Çocuğuna IQ testi yaptıran var mı?

...nil

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
2.612
23
358
Trabzon
Çocuğuna IQ testi yaptıran varmı?
Nasıl sorular soruyorlar?

Sonuç yüksek çıkınca kafanız karışıyor mu?
Yaptırmamak en iyisimi yoksa?

Ne dersiniz bayanlar?
Akıl verin bana.. :52:

slm nil...benim çocuğuma yapılmıştı ve ileri zeka çıkmıştı....bizim oturduğumuz yerde bu tür çocukların okulu var...ama heryerde yokmuş...sanırım türkiyede sayıları bu tür okulların azmış....daha sonra oğlum bu okulada gitti...yani normal okulunun dışında burayada gitti....:52:

benim oğluma rehberlik ve araştırma merkezinde yapıldı 6 yaşından küçük olduğu için gelişim testi yapıldı

wısc-r testi var 6 yaşını doldurunca yapılıyo türkiyede geçerliliğ olan tek yasalzeka testidir:71:

ne tür sorular sorduklarını bilmiyorum ,merak ediyorum çünkü doğumgünün yarını için randevü verdiler bize

Merhaba,

Gelişim ve bazı zeka testlerini bilen ve uygulayan biri olarak sizlere tavsiyem şudur,

* çocuğunuzu bir zeka testiyle etiketlemek Türkiye şartlarında size çok yarar sağlamayacaktır,
*çocuğunuzu böyle bir yarışa daha 6 yaşında ve yakın yaşlarda sokmak bence sosyal duygusal açıdan onu etkileyecektir, çünkü o yaşlardaki çocuklar bu tür konularda meraklıdır. ( ben senden daha zekiyim, en büyük benim, benden daha iyi yapan yok, bunlar benim için çocuk oyuncağı gibi söylemleri ve düşünceleri yoğundur.)
*Gelişim bir süreçtir. bu süreci takip ederek çocuğunuzun ne kadar Zeki (!) olduğunu gözlemleme şansınız olabilir
* Gardner'ın çoklu zeka ile ilgili çalışmalarına göz gezdirin
* bir çocuğa çok zeki denilmesi için 1 yada 2 test yeterli değildir. farklı alanları farklı testlerle ölçüp, gözlemlerinizi de ekleyerek onu geleceğe hazırlamak en
doğrusudur.

bahsettiğim şeyler gelişim testleriyla ilgili değildir gelişim testleri doğumdan hatta anne karnındayken farklı tetkiklerle uygulanır uygulanmalıdır..

Back
X