• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ısim koyarken öncelikle anlamına, dinimize ve dilimize yakışıp yakışmadığına ve söylenişine dikkat ettik, büyük kızımın adını babası koydu ve bilinçli olarak kendi ismine uygun buldu, ikinci kızımın adını ben koydum çok beğenerek kullanıyorum yavrularımın isimlerini hiç pişman olmadım hepimizin yavruları isimleriyle yaşasın arkadaşlar.

Bende nasip olurda kızım olursa Aybüke Zeynep koyacağım..
Aybüke Kur'anda geçmiyor ama hep hayalimdirr ve bana çok sempatik gelir Anlamı ise;ay ışığı,ay gibi parlak,ay yüzlü,ay benizli,akıllı zeki
Zeynep ise candır canandır en kıymetlim gözbebeğim herşeyim.değerli bir taş olarak bilinir ve de peygamber efendimizin kızının ismidir.Asaletin,direnişin ismidirrr...

Erkek olursa Hasan Hüseyin koyarımm..Yarın ahirette Efendimize o çok sevdiğin torunlarının isimlerini yaşattım demek için..

özellikle çok kullanılan isim tercih etmek istemedik eşim ve ben .farklı olsun istedik.
şimdilerde yeni doğan çocuklara verilen isimler hep aynı.
güzel ama kullanan çok.
elisha koyduk ismini.
elisa: zekeriya aleyhisselamın eşi hz.meryemi büyüten kadının ismi.
fakat eşim elisha olmasını istedi.
almira: ise diğer ismi. bu da kullanımı olan fakat çok tercih edilmeyen isim diye koyduk.
al elma anlamına geliyor.ben kızıma kutsal isminide vermeyi çok istedim. kutsal elisha olsun diye ismi. fakat eşimin kutsal diye erkek arkadaşı olduğundan koymadık.:D
oğlum olursa kutsalı mutlaka düşünürüm:)

isimin kuranda geçmesiden çok dini açıdan anlamı önemli.mesela kezban kuranda geçiyor ama yalancı demek.babanın evladı üzerinde 2 hakkı vardır.birincisi ona güzel anlamlı bir isim koymak.ikincisi onu dini üzere yetiştirmek.yani isim çok önemli.benim kızımın adınıda anlamı güzel olsun diye çok araştırdık.ve fatma annemizin adını ve lakabını koyduk.yani fatma betül.çok memnunum kızımın isminden

tam 9 ay boyunca internet isim kitapları vs. araştırdım. ama nedendir bilmiyorum hep kız isimlerine baktım daha cinsiyetini öğrenmeden. Birgün internette dolaşırken Eflin ismini buldum eşime gösterdim o da çok beğendi.
Manasıda hoşumuza gitti.
Cennete açılan kapılardan biri.
Başına da Ayşe ismini ekledik. Kaynanamın ilk kız torunu olduğu için onun adını verdik.
Evde Eflin köyde ayşe Eflin diyoruz. Nasıl taktik ama hihoyyyt

benim kızımın adı hatice ceren haticesi kayınvalidenin ismi
ceren i babası seviyor eee kayınvalidem hatice diyor
kayınbabam ceren.. hacce diye diye yıllardır bıktık diyor kaydirigubbakcemile3
ilk başta ceren hatice deseydiniz ya diyor.. neyse
birde oğlumuz olursa adını musa koyarız artık. kayınbabamın adı
ama ben de eşimde hamza ismini seviyorum hz hamza dan dolayı
ve bir dörtlük hatırlıyorum hamileyken duymuştumm
hamza... heybetin ölümü bile korkutuyor...
çok yakıştırdım bu dörtlüğü hz hamzaya.. onun için çöllerin aslanı derler..
oğlum olursa hamza koymak istiyorum ama bi sorun var kayınbabamın bütün torunarı kız.. erkek olursa mecbur kalcaz.. musa hamza da olmaz.. aslında iki ismi severim ama hamza tek başına güclü bir isim... hayırlıısı bakalım. daha 2. meleğime 1 sene var...kaydirigubbakcemile3

bir çok isim düşünüldü, tartışıldı bizim evde de...
ama hepsinde bir eksik vardı, çok beğendiğim isimler bile anlamını karşılamadı...
ben bir şeye dikkat etmedim isim koyarken...
kızımla konuştum ve sen belirle dedim... başından beri hep öyle istedim... dünyaya geleceği vakti saati herşeyi o belirlesin istedim...
yedi aylık hamileyken kızım rüyamda geldi bana iki-üç yaşındaki görüntüsüyle...
arkası dönük bir kız çocuğuna dila diye sesleniyorum... senin kızın dedikleri anda ağzımdan "dila" çıkıyor...
garipti... koşuyor sarılıyor boynuma... öpüyorum onu... ağlıyorum...böyle...
hiç aklımda olmayan bir isimdi "dila" ama "dila" dedik.. ilk çocuk olduğu için "ilkim dila" oldu... onu da hem biz hem o seçmiş oldu...

bir anlamıda içten ve saf aşk anlamına gelen ismi verdik kızımıza; ıDıL
eşim ilk isminin BıRıCıK olmasını istedi bende istedim ama insanlar dalga konusu olabileceğini söylemişti...keşke dinlemeseydik kimseleri.....nüfus cüzdanında yazmasada o bizim BıRıCıK ıDıL'imiz...

bir çok isim düşünüldü, tartışıldı bizim evde de...
ama hepsinde bir eksik vardı, çok beğendiğim isimler bile anlamını karşılamadı...
ben bir şeye dikkat etmedim isim koyarken...
kızımla konuştum ve sen belirle dedim... başından beri hep öyle istedim... dünyaya geleceği vakti saati herşeyi o belirlesin istedim...
yedi aylık hamileyken kızım rüyamda geldi bana iki-üç yaşındaki görüntüsüyle...
arkası dönük bir kız çocuğuna dila diye sesleniyorum... senin kızın dedikleri anda ağzımdan "dila" çıkıyor...
garipti... koşuyor sarılıyor boynuma... öpüyorum onu... ağlıyorum...böyle...
hiç aklımda olmayan bir isimdi "dila" ama "dila" dedik.. ilk çocuk olduğu için "ilkim dila" oldu... onu da hem biz hem o seçmiş oldu...

aaa cok ılgınc ya...bebısınız ruyanıza geldı adını soyledı....ılk defa duydum

rabbım uzun omur versın........

bebışlerınıze ısım koyarken nelere dıkkat ettınız
anlamına kulağa hoş gelmesıne mı..

vs vs

kulağa hoş gelmesi ve ismin manası önemli tabii....
oğlumun adı yusuf :nazar::emir_bebek:
hz.yusuf'tan esinlendim onun gibi yakışıklı ve kuvvetli ahlaka sahip olsun diye. zaten daha evlenmeden eşimle tanışmadan önce bile bi oğlum olsa yusuf koyarım diyordum eşşimde kırmadı sağolsun.
büyüklerimizden fikir geldi ama benim aklımda zaten vardı bu isim.
şimdi yine hamileyim :CüvCüv: ama cinsiyeti henüz belli değil isim düşünmedik oyüzden ama erkek olursa :emir_bebek:diğerlerinin fikirlerinden seçmece yapabiliriz aklımızdda bir isim yok
kız olursa:ecrin_bebek: eşim elif ismini çok seviyor. onunda manası güzel

hepinizin yavruları isimleriyle yaşasın uzun ve hayırlı ömürlü olsun inşallah:nazar::nazar:

kulağa hoş gelmesi ve ismin manası önemli tabii....
oğlumun adı yusuf :nazar::emir_bebek:
hz.yusuf'tan esinlendim onun gibi yakışıklı ve kuvvetli ahlaka sahip olsun diye. zaten daha evlenmeden eşimle tanışmadan önce bile bi oğlum olsa yusuf koyarım diyordum eşşimde kırmadı sağolsun.
büyüklerimizden fikir geldi ama benim aklımda zaten vardı bu isim.
şimdi yine hamileyim :CüvCüv: ama cinsiyeti henüz belli değil isim düşünmedik oyüzden ama erkek olursa :emir_bebek:diğerlerinin fikirlerinden seçmece yapabiliriz aklımızdda bir isim yok
kız olursa:ecrin_bebek: eşim elif ismini çok seviyor. onunda manası güzel

hepinizin yavruları isimleriyle yaşasın uzun ve hayırlı ömürlü olsun inşallah:nazar::nazar:

bende oğlumun adını yusuf koymak istedim ama babamızın adı olduğu için istemedi bir evde iki yusuf olmaz dedi bende hem anlamına hem de kulağa hoş gelmesine hemde soy ismimize uygun olmasına bakarak seçtim isimleri....bizim biraz sancılı bir dönem oldu isim koymak doğduktan bir hafta sonra ancak netleştirebildik isimlerimizi babamız çok karasız bende bi okadar olunca uzadı işte ama şimdi çok memnunum ben görkem diyorum babamız emir görkem anlaşıp gidiyoruz iştealkisalkisalkis

isimden anne baba sorumludur ve manasının güzel olması gerekir.
kızım olursa ayris mersa oglum olursa eymen bera koyacagım ama özelikkle kızımın adını kimse anlamıyor moralim bozuluyor belki degiştirebilirim ayris iclal ayris zümral gibi..bakalım ögrenelim cinsiyetinide...

Anlamina, daha onceden sahabelerce koyulmus olmasina ve esimin ve benim tarifimizda olmayan bir isim olmasina dikkat ettik cocuklarimizin...

Back
X