• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu dövmek:(

Bir cocuk laftan anlamiyorsa suclu onu yetistiren ebeveynlerdir.
Baska hicbir aciklamasi yok bu isin.
O cocuk bembeyaz bir sayfa olarak geliyor dunyaya onu dolduran da onu yetistirenler.
Anne babalar ben ne hata yaptim ya da yapiyorum diye dusunmuyor da cocugum cok yaramaz cok agresif, sunu yemiyor bunu yemiyor diye sizlanmayi biliyor sadece.
Oyle ana babalara sadece aciyorum, cunku yardim etmeye calisip yol gostersen de dinlemiyorlar bile.
Yok bu benim cocugum da ise yaramaz diyerek.
Sanki cocuklar Allah'in yarattigi canavarlar.

Cocugun dilinden anlamazsan, ve ona yanlis davranirsan cocuk da bunma uygun olarak buyuyecektir.

Bazi cocuklar, ozellikle erkek cocuklari cok fazla hareketli oluyor bunu kabul ediyorum, ama onlari da idare etmenin yolu var sonucta.
Bagirip cagirarak devamli, ogluuummm duuurr, ogglluuuum yapma diyerekk cocuga davranirsan, cocuk seni ilerde duymaz bile.
Sonra dayaga baslarsin, ona da alisir.
Sonra soz dinlemez biri olur cikar.

Anne ve babalar, once oturup cocugunu iyi tanisin, adam gibi dusunsun bu cocuk acaba neden boyle davraniyor, ne yapabilirim diye, ve cesitli yollar denesin.
her cocuk icin ayri yol vardir, ama her cocuk aslinda masumdur, ve her cocuk soz dinlemeyi ogrenir.​

Hamilelikten sanırım fazla duygusalsiniz hanımlar. ''Popoya saplak,ele vurulabilir'' derken,sopayı alipta hali döver gibi değil! Hafif,caydırıcı şekilde. Çocuğu kirbaclayin dedik sanki hemen akıl vermeler :KK14: ha duvarlara vurmusum ha poposuna? Sapla samanı karıştırmak diye bir laf demek buymus :KK66: eline vurduk diye felç olacakmis... fazla duygusal tepkiler bunlar. Siz hiiiiccc vurmayacaksiniz adım gibi eminim (!) Allah anali babalı büyütsün bebislerinizi,hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin,hayırlı aksamlar:KK52:
8 yaşında bir kızım var duygusal değilim sadece bilinçliyim daha önce bir cocuk yetiştirdim yani. Elinin üzerine vurduğunuz bir çocuğun canı daha fazla yanar.hemen felç olur demedim ani tehlikeli ve yanlış bir harekette felce kadar gidebilecek bir yerdir el.bu kesin bir bilgidir paylaştım. Siz nasıl istiyorsanız öyle saplak atmaya devam edin çocuğunuza. Kızıma birkez bile vurmadim itmis bile değilim. Aynı mantalitede olmamamiz çok doğal.

Bir cocuk laftan anlamiyorsa suclu onu yetistiren ebeveynlerdir.
Baska hicbir aciklamasi yok bu isin.
O cocuk bembeyaz bir sayfa olarak geliyor dunyaya onu dolduran da onu yetistirenler.
Anne babalar ben ne hata yaptim ya da yapiyorum diye dusunmuyor da cocugum cok yaramaz cok agresif, sunu yemiyor bunu yemiyor diye sizlanmayi biliyor sadece.
Oyle ana babalara sadece aciyorum, cunku yardim etmeye calisip yol gostersen de dinlemiyorlar bile.
Yok bu benim cocugum da ise yaramaz diyerek.
Sanki cocuklar Allah'in yarattigi canavarlar.

Cocugun dilinden anlamazsan, ve ona yanlis davranirsan cocuk da bunma uygun olarak buyuyecektir.

Bazi cocuklar, ozellikle erkek cocuklari cok fazla hareketli oluyor bunu kabul ediyorum, ama onlari da idare etmenin yolu var sonucta.
Bagirip cagirarak devamli, ogluuummm duuurr, ogglluuuum yapma diyerekk cocuga davranirsan, cocuk seni ilerde duymaz bile.
Sonra dayaga baslarsin, ona da alisir.
Sonra soz dinlemez biri olur cikar.

Anne ve babalar, once oturup cocugunu iyi tanisin, adam gibi dusunsun bu cocuk acaba neden boyle davraniyor, ne yapabilirim diye, ve cesitli yollar denesin.
her cocuk icin ayri yol vardir, ama her cocuk aslinda masumdur, ve her cocuk soz dinlemeyi ogrenir.​
bağırmamak ve dövmemek çok sabır istiyor..bunlar sonuca ulaşmak için kestirme yol diyebiliriz..sabırlı olam çok zor..ben 33 yaşımda çocuk sahibi oldum belkide ondan,sabır diyorum arkadaşlar..

Velilere sadece bu soruyu sormadım.Beş sayfalık bir formdaki sorulardan biriydi sadece,cevaplar karşısında oldukça şaşırdım ve üzüldüm. Neyi amaçladığımıza gelince , öncelikle çocuğu her yönüyle tanımak ve eğitimde bu ayrıntıları kullanmak,sonra velileri bilinçlendirmek. Mesela 8-10 saat tv izleyen çocuklar varmış, işte dayak yiyen çocuklar..... v.b
çocukların meşgalesi yokki..sonra bu konularda çok eksik var..3 yaşından sonra kreş şart ama kreş fiyatları çok yüksek..kışın çocuklar eve kapanıyor..ücretsiz spor aktivite merkezi gibi yerler yok..kışın çocuk parka gidemezki..

bağırmamak ve dövmemek çok sabır istiyor..bunlar sonuca ulaşmak için kestirme yol diyebiliriz..sabırlı olam çok zor..ben 33 yaşımda çocuk sahibi oldum belkide ondan,sabır diyorum arkadaşlar..
bende 32 yasinda. uzmanlar en iyi yaslar 20 li yaslar diyor, ama ben oyle dusunmuyorum.
bedenen anne icin 20 li yaslar iyi olabilir ama bakiyorumda cogu anne piskolojik acidan hazir deyil, sorumluluk ve sabir gostermeye

çocukların meşgalesi yokki..sonra bu konularda çok eksik var..3 yaşından sonra kreş şart ama kreş fiyatları çok yüksek..kışın çocuklar eve kapanıyor..ücretsiz spor aktivite merkezi gibi yerler yok..kışın çocuk parka gidemezki..

Gider aslinda. Benim kiz her gun cikiyor disariya hasta filan da olmuyor.
Cocugu sIki giydirip yarim saat bile cikarsan ve cocukla oyun oynasan o cocuga yetiyor.

Ama bazi arkadaslarim var, goruyorum, istiyolar ki keyifleri bozulmasin, canlarinin istedigi gibi oturup kahvelerini yudumlasinlar. Cocuklari da bahceye cikarsinlar o cocuklar kendileri oynasin. Ayol cocuk ogrenmemis ki oynamayi, ogreticeksin.
Oyle olmuyor iste.
Cocugunla ilgileniceksin sabahtan aksama kadar evdeysen, yorucaksin bir guzel, sonra erken uyutup o zaman keyfine bakicaksin.

Gider aslinda. Benim kiz her gun cikiyor disariya hasta filan da olmuyor.
Cocugu sIki giydirip yarim saat bile cikarsan ve cocukla oyun oynasan o cocuga yetiyor.

Ama bazi arkadaslarim var, goruyorum, istiyolar ki keyifleri bozulmasin, canlarinin istedigi gibi oturup kahvelerini yudumlasinlar. Cocuklari da bahceye cikarsinlar o cocuklar kendileri oynasin. Ayol cocuk ogrenmemis ki oynamayi, ogreticeksin.
Oyle olmuyor iste.
Cocugunla ilgileniceksin sabahtan aksama kadar evdeysen, yorucaksin bir guzel, sonra erken uyutup o zaman keyfine bakicaksin.
bilmezmiyim..bir sürü çocuk yapıp sonra yakınanlar sokağa salanlar var..arkadaş anlattı bir hanım 2. sınıfa giden oğluna git biraz sokakta oyna sana ödül vericem diyormuş..ödül elma falan..kafaları çekmiyor çocuk yapıyorlar..
sabırlı olmak çok ve çok zor..allah tüm annelere sabır versin..ama en insani olanı sabırlı olmak..

bilmezmiyim..bir sürü çocuk yapıp sonra yakınanlar sokağa salanlar var..arkadaş anlattı bir hanım 2. sınıfa giden oğluna git biraz sokakta oyna sana ödül vericem diyormuş..ödül elma falan..kafaları çekmiyor çocuk yapıyorlar..
sabırlı olmak çok ve çok zor..allah tüm annelere sabır versin..ama en insani olanı sabırlı olmak..

Evet, sorsan hepsi de bayliyor cocuklarina.

Cahillik basa bela derim her zman.benimde 21 aylik bir oglum var asiri hareketli yerinde durmuyor.bazen oylr bir sabrimi zorluyorki gercekten delirmemek icin dua ediyorum.bir iki poposuna vuruyorum yanagina vuruyorum ama oyle pat kut degil korkutma amaciyla ama ona bile icim gidiyor defalarca ozur dileyip kucakliyorum.dovmek nedir yaaa o cocuk buyuyecek sonrada karisina saygi kocasina saygi sosyal cevrede basari sayginlik beklenecek o cocuklardan nerdeeee ne gormuski ne versin etrafima o cocuk.dovme olayini ailede gordugu icin bu ona gayet olagan normal bi durum gibi gorunecek zamanla yazik
canim sen 21 aylik bebegin poposuna yannagina korkutma amacli simdiden dokunuyorsan dahada bisey denmez.4-5den sonra olayin gidisati pek iyi gorunmuyor

Herkesin evi ve şartları çok farklı. Dolayısıyla kimse kimseyi eleştirmemeli.
Kimisi her turlu imkanı sunar çocuğuna imkandızlıklarda bile kimisi sunamaz. Bu aile içi mutlulukla, kişinin psikolojisiyle , o çocuğun farklılığıyla değişir. Değişir de değişir.
Bu yüzden o böyle yapıyor çok ayıp ben böyle yapıyorum çok ıyı yapıyorum demekle olmuyor.

vurun vurun! şiddete meyilli bireyler yetiştirin! en kötüsü ne biliyormusunuz? sizden ileride nefret edecek...ufak ufak eliniz alıştımı vurmaya hep daha şiddetlisini yapacaksınız.

Bir veliyle tanıştım. Oglu 1. sınıfa gidiyor. Ders yaptırmak icin önce anne dövüyormuş. Baba eve gelince birde cocugu ele o alıyormuş. Cocuk icin o kadar üzüldüm ki anlatamam. Anne de cocugun okulda ki başarısını gururlanarak anlatıyor. Neymiş cocugu sıkıştırcakmışsın dövecekmişsin...baq baq

Ben o cocugu 15 yaşına geldiginde görmek isterim. Ergenliginde!

Yorumlari şoyle bir okudum da genelde dayak yanlısı. Ogretmenin hafif vuruşu icin kükreyenler nerede???

Demek ki toplum bu konuda bilinçlenmiş. Eskidendi o ögretmene "eti senin kemigi bizim" olayı.

Şimdi anne babaların bilinçlenmesinde sıra...yavaş yavaş dövmemeleri gerektigini benimseyecekler.

Arkadaşlar mesleğim öğretmen , dün velilere bir form gönderdim (bilgi amaçlı) akşam fırsat bulunca okudum, sorulardan biri "çocuğunuzu dövermisiniz?" şeklindeydi.Bu soruya evet cevabı yazan velilerim var ..Siz ne düşünüyor şunuz bu konuyla ilgili?

Her ne kadar küçükte olsa onlarında duyguları olduğunu unutmamamız gerekir.
Dayak hiçbir canlıya atılamaz.
Biranlık sinirle dövdüğünüz çocuğunuzun o an içinde neler hissettiğini biliyor musunuz?
Herşeyden önce kendine olan özgüveni bitiyor.
Eğer empati kurabilirsek hiçbir sorun kalmaz.
Dayağın küçüğü büyüğü olmaz, tek kelime ile caniliktir.

Herkesin evi ve şartları çok farklı. Dolayısıyla kimse kimseyi eleştirmemeli.
Kimisi her turlu imkanı sunar çocuğuna imkandızlıklarda bile kimisi sunamaz. Bu aile içi mutlulukla, kişinin psikolojisiyle , o çocuğun farklılığıyla değişir. Değişir de değişir.
Bu yüzden o böyle yapıyor çok ayıp ben böyle yapıyorum çok ıyı yapıyorum demekle olmuyor.

Tabiki de deyisir.
Herkesin imkani, durumu, imtihani farklidir.
Mesele insanin bunlarin farkina varip ona gore yol cizmesi.
Ama cizmiyor ve kolayina kacip cocugunu dovmeyi seciyorsa orda hayir denmeli.
Zaten kimse kimseye cocugunla neden super ilgilenmiyorsun, neden su okullara bu okullara gondermiyorsun demiyor.
Hemen yaramazlik yapti diye cocuklarini doven bireylerden bahsediyoruz.
Cocuk dayakla deyil, sabirla uzun sure icerisinde egitilir.

Sonucta doven, esek kadar olmus koca bir insan, dovulen ise herkese muhtac kucucuk bir beden.
O cocuk emanet edilmis bir melek, ve o melegi hirpalamaya kimsenin hakki yok.

iki tane oglum var biri 3 bucuk yasına yaklaşıyor digeri ise 13 aylık.. onların hamilelik dönemlerinde üye oldum kkya. normalde acıkcası siteye girip konuları okuyacak yorumlar yapacak kadar vaktim olmuyor sitede ama bu akşam küçük oglum maalesef ateşli ve eşimle nöbetleşe bekliyoruz 3 e kadar ben duracagım sonrada eşim duracak. uyanık kalmak adına vakit geçiriyorum yani. yavrumun hastalığının hassasiyetinden midir nedir bilmem ama içim gitti okurken heleki bazı yorumlarda resmen kanım dondu. kimseyi yargılamak değil amacım cocuk büyütmenin manevi zorlugunu çok çok iyi bilerek empati kurmaya çalışıyorum ama yine de hiçbir şekilde kalbim ya da mantığım bunu kabul etmiyor. herşeyden önce karşınızdaki size koşulsuz şartsız sevgiyle bağlanmış her şekilde doğruyu yanlışı sizden öğrenen sizi model bilen ve aslında bunu söylemeye de dilim varmıyor hoş bir tabir diil aslında ama maalesef sizden daha güçsüz ve savunmasız biri. eminimki çoğu dayak yiyen cocukta daha sonra yine size sarılarak aglıyordur. maalesef büyük oglumla bir kere bir olay yasadım hala aklıma geldikçe içim sızlar. şiddet olarak kabul eidlir mi tartısılır ama evet yapmamalıydım. bir kere sofra hazırlarken sıcak bir yemeğe dokunup elii yakmak üzereyken hısımla oglum naapıyorsun diyerek bileğini sıktım tamamen istemdışı gelişmi bir hareketti aslında oda arkasından şaşırıp bileğini tutup sıkmıstı sanıyorum ilk kez canını yakmıştım ve ne oldugunu anlamaya calısıyordu. ama yine sonra bana sarılıp benim kucagımda beni oksayarak agladı. ama aane sen ne yapıyorsun demedi diyemedi.. sesimin tonu elbet değişir arada yada bakısım kızarım yeri geldiğinde ama onu bile yere egilip onun göz hizasına gelerek yaparımki kendini benden daha güçsüz hissetmesin. haa cocugum şımarık mı asla diil.. evet dünya kadar oyuncagı var her istediğini zamanlara bölerek ödüllerde olmak kaydı ile alır veririz. salonumda onların oyuncakları dolu mutfagımda oyuncakları dolu evin her kösesinde birşeyleri var sonucta burası benim evimse onlarında evi ortaklaşa kullanıyoruz ama bende salonumda hiçbir süs eşyamı dahi kaldırmadım 2 erkek cocugu birini dahi kırmadı cunku hersey serbest oldugu için neyin ne işe yaradıgını onlarla ne şekilde oynanacagını ne amaçla kullanacaklarını cok cko iyi bilirler. inanın bir yasındaki oglum 9 aylık yürüdü o bile bilir neye dokunup dokunmayacagını . cocuklara bir şeyleri öğretmenin yolu asla dayak bagırma cagırma korkutma sindirme olmamalı... yemek mevzusuna gelince evet bende takıntılıyım yemek secmemeli herşeyi yemeli. 6. aydan itibaren büyük oglum hergun etini yogurdunu meyvesini sebzesini salatasını tatlısını haftada ıkı kere balığını haftada bir kere ciğerini mutlaka yemiştir. isteyerek mi yiyor hayır binbir taklalar atıyorum inanın bazen beraber erzak dolabına gidip istediği abur cuburu secip öyle oturuyoruz sofraya tamam ben senin istediğini yemene izin veriyorum ama sende benim istediğimi yiyeceksin bi ondan bi bundan hadi annecim diyorum tamam anlastık çaaak diyor ve yiyor:)) daha küçükkende mama sandalyesinde otururdu kafasını cevirirdi istemezdi sence anne seni bunu bitirmeden asagı indirir mi derdim kafasını sallar gülerdi.. :) oyunlarımızı görseniz agzınız acık kalır onca oyuncak arasında bulgur pirinç ne varsa dökeriz yerde bir örtüye iş makinalarıyla insaat yaparız ama asla o örtü dışına cıkmaz.. ha tabi cocuk o döküyorda istemeden bazen gecede 3 4 kez elektrik süpürgesi actıgımı bilirim o ayrı sonrada o sözde kumları bahcede güvercınlerimize veririz yem olatrak. onlar bize emanet hayatımıza ortak oldular varsın bizde onlarla bir daha cocuklugumuzu yasayalım doya doya inanın zaman cok cabuk geçiyor bu günlerini sonra coook arıyacagızz..

yalnız ne kadar cok yazmısım hakkınıza helal edin.. ha bu arada ben hep güle oynayamı cocuk büyüttüm tabbiki sinirlendim agladım dayanamadıgım günler oldu kendi bacagımı sıktıgım ısırarak dudagımı yara yaptıgımda cook oldu o zamanlarda saolsun eşim farkettiği anda koşup cocukların dikkatini biryere cekip hadi sen bir kahve içte gel dedi bana saolsun hakkını ödeyemem o konuda gerçekten...

Back
X