- 7 Mayıs 2020
- 3.736
- 9.470
- 158
Neyin vicdan azabı o zamanEvet yilllardir boyleydi
Birde ne diye nafaka istemiyorum diyorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neyin vicdan azabı o zamanEvet yilllardir boyleydi
Vicdanınız rahat değilse demekki eşinize haksızlık yaptınızi düşünüyorsunuz? Aranızdaki sorunlar çözülemeyecek kadar büyükmüydü? Üstesinden gelmeye çalıştınız mı?
Bu sürece girdiğinize göre belli ki bazı şeyler yolunda gitmemiş ancak burada çok fazla anlatamıyorsunuz kendinizi veya açmak istemiyorsunuz. Çünkü yazdıklarınızdan ben çokta boşanma sebebi göremedim.
Nafakayı mutlaka yazdırın bugün mükemmel baba olabilir yarın bi aile kurar sizin çocukları gözü görmez.
Ben bakarım kafasından çıkın
Sevmiyorum çok önemli bir cümle severiz sayarız sonra ikiside biter .Sevgide saygıda geri kazanılan duygular değilki.Yani sevmeden saymadan kavga hakaret bir sonraki aşama tiksinti pismanl olursanız sevmediğinz için değil o alışkanlık ve dışarıya verdiğiniz imaj için pişman olursunuz . Dönerseniz kendinizden verir sizden gidenlere pişman olursunuz bu iş böyle malesef
Yıllardır böyleydi galiba değil mi
Arkadaşlar yıllarca süren sevgili hayatının ardından evlendim. 5 yıl bitti bir oğlum var 3 yaşında...
Evlenmeden önce herşeye karışır müdahale ederdi.. kıskanmalar sosyal hayat kısıtlaması v.s neyse evlendk kıskanmalar ve kısıtlamalar azaldı.. yerine sanki ben sadece onun ailesiyle iyi geçinmek için evlenmişim halleri geldi ne yaparsan önce ailesi memnun olacak gel deseler gidecem git deseler yine gidecem öyle hallerrr tabi ben bunları yapamadım neden mi ? Çünkü benim bir ailem olmadı ben orda burda yurtta dede yanımda büyümüş kalabalık aile ortamı görmemiş anne ile baba ile aradaki...
- glsmhmt
- Yorumlar: 48
- Forum: Bir derdim var
Herkes eski konuyu okursa konu sahibinin eşiyle bunca sene evli kalmasının dahi hata olduğunu anlar.
glsmhmt sizi döven hakaret eden sizin kimsesizliğinizi fırsat bilip ezmeye çalışan bir adam için vicdan yapmayın.
Bende anladım zaten ortada birşey yoksa insan niye boşansin ki diye sordum kendime
İlk eşimde şiddet vs yoktu ama sorumsuzdu çocuk var diye susuyordum ama ihanet son nokta oldu
Konu sahibi hiç birşey belirtmeyince dedim acaba konu sahibi başka birine mi ilgi duydu da bitiriyor
Şimdi eski konunuza baktım. Eşinizden şiddet görmüşsünüz ve size değer vermediğini düşünüyorsunuz.
Sizin meseleniz yıllardır bu şekildeymiş.
Eğer böyleyse ne sevgi kalır ne saygı.
Arabesk takılmaya devam edin.
Okul masraflari,saglik harcamalari, kurs paralari, tatil, harclik, okul suresince gisilecek d gunlerinde verilecek hediyeler, cocuklarin kendi dogum gunlerinin disarida kutlanmasi gereken zamanlardaki masraflar, psikolojik destek odemeleri, cocuga ileride alinacak araba, vb vs
Nafaka dediginizi de sembolik dahi ilsa yazdirin. Tum bunlarin nasil idare edilecegini anlasmak cok onemli. Ortak velayet dediginiz bu masraflari ortak odersiniz anlamina gelmiyor. Cocugun velisi kim onu belirliyor, o da adli bir durum olmadikca bir anlam ifade etmiyor acikcasi. Mali tarafini anlasmadan yanlis yaparsiniz. Cocuklar icin tum yukumlulukleri tek tek yazmazsaniz hicbirisi icin hak iddia edemezsiniz. Tr de hukuk tutarlari asgari ucret uzerinden degerlendiriyoe bence.. Nafakasiz yada parasal sorumluluk yuklemeden adam bosamak , tum yuk bende sen keyfine bak demek.
Bosanirsiniz yarın evlenir.. başka çocuğu olur o zamanda mükemmel baba olur.. ama yeni cocuguna
Cift terapisi denemediniz bile yani. Ortada cocuklar varken. Kusura bakma bacim ama o durumda vicdanlariniz da biraz rahatsiz olucak. Kimse siddet gördügü yerde kalmasin, ama iliskileri onarmak yerine senelerce bos bos uzatip cocuk yapanlarda da akıl var denilmez. Daha 2023 de cocuk dogurmussun. Cocuk yapiyorsaniz ona göre de davranmak zorundasiniz.
Bir de iyi baba demişsin kimi kandırıyorsun
Adam boşanınca resmen çocuklarını evden kovuyor kendi rahatlığı için başka eve postalamaya çalışıyor
İyi kriterin ne anlamadım
Sevgi göstermeyen bir eşe saygısızlıkla karşılık vermek ne kadar doğru bir davranış sizce? Bu sorunu farkedince çözüm aramanız gerekiyordu. Sevgisiz ilerleyen bir evlilikte çocuk yapmak ne kadar doğru bir davranış peki?? Madem ayrılmayı kafanıza koymussunuz bari bunu hakkıyla yapın, adaplı ve saygılı bir şekilde…
Tesekkur ederim ne guzel soylediniz karar veren yol almalı diyeKarar veren yol almalı çünkü o karar mucize olmadan değişmiyor durumu kabullenip yutkunmaya dönüyor hakkınızda iyiyi dilerim
TAm olarak neyin vicdaan azabı bilmiyorum yapabilirmiyim yanlis karar mi veriyorum gibi soruların cevapsizliginin vizdan azabı diye dusunuyorum.Neyin vicdan azabı o zaman
Birde ne diye nafaka istemiyorum diyorsunuz
Yoksa yol onu alıyor yıllar ömrünü tüketiyor .Genede insan kendi bilir hayat sizinTesekkur ederim ne guzel soylediniz karar veren yol almalı diye
Boşansam pişman olurum yada kocam başkasıyla mutlu olabilir miTAm olarak neyin vicdaan azabı bilmiyorum yapabilirmiyim yanlis karar mi veriyorum gibi soruların cevapsizliginin vizdan azabı diye dusunuyorum.
ancak özürlerinin karsisinda tepkisiz ve soğuklugum yumusamamam en doğru kararı verdigimi dusunduruyor
Doğru düşünüyorsunuz.Boşanmak kolay bir karar değil.Eşinizin böyle yapacağını bildiğim için daha önce size kesinlikle aynı evde kalmamanız yönünde tavsiye vermiştim.Şu an kendisinin davranışlarının da iç huzursuzluğunuzda payı var ama dünyanın en kötü evliliği bile olsa boşanma aşamasında gelgit yaşamayan hiç kimse yoktur.İçinizi ferah turun,taşlar zamanla yerine oturacak.Dünya üzerinde boşanan bir sürü insan var.Onlar nasıl hayatlarına devam ettilerse siz de edebilirsiniz.TAm olarak neyin vicdaan azabı bilmiyorum yapabilirmiyim yanlis karar mi veriyorum gibi soruların cevapsizliginin vizdan azabı diye dusunuyorum.
ancak özürlerinin karsisinda tepkisiz ve soğuklugum yumusamamam en doğru kararı verdigimi dusunduruyor
Şu cümlenizi tekrar tekrar okuyun, şiddet gören ezilen taraf siz olmanıza rağmen vicdan yapmanız sizin de farkında olduğunuz üzere, çok saçma.kendimi sucluyorum bunun sebebinide bilmiyorum bu kadar yasadigim olaylara ragmen vicdan yapmam çok saçma
İlk şiddet vs olduğu dönemlerde çocuk tekmiş o zaman da boşanmak istemissin vazgeçmişsin (hani çalışmıyor mesleği olmayan biri olsan mecburiyet denilebilir)TAm olarak neyin vicdaan azabı bilmiyorum yapabilirmiyim yanlis karar mi veriyorum gibi soruların cevapsizliginin vizdan azabı diye dusunuyorum.