• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugunun nafakasini odemezse ne olur

Avukat seçimi çok önemli çookkk. Herşeyi siz araştırıp söyleyecekseniz, kendisi ne yapacak acaba? Daha tazyik hapsinden haberi yok... 3 ay süresi var icraya koymak veya ceza davası açmak için diye biliyorum. Avukatım bu şekilde yapıyor süreyi geçirmeyelim diye. Ayrıca ben avukatlık vekalet ücreti haricinde veriyorum bu ceza davalarının masraflarını. Çünkü 2 dava için anlaşmıştık, nafaka davaları sonradan gelişti
İcradan parayı almak kac Ay sürüyor peki odemiyor nafakayi pislik icraya verecegim

İcraya itiraz etme süresi var 1 ay. Etmezse icra ceza davası açılıyor. Ona da duruşma günü veriliyor ve ödemezse 3 ay tazyik hapsi var. Ben bu şekilde biliyorum
Vetecegi para 6 bin TL. Şimdi bide avukatta para isteyecek şu duruma bakın. İcraya ne diye itiraz edecek ki odemiyor işte. Birde bu süreçte yine nafaka birikmeye devam ediyor dimi. Canim sıkıldı of ya nelerle uğraşıyorum 10 aylık kizimla

Altı bin lira olarak düşünmeyin. Nafaka aldığıniz süreç boyunca emin olun daha ödeme yapmayacağı çok fazla ay olacak ve her üç aylık borç için yeni bir şikayet yapmak gerekecek.

Altı bin lira olarak düşünmeyin. Nafaka aldığıniz süreç boyunca emin olun daha ödeme yapmayacağı çok fazla ay olacak ve her üç aylık borç için yeni bir şikayet yapmak gerekecek.

Vetecegi para 6 bin TL. Şimdi bide avukatta para isteyecek şu duruma bakın. İcraya ne diye itiraz edecek ki odemiyor işte. Birde bu süreçte yine nafaka birikmeye devam ediyor dimi. Canim sıkıldı of ya nelerle uğraşıyorum 10 aylık kizimla
Nafaka bağlandığı zamandan beri 3 ayı geçtiyse hepsini icraya koyamıyorsunuz galiba. Avukatınıza gerekli bilgileri verin, sadece mahkeme masrafları ile süreyi geçirmeden açın davayı. Zaten dava açılınca, kendisi mahkemeye gidip borç dökümü çıkartacak. Her ay faiz işliyor. İmkanınız oldukça her 3 ayda bir nafaka davasını yenilemeniz gerekecek. Yoksa ödemiyor bu exler
Altı bin lira olarak düşünmeyin. Nafaka aldığıniz süreç boyunca emin olun daha ödeme yapmayacağı çok fazla ay olacak ve her üç aylık borç için yeni bir şikayet yapmak gerekecek

Şimdi bizden giden bu masraflar, boşanma davasını tazminatı vs kazanmamız halinde, tekrar icraya koyulup geri alınabiliyormuş. Yanlışsam düzeltin

Nafaka bağlandığı zamandan beri 3 ayı geçtiyse hepsini icraya koyamıyorsunuz galiba. Avukatınıza gerekli bilgileri verin, sadece mahkeme masrafları ile süreyi geçirmeden açın davayı. Zaten dava açılınca, kendisi mahkemeye gidip borç dökümü çıkartacak. Her ay faiz işliyor. İmkanınız oldukça her 3 ayda bir nafaka davasını yenilemeniz gerekecek. Yoksa ödemiyor bu exler
İlk defa bağlandı daha 8 aydir kızımın birikmiş nafakasi var çarşamba günü karar çıktı.borc dökümü derken

2 gün oldu bana dönüş yapan olmadı ödeyeceğim vs diye. Bunun süresi var şu kadar zamanda ödemeli diye. Bide ilk celsede hakim cocuk için karşı tarafa görüş günü bile vermedi buna itiraz edebilirler mi ilk celse kararina
Buna itiraz edemez diye biliyorum. Benimde ufakti ben gosteriyordum hatırlamıyorum ama gorus falan yoktu bitene kadar nafakada baglamadilar

İstediği kadar istesin annesi dururken üstelik çalışan memur annesi dururken 10 aylık bebeği işsiz babaya mı verecek hakim bunlar hep blöf boşanmayın diye
7 yasina kadar anne istemiyorum demezse cocuk annede kalıyor baba istese dahi. Sadece cok kotu sartlar soz konusu ise alabiliyorlar

Bugün 4. Gün hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı ödeyeceğim veya odemeyecegjm diye. Benim mi demem lazım ödeyecek misin diye. Ücretsiz izindeyim ihtiyacım var çünkü
Karar verilir verilmez diye birsey bilmiyorum ben 1 ay içinde ödemesi gerek diye biliyorum avukata sormalisiniz bu detayları aslinda, hakimden hakime bile degisiyor bazı şeyler. Yasa değişmiyor tabiki ama karar değişebiliyor. Mesela bizde gorus gunu icin hafta icide gorus yaziyorduk hakim dondu bana ben onaylamıyorum siz anlassanizda bu maddeyi kabul etmiyorum sen istersen her gun gösterebilirsin sorun yok dedi. 2 haftada 1 gorus yazdi

Karar verilir verilmez diye birsey bilmiyorum ben 1 ay içinde ödemesi gerek diye biliyorum avukata sormalisiniz bu detayları aslinda, hakimden hakime bile degisiyor bazı şeyler. Yasa değişmiyor tabiki ama karar değişebiliyor. Mesela bizde gorus gunu icin hafta icide gorus yaziyorduk hakim dondu bana ben onaylamıyorum siz anlassanizda bu maddeyi kabul etmiyorum sen istersen her gun gösterebilirsin sorun yok dedi. 2 haftada 1 gorus yazdi
Ben çocuğa nafaka vermeyen adama hakimden görüş günü belirlememis zaten daha ilk celse görüldü arık göstermeyecegim foto video atıyordum ama onun umurunda degilmis

Avukarima da güvenemiyorum ya daha hapis cezasını bilmiyor of ya

Ben çocuğa nafaka vermeyen adama hakimden görüş günü belirlememis zaten daha ilk celse görüldü arık göstermeyecegim foto video atıyordum ama onun umurunda degilmis
Onada suan olmasada gorus cikacak o zaman göstermek zorundasin yoksa oda icra memurlariyla gelip cocugu alip götürüyorlar, gösterip bırakıyorlar. O kisimdada sana hapis cezası çıkabiliyor, mahkeme şartlarına uymadığın icin

Onada suan olmasada gorus cikacak o zaman göstermek zorundasin yoksa oda icra memurlariyla gelip cocugu alip götürüyorlar, gösterip bırakıyorlar. O kisimdada sana hapis cezası çıkabiliyor, mahkeme şartlarına uymadığın icin
Evt karar ciksin gösteririm. 2. Duruşma ta aralıkta o zamana kadargostermeyecegim zaten karar da yok. Hakim neden böyle bi karar vermedi ona da şaşırdım amacok sevindim

Back
X