• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu yatılı şekilde babaanne veya annaneye bırakan var mı?

Cilekliekler7

Hakediyorum her milimini bu dik gülüşün..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2020
968
1.690
63
İyi akşamlar herkese, 20 aylık bir kızım var. Ailelere uzak bir yerde yaşıyoruz ve kayınvalidemler kış boyu bizde kalıp kızıma bakıyorlar. Ara tatillerde, sömestrda falan gidiyorlar. Arada da benim annem geliyor. Şimdi bu sömestr tatili dönüşü kayınvalidem diyor ki 'hemen gelmeyelim, 1-2 hafta çocuk bizimle kalsın siz gidin' ' şimdiye kadar kızımdan hiç ayrılmadım.oyüzden bir yanım çok vicdan yapıyor, onsuz okadar süre duramazmışım gibi geliyor. Bir yanım da bize de iyi gelir, biraz başbaşa zaman geçiririz diyor. Eşimde benim gibi düşünüyor. bir türlü karar veremedik. Sizce bu durum kızımın güvenli bağlanma sürecini olumsuz etkiler mi? Yani onu bırakıp gitmişiz gibi hisseder mi? Bu şekilde çocugunu kısa süreliğine bırakan var mı?

Düzenleme :evet birilerinin linçlenmesi gerekiyordu ve gereken yapıldı... Arkadaşlar ya siz okuduğunuzu yanlış anlamak istiyorsunuz ya da ben anlatamıyorum. Amacımız kocamla başbaşa tatil yapmak, gezmek tozmak değil. Bu olayın olumlu olabilir mi diye düşündüğüm kısmıydı sadece. Herkes oraya takılmış. Çocuga bakan kişi kayınvalidem olduğu için ve kendi evinde biraz daha zaman geçirmek istediği için sömestr tatili dönüşü hemen gelmek istemediğini söyleyip çocuğu ona bırakmamızı talep etti. Baya ısrar edince ben de bu durumun olumsuz sonuçlarıyla ilgili fikir danışmak istedim. Bazı kişilerden istediğim cevapları aldım. Teşekkürler...

Son düzenleme:
Bir iki hafta uzun bir süre. 1 günlük olsa bu yaş için normal derdim. O da sizi çağırdıklarında ulaşabileceğinşz bir yerde olmalısınız.
Hastalık vs gibi bir zorunluluk olmadığı müddetçe uygun değil.
5 yaş sonrası bile çocuğun durumuna bağlı bir hafta en en fazla kalabilir.

İyi akşamlar herkese, 20 aylık bir kızım var. Ailelere uzak bir yerde yaşıyoruz ve kayınvalidemler kış boyu bizde kalıp kızıma bakıyorlar. Ara tatillerde, sömestrda falan gidiyorlar. Arada da benim annem geliyor. Şimdi bu sömestr tatili dönüşü kayınvalidem diyor ki 'hemen gelmeyelim, 1-2 hafta çocuk bizimle kalsın siz gidin' ' şimdiye kadar kızımdan hiç ayrılmadım.oyüzden bir yanım çok vicdan yapıyor, onsuz okadar süre duramazmışım gibi geliyor. Bir yanım da bize de iyi gelir, biraz başbaşa zaman geçiririz diyor. Eşimde benim gibi düşünüyor. bir türlü karar veremedik. Sizce bu durum kızımın güvenli bağlanma sürecini olumsuz etkiler mi? Yani onu bırakıp gitmişiz gibi hisseder mi? Bu şekilde çocugunu kısa süreliğine bırakan var mı?
Evet zedeler. İki yaşa dek emzirmeyi bile bırakmayın diyorlar. İki haftalık rahatlık için çocuğu zorda koymayin yazıktır.

Bir iki hafta uzun bir süre. 1 günlük olsa bu yaş için normal derdim. O da sizi çağırdıklarında ulaşabileceğinşz bir yerde olmalısınız.
Hastalık vs gibi bir zorunluluk olmadığı müddetçe uygun değil.
5 yaş sonrası bile çocuğun durumuna bağlı bir hafta en en fazla kalabilir.
Haklısınız, ben de bir türlü ikna olamıyorum. Kızım orda güzel güzel dursa bile ben duramazmışım gbi geliyor

20 ay çok küçük onu bırakıp gittiğinizi zanneder anlayamasada bir süre sonra korku olur belki
3,5 aylık bebeğimi annemlere bırakıp ameliyata gittim. Gece hastaneye servis ettiler bebişi annemsiz olmaz demiş :) bıraktım sanmış, o günden beri eli yakamda asla bırakmıyor. 20 ay daha bilinçli anne babanın varlığı çok net.

Bence gerek yok.. biraz büyüsün,kendi de heveslenirse kalır tabii ama bırakıp giderseniz kendini terkedilmiş hissetme ihtimali yüksek.
Hem diyelim gitti ama çok ağladı,yeri göğü inletti...nasıl hemen gideceksiniz o kadar yolu?
Ben 3 yaşlarındayken teyzemde kalmak istemişim. Onun evi de yakın değil , o zamanlar arabamız da yok. Kadin da ısrar edince annemler beni birakmis. Gece yirtmisim kendimi,annemi istiyorum diye. Apar topar,gece yarısı , araçsız halde gelmiş ailem binbir zorlukla...

Haklısınız, ben de bir türlü ikna olamıyorum. Kızım orda güzel güzel dursa bile ben duramazmışım gbi geliyor

oğlum babasıyla avm içinde trene bindi. ben de bekledim binme yerinde. inince o kadar çok agladi ki. 5 dk sürmedi tur yanında babası var. ben indiğinde ayni yerde bekliyordum.
bi çocuğun nasil etkileneceğini asla bilemezsiniz. ben şok oldum. 4 yaşında iyi kötü orda beklediğimi bilecek kadar büyük.

20 aylık bebek güzel güzel niye durur anneden umudu keser yokluğuna alışırsa durur. durmayıp ne yapacak?

3,5 aylık bebeğimi annemlere bırakıp ameliyata gittim. Gece hastaneye servis ettiler bebişi annemsiz olmaz demiş :) bıraktım sanmış, o günden beri eli yakamda asla bırakmıyor. 20 ay daha bilinçli anne babanın varlığı çok net.
Geçmiş olsun İnşaAllah

kucuk oglum 5 yasinda, ilk defa bu sene teyzesinde 1 hafta kaldi, o da abisi ile birlikte oldugu icin,

buyuk oglum da ilk defa 6 yasinda teyzesinde kalmisti 1 hafta, ama dedesi de yanindaydi, dedesine cok daha aliskin oldugu icin kalmaya cesaret etti, ama yine de kucukten daha zorlandi.

daha oncesinde anane/babannede gunluk kalmisliklari vardi.

tabi sizinki direk alistigi kisilerde kalacak, yine de 2 hafta uzun geldi bana, 1-2 gun olabilir de, sizin icin bile 2 hafta zor gelebilir, sadece cocuk icin degil.

Bence gerek yok.. biraz büyüsün,kendi de heveslenirse kalır tabii ama bırakıp giderseniz kendini terkedilmiş hissetme ihtimali yüksek.
Hem diyelim gitti ama çok ağladı,yeri göğü inletti...nasıl hemen gideceksiniz o kadar yolu?
Ben 3 yaşlarındayken teyzemde kalmak istemişim. Onun evi de yakın değil , o zamanlar arabamız da yok. Kadin da ısrar edince annemler beni birakmis. Gece yirtmisim kendimi,annemi istiyorum diye. Apar topar,gece yarısı , araçsız halde gelmiş ailem binbir zorlukla...
Doğru söylüyorsunuz. Öyle Bi durumda hemen gideriz gitmesine de ben vicdan azabından ölürüm heralde.

Çocuğunu kendinden uzaklaştırmak bu.İleride çok pişman olursunuz.Kvm ve kaynım şuan iki yabancı gibiler.Bu sebeple sonra ki iki çocuğumda bu hatayı yapmadım der hep.

Back
X