Çocuğunu eşinin ailesiyle görüşmesini yasaklayan varmı aranızda?

Ameliyat parası yerine eşiniz dağılan işten hakkını almaya çalışsaymış, düğün vs de çoğu kişinin yaşadığı sorunlar ne yazık ki, o yuzden ben düğünlerdeki altın-para takılması geleneğinden hoşlanmıyorum, en kısa sürede bitse iyi olur. Yani belki bunlarda haklısınız ama acısını çocukla çıkarmak doğru değil ve gereksiz bir tepki bence. Biz de akrabalardan ilgi görmeden büyüdük,herkes sürekli birbiriyle küs, kavgalı olurdu ama bu yüzden annem görüşmemi yasaklasa saçma olurdu. Her ailede bu sorunlar olur, çocuklara yansıtılmamalı.

Bir de aile üyelerinden aşırı duygusal beklentiye girilmesini de gereksiz buluyorum, sonuçta sizin çocuğunuz, sizin kadar kimsenin ilgi göstermesini bekleyemezsiniz. Herkes hastanede ağlayacak diye bir kural yok, yemek yedikleri için de suçlayamazsınız, aç kalsalar ameliyat daha mı kısa sürecekti, hastalık halinde ben soğukkanlı insanları tercih ederim.
İişkiler hep aynı çizgide gitmez,inişli çıkışlı olur, insanız hepimiz kusurluyuz Belki şimdi çocuğunuz kimseyle yakın değil ama ilerde büyüdüğünde daha yakın bir ilişkisi olacak, bence buna o karar versin

24 yaşındayım, babaannemi hayatımda en fazla 2-3 kere görmüşümdür. Çocukken garipser, üzülürdüm anlayamadığım için. Ama şuan anneme teşekkür ediyorum iyiki görüştürmemişsin, iyi ki arayı açmışsın diye... Babam da sağolsun zorlamamış, hakettiklerinin o da farkındaymış çünkü.
Eşiniz de bunu anlayabilecekse eğer görüştürmeyin. Zaten böyle insanları görmekle bir şey kazanmaz. Çünkü ona verebilecekleri bir sevgi yok kalplerinde belli ki...

Zaten hamileliğimide istemediler eşimle annesi küsken 3ay görmeye gelmedi sen torununu sevmiyormusun gelebilirdin dediğimdede valla ata kızınca yavrusuda bişey dedi yani oğluma kızdığım için torunumuda görmek istemiyorum demeye getirdi.altın konusunu bende anlamış değilim yani birde modern görüyorlar kendini.ama keseyi vermedim diye çok terbiyeliymişsin diye kapı çıkışında bağırdı bana.çok yakın arkadaşıda eşimin kulağına yaklaşıp altını annene verdim dedi.neymiş onların ihtiyacı varmış bukadar rezillikten sonra çocuğu gösteremem

Çok güzel yazmışsınız gerçekten vericekleri bi sevgi bile yok.artık kendimi yanlarında dilenci gibi hissettim ve eşimede diyorum artık sevgilerini görmedim yüzlerinide görmek istemiyorum bitti hakkımıda helal etmiyorum dedim.herkes eşime çok haksızlık ettiler sana diyor umarım eşim yumuşamaz gitsin ailesidir ancak bende bitti artık çok yıprandım.çocukta benimse benimde bi hakkım olduğunu düşünüyorum.

Eger ki esin bu düsüncede kalacagina dair emin isen öyle haraket et derim, ama sonradan eger esin derse yok görsünler falan diye, isin sonu senin basina patlayabilir. Zaten onlara yaranamadigina göre, her bir ufak seyde kusur bulastiracak gibi.

İnada bağlamamaya çalışıcam ama baktım çok ısrarcı 1 saat kadar zamanda göstericemki huzurum bozulmasın ama aradan 3ay falan geçmesi lazım eşimede eskisi gibi güvenmicem çünkü anlatmadığım annesiyle ilgili çok şey var bunlara rağmen bana karşı çıkar oğlumu götürüse ona mesafe koyucam birtanecik çocuğum var ya neler neler yaşıyorum tek başıma büyütüyorum üst sokakta oturuyorlar bir faydalarını göremedim.

Dediğim gibi ben de sürekli birbiriyle problemli bir ailede büyüdüm ve çok da bayılan yoktu çocukken, yine de görüştürmemektense babası giderken çocuğa sorun sen de gitmek ister misin diye, zaten onlarla mutlu değilse bir süre sonra kendisi gitmek istemeyecektir, 7 yaşında bu kararı kendi versin. Büyüklerle olmasa bile belki kuzenleriyle güzel bir ilişkisi olabilir. Yasaklamak çok yapıcı değil, kendisi ben de gideceğim derse hayır mı diyeceksiniz?

Hayır kuzeni falan yok tek torun valla zaten ameliyat günü bile çocuk yanlarına gitmedi hep kaçtı elektriği algılıyor bence çocuklar çıkıştada bacak bacak üstüne atmış bizi bekliyorlar eşim para yok deyince bana bakıyorlar ne dicem diye aldım çocuğu gel oğlum ne bekliyosun ozaman aşkım dedim parayı ödedik onların arabasıyla gitmiştik hastaneye biz taksiyle gideriz dedik binmedik arabalarına.anneannesi olsa çocuk ağlar kalsın diye dedesi markete gittiğimizde oralarda oluyo yanına bile gitmiyor

Zamaninda babaannem de anneme cok haksizlik yapmis. Fakat annem hic bir zaman bizi gorusturmemezlik yapmadi. Kendisi de gorusur fakat cok mesafeli. Eger gorusturmeseydi ben cok uzulurdum bence asla boyle bir sey yapmamalisiniz ne olursa olsun. Emin olun cocugunuz buyudugunde ve mantikli dusunmeye basladiginda size yapilan haksizligin farkina varir ve istesede samimi olamaz icinden gelmez.mesela ben. Her zaman mesafeliyimdir.

Ne ameliyatı bu

Ağlamadılar vs

Ağlamak zorunlu mu kendi çocuğum ameliyat oldu ağlamadım

Ne anneme ne Kv ye haber verdim

orada olsalardı da kendim götürür Kafe'ye oturtur kalkmayın buradan derdim

Herkes sizin ya da anneniz gibi ağlamak zorunda değil

Bir de madem paranız yok nasıl ameliyata karar veriyorsunuz ameliyat öncesi neden netleştirmediniz konuyu

Düğünü nikahı hamileliği vs unutun artık yoksa olan size olur

Konuyu bile ojumadan cevap vereyim
evet gorusturmemekte hakkiniz olabilr.
ama unutmayin kayip eden cocugunuz olur
babaanne dede amca hala
bunlarin sevgisinden mahrum kalir
gozden uzak gonuldende irak olur
bizde gelinde gelinde yasadik
hala olarak yegenlerimi yuz yil gormesem ozlemiyorum
suc evet buyuklerin ama ceremesini de kucukler cekiyo

Sadece maddiyat değil ama konuyu anlatırken ev iş olayında para çok göze çarpmış kimse ev almak zorunda değil neticede.
Ama son olayda anlatıldığı gibiyse zaten onlarda sizi çocuğu aramazlar

Boşandım, eşimin ailesini hiç sevmedim onlar da beni. Bana bir toplu iğne kadar faydaları olmadı. Çocuğumu görüştürmemek hiç aklıma gelmedi.

Görüşmeyin... Görüştürmeyin... Böyle insanlardan uzak durun. En önemli şey önce sen çocuğun ve eşin.

Para vermek zorunda değiller evet ama bana göre bir anne babanın evladının üzerinden ölene dek desteğini çekmemesi gerekir. Bu vicdan anne baba olabilmeyi bilmek demektir. Torunum için 1200 tl veremem diyemem kaldıki sağlık bu hiç tanımadığımız insanlar için kan veriyoruz bu yıl ilik donörü olmak için başvuruda bulunucam. Bunun yanında toruna yardımda bulunmayan bide böyle hastaneye kokteyle gelmiş gibi keyif peşindeki insanlara değil ki çocuk göstermek kv doktora kontrole nezaman geleyim diye sorduğunda hışmıma uğrardı herhalde. Bence haklısınız göstermemekte

. Geçenlerde benim oğlumda ameliyat oldu. Buaralar sıkıntılıyız kredi borçları kartlar ..vs. Birde kayınpederimin arabasının borcunu ödüyoruz düşün. Kayınpederimin durumu da çok iyi. Ama hiçbir zaman yardımcı olmayı teklif etmez ameliyat parasıda vermedi ki zaten öyle bir beklentiye girmedik hiç çünkü adam cimri asla vermez sadece kendinedir parası. Açıkcası umrumda da değil ha verse hayır demem ama vermedi diye de tasalanmam vermek zorunda da değil ayrıca. Hele hele bunun için torunu göstermicem hiç demem yani eşim de asla düşünmez öyle. Oğlum ameliyattan çıktı benim kayınvalide de hala eşimden kontör parası istiyordu düşün . Biz üzüntüden mahvolduk onun derdi kontör bukadar olabilir yani. Böyle hareketlere tabi insan kızıyor sinir oluyor ama torununu bidaha asla göstermem de demiyor yani.

Ya haketmiyorlar evim boya oluyor diye bıraktım birazda haldizdi çocuk 38derece ateşi çıkmış kuaföre gidiyor daha nasıl gönderiyimki böyle birine

Hanımefendi okumadınız sanırım ben zaten oğlum için biriktirdim parayı fakat söz vermişlerdi zaten gelmelerini hiç istemedim ama orada yerken görüncede sinir bastı bana vallahi siz ağlamamış olabilirsiniz ben kötü oldum doktor bile oğluma nasıl üzüldü ama kaynanam kalkmış kendi derdini anlatıyo doktora çocuğum kan kusarken anesteziden uyanırken ne zorluk çekti yavru oda o arada ay doktor bey diye kendi derdini anlatıyor

Ay maşallah size inanın ben bukadar rahat olamıyorum nasıl sinir olmuyorsunuz ya ben kabullenemem ya valla zaten sinirim var kadına hamileyim diye demediği kalmadı artık affedemem eşiniz çok şanslı sizin gibi anlayışlı bir karısı var ama ben çok kez affettim daha affedemicem arayıp sormadılar bile

Olayları kendi açınızdan düşünüp çocuğunuz adına karar veriyorsunuz
Anlattıklarınız çoğu ailede olan olaylar
Çocukların dede babanne anneanne hala dayı... Sevgisine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum
Oyüzden size göstermemekte haklısınız diyemem çocuğun dedesini görmesi en büyük hakkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…