• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu döven biri gördüğünüzde ne tepki verirsiniz?

:işsiz:
Umarım ironidir
Yok gerçekten çok dayak dedm etrafımdaki. Tüm çocuklarda benim gibiydi bende birz yaramazdm. Ablam uslu bir çocuktu. Felaket bir çocuktum. Annemi çok yordum blyrm. Altı şehir değiştirdik. Herkes bizim zamanimizda öyleydi ama şuan ne çocuğuma vururum nede biri cocuguna vurunca mutlu olurm ama bana yapılan dayaga uzulmedm :) çocukluğum çok güzel geçti kötü bir şey barındırmıyor bende

2 yasindaki cocuga oyle vuran elleri............
Ya lutfen sadece ureyebiliyoruz biz diye cocuk dunyaya getirmeyin!!
Ileride bu cocuklar dayak arsizi oluyor.
Bir egitimci olarak soyluyorum ileriki yaslarda biz daha kotu bir manzarayla karsilasuyoruz ozguvensizlik, guvensizlik asiri ofke nobetleri vs.
Mudahale etmeyin diyemem ama bir imaniz vs yapilabilir.

Geçen çamaşır asarken tokat sesi geldi ardından çocuk ağlaması kafamı cevirdim kadının biri oğluna tokatlar atiyor , o an fırsatım olsa balkondan uçar kadına 2 3 tokat yapıştırırdım ama sadece beddua etmekle yetinebildim. Kurban ol o çocuğa sen dedim birdaha görürsem şikayet ederim seni dedim .
Çok sinirleniyorum böyle insanlara el kadar bebe ya tokat nedir elleri kirilasica.
Gerçekten birdaha denk gelirsem şikayet ederim kadını, çocuklara şiddet olursa asla kimsenin gözünün yaşına bakmam.
Kız gerekirse uyar hadi bağırdın da olabilir ama dayak olamaz efendim.

Elinden alıp onu oradan uzaklastirmaniz gerekiyordu.

Sonra kadının yanına gidip gücün yetiyorsa bana vur demeliydiniz.

Herkes uzaktan vurma demiş sadece, çok yazık.

Haddini bildirmek gerekiyordu o kadına.

Yok gerçekten çok dayak dedm etrafımdaki. Tüm çocuklarda benim gibiydi bende birz yaramazdm. Ablam uslu bir çocuktu. Felaket bir çocuktum. Annemi çok yordum blyrm. Altı şehir değiştirdik. Herkes bizim zamanimizda öyleydi ama şuan ne çocuğuma vururum nede biri cocuguna vurunca mutlu olurm ama bana yapılan dayaga uzulmedm :) çocukluğum çok güzel geçti kötü bir şey barındırmıyor bende

Siz öyle sanıyorsunuz , sizde açtığı yaraları başka türlü kapatmaya calismissinizdir.

İyi düşünün mutlaka bir çok defaosu vardır ruhunuzun sırf bu sebepten dolayı , siz bilmesenizde.

Allah ım isyan algılama yarabbi ama ben böyle hasret çekerken uyumasını izlemek kokusunu çekmek isterken böyle hak etmeyenler hemen bir evlat sahibi oluyor insan beslediği hayvan a bile vicdanlı olur kaldı ki o bunun kanı canı.. Onlara nasip oluyorken bize..

O anda babanin yanına yaklaşıp yardım etmemi ister misiniz deyip çocuğu önce o adamdan kurtarir sonra sarılırdim.
Kıyafetini aglasada en azindan siddetsiz giydirirdim bebek şarkısı söyleyerek.
Hem baba rahatlardi hem bebek kurtulurdu o anlık da olsa.
Sanırım döven kadın yani anne kuzeni dediği erkek

Bizim toplumun bu kadar siddet icerginin temel sebebi böyle ebeveynler. Öfle kontrolü yok birsey yok. Benim kücük 2.5 yasinda. Beni bazen deli ediyor ama vurmuyorum. Ben zamaninda dayak yedimde ne oldu? Anneme güvenim kirildi. Hala birinin aniden basima dokunmasini sevmiyorum. Allah böylelerini baba yapana da akil fikir versin.

Benim oğlumla yaşıt. 2 yaşında daha neyin ne olduğunu bile anlamaz ki... Kuvvetle muhtemel öyle dövülmez, böyle dövülür diyerek kuzenin eşine dalardım.

Hayır susunca ne olacak ki?

Döven kişi çok yakınım olsa çocuğu aldıktan sonra karşıma alır konuşurum, pedagoga yönlendiriririm, kitap önerisi yaparım. Derdini dinlerim ancak çok ileri giderse polislik de oluruz.

Döven kişi dıdının dıdısı ise... bana kızsa ne olur kızmasa ne olur? O çocuğa müdahele etmesem ömür boyu vicdan azabı çekeceğim.

Gerçekten hastaneye yatsam başımda 2 saat beklemeyecek kadar uzak biri için neden kendi kişiliğimi yerlere vurayım ki? Zaten beni tanımadığı için benim vereceğim tavsiyeyi pek de umursamayacak bari tanık olduğum rezaleti durdurayım.

Bağırsa ne olacak, kızsa ne olacak? Elimden geleni yaptım mı yaptım. Gece rahat uyurum.

Merhaba kızlar.
Bayram ziyareti için köye gitmiştik. Kuzenimin 2 yaşlarında bir oğlu var. biraz yaramaz ama kendi halinde bir çocuk çevreye zararı olmaz. Kuzenimin eşi çocuğun üstünü giydirmek istedi çocukta suda oynamak istediği için giyinmemek için diretti. Kuzenimin eşi çocuğa öyle bi vurdu ki bütün büyükler de oradaydı ne biçim vuruyorsun yazık çocuğa falan dediler ama hiç umursamadı vurmaya devam etti vurdukça ağladı çocuk. Kuzenim de orda bir şey demiyor vurmasın diye bakıyor öyle aşırı pasif eşi her şeyi eline almış. Ben de çok sinirlendim ama kadın çocuk benim sanane falan derse de ne dicem bilmiyorum. Siz böyle bir durumla karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz?
Sanane derse. Sosyal hizmetleri arayayım çocuğu elinden alsınlarda gör bi sen diye tehdit et

Siz öyle sanıyorsunuz , sizde açtığı yaraları başka türlü kapatmaya calismissinizdir.

İyi düşünün mutlaka bir çok defaosu vardır ruhunuzun sırf bu sebepten dolayı , siz bilmesenizde.
Bazen annem der ne piskolojiymis diye bu konu için değil. Genel olarak hani cocugumun piskoloji bozuluyor deriz ya ... Allah için izlediğimiz haberler. Hayatlar TV programları arkadaş çevresi insanlar daha çok yaralıyor emin olun. Küçükken. İlkokul çağında sıraya girmiştik arkadan bir çocuk sarılmıştı bizden sınıfça yaşça buyuk. Amacı baskaydi bunlar yaraladı bunlarida hiç bir anne engelleyemez maalesef ki. Neyse benm annem kalkıp sopayla dovmedi çok tatlı kızgınlıklardi hiçbir yara yok hatta evimi ailemi.cocuklugumu çok ozlyrm huzur dolu bir ortamda büyüdüm.

Kıyamam yaa dayanamaz mudahale eder cocugu kendime cekerdım istedıgını soylesın 😠

Yakin aileden birisi ise (abla,kardes) araya girerim ki giriyorum da. Ama bu insanlar haricinde kimsenin cocuguna karismam. Yani karisirsin kotu sen olursun. Sokakta gordugume hele hic karismam. Tanimadigim insan sonra bana sanane diyecek neme lazim. Uzucu ama durum bu.

Gerizekali insanlar. Hayvan gibi ürüyorlar, tek yaptikları bu. Çocuğu malı gibi gören, aradan yıllar geçse de hala zorla bağlarını koparmamakta direnen ailelerin çoğu da bunlar.
Gerçekten bir cocuga nasıl vurulur anlayamıyorum. Yani bu nasıl normal karşılanıyor, çocuk dövmek fikri nasıl bu kadar benimsenmiş?? Sana karşı güç uygulayamayacak, bir adım atamayacak,sana tamamen muhtaç olan belki on kiloluk bir çocuğa nasıl vurulabilir? Çocuğu böyle döven kadinlarin güçleri dayak yedikleri kocalarına yetiyor mu? Çocuğu böyle döven erkeklerin bu sinirleri patronlarına geçiyor mu? Herkes gücünün yettiğine valla.
Cocuguna bir kez bile olsa vuran yaşlanınca aynı muameleyi görür umarım. Hani yaşlı anne babaları döven hayirsiz evlatları görüyoruz ya, ben açıkcasi senaryoda o çocuğun dayak yediği zamanlar olduğuna inanıyorum . Çok uzulemiyorum. Sen yetmiş kilo,o yirmi kiloylen dovuyorsun. Dünyanın en doğal şeyi, Ama işler değişip o yetmiş kilo olup sen yaşlılıktan iki büklüm olunca dövünce hayırsız evlat ... İnşallah çocuğunu istismar edenlerin hepsi çocuğundan çeker.
Ben ne yapıyoruma gelince.
Ergenken bir akrabanin çocuğuna - o zor durumda kaldığı icin- biz bakardık. Hem de uzun yıllar boyu. El bebek gül bebek ne biz,ne annem babam cocugu iter kakardik ki kesinlikle tiksindigimiz iki kişinin resmen bize iteledigi çocuğuydu. Yine de sevgi dolu bakmaya çalıştık.
Ama annesi (benim akrabam olan) çocuğu gördüğü kısa sürede çocuğa hoyrat davranırdı. Yaşımız küçük olmasına rağmen her seferinde ona sertçe cevabımizı verir,elinden çocuğu alırdık.
En son bir kere alt değiştirirken çok hareket ediyor diye çocuğun bacağına vurmuştu. Sen misin çocuğun bacağına vuran. Ablamla bir olup bağıra çağıra,elini çantasını verip evden atmıştık. Sonra aylarca gelememisti. Aynı sekidle ayni cocugu gürültü yapiyor diye dövmek isteyen bir başka yakın erkek akrabayi (sahipsiz çocuğu ezmek isteyen çok) yine ablamla ite kaka evden kovmuştuk.
Canım annem ve babam her iki seferde de akrabalardan bile türlü kinamalar duydugu halde 'iyi yaptılar kızlarım' dedi, olay yaşanırken bile 'ay durun,kızım yapma etme,saygılı ol' falan demedi 💕💕💕
Birebir gördüğüm, yakın çevremdeki dayaklara hep müdahale ederim (komşum salak kadın hariç. Ama o çocuklarını dövdüğü zamanlarda ben de daha çocuktum. Şimdiki aklım olsa alo 183'ü arardım, sosyal denetçi gönderilerdi. Belki anneye psikolog desteği falan saglarlardi..
Ama uzağımdaki insanlara,yani yolda çocuğunu döven organizmalara simdiye kadar kötü kötü bakmak dışında hiç bir şey yapmadım. Keşke ihbar edince ciddiye alınacak bir yasa uygulansa.
Ayrcia birileri demiş ya, "annem beni de dövüyordu, esirgeme kurumuna gideyim daha mı iyi" diye.
İyi işleyen sosyal devletlerde bu durumda ailelere terapi uygulanıyor. Çocuklar da aile de psikolojik danismalardan geçiyor. Bir problem varsa çözülmeye yardım ediliyor, Düzenli kontrol ediliyor... Bizim ülkede de aile sağlık bakanlığınin bazı cabaalri var, ama yeterli mi?
bence oldukça yetersiz

2 yasindaki cocuga oyle vuran elleri............
Ya lutfen sadece ureyebiliyoruz biz diye cocuk dunyaya getirmeyin!!
Ileride bu cocuklar dayak arsizi oluyor.
Bir egitimci olarak soyluyorum ileriki yaslarda biz daha kotu bir manzarayla karsilasuyoruz ozguvensizlik, guvensizlik asiri ofke nobetleri vs.
Mudahale etmeyin diyemem ama bir imaniz vs yapilabilir.
Konu başka ama biz öğretmenlerdende çok dayak.yedik ya eskiden gerçekten çok vardı dayak vs şimdi çocuğu azarlasan veli gelip niye azarladn diyor

Çocuğuna kolayca bağıran ve döven insanları anlamıyorum aklım almıyor onların tavırlarını. Bazen büyük kızıma küçük kızıma zarar verecek diye aaaaaaaa yapmaaaa aaaahhh diye bağırıyorum ya da ismini sert söylüyorum çok tehlikeli davranınca yapma dedim diyor oturup ağlıyorum çünkü başka bir yöntem gelmiyor o an elimden ama bu durumlarda döven aşağılayan insanlar oldukça onlara acıyorum içlerinde zerre merhamet olmayan inandışı varlık onlar. Evlat kolay büyümüyor evlat hem güzel hem zor ama onlar dünyaya gelmek için bilet almadı bize istedik yaptık kimse kusura bakamasın paşalar gibi bakacağız onlar göz nuru. Ben görsem ortalığı birbirine katarım alırım bebeği polisi ararım gösteririm bebeği onlara kadını ciddi bir sesle uyarım o sessiz kalan babaya da ağzıma geleni söylerim. Benim kızım da 2 yaşında ve bebek için kötü oldu ya. 2 yaşında bir bebek anne ve babasını seçemiyor insan işte.

Konu başka ama biz öğretmenlerdende çok dayak.yedik ya eskiden gerçekten çok vardı dayak vs şimdi çocuğu azarlasan veli gelip niye azarladn diyor

Azarlamak var azarlamak var. Herkesin içinde onurunu kirarcasina azarlarsa bende dikiliyorum karşılarına. Hatta daha da ileriye gidiyorum.

Back
X