• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugunun nafakasini odemezse ne olur

Evt karar ciksin gösteririm. 2. Duruşma ta aralıkta o zamana kadargostermeyecegim zaten karar da yok. Hakim neden böyle bi karar vermedi ona da şaşırdım amacok sevindim
Bunuda bir sor bence, cunku normalde kotu bir davranış varsa cocugu goremez diye bir karar olur, sonra göstermediniz diye kotu niyet gibi göstermesin mahkemede. Cunku kararda yazılıyor bizdede yazilmamisti mahkeme bitene kadar

Bunuda bir sor bence, cunku normalde kotu bir davranış varsa cocugu goremez diye bir karar olur, sonra göstermediniz diye kotu niyet gibi göstermesin mahkemede. Cunku kararda yazılıyor bizdede yazilmamisti mahkeme bitene kadar
Hiç Kararda şu günler şu saatler görmeli diye bi karar yok sadece velayet ve nafaka var

Digerleri icin karar verilmiyor sorun olmadigi düşünülüp cunku karar cikmaz nafaka ve velayet onemli olduğu icin karar yazıyorlar. Sadece birsorun avukatınza sonra başınıza iş almayin
Hiç Kararda şu günler şu saatler görmeli diye bi karar yok sadece velayet ve nafaka var

Avukatinizla anlasmaniza bağlı. Ben eğer muvekkillden boşanma davası için sağlam bir ücret aldıysam icra gibi tali görevler için ücret talep etmiyorum. Ancak hatır ilişkisi gibi bir durum olup düşük ücret aldıysam icra için ayrıca ücret talep ediyorum. Çünkü icra dosyasına vekalet sunduğumuz an devlet bizden KDV ve gelir vergisi alıyor.
Benim avukatım hem uygun fiyat söyledi hem icra için ya da herhangi bir şey için ekstra ücret talep etmedi.Dava sonuçlandı 60 bin tazminat kazandık (ki avukatım maksimum 10-15 bin demişti) tazminattan bile bir alacağı olduğundan söz etmedi.Sonda mi söyleyecek acaba 😱

Toplu nafakayi nasıl yatırıyor
Nafakayı hiç biriktirmedi çünkü memur.Fakat eski eşinin oğluna nafaka azaltma davası açmıştı,bu sebeple dava süresince zamlar durdurulup sonra toplu bir borç çıkarılmıştı onun da her ay maaşından aylık nafaka dusulunce geriye kalan kismin 1/4 u kadarını tahsil etmek suretiyle bitirilecegi yazıyordu icra kararında

Bugün 4. Gün hiçbir şekilde geri dönüş yapılmadı ödeyeceğim veya odemeyecegjm diye. Benim mi demem lazım ödeyecek misin diye. Ücretsiz izindeyim ihtiyacım var çünkü
Haziran'da mi karar çıktı Haziran ayından başlamak üzere size borclu

İlk defa bağlandı daha 8 aydir kızımın birikmiş nafakasi var çarşamba günü karar çıktı.borc dökümü derken
8 aydır açık olan davada yeni bağlanması da avukatınızın işi sıkı tutmamasından galiba. Yoksa davanın açıldığı hafta bağlanması gerek. Neyse ki geriye dönük karar verilmiş

Dava tarihi itibariyle nafaka bağlanması diye karar çıktı davada ekimde
Pardon dava tarihinden itibaren başlar karar diye yazmışım dava tarihiyle başlar icraya da hemen koyulabiliyor.Bizim nafaks dava açılır açılmaz belli oldu avukat da hemen icraya koydu ondan karar tarihi diye karistirmisim

8 aydır açık olan davada yeni bağlanması da avukatınızın işi sıkı tutmamasından galiba. Yoksa davanın açıldığı hafta bağlanması gerek. Neyse ki geriye dönük karar verilmiş
Evet onu bende yeni ogrendim haklısınız. Bu icraya koyma işini başka avukat yapabilir mi bu avukat beni bosasin yeter. Neyseki ziynet ve mal paylaşımı için anlasmamisim sukur

Pardon dava tarihinden itibaren başlar karar diye yazmışım dava tarihiyle başlar icraya da hemen koyulabiliyor.Bizim nafaks dava açılır açılmaz belli oldu avukat da hemen icraya koydu ondan karar tarihi diye karistirmisim
Bugün yarin icraya vereceğim başka avukat bulacağım güvenemiyorum bu avukata

Bir avukat olarak herkese benden bir uyarı: asla sonuç garanti eden avukata itibar ederek paranızı vermeyin. Kesin kazanırız hallederiz diyen avukat yüksek ihtimal fazla ve peşin para alır ve isin sonunda davayı kaybettiğinde hakim satıldı, hakim değişti gibi bahaneler bulur.

Bizde de dava açıldıktan 8 ay sonra nafaka bağlanmıştı. Çünkü ilk duruşma o tarihteydi. Nafaka ilk duruşmada bağlanır ve geriye dönük olarak işletilir. Bunda yanlış bir şey yok.

Bir avukat olarak herkese benden bir uyarı: asla sonuç garanti eden avukata itibar ederek paranızı vermeyin. Kesin kazanırız hallederiz diyen avukat yüksek ihtimal fazla ve peşin para alır ve isin sonunda davayı kaybettiğinde hakim satıldı, hakim değişti gibi bahaneler bulur.
Öyle demedi ama tecrübesiz sanırım benimki ondan

Back
X