• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocugunuzu komsuya yollarmisiniz?

Kadın belliki mahçup olmuş hep sizde oynadıkları için,bir günde bizde oynasınlar demiş. Siz fazlaca abartmışsınız. Böyle kaygılarınız varsa kimsenin çocuğunu evinize oynaması için dahi çağırmamanız gerekir.
Siz çağırıyorsanız çocuğunuzuda göndermeyi göze alacaksınız.
İşinize geliyor sizde oynamaları anlıyorum,sizinde belirttiğiniz gibi onlar oynarken sizde işlerinizi hallediyorsunuz,çocuğunuz oyalanıyor. Ama kadında haklı bence.
Benimde kızım var,şu an 4.5 yaşını geçti,kimseye bensiz gitmedi,göndermedim. Okuldan arkadaşları geldi bir iki kez ama elzemdi,mecburiydi ,halada gelebilirler anneleri müsade ettikçe ama ısrar etmem şahsen. Bende gideceksem yada annesiyle gelecekse daha memnun olurum sonuçta ciddi sorumluluk çocuk.

Konusma tarziniz yanlis. 80 yasindaki kadinin arkasindan manyak falan iyi saydirmissiniz...

ustumuzde oturan babaannesinin baktigi kiz cocugu kizimla.iyi arkadas o 5 kizim.3 yasinda...kiz hergun bize gelir oynarlar sonra yollarim.evine...babaanneside kusura balma hergun geliyo ama der durur bende geldiginden ben memnun oluyorim teyze kizim onla cok guzel oynuyor onlar oynarken ben yemehimi falan yapiyorim derdim...dun kizim onlarin kapisina cikti haydi bize gel oynayalim.demeye bende kapida bekliyorum babaannesi cikti bugun de sen gel diye israr etti cocuga ben cocuk konusunda cok asiri titizim ..kizim girdi iceri bana sormadan bende seslendim kizim hayir gel buraya yemek yedircrm.tarzi bahaneler uydurdum..kadin kafasini uzatti az da o gelsin hep bizimki geliyo dedi..bende yok yemek yedircem falan dedim inanmadi tabi..cocuna napcazki biz senin diye çemkirmeye basladi...torununa bagardi bundan sonra onlarin evine gitmeyeceksin..ya o gelir 1 gun boyunca burda oynar ertesi gun sen gidersin falan diye bagarmaya basladi kiziyorum ama yaa dedi...nakadar dolmus kadin ben hicbi sorun olmadini dusunuyodum..gondermessen gonderme kendin bilirsin ben yalvarmiyorum gonder diye dedim kadina..cocuk bizim kapinin onune dogri inse kadin nasil bagriyor evden beri cabuk buraya gel gitmiceksin bidaha ya cocini yollar ya eve gec falan diye cemkiriyor duyuyorum.manyak ya. zaten yoluna zor yuruyo 80 yasinda var ve cok sorumsuz..7 kattlar ustelik..ben cocumu sana nasil emanet edeyim sen benim gibi koruyup kollayacakmisin sanki...evlendirme programlarini izliyo torununa zor bakiyo zaten..kizim yukarda o sartlarda niye dursunki..cok sinir oldum ya..cocuklarin arkadaslini bozdu ..ben vicdanim.rahat onun cocuguyla.neguzel ilgileniyordum sahip cikiyodum balkon kapilari kitli evimde falan....azonce celikkapimin onunde binada birazcik oynadilar kiz inmis asaya bende onlari seyrediuordim balloncuk yapiyolardi falan kiz terliklerini degismeye cikti..aldi iceri cocu kapiyida kapatti...kizimda agladi neguzel oynuyodik diye.....haksizmiyim ben ya siz olsaniz yollarmiydiniz..
Yollamayın bence teyze kendine zor bakıyordur çocuklarla nasıl ilgilensin?

Aynı durum bende de var. Gecen komsumun kizi geldi 5 yasinda benim kızım da 3 yaşında beraber oynadılar çok mutlu oldu kızım. Ama 5 yasindaki kız kendini güzel ifade ediyor kim nerde ne yapmış annesine anlatır. Okulda olup bitenleri anlatır. Benim kızım daha konusamiyor bile kendini koruyup kollayamaz. Gözetim isteyen bir yaş. Asla yollamam. Yollamak isteyen varsa yolluyor oynuyorlar sonra gidiyorlar

Kız evine giderken annesi seninki de bize gelir bizde de oynarlar dedi. Ama ben emanet edemem. Kadına guveniyorum ama benim içim rahat etmez.
4.katta oturuyorlar kapılar camlar acik. Allah korusun düşse bisey olsa ben ne yaparım.
Canı sıkılınca parka kapı önüne cikartiyorum oruçlu halimle az peşinden kosturmadim ama yinede kimselere birakmadim bırakmam da .
Kimsede birakmamali bence..

Bizim de altta var oğlumun adını yanına geliyor iki yaş büyük ama ben yollamam gözümün önünde oynasınlar annesi çok ilgisiz zaten

3 yaşında bir çocuk, komşuya oyun oynaması için yollanmaz.
Ne kadar iyi tanırsanız tanıyın, ne kadar emin olursanız olun komşunuzdan, olmaz.
Gelsinler sizde oynasınlar gözünüzün önünde.

"Biraz daha büyüsün, biraz daha kendini idare edebilecek bir yaşa gelsin, size elbette yollarım, ancak şimdi, bu yaşta olmaz" vb. deyin geçiştirin. 5-6 yaşında olsa neyse hani birkaç saatliğine gönderilir de, 3 yaş çok küçük, daha gözetim isteyen bir yaş.

İlla çocuk büyüdükçe sosyalleşecek, oyun arkadaşlarına ihtiyacı olacak; onu göndermektense, evimin çocuk dolmasını, gözümün önünde olmalarını, hepsine ikramlarda bulunup, misafir gibi ağırlamayı tercih ederim. Hiç de üşenmem, emniyette olsun, mutlu olsun, aman evim çocuk doluversin nolcak?
+1 Ben de boyle dusunuyorum konu sahibi. Ayrica 3 yasindaki cocuk herkese emanet edilmez Gecistirmek icin de yasli teyzeye iki cocugu birden idare etmek size zor olur derdim. 9-10 yasindan once de komsuya tek gondermem cocugumu. Illa israr edilirse de ben de giderim. Kadin hakli diyenler de sacmaliyor bu devirde guven olmaz ve sizinki daha 3 yasinda ustelik anne icin bile zor bir yas. Herkes idare edemez.

Back
X