Çocuğunu bende unutan arkadaş

Gerçekten insanın kardeşinin yapmadığı şeyi yapmışsınız, helal olsun.
Küçücük bir yavruya yuva verdiniz.
Anası babası terbiyesizler o muhakkak da, sabiye kol kanat gerip, meleği oldunuz.
Hakkınız ödenmez biliyorsunuz değil mi?

Düşünmeme sebep oldu, başıma iş gelse ailelerimiz hariç kim bakabilir, kime bırakabilirim diye, aklıma kimse gelmedi.
Var ama işi gücü vs derken yük olmak istemem.
Ama sizin gibi insanların varlığını görünce içim rahatladı, Allah rızası ve vicdanen bir yavruya bakmak apayrı bir meziyet.
1 ay kalsaydı da bakardınız, eminim.
Güzel insansınız, onların pisliklerine sinirlenip doldurmayın içinizi.

Evet ihtiyacı olsa 1 ay da bakardım. Şu durumda da sinirlendiğim şey bana haber verilmemesi oldu. Zor değildi 1 2 gün daha kalabilir mi eşime sürpriz yapacağım demek. Ki mutlu olurdum bu duruma can sıkıcı bir şey hastalıkla uğraşmak, çocuk bakmak. Bir de üstüne ben suçlu, kıskanç oldum. Neyse artık en azından bebeği sefil etmedik eşimle elimizden geleni yapmış olduk. Çocuğa kızmıyorum ben de ailesi görüşülecek insanlar değilmiş görmüş oldum.

yok yahu gelmiyor çocuk, günübirlik geliyor artık normalde gelir 1 hafta kalırdı. 21 yaşında delikanlı bir de, cahil dersin hata yapsa yaşı genç dersin ama o bile kedisini düşünüyor. Baba olmuşlar anne olmuşlar çocuğu arkadaşa bırakıp tatile gidiyorlar. Ooof off.. Şu an düşünüyorum 1 gece bile ayrılamam kızımdan tatil için. Onsuz tatilden ne keyif alınır ki, ağlıyor mu özledi mi, kendisini yalnız hissediyor mu diye düşünmekten.
Ben çalışıyorum diye hafta sonu onsuz plan bile yapmıyorum. Daha küçücük yeterince yanında olamıyorum zaten.

Söyledim ama laf ediyorum, kıskanıyorum gibi bir hava yarattılar karı koca.
:kızgın:Vallahi sinirim bozuldu.:KK45: Cennetliksin. Ağzına ederdim onların orada var ya. Cidden cennetliksin. Tövbeler tövbesi Yarabbim. Uzak dur bunlardan akıl sağlığın için.

Yok artııım.
Millet aşmış iyice.
Aana yapılan işkenceyi geçtim çocuk da emanet edilecek yaşta değil.
Benimki o yaştayken değil arkadaşımda annemde bile bir hafta durmazdı. Bir gece kalsa özlüyor. Tam anne kuzusu zamanları.
Delirmişler

Ben çalışıyorum diye hafta sonu onsuz plan bile yapmıyorum. Daha küçücük yeterince yanında olamıyorum zaten.

Ben de öyle mecburiyet dışında istemiyorum ayrı kalmak. Eşim geçenlerde bir konser bileti almış bana sürpriz yapacakmış güya. Bütün gün işteyim zaten gelmemi bekliyor, gelip bir daha çıkamam bırakamam diye iptal ettirdim. Bir de kalkıp tatile çıkmak bilemiyorum yani :( dünyanın binbir türlü hali var, deprem olsa birşey olsa düşünemedim allah korusun...

4 yaşında oglum var Allah kismet ederse 2 ay sonra doğuma gidicem. Simdiden oglumdan nasil ayrilcam diyorum 1 gun olsa bile kaldi ki babannesi bakcak yani ve hemen yan binamda oturuyor kadin misler gibi de bakıyor birakinca bir kac saatligine yine de düşünüyorum.. Bu kadinla kocasi insan olmuslar ama ana baba olamamislar.. 😠😠 Yazik o kucucuk bebeege😢

Ben de öyle mecburiyet dışında istemiyorum ayrı kalmak. Eşim geçenlerde bir konser bileti almış bana sürpriz yapacakmış güya. Bütün gün işteyim zaten gelmemi bekliyor, gelip bir daha çıkamam bırakamam diye iptal ettirdim. Bir de kalkıp tatile çıkmak bilemiyorum yani :KK43: dünyanın binbir türlü hali var, deprem olsa birşey olsa düşünemedim allah korusun...
Ay deprem deme bana yaa :(

Yok artik demeyecegim olur artik canim..anneme birakiyorum da ariyorum nasil diye..
Tuhaf geldi bana..siz de tuhafsiniz..baskasinin cocuguna bakiyorsunuz.agir hastalik demissiniz ama kalkmis tatile gitmis..
Gelince egilip bukulmussunuz..
Aklima gelen ucret mi aldiniz diyicem ama belirtmemissiniz.
Siz de ilk defa mi kaliyor..cocuk alisik mi size benim de ayni yas cocugum var yabanci ile kalmaz herhalde
Dur bir deneyeyim tatile gidip geleyim tovbe tovbeeee

Hayır tabii ki ne ücreti.

Sizin bu insanlara bir gebeliğiniz mi var
Bu kadar insan burda delirdiğimize göre normal olmayan bişey var

Gebeliğim filan yok karı koca otobüsle sabah akşam hastanedelerdi. Bir ara gittik baktık kadın kek tıkıştırıyor ağzına çocuk yemiyor. Gözleri kayıyor uykusuz kalmış belli. Hava buz gibi zaten. Dedik alalım ilgilenelim doğru düzgün. Kıyamadık diye oldu. Bir beklentiyle de bakmadım kesinlikle.

Gebeliğim filan yok karı koca otobüsle sabah akşam hastanedelerdi. Bir ara gittik baktık kadın kek tıkıştırıyor ağzına çocuk yemiyor. Gözleri kayıyor uykusuz kalmış belli. Hava buz gibi zaten. Dedik alalım ilgilenelim doğru düzgün. Kıyamadık diye oldu. Bir beklentiyle de bakmadım kesinlikle.
Mükemmel bir insansin sen bosver kul bilmezse Allah görüyor canim Allah razi olsun senden

Öyle denk geldi nedir yaa
Elimin tersini onun ağzının üstüne öyle bi denk getiririmki
Gevşek
Siz bu insanlarla mesafeyi açın

Görüşmeyi düşünmüyorum ben de gerçekten. Saatlerdir bunları düşünüyorum çok sinirim bozuldu. İnsanlar ne kadar boş.

Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?
Bu ciddi rahatsizlik neydi acaba sonra tatile çıkabiliyor
Bu nasıl bi rahatlık arkadaş ben hamileyken kanamam başladı doktora gitmem lazımdı aklım kalarak komşuma emanet ettim bebeğimi doktora
Gittiğimde kürtaj olmam gerektiğini söyledi gitmem lazım deyince bu şekilde yolculuk yapamazsın demişti
Ben dayanamadım eve gidip bebegimide alıp kendi memleketime gittim o halde 3-4 saatlik bi mesafe
Aklim kalmadan Emanet edebileceğim kimsem yoktu çünkü bulunduğum sehirde bebeğimi anneme bırakıp öyle girdim kurtaja

• Üzgünüm
Reactions: Kuf
Yok o kısmı yaşan değil. Kendimiz de gördük çünkü. Zaten çocuğu almaya da öyle karar verdik sefil oluyordu yanlarında.
Keşke bu iyiniyetinizi suistimal etmeyip teşekür edip kızını almaya gelirkende hediye uzatsaydı size, ne iyi olurdu

Arkadaşlar hepinize merhaba. Geçen haftasonu eşimle ortak arkaşımızın eşi hastaydı. Ciddi bir rahatsızlık grip değil. Çocuk hastanede sürünmesin diye ben aldım yanıma. 1 hafta baktım. Çocuk yeni tuvaket eğitimine geçmişti bocaladı. Halıya çişini, kakasını yaptı. Asla sinirlenmedim her seferinde düzeltmeye çalıştım davranışını. Yemek yeme alışkanlığı bozuldu anneden ayrılınca. Onunla cebelleştik biraz. Bilirsiniz yani 2.5 yaşında bir bebekle ilgilenmek epey zordu. Bu arada anne düzeldi, c.tesi alır diye bekledim ama eşiyle tatile gitmiş. Pazar dönmüşler. Fotoğraflar bugün atıldı in...adlı siteye. Akşam da bize geleceklerini ve alacaklarını söyşediler. Bana yapılan terbiyesizlik, enayi yerine koymak değil mi? Bari dürüstçe deseydi "ben iyiyim ama eşimle tatile ihtiyacım var bakar mısın" vs. diye. Bakardım yine zaman zaman herkesin özel alana ihtiyacı olur. Böyle olması çok sinirimi bozdu. Akşam 8'de gelecekler ve içimden ikram yapmak bile gelmiyor. Haksız mıyım?
Ne ikramı ya? Ayy sınır oldum

Komşumun bir oğlu var 3-4 yaşlarında. Bazen annesi markete gidecek olduğunda bana bırakır, bazen kendisi gelmek ister, bazen annesiyle gelip geri dönmek istemeyince ben kalsın sıkılınca getiririm derim komşuma... vs. Velhasılı bu çocuk bende arada sırada yarım saatliğine hadi deyin ki max bir saatliğime durur. O süre zarfında ben çocuğun elime bir yiyecek verdiysem 50 kez kontrol ederim olur ki boğazına takılır diye (ki çocuk gayet kendi kendine her şeyi yiyebilen bir çocuk) sesi çıkmaz, televizyona dalarsa 50 kez seslenirim, yanıma çağırırım veya ben gelir bakarım. Etrafta kendine zarar vereceği her şeyi kaldırır dikkat ederim.

Demem o ki neticede emanet çocuk. Gerçekten yaptığınız büyük cesaret. Üstelik karşılığında gördüğünüz saygısızlığa ses etmemişsiniz. Ne demek çocuğun kollarını kontrol etmek, sen kilo mu verdin diye sorgulamak? Ben olsam inanın ya en baştan eve almazdım ya da o hareketleri yapınca evden kovardım. Hatta üstüne en yakın zamanda sosyal hizmetleri arayıp çocuğun bakımında yetersiz olduklarını şikayet edeceğimi söyleyip kapıyı suratlarına çarpardım. İnanın sizin yerinize burada bir sürü üye sinirlendi yapılan terbiyesizliğe. O an yanınızda değildim ama yazdıklarınızdan anladığım anladıkları dilden konuşmamışsınız. Evet çocuğa iyilik yapmış olabilirsiniz ama saygısız insana da haddini bildirmek, hakkını savunmak gerekir. İyiliğiniz size kalsın ama kendinizi -kusura bakmayın ama- enayi yerine koydurmayın.

Bu arada konusu açılmışken yazayım, siz veya başkası için, başkalarının çocuğunun sorumluluğunu almayın. En basit örnek çocuğun burnu aksa siz üşüttünüz olur. Çocuğa misler gibi baktığınız halde utanmadan sağına soluna bakmış bebenin. Çocuk düşüp minicik bi çizik olsa artık sizi kötüleye kötüleye bitiremezlerdi. Ki Allah korusun daha önemli bir şey de olabilirdi. Yaptığınız çok büyük bir iyilik, lakin insanlar nankör.

Söylediğinizin yapıldığını anneanneye, babaanneye karşı da gördüm. Hani teşekkür etmek yok ama hasta ettin, düşürdün diye saydırıyorlar. Bir ara kayınvalidesine çocuğunun ödevini yaptırmadı diye küsen damat görmüştüm. Bilmiyorum gerçekten şaşırmıyorum bile. Benim içim rahat tabii. Üşümesin diye 1 haftadır kombiyi, sobayı açtık. Yorganını, ağlamasını kontrol etmek için yanında kanepede uyuduk. Yere yorgan serdik düşer belki beşik yok diye. Olması gereken buydu benim için teşekkür edeceksin karşılığında zor değil ama sığırın cevabı dövdün mü oldu.

Yuhh ufacık bebeği nasıl bırakır yaa aklım almıyor. Sizede helal olsun iyi cesaret bir şey olsa o çocuğa nasıl korkmadan aldınız. Ayrıca hiç mi kendi ablası annesi kv yokmuş en kötü kocası evde bakardı çocuguna. Ben sizin yerinizde olsaydım fotoğrafı gördüğüm an altına yorum yazardım. Bide babası eve gelip o lafı sölemesi çok ayıpp benim eşim olsa dalardı o adama

Kardeşimin kedisi var, 3 5 gün birine emanet et bize gel kalmaya diyorum olmaz abla bırakamam diyor. Allah bildiği gibi yapsın o anne babayı ne diyeyim. İnşallah ikram yapmamışsındır zıkkım yesinler.

Yok bir şey yapmadım. Başta niye düşündüysem zaten herhalde insan gibi konuşurlar filan sandım. Onu da yapamadılar.

Back
X