Cocugunuzla nasil zaman geciriyorsunuz

Isis19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2020
1.021
445
123
2 yas oğlum var kaliteli zaman geçirelim istiyorum olmuyor sanırım yani gün içinde genelde ara ara saklambaç ,sırtıma binme, kitaptan bana resim sorma,terasta suyla oynama dışında pek birsey yapmiyoruz o arada tabi ev isleride var yemekti temizlikti pek enerjikte hissetmiyorum siz neler yapıyorsunuz?

Dışarı çıkıyor musunuz ? oğlum 2 yaşındayken onu ev işlerine dahil etmeye çalışıyordum yemeği birlikte yapıyorduk . Dikkat güncellendirici kitaplar varya masa başında biraz onu yaptırıyordum .

Bu arada oğlum 1. Sınıfa başlayacak hala kaliteli zaman geçiriyor muyum diye soruyor kendi kendime

Hee gün akşam yemeğinden sonra parka çıkıyoruz parki istiyor ama parkta oynamıyor yani salıncak falan pek istemiyor bende beraber yapmaya calisiyorum tezgaha oturtuyorum yaparken ama atma huyu var yani alıp yanındaki şişeyi bardağı fırlatıyor o yüzden zor oluyor konusma destekleyici kitapları var kendisi getirip gösteriyor bende söylüyorum anlatıyorum falan zaten onun dışında pek oturmuyor

Bu arada oğlum 1. Sınıfa başlayacak hala kaliteli zaman geçiriyor muyum diye soruyor kendi kendime
Yani öyle etkinlikler falan yapmıyorum daha doğrusu öyle oturup onlarla oynayacak bir çocuk değil genelde hep hareket halinde tüm gün aralıksız anne diyor desem yalan olmaz öyle oluncada sıkılıyor ben çocuğuma zaman ayıramıyorum ilgisizmi kalıyor diye kendimi suçluyorum

Bizdeki kaliteli zaman beraber güllaç,börek gibi kolay yiyecekleri beraber yapmak. Çamaşır asmak,yere dökülenleri ıslak mendille silmek.

Balkonda oyuncak hayvan banyosu.

Biraz kitap,biraz saklambaç,biraz top vs…

Bizim kız parka da gitmiyor,ev çok zorluyor ne yalan söyleyeyim…

Kızım saat lklye kadar kreşe gidiyor . Hava guzelse parka geciyoruz , degilse ya da istemiyorsa eve gidip oyun hamuru ile merdane veriyorum hamur açıyor . Döktüğünü temizlemen lazım diyorum eline bez veriyorum . Mutfakta öğrenme kulesı var . O da meyve yiyor yanımda mesela ya da eline domates veriyorum . Kutuya atıyor saplarını koparıp ya da yaptiğim yemeği izliyor . Konuşuyorum konuşuyorum soru soruyorum . Öyle zaman geçiyor ya da kitap okuyoruz

Bende kısmen dahil etmeye çalışıyorum ilgisini çekerse duruyor yanımda çekmezse o işi banada yaptırmıyor zaten gecen gün bir paket nohut temizledim evden alıp döktü süpürge kavgası da yaptık hergunumuz zaten yerden cam porselen kırığı temizlemekten geciyor kalmadı eve sakin kalamıyorum sesim yükseliyor oğlum gülüyor hoşuna gidiyor ama ben vicdan yapıyorum bağırdım diye

O vicdan muhasebesi hiç bitmiyor.

Anlıyorum ama işte çocuk işte hiç bitmeyen emek.

Bizde de Temmuz ayında tatil. Diğer aylar öğlen 12’ye kadar okulda.

İlgisizlik değil ama günde 10-15 dk olsa oturmasını sağlayın zamanla süre uzayacak çocuk büyüyor çünkü . Anaokulunda vs rahat edeceksiniz . Dikkat süresinin uzaması gerekiyor. Benimde oğlum asla oturmazdı zamanla oldu . Boyama yaptırın parmak boyası oral dönem bitiyor kum hamur

Yaaa dışarı çıkmaması çok zor 2.5 yaşında günde 4 saat parka giderdik yoksa geceleri uyumuyordu. Şuanda da 4 saat giriyoruz yine

Oturuyor okadar zaten kendisi kitabını getirip beni çağırıyor nesneleri sorar boya yapar kum hamur malesef dokunmak istemiyor

Oturuyor okadar zaten kendisi kitabını getirip beni çağırıyor nesneleri sorar boya yapar kum hamur malesef dokunmak istemiyor
Tamam çok iyi zamanla uzayacak o süre adeda yayınları çocuk akademi onların setleri var alırsanız rahat edersiniz . İngilizceye başlayın Hergün 1 kelime çalışın örneğin kapı=door . İngilizce için kartlar var onun aleti var kartı alete takıyoruz İngilizce ve Türkçe çeviri yapıyor çocuğa .

Bunu öneririm Trendyoldan

Eklentiler

• image.webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 30
Yaaa dışarı çıkmaması çok zor 2.5 yaşında günde 4 saat parka giderdik yoksa geceleri uyumuyordu. Şuanda da 4 saat giriyoruz yine
Çok çok zor sorma.

Ki biliyorsun sadece pazar günü 10 dakikalık çizgi film izliyoruz.

Hafta içi okuldan gelince sürekli peşimde.

Okulda uzun saatler tutmaya da kıyamıyorum.

Okulun psikoloğuna göre beni ve evi çok özlediği için dışarı çıkmak istemiyor.

Bakalım,daha sakin zamanlarımız olacak inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…