çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben matematikten sınıfta kaldı demedim zaten.

9 yaşına kadar tek doğru cümle bile kuramaması gibi bir şey de okumadım, (bahsettiğiniz gibi bir şey olsaydı, zaten 9 yaşından sonra kesinlikle konuşmayı veya yazma işini yapamazdı) okuduğum yaşıtlarına göre geç konuşması, bazen cümleleri kendi kendine tekrar etmesi, 9.5 yaşında da sınavla iyi bir okula girmesi yani o yaşta bilinen bir öğrenme eksikliğinin olmaması, neyse konumuz Einstein değil zaten.

Haklısınız. Canınız yanıyor, anne feryadıyla beddua ediyorsunuz. Yapmayın. Tövbe edin.
O kadının / adamın bunu öğrenmesi için kızında görmesine gerek yok.
Bunu yaşarken sizi hatırlamaz bile.
Allah vicdan azabı versin kalbine, islah olsun başka evlatlarda zarar görmesin diye dua edin.Böyle iyi niyetle evladınızda iyileşir. İnşaallah.

Mahsum bir yavrunun ne günahı var ? Buyuk dertlere düşmesin diyorsunuz ama daha beteriyle beddua ediyorsunuz.

İnanın sizi çok iyi anlıyorum.
Kızınızın tek talihsizliği böyle bir sistemde öğrenci olması.
Fakat en büyük talihi de bence genel kanının aksine annesi.

bakın
ben şu anda o durumu yaşamıyorum, yani saygısızlık diye adlandırdığınız ama saygısızlık olmayan şeyi, fakat, kızım için araştırma yaparken çok şey öğrendim
üstün zeka + hiperaktivite + dikkat eksikliği birleşince, siz dilerseniz hergün 10 saat dil dökün, bazı çocuklara ulaşamazsınız!
o çocuğa ulaşmanın yolu gerçekten zor
kendilerini kapatıyorlar, öyle çocukların çektiği ağrıların, ağlamaların haddi hesabı yok

ingilizce değil hiç bir dersi dinlemiyor çünkü dinleyemiyor çünkü dikkatini toplayamıyor
resim dışında tek bir şeyle bile 5 dk dan fazla uğraşamıyor
doktor pedagog psikolog psikiyatr ilaç terapi hiç bir şey fayda etmedi etmiyor

Peki bu çocukların eğitim alaileceği bir devlet okuu var mı canım? Benim öğrencim bir kolejin özel bir sınıfna devam ediyor. Hiperaktivitesi de var.

Eşim bir şekilde uyum sağlamış, okulla çok problemi olmamış. İlkokul öğretmeni babasıymış, bunu. Etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama zeka denilen şey genetik, ilerde bir çocuğumuz olursa üstün zeklaı olma ihtimali ar sanırm. Şimdiden öğrenip ona göre adım atmak lazım.

Hayır ben sizin çocuğunuz Einstein mı Da Vinci mi diyenleri de anlamıyorum.Belki de olacak,iyi eğitim alırsa neden olmasın ki? Einstein ve Da vinci kutsal varlıklar değil sonuçta onlar da anne babadan doğmuş okula falan gitmişler değil mi?

Yüzyılın dahilerinden biri olarak kabul edilen Einstein çocukluğunun ilk dönemlerinde ciddi anlamda konuşma bozukluğu; ilkokula başladığı dönemde iseöğrenme ve iletişim güçlüğü yaşamıştı. Okuldaki otorite ve eğitim sistemiyle çatışan ve tüm hayatı boyunca okuldan nefret eden Einstein; aslında ailesinin o dönemde korktuğu gibi ‘gerizekalı’ değil sadece Disleksi hastasıydı…

Dedim ya birinci dereceden muhatap olduğum bir konu değil. Allah kimseyi evladıyla sınamasın ne desem bilemiyorum. Zor işler...

Ona ben de çok sasirdim bir de eğitimci bunu söylüyor. En çok inanmasi desteklemesi gerekenler onlar değil midir

9 yaşına kadar tek dığru cümle kuramamış dedim zaten hiç konuşmamış demedim hanımefendi aynı şeyden bahsediyoruz sadece konu bu olmadığı için bi cümleyle geçiştirdim.

hayır şu anda devletin bir okulu yok
canım benim kızın üstün zekalı çocuklar arasında %1'in içinde
ilk tespit edildiğinde bebek sayılırdı
sonra okula başlayınca wisc-r yapıldı "ram"da
ama okulda hiç zorluk yok
hocasını çok seviyor, arkadaşlarını seviyor
çok saygılı bir çocuk
ama hiperaktif değil + dikkat dağınıklığı yok
bir ara var zannettik dikkat dağınıklığı, çok zor durum, yokmuş
fakat farklı sorunlar yaşıyoruz

bilsem var, devletin destek programı
haftada 2 gün
fakat kontenjanı 50-60 kişi ve çift sınavla giriliyor

Gözünü sevdiğimin ülkesinde üstün zekalıların eğitim alacağı bir merkez bile yok, ne güzel...

Çok ilginç gerçekten. Özel değilse nasıl fark ettiğinizi sorabilir miyim?

allah kızınızı iyi insanlarla karşılaştırsın. Gece gece bebeğimi uyutmuşken uyumam lazım ama derdinizi dert bildim. Sımsıkı satılasım geldi yavrunuza o kadar masum ki..

sistem dersler öğretmenler çocuğun kendi sorunları yetmiyor
bi de böle komplekslerle uğraşıyoruz
ne kadar dua ettim keşke normal olsaydı da mutlu olsaydı diye bilebilselerdi keşke

Allah kızını iyi insanlarla karşılaştırsın
Bu duruma bir şekilde çözüm bulman gerek
Onunla iyi iletişim kuracak onun hayatını olumlu yönde değiştirecek iyi bir öğretmenle karşılaşırsınız inşaALLAH
Buna bir çözüm bulmak gerek ya ben çok üzüldüm

Dedim ya birinci dereceden muhatap olduğum bir konu değil. Allah kimseyi evladıyla sınamasın ne desem bilemiyorum. Zor işler...

benim kızın üstün zekalı çocuklar arasında %1'in içinde
ilk tespit edildiğinde bebek sayılırdı
sonra okula başlayınca wisc-r yapıldı "ram"da
ama okulda hiç problem yok
hocasını çok seviyor, arkadaşlarını seviyor
çok saygılı bir çocuk
ama hiperaktif değil + dikkat dağınıklığı yok
bir ara var zannettik dikkat dağınıklığı, çok zor durum, yokmuş
fakat farklı sorunlar yaşıyoruz, inanın zor

Disleksi yerine Asperger's sendromundan da muzdarip olabilirmiş. O dönemin şartlarında kendi kendine cümleleri tekrar eden çocuğa da "aptal", "ahmak" veya "gerizekalı" şeklinde yaftalamak olmayacak şey değil, ki zaten yabancı dil konusunda da kendini yetersiz görüyormuş hayatı boyunca. Ama kendisinin olayının özelinde zaten her yabancı dil öğrenme işinde sorun yaşayan insanı genellemeye tabi tutarak o zaman üstün zekalıdır diyemeyiz, zekası normalden çok aşağı bir seviyede de diyemeyiz. Einstein kendini en iyi ifade edebileceği dili bulmuş neticede, herkes umarım bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…