Çocuğunuza ceza veriyor musunuz?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Deprem gibi bir felaketten sonra bunu sormak zorunda kaldığım için üzgünüm. Kısa bir süreliğine kardeşimin çocuğuna bakmak için evlerine yerleştim. Yurtdışındalar. Çocuğa şiddet uyguladıklarına şahit oldum. Bağırıp çağırmalarını biliyorduk da, şu an annem ve babam olmadığından herhalde daha rahatlar. Başka bir ceza uygulama şekilleri de var bahsetmek istemiyorum. Çok üzüldüm. Bu kadın bir de çocuklarla çalışan hoca. Erkek kardeşim şiddet uygulamıyor ama eşine de bir şey diyemiyor. Disipline etme yöntemiymiş. Biz ailemizden böyle bir şey görmedik. Yolda görsem girişirdim kadına, şu an aynı evdeyiz. Annesine çok düşkün bir çocuk, oluyor mu böyle şeyler anne-çocuk arasında? Şu an çok üzgünüm. Çok akıllı 6 yaşında bir çocuk. Bu durumu anne ve babama anlatsam kalp krizi geçirirler. Çok seviyorlar torunlarını. Bu arada şikayet et diyenler olabilir. Ederdim de, çocuğu aileden falan alırlarsa yeğenim çok üzülür. 2 saat ayrı kalsa, neredeler diyor. Sana şunu mu yapıyorlar desem, annesine gider söyler. Böyle izleyip gideceğim galiba.

Son düzenleme:
Böyle bir şey yaparken araya girin, bi sakin olur musun? Çocuk o lütfen böyle şey mi olur diyin?

İlla kavga etmek vs değil ancak aklı ermeyen bir çocuğu ruhi istismar varken buna sessiz kalan herkes suçlu olur. Emin olun o çocuk 10 12 arasına gelirken de bunlar devam ettiğinde annesine 1 sinirliyken hadi o hastaydı beni babam, halam niye korumadı diye size 10 kızacak ve kendini korumasız hissedecek.

Anormal olan insanların yol geçen hanı gibi davranmasına musade etmeyin. Gidip kadını şikayet şu anda etmeyin, ama gözünüzün önünde vurmasına ya da artık buraya yazamadiginiz her ne yapıyorsa yapmasına izin vermeyin bir zahmet.

Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak demişler.

Sadece görüp de full sessiz kalmanızla o kadının yaptiklarindan bir farkınız kalmıyor şu anda.

Buraya yorum yazdığınıza göre aynı zihniyette değilsiniz. Lütfen sanki ayniymissiniz gibi davranışlarına musade etmeyin. Ayağa kalkın, çocukla arasına girin, sakin ol diye onu telkin edip aslında o sakin olmadığı için bu şekilde davrandığını ona fark ettirin.

Deprem gibi bir felaketten sonra bunu sormak zorunda kaldığım için üzgünüm. Kısa bir süreliğine kardeşimin çocuğuna bakmak için evlerine yerleştim. Yurtdışındalar. Çocuğa şiddet uyguladıklarına şahit oldum. Bağırıp çağırmalarını biliyorduk da, şu an annem ve babam olmadığından herhalde daha rahatlar. Başka bir ceza uygulama şekilleri de var bahsetmek istemiyorum. Çok üzüldüm. Bu kadın bir de çocuklarla çalışan hoca. Erkek kardeşim şiddet uygulamıyor ama eşine de bir şey diyemiyor. Disipline etme yöntemiymiş. Biz ailemizden böyle bir şey görmedik. Yolda görsem girişirdim kadına, şu an aynı evdeyiz. Annesine çok düşkün bir çocuk, oluyor mu böyle şeyler anne-çocuk arasında? Şu an çok üzgünüm. Çok akıllı 6 yaşında bir çocuk. Bu durumu anne ve babama anlatsam kalp krizi geçirirler. Çok seviyorlar torunlarını. Bu arada şikayet et diyenler olabilir. Ederdim de, çocuğu aileden falan alırlarsa yeğenim çok üzülür. 2 saat ayrı kalsa, neredeler diyor. Sana şunu mu yapıyorlar desem, annesine gider söyler. Böyle izleyip gideceğim galiba.

Anne çocuğa şiddet uygularken video çekip, uygun bir zamanda evde çocuk yokken, annenin saçına yapışın. Bu insanların hak ettiği bu.

Çocuk şuan küçük durumunu anlamıyor. Ama zaman geçtikçe bulunduğu halin normal olmadığını gördükçe büyük yıkım yaşayacak.

Anne çocuğa şiddet uygularken video çekip, uygun bir zamanda evde çocuk yokken, annenin saçına yapışın. Bu insanların hak ettiği bu.

Çocuk şuan küçük durumunu anlamıyor. Ama zaman geçtikçe bulunduğu halin normal olmadığını gördükçe büyük yıkım yaşayacak.
Çekemem çünkü kapıyı kapatıyorlar. Kardeşimin bana küsmesi hiç umrumda olmaz da, çocuğu ellerinden falan alırlarsa yeğenim ileride ''senin yüzünden'' diyebilir. Anneye çok düşkün. Aşırı üzüldüm şu an. Ben bunu komşumda görsem, ihbar ederdim. Bağırıp çağırmalarına ses edince, disipline etme yöntemi diyordu, susuyorduk da. Burada gördüklerimi anneme ve babama anlatamam o derece kötü.

Çekemem çünkü kapıyı kapatıyorlar. Kardeşimin bana küsmesi hiç umrumda olmaz da, çocuğu ellerinden falan alırlarsa yeğenim ileride ''senin yüzünden'' diyebilir. Anneye çok düşkün. Aşırı üzüldüm şu an. Ben bunu komşumda görsem, ihbar ederdim. Bağırıp çağırmalarına ses edince, disipline etme yöntemi diyordu, susuyorduk da. Burada gördüklerimi anneme ve babama anlatamam o derece kötü.
Evet yeğeniniz ilerde senin yüzünden diyecek zaten de konuşursanız değil, asıl susarsanız.

Neden ters düşünüyorsunuz? Ben anlayamadım.

Bir çocuğun annesi isterse sever isterseniz döver diyemez kimse. Babası ile bir şeyler yapmak zorundasınız.

Bu durumun çocuklarda yarattığı problemlerle ilgili bir yazı, makale bir şey gönderin kendisine. Zaten biliyor demeyin. Çocuklarla çalışan kadınlar daha tahammülsüz oluyor. İşyerinde sabır kotası doluyor genellikle. Gerçekleri okumak etkileyici olabilir

Durum bu kadar vahimken siz şikayet edersem devlet alırsa yegenim çok üzülür diyorsunuz ama çocuk şiddet görüyor!!! Daha ne kadar üzülebilir zarar görebilir ki aklınızı başınıza alın olaya el atın önce sert uyarın olmazsa şikayet edin

Kadını gerekirse tehdit edin ya, bak bu işi yapıyorsun güya bunu bir yayarsam işin mişin kalmaz diyin.

Cocugu alırlar ellerinde seviyesinde bir şiddet var ve ne baba ne hala bir şey demiyor cidden tepem attı burada. Bu nasıl vicdan? Sizi de mi ikna ettiler çocuk yetistirme şekli budur diye?

Kırın gerekirse o kapıyı ya, ne demek kapıyı kapatıp bir şeyler yapmak yaa

Evet yeğeniniz ilerde senin yüzünden diyecek zaten de konuşursanız değil, asıl susarsanız.

Neden ters düşünüyorsunuz? Ben anlayamadım.

Bir çocuğun annesi isterse sever isterseniz döver diyemez kimse. Babası ile bir şeyler yapmak zorundasınız.
Anneye çok düşkün. Yeni nesilde anne-çocuk ilişkisi bu mu bilmiyorum. Ama şöyle Türkiye'de olduğu gibi aile bakanlığından biri gelse kontrol etse, o korku yeterdi belki de. Tek korkum; çocuğu ellerinden almaları, elimde video da olmayacağından iftira atıyor falan derler. Bu arada babası ile bir şeyler yapın demişsiniz, babası normal diyen kişi zaten.

Epeyce dayak yiyerek büyüdüm. 40 yaşındayım hiçbirini affedemedim. Büyüğü 12 yaşında 2 çocuğum var. Çok çıldırıp bir iki tokat armışlığım çok azdır. Terbiye yöntemi olarak görmüyorum. Çok farklı ceza ve terbiye yolları varken şiddet doğru yöntem değil, hatta yöntem de değil. Anneyi 'yaptığın suç, şikayet edersem çocuğunu alırlar' anlamına gelecek şekilde uyarsanız çok mu büyük sıkıntı yaşarsınız.

Yengenizle yalnız kaldığınızda birer kahve yapın, sohbet arasında “yenge canını sıkan bir şey mi var” diye konuya girin. Sebebini sorduğunda da “senin iyi biri olduğunu ve yeğenime böyle davranmayacağını biliyorum acaba bir sorun mu var?” Diye konuya girerseniz belki konuşarak çözebilirsiniz.

Yengenizin psikolojisi normal değil çünkü, belli.

Anneye çok düşkün. Yeni nesilde anne-çocuk ilişkisi bu mu bilmiyorum. Ama şöyle Türkiye'de olduğu gibi aile bakanlığından biri gelse kontrol etse, o korku yeterdi belki de. Tek korkum; çocuğu ellerinden almaları, elimde video da olmayacağından iftira atıyor falan derler. Bu arada babası ile bir şeyler yapın demişsiniz, babası normal diyen kişi zaten.
Ne yapıyorlar bir açık açık yazar misiniz?

Birlikte karar verelim ne normal ne değil.

Biz size şikayet edin demiyoruz. Kapı kapalı bile olsa ses kaydı alabilirsiniz. Yengeye "sen napıyorsun" demek zor değil. Gözünü korkutmak bu kadar zor olmamalı.

çocuğun özel bölgesine zarar vererek mi vuruyor? Ya da vurma dışında başka şey mi yapıyor? Çünkü yüzü gözü kolu olsa mutlaka fark edilir etraftan. ne yaptığını açıkça yazmadığınıza göre çocuk için baya korkunç bir şey var

Durum bu kadar vahimken siz şikayet edersem devlet alırsa yegenim çok üzülür diyorsunuz ama çocuk şiddet görüyor!!! Daha ne kadar üzülebilir zarar görebilir ki aklınızı başınıza alın olaya el atın önce sert uyarın olmazsa şikayet edin
Çocuk anneden aynı uyuyamıyor. 2 saat ayrı kalsa ''anne''diyor.
Kadını gerekirse tehdit edin ya, bak bu işi yapıyorsun güya bunu bir yayarsam işin mişin kalmaz diyin.

Cocugu alırlar ellerinde seviyesinde bir şiddet var ve ne baba ne hala bir şey demiyor cidden tepem attı burada. Bu nasıl vicdan?

Kırın gerekirse o kapıyı ya, ne demek kapıyı kapatıp bir şeyler yapmak yaa
Hala bir şey demiyor değil, diyemiyor. Kadın 2.ciye hamile. Çocuğu düşürür, benim yüzümden olur.

Sizi de mi ikna ettiler çocuk yetistirme şekli budur diye?
Aynen. Ne dersek ''disipline etme şekli, siz bilmiyorsunuz, anne-baba'' ya karışmayın diyorlar. Anne ve babamın haberi olursa, kötü olur. Bağırmalarına üzülüyorlar. Bunu nasıl kaldıracaklar?

Biz size şikayet edin demiyoruz. Kapı kapalı bile olsa ses kaydı alabilirsiniz. Yengeye "sen napıyorsun" demek zor değil. Gözünü korkutmak bu kadar zor olmamalı.

çocuğun özel bölgesine zarar vererek mi vuruyor? Ya da vurma dışında başka şey mi yapıyor? Çünkü yüzü gözü kolu olsa mutlaka fark edilir etraftan. ne yaptığını açıkça yazmadığınıza göre çocuk için baya korkunç bir şey var
Katılıyorum. Bu kadar korkunç bir şeye de baba normal nasıl diyor? Ya da baba normal dedi diye hala da nasıl normallestiriyor? Ben anlamadım.

Eğer bu kadar korkunç bir şey değilse de ne olduğunu yazsa da bilsek.

Özelden yazabilirim ama mesaj kutunuz kapalı.

Back
X