuğum gibiler. evcil hayvanlar da o sevgiyi bir derece karşılıyor(hayvansever iseniz).

hiçbir şey kendi çocuğunuz gibi olmaz belki ama eğer kesinlikle çocuk sahibi olamayacak olursam, tüm ümidimi yitirirsem, o sevgiyi verebileceğim başka bir yer ararım.
hayatı kendimize, eşimize zehir etmenin bir faydası olmaz.
birçok kişiden duydum, bebekten tam vazgeçtikleri sırada, bebekler kendiliğinden geliyor. o stresi yaşamak, kendimize yaptığımız en büyük kötülük oluyor.
herkesin farklı bir kaderi var, herkes kendi kaderini yaşıyor. biz tercihlerimizle yön veriyoruz sadece.
başkaları hakkında da hep iyi düşünelim, hayat da bizi güzellikler ile karşılasın.

bende yazma ihtiyacı duydum öncelikle allahım bu durumda olan herkese yardım etsin çok zor..benim hikayemde size benziyor,ben 10 yıllık evliyim 1yıl çocuk istemedik sonra korunmayı bıraktığımz ay hamile kaldım ama 8 haftada kalp atışı olamdı ve düşük oldu,sonrasında hemen istedim ama 1.buçuk yıl olmadı benimle birlikte evlenenlern hep olmuştu bende çok istyrdm ama olmadı sebepte yoktu,4ay serophone kullandım olmadı tam aşılamaya geçeceğimz ay kendiliğnden hamile kalmışım günüm 13 gün geçtği halde okadar umutsuzdumki eşimin zoruyla test yaptırm ve şok oldum.burcu arkadaşımn dediği gibi pskolojin rahat olduğu anda oluyor.şimdi kuzum 7 yaşında ama 2.yine olmuyor 2 yıldır istiyrm ilk aşılamam hüsran oldu bakalım nasip ne zaman

herkes ne güzel yazmış.harikasınız.bu kadar cevap alacağımı bile bilmiyordum.sabırla bekleyip çocuklarına kavuşan arkadaşlarıma da teşekkürler.bu durumda olan herkese umut oldunuz.Biliyorum ki Allah tan gelen her şey bizim için hayırlı olan.sadece bazıları gibi artık kolayca yoluna girmesini istiyorum.şu yeni yılda her şey gönlümüzce hayırlı sağlıklı bebek kahkahalı sevinç gözyaşlarıyla dolu bir yıl getirsin.

benn cocukları cook severdim hep cokta seviyorum 2 yıllık evliyim olmadı bu ay tedaviye basladık hayırlısı diyorum kimseyide kıskanmıyorum ama duyunca bnde etkileniyorum tabi ama onların hemen elde ettiklerinden cook daha kıymetli olacak benim bebişim diyorum cünkü bekleyerek emekle elde edecem ve gözümden sakınacammm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…