çocuğunu kreşe yollayan anneler bir fikir verin

senkoyadimi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
310
306
103
34
Öncelikle konuyu yanlış yere açtığımın fakındayım hızlı dönüş alabilmek için açtım bir süre burda kalırsa sevinirim. 2 yaşında oğlum var kaynanam bakıyodu ancak artık bakamayacak bu yüzden bakıcıyamı versem kreşemi kararsız kaldım. Oğlum genel itibari ile uyumlu bi çocuk yeni yeni iki üç kelimeyi birleştirerek cümle kurmaya başladı ama çok zayıf yemek yiyo fakat hiç kilo almıyo çok korkuyorum yemek yemesse kreşte dahada zayıflarsa veya biri bebeğimi döverse falan diye. Acaba Hadımköy civarında bildiğiniz iyi bir kreş var mı yani çocuğunu göndermiş memnun olan kişiler . Kreş için küçük mü ? arkadaşlar lütfen fikirlerinizi esirgemeyin. teşekkürler

Çocuğunuz ne kadar süre ile kreşte kalacak bu önemli.
Birde çok minik sanki, evet anaokulu ve kreşlerde kaliteli bir kurum olduğunda çok verimli oluyor çocuk için ama çoğunlukla biz Türk anneleri biraz daha duygusal yaklaşıyoruz duruma.

tam gün kalacak sabah 8:30 akşam 17:00 özellikle hadımköy istiyorum ki işe gelirken gelsin benle giderken gidelim.Birlikte geçireceğimiz vakit fazla olsun diye :(

Öncelikle konuyu yanlış yere açtığımın fakındayım hızlı dönüş alabilmek için açtım bir süre burda kalırsa sevinirim. 2 yaşında oğlum var kaynanam bakıyodu ancak artık bakamayacak bu yüzden bakıcıyamı versem kreşemi kararsız kaldım. Oğlum genel itibari ile uyumlu bi çocuk yeni yeni iki üç kelimeyi birleştirerek cümle kurmaya başladı ama çok zayıf yemek yiyo fakat hiç kilo almıyo çok korkuyorum yemek yemesse kreşte dahada zayıflarsa veya biri bebeğimi döverse falan diye. Acaba Hadımköy civarında bildiğiniz iyi bir kreş var mı yani çocuğunu göndermiş memnun olan kişiler . Kreş için küçük mü ? arkadaşlar lütfen fikirlerinizi esirgemeyin. teşekkürler

Çocuğum yok ama 3 tane yeğenim var. Üçü de 2-2.5 yaş arası kreşe gitmeye başladılar. Ki anneleri çalışmıyordu o dönemde. Çocukların sosyalleşmesi, kendi yaşıtlarıyla zaman geçirmesi gerekiyor iki yaşından sonra. Emin olun evde yediğinden daha çok yiyecek kreşte.

ben kızımı 26 aylıkken kreşe gönderdim ıkı ay yarım gun gıttı çok mutluydu bı suru sarkı oyun vs oğrenıyordu sonra tam güne cevırdım.işe başladım...o severek gıden çocuk her gun kendını yerlere atmaya parçalamaya ağlamaktan helak olmaya başladı...1 ay zor dayandım kreşten aldım bakıcı arıyordumkı sagolsun kv bakmaya başladı
pedagoga danıştım en erken yas 3. ondan once göndermemelısınız dedı ..haklıydı ama mecburıyet ıste...
tam gun ıcın yasları kuçuk. çunku ordaa onları uzen ıncıten olaylar varsa anlatamıyorlar henüz....kendılerıne zarar verıyorlar.kızımın psıkolojısı çok kotuydu o donem...şimdi çok şukur mutlu bır çocuk
ımkanınız varsa bakıcı derım

Bence kreşe verin .Diğer çocukları görünce iştahı açılır,yemediklerini yer.Benim çocuklarım da öyle olmuştu.Bu zamanda iyi bir bakıcı bulmak çok zor.

Yarım günle başlama şansınız varsa süper olur ama öyle bir şansınız yoksa çok küçük değil yavru.
Asla bakıcı önermem çünkü karşınızda muhatap bulamazsınız.
Kreşle de olumlu bir ilişki kurulduğu sürece sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. (Bazıları bu konuda gerçekten çok iyi) . Size tavsiyem ismi duyulmuş, imkanı bol olandan ziyade insanların size karşı ne kadar açık olduklarına bakın. Ne kadar dürüstler bu önemli.
Allah kolaylık versin

Kayınvalidenizin sağlık sorunu mu oldu acaba? Yarım gün kreşe verseniz öğleden sonra babanne bakamaz mı? En azından 3 yaşa kadar.

yok sağlık sorunu değil ama memlekete gidecek o yüzden sıkılmış kalabalıktan. belki bu senede bakar ikna edebilirim

Kizim krese basladiginda 19 aylikti. Simdi 28 ay bitti 29 ayın içinde.. Kresimizden cok memnunuz. Kızım cok severek gidiyor. Bakicilarini cok seviyor. Kresin niteligi de önemli. Oyun odasi ayri uyku odasi ayri genel kullanim odasi ayri bizim kreste..minik bi alana kısılıp kalmiyor ve bakicilari da cok iyi , merhametli insanlar.. 9\3 saatleri arası gidiyor kizim. Kahvalti , oglen yemeği ve ikindi atistirmaligi ( kek, borek, sütlaç, tavuk göğsü tarzinda seyler ) gunluk veriliyor.

Kizim krese basladiginda 19 aylikti. Simdi 28 ay bitti 29 ayın içinde.. Kresimizden cok memnunuz. Kızım cok severek gidiyor. Bakicilarini cok seviyor. Kresin niteligi de önemli. Oyun odasi ayri uyku odasi ayri genel kullanim odasi ayri bizim kreste..minik bi alana kısılıp kalmiyor ve bakicilari da cok iyi , merhametli insanlar.. 9\3 saatleri arası gidiyor kizim. Kahvalti , oglen yemeği ve ikindi atistirmaligi ( kek, borek, sütlaç, tavuk göğsü tarzinda seyler ) gunluk veriliyor.
acaba hangi kreşe gidiyor

oğlum 24 aylık tam gün olarak başladı.
ilk bir ay alışma dönemi dışında biz sorun yaşamadık.

güzel bir kreşin faydası olacağı gibi elbette kötü bir kreşte çok zorlanacaktır.

oğlum 24 aylık tam gün olarak başladı.
ilk bir ay alışma dönemi dışında biz sorun yaşamadık.

güzel bir kreşin faydası olacağı gibi elbette kötü bir kreşte çok zorlanacaktır.

katılıyorum benimki de 25 aylıktı başladığında

özellikle yemeleri vs düzene girer

tabii kurumun niteliği kalabalığı vs de önemli

ama İstanbul gibi yerde bakıcı işi zor

zira uzaktan gelse bakıcı saatleri çok olduğu için yorulacak yakında olsa bulmak zor

genelde İstanbul daki arkadaşların yatılı bakıcı tercih ettiler ama o da herkesin evinin şartına uymaz

babaanneyi ikan etseniz bile o bir yıl size de ona da işkence olur

çocuğunuz da evde tüm gün önümüzdeki kış çok bunalır

işinize yakın kreş arıyorsunuz ya iş arkadaşlarınıza ya da ne bileyim işte sizin binada yan binada olan kişilere sorun

belki deneyimleyen vardır

alışma ve uyum süreci kreşten kreşe ve çocuktan çocuğa değişebilecek bir durum. Benim oğlum iş başı yapmam nedeniyle bırakabileceğim herhangi bir yakınımız da olmadığı için kreşe 23 aylıkken başladı. İyiki de bakıcı ile bırakmak yerine kreşe göndermişim. Kreşte hiç zorlanmadı çabuk alıştı. Yemesi, içmesi okulda daha düzenli. Hata evde yedirirken daha da zorlanıyorum. Okulda çocuklar birbirinden görüp yeme, içme konusunda daha hevesli oluyorlar. Ayrıca çocuklar eskisi gibi sokaklarda büyümüyor. Çocuğu sabahtan akşama kadar büyükler veya bakıcı tv ile başbaşa bırakıyor. Bakan kişinin çok fedakar olması gerekiyor onu da bu devirde bulmak zor.

benim oglum 2 yasinda basladi krese. cok buyuk faydasini gorduk gelisiminde, iyi bir yer buldugunuz takdirde siz de bu faydalari bizzat gozlzmleyeceksinizdir. bizim kresimiz etiler'de idi, umarim siz de gonlunuzce bir yer bulursunuz.

Back
X