• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu döven biri gördüğünüzde ne tepki verirsiniz?

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
329
391
103
26
Merhaba kızlar.
Bayram ziyareti için köye gitmiştik. Kuzenimin 2 yaşlarında bir oğlu var. biraz yaramaz ama kendi halinde bir çocuk çevreye zararı olmaz. Kuzenimin eşi çocuğun üstünü giydirmek istedi çocukta suda oynamak istediği için giyinmemek için diretti. Kuzenimin eşi çocuğa öyle bi vurdu ki bütün büyükler de oradaydı ne biçim vuruyorsun yazık çocuğa falan dediler ama hiç umursamadı vurmaya devam etti vurdukça ağladı çocuk. Kuzenim de orda bir şey demiyor vurmasın diye bakıyor öyle aşırı pasif eşi her şeyi eline almış. Ben de çok sinirlendim ama kadın çocuk benim sanane falan derse de ne dicem bilmiyorum. Siz böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz?

İcim acir kendimi tutamam.
Komsum dovuyordu seslerini duyuyordum, gordugumde de cocuk egitimiyle ilgili videolar atip, onerilerde bulunuyordum.

Sonunda kadin bana dusman kesilmisti ama en guzel yani, cocuklarina balim gulum konusur olmustu,buna sahit olmak cok guzeldi.

Bana dusman olmasi umrumda olmadi 😁

Merhaba kızlar.
Bayram ziyareti için köye gitmiştik. Kuzenimin 2 yaşlarında bir oğlu var. biraz yaramaz ama kendi halinde bir çocuk çevreye zararı olmaz. Kuzenimin eşi çocuğun üstünü giydirmek istedi çocukta suda oynamak istediği için giyinmemek için diretti. Kuzenimin eşi çocuğa öyle bi vurdu ki bütün büyükler de oradaydı ne biçim vuruyorsun yazık çocuğa falan dediler ama hiç umursamadı vurmaya devam etti vurdukça ağladı çocuk. Kuzenim de orda bir şey demiyor vurmasın diye bakıyor öyle aşırı pasif eşi her şeyi eline almış. Ben de çok sinirlendim ama kadın çocuk benim sanane falan derse de ne dicem bilmiyorum. Siz böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz?

Ne demek çocuk benim sana ne demesi. Istediğini söylesin. O an o çocuğa sarılır kafasını göğsüme dayar kucağımda ağlamasına izin verir sakinlestirirdim. Annesi ne yaparsa yapsın.

O çocuk ona asi ve korkusuz olarak geri döneceği için kendi düşen ağlamaz diye karşısına geçip senin yüzünden bu çocuk böyle oldu denilir en iyi tokat o çünkü. ablam,kız çocuğu küçüktü 1,5 - 2 yaşlarından sonra yemeğini yemiyor ağzını açmıyor diye yanaklarını sıkmaya başlamıştı sonra o yerini tokata bıraktı kocasıda arada döverdi derken çocuk dayaktan korkmamaya başladı tabi biz aşırı üzülüyoruz bu duruma çünkü hiç bir çocuk bu muameleyi hak etmez gücü ne ki savunmasız melek onlar fakat şuan ikinci çocuğu oldu oğlan ama öyle yaramaz öyle şımarık ki gören amaaan illallah oluyor çünkü onu da dövüyor arsız oldular artık acımadı ki aamaaan diye gülüyolar şuan ablam pişman dövdüğü için oda olur keser döner sap döner derler ya o misal. Ah canım yeğenlerim kızı da öyle de seviyorum ki bi kız çocuğu ablam gibi bi anneye düşmemeliydi. Bağnaz ezici baskıcı büyüyünce kaçar o kadar çekilmez biri.. Bişey yapılmıyo bacım siz karışmayın sizene dediği zaman bağırdığı zaman anca ortamdan gidebiliyosun.

Merhaba kızlar.
Kesinlikle karisirim. Mudahale ederim, ikna etmeye vs calisirim. İsterse beni kotu bilsin. Boyle durumlarda bence mudahale ve kinama ise yarayabiliyor.

Ülkece yanıldığımız bir durum var: Çocuk anne babanın değildir.
Sadece bakım sorumluluğu anne babanındır, onu beceremeyenden çocuk alınır.
Çocuk topluma ait bir bireydir.
"Çocuk SAHİBİ olma" ifadesini kafamızdan çıkarmalıyız.
Bir çocuk karşınızda istismara uğradığında istismarın kimden geldiği önemli olmamalı.
BU sizin vicdani sorumluluğunuzdur.

Yan komsum kızı duvarları karaladı diye çocuğa hem olanca sesi ile bağırıyor bir yandan da vuruyordu duvarlar ince olduğu için neden kızdığını ve vurduğunu duyuyordum hemen koşup kapısını çaldım kapıyı açtı direk içeri daldım çocuğu kucağıma alıp ne yapıyorsun sen diye kızdım. Ama falan diye durumu anlatmaya çalışıyordu dinlemedim . Sonra sakinleşince konuştuk. Bak o sana Allah 'ın emaneti henüz küçük falan diye uyardım. Şuan o kız kocaman genç kız oldu cokda guzel anne kizlar. Baba döverken bende çok müdahil olamazdım sanırım ama anneye direk müdahele ederim.

Merhaba kızlar.
Ben anneye anneligini elestiriyor hissiyatı vermeden. Engellerim ki daha önce yaptım. Otobüste çocuğunu döven bi anneye müdahale ettim. Ben evrensel ebeveynlik fikrini savunuyorum dünyadaki tüm çocuklar her birimizin çocukları

Merhaba kızlar.
Seni polise şikayet ederim diye tehdt ederim orada elinden alırım bana gucu yetiyorsa dovsun derim.
Biz kalabalk bir ailede büyüdük ne annem bize vurdu ne de kardesler arasi dayak olayi yasandi. Hatta yengem inanmams abime nasil yani hic dovup sac cekmednz mi diye 😂😂 bir daha asla yan yana gelmem o kişiyle

Merhaba kızlar.

O anda babanin yanına yaklaşıp yardım etmemi ister misiniz deyip çocuğu önce o adamdan kurtarir sonra sarılırdim.
Kıyafetini aglasada en azindan siddetsiz giydirirdim bebek şarkısı söyleyerek.
Hem baba rahatlardi hem bebek kurtulurdu o anlık da olsa.

çok şükür ailem içinde öyle döve tokat atan olmadı benim önümde
konu komşuda da görmedim

ama bizim çocukluğumuzda çok vardı (90 lı yıllar)
kimse kimseye de karışmıyordu
görsem kesinlikle dayanamam gibime geliyor

Eğer tanıdığım ve görüştüğüm birisi ise kesinlikle müdahale ederim, o an vurmasın diye çocuğu uzaklaştırırım, o kişiyi de sakinleşince alır karşıma konuşurum. Sokakta tanımadığım bir kişi ise müdahalede bulunmaktan çekinirim ama bariz şiddet uyguluyorsa polisi ararım çekinmeden.

Back
X