çocuğunuz ve misafir

mehtap51

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
801
8
621
45
Niğde
oğlum bize misafir geldiğinde sinir ediyor.hiç yapmadığı hareketleri yapıyor.çünkü biz ona kızmıyoruz.başkalarının yanında rencide olmasın diye ama o bunu kullanıyor.her seferinde üzmeyeceğine söz verir ama üzer.oğlum tek çocuk acaba ondan olabilir mi.sizin çocuğunuz misafir geldiğinde sizi sinir eder mi?

Benım 9 aylık bı bıcırığım var.şimdiden benı uzuyor vede yoruo herkesın yanında kızmak tabıkı olmaz belkı ama bır odaya çekıp konuşun.anlamıyorsa yıne herkesın yanında tabıkı kızabılırsınız.nekadar da inceyız çocuklarımıza değilmi.bı sorun olmaz bence.en sonunda yıne durmazsa eve gıtme cezası ve 1 hafta evden dışarı gezmeye gıtmek yok derdım heralde.buyutmek çok zormuş.kendı psıkolojımız bıttı onlarınkı başladı yaaa.napcaz bılmıyorum? Bu gıbı sorunlar için en son çare bır psıkoloğa gıderım en doğru yaklaşımı ondan öğrenırdım heralde....

bi kere konuşmayı deneyin ciddi ciddi
bir daha aynı hareketi yaparsa (çok özel olmayan)
misafirleriniz yanında bi kere bagırın kızın(aşırıya kaçmamak kaydıyla)
anlasın misafirlerin yanında öyle davranış yapılmaması gerektigini

vurun sopayı gitsin şımartmayın bunları bu kadar... sanki başbakanın çocuğu

yok canım neden vuralım çocuğumuza çocuk işte adı üstünde
sen küçükken çokmu akıllıydın
başbakanın çocuğu değil tabiki babane başbakanın çocuğundan benim kanımdan canımdan çocuk kıyamam ben vuramam
laf olsun diye konuştun heralde

Son düzenleme:
Çocuğa Vurmak Herhangi Birşeyi Çözümler Mi?
Çocuklar hangi yaşta olurlarsa olsunlar, anne-babalarını öfkelendirecek ya da hayal kırıklığına uğratacak şeyler yapabilirler. Hatta bazen küçük bir bebeğin ağlaması bile anne-babada gerilim, stres ve çaresizlik duygusuna neden olabilir.

Ancak anne-babanın bu öfkesinin çocuğun canını yakacak hareketlere dönüşmemesi önemlidir. Örneğin, bazı kişilere zararsız bir davranış gibi gözükse de, küçük çocukların ve bebeklerin sarsılması beynin önemli zararlar görmesine neden olabilmektedir.

Bebek ve çocukların sarsılması yumuşak, hassas beyinlerinin sert kafatası kemiklerine çarparak tahrip olmasına neden olabilmekte ve bu da ölüm, felç, gelişme ve öğrenme bozuklukları gibi çok ciddi sonuçlara yol açabilmektedir.

Bu nedenle uzmanlar, özellikle 2 yaşından küçük çocukların, sevme veya oyun amacıyla bile olsa sarsılmaması konusunda uyarıyorlar. Ayrıca bebekleri zıplatarak, atıp-tutarak sevmek de benzer sonuçlara neden olabilmektedir.

Çocuğa kimler, neden vuruyor?
Çocuklarını hırpalayan insanların mutlaka kötü insanlar olması gerekmez, ancak bu kişiler genellikle öfkelendiklerinde ve stres altındayken kendini kontrol edemeyen kişilerdir. Anne-baba olmak zor bir iştir. Buna geçim sıkıntıları, işsizlik gibi sorunların eklenmesi de anne-babaların gerilim ve stresini artırır. Bu nedenle anne-babaların öfkelerini kontrol etmeyi ve sağlıklı biçimlerde ifade etmeyi öğrenmeleri büyük bir önem taşımaktadır.

Dayak çocuğa ne öğretir?
Unutmayın, şiddet çocuğa olumlu hiçbirşey öğretmez. Tam tersine öfkeli anne-babadan dayak yiyen çocuk, kendisi de öfkelendiğinde dayak atmayı veya şiddete başvurmayı öğrenir.

dayakla hayvan bile terbiye edilmez hanımefendi olmayana vur sopayı demek kolay sende doğur bakalım kıyabilecekmisin kendi çocuğuna esefle kınıyorum seni

vurun sopayı gitsin şımartmayın bunları bu kadar... sanki başbakanın çocuğu

sen ne yazdığını gördün mü okuyup farkına vardın mı ?? bu ne yaa.biraz mantıklı yaz sopa ne demek ...sinirlendim vallakötükedihüso

mehtap51 canım benimkde öyle.konuştuk anlattık ama pek dinlemedi.kaydirigubbakcemile3bazen kuduruyo bazen de iyi.çocuk sonuçta çokta kızmıyorumgamyoncuiremsu.ilgi istiyorlar.

çocuğa doğru yanlış anlatılmalı..gerekirse başkalarının yanında!beni annem başkalrının yanında dövmedi ama çok azarladı dayakla tabiiki terbiye olmaz ama yalnızken annemin bana vurduğu oldu tabiki yüzüme falan değil ama vurdu...şuanda herhangi bri rahatszlığımda yok..başkalarının yanında rencide olmak diye birşey yok..madem laftan anlamıyor başkalarının yanında da laf söylenebilir..
şimdi belki karşı geleceksiniz ama teyzemin oğluna şimdiye kadar teyzem ve eşi hiç vurmadı laf ta söylemediler yaptığı her yanlışta uyarsalardı şimdi tepelerine çıkmazdı...çocuk o kadar bencil yetiştiki hep ben diyor..10 yaşında yapma etme demekten anlamıyor ben bile rezil oluyorum misafirlerin yanında ne de olsa yeğenim...ve 18 yaşıma geldiğimde istediğimi yaparım kimse beni kısıtlayamaz özgürlüğüme engel olamaz diyor..bu kadar şımartarak iyi çocuk yetiştireyim derken bir serseri yetişti maalesef...ben de tek çocuğum azar da işittim dayak da yedim...anneler çocuğun canını acıtma amaçlı dövmez zaten..yoksa bu yaşıma nasıl gelirdim:))

canım şimartmak başka şey terbiye etmek başka şey
tabiki bizde istemeyiz çocuğumuz şimarsın tepemize çıksın
ama dayak en son çare biz dayağa karşıyız

arkadaşım tabiki başka odaya çağırıp uyarıyoruz.ama bazen gerçekten sınırlarımızı zorluyor.ben aslında çoooooooooooooooooook sabırlıyımdır.yinede zorluyor yani.diğer çocuklarında aynı olması beni rahatlattı sağolun.dayağa kesinlikle karşıyım.oğlum 8 yaşında ama hiç dövmeyiz.onu sevdiği şeylerden men ederim.dışarı çıkma cezası,bilgisayar cezası vs.başbakanın oğlumu yazmış arkadaşın biri benim oğlum dünyadan önemli.(tüm annaler böyle düşünür sanırım).

dayağa ben de karşıyım..ama şımartmak ayrı birşey değil işte.herkesin yanında ailesini rezil ederken (çünkü yaşına göre aşırı şımarık davranıyor hatta şımarık değil terbiyesiz davranıyor) ailesi ona hiçbirşey demiyor..başbaşa demekten anlamıyorsa başkasının yanına yaptığının doğru olmadığını söyleyerek bozsalardı şimdi o hareketleri yapıyor olmazdı..eskiden aileler daha iyi terbiye veriyormuş..ben sizin için demiyorum yanlış anlamayın ama artık psikologlar yok şöyle yapmayın yok böyle yapmayın şöyle davranın diyor ama sonuç olarak psikolojisi normal çocuk pek de yetişmiyor..eskiler yeri gelmiş ufak ufak vurmuş yeri gelmiş azarlamış...
tekrar söylüyorum şiddete tamamen karşıyım ama çocuk gerekirse azarlanacak ama yalnız ama insan içinde..

benimde 8 yaşında bir oğlum var normalde sakin kendi halinde ama misafir gelince özellikle arkadaşlaı kendini kaybediyor neyi ortaya çıkartacağına neyi toplayacağına karar veremiyordu ama misarfirler gidincede ortalığı dağıttıkları için onun toplaması gerektiğini benim yapılacak onca işten sonra onları toplamaya gücümün kalmadığını vesaire kısaca olayı sonucunu ve benim duygularımı anlattımhep şimdi eve başka çocuk gelse bile oğlum dağıtmasınlar diye çocukların peşinden geziyor çünkü biliyorki o toplıycak ve zor iş sadece oynıyacakları kadar oyuncak alıyor.

işte çocuk terbiyesi
kutluyorum sizi..
keşke her anne sizin gibi davranabilsekaydirigubbakcemile5

aynı benimkini yazmışsın bacım
ne dayak ne kızmak ne bağırmak ne ceza vermek
hiçbiri işe yaramıyo
zamanla büyüdükçe geçer
kendini çok kasma uzun yıllar bu şekilde devam edecek

oğlum yaşıtı bir çocuk gelince yapıyor.yaşından küçük çocuk geldiğnde onları idare bile eder.oyuncaklarını verir oynar onlarla.dağıttığı odasını toplamak onun işi zaten.
dimple2 senin oğlan kaç yaşına gelince düzeldi bu arada.kendimi ona göre hazırlayayım.

Benim oğlumda yaşıtı bir çocuk gelirse, kafasına uyan bir olursa deşmediği yer kalmaz.... Yapma derim başka odaya çağırırım oğlum bak yapma toplamak zor oluyor. Oynamıyorsunuz sadece döküyorsun diyorum. Bazen dinliyo bazen dinlemiyor. Ama asla başkasının yanında bağırmam yada rencide edici konuşamam. Ters tepki yapar çünkü......kötü bir anım var ama :asigim: daha 1-2 yaşları arasındaydı akşam misafir gelmişti. sen git çekmecemden orkiti al gel ayyy nasıl bozuldum. Yerin dibi yoktuki girsem... Nasıl kaptım eliNden ama gören görmüştü. :roflol: büyüsün delikanlı olsun bunu yüzüne tokat gibi vurucam rezil seni :asigim: hiç unutamam ben bunu yaaa...

adı üstünde çocuk işte....eşimin yiğenide aynısı çünkü biliyorki misafir varken ailesi onun elinde ve ağlamayıp sussun diye her istenileni yapacaklar...onun için büyük küçük farketmiyor birinin olması kafi. düzelir ya sıkma canını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…