• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunuzu sizden habersiz

Smoothieee

Zuzu
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
324
423
53
Merhaba , özel eğitim alan bir çocuğum var , genelde geceleri sabaha kadar oturur tüm uyku problemleriyle ben uğraşırım , bugün babası çok erken uyuduğu için çocuk uyanınca kalktı bugün sabah 8 di bende sanah 5 te uyumuştum , rehabilitasyon merkezine ilçeden uzak olduğu için birlikte götürüyoruz ama ben geç uyuyunca kalkamıyorum bazen , yedirmiş derse götürdü ben uyandığım tabi çocuk zile bastı uyandım onlar giderken babası açma çocuk bastı dedi uyanık olduğumu biliyor neyse, bekle ki çocuğu getirsin saat 1 oldu çocuk yok ortada her zaman eve geliyor bugün almış annesine götürmüş , ne bir mesaj ne bir arama ne bir haber vermek deliriyorum ya bu ne saygısızlık .
Götürme demiyorum bu ne çocuk kaçırır gibi . Asıl benim aileme gitmeme sürat asıp sorun yapan o . Ne bezini almış çocuğun yanına ne bi kıyafet almış . Kesin ablası gelmiştir onun için götürmüştür bi güne bi gün aileme giderken kavgalı bile olsak bi gün önceden söylemeden gitmedim ben mi abartıyorum bu çocuk benim çocuğum değil mi ? Kendinin de çocuğu ama bi mesaj atması bi haber vermesi gerekmez mi resmen sabah o kalktı 1 saat çocuğa baktı diye beni cezalandırıyor hala eve gelmediler . Siz olsanız nasıl davranırsınız ya cidden arıyorum bide açmıyor çok öfkeliyim. Aradım bir eee nerde kaldınız öğle uykusu saati geldi dedim annemler getirdim dedi sebep bana niye haber vermiyorsun diyorum ses yok aramadın ki diyor yahu her zaman aramıyorum ne demek bu , çocuk bensiz uykuya dalamıyor beceremiyorlar ne karnnı doyurmasını ne uyutmayı ve ne zaman gitse hasta oluypr ben yokken delireceğim

Ben sizi haklı buldum. Sizinki çocuğu esirgeme, kıskanma durumu değil.
Bezini almamış, yedek kıyafet götürmemiş, uykusundan yemeğinden bihaber demişsiniz. Eğer öyleyse haklısınız. Çocuklar için rutin önemlidir. Bunu ciddiye almayıp saldım çayıra Mevla'm kayıra modunda çocuk büyütenler ve bazı babalar anlamıyor. Ondan sonra da kural tanımaz, her şeye tutturan çocuklar oluyor. Ondan sonra da uğraşıyorlar işte.
Bence bunu kavga etmeden ciddi bir şekilde konuşun eşinizle.

Merhaba , özel eğitim alan bir çocuğum var , genelde geceleri sabaha kadar oturur tüm uyku problemleriyle ben uğraşırım , bugün babası çok erken uyuduğu için çocuk uyanınca kalktı bugün sabah 8 di bende sanah 5 te uyumuştum , rehabilitasyon merkezine ilçeden uzak olduğu için birlikte götürüyoruz ama ben geç uyuyunca kalkamıyorum bazen , yedirmiş derse götürdü ben uyandığım tabi çocuk zile bastı uyandım onlar giderken babası açma çocuk bastı dedi uyanık olduğumu biliyor neyse, bekle ki çocuğu getirsin saat 1 oldu çocuk yok ortada her zaman eve geliyor bugün almış annesine götürmüş , ne bir mesaj ne bir arama ne bir haber vermek deliriyorum ya bu ne saygısızlık .
Götürme demiyorum bu ne çocuk kaçırır gibi . Asıl benim aileme gitmeme sürat asıp sorun yapan o . Ne bezini almış çocuğun yanına ne bi kıyafet almış . Kesin ablası gelmiştir onun için götürmüştür bi güne bi gün aileme giderken kavgalı bile olsak bi gün önceden söylemeden gitmedim ben mi abartıyorum bu çocuk benim çocuğum değil mi ? Kendinin de çocuğu ama bi mesaj atması bi haber vermesi gerekmez mi resmen sabah o kalktı 1 saat çocuğa baktı diye beni cezalandırıyor hala eve gelmediler . Siz olsanız nasıl davranırsınız ya cidden arıyorum bide açmıyor çok öfkeliyim. Aradım bir eee nerde kaldınız öğle uykusu saati geldi dedim annemler getirdim dedi sebep bana niye haber vermiyorsun diyorum ses yok aramadın ki diyor yahu her zaman aramıyorum ne demek bu , çocuk bensiz uykuya dalamıyor beceremiyorlar ne karnnı doyurmasını ne uyutmayı ve ne zaman gitse hasta oluypr ben yokken delireceğim
Kalkın sizde gidin yanlarına.. Eşinizin ailesi onlar düşman değilsiniz değil mi ?

Siz çocuğunuzla kendi ailenize giderken kocanizdan izin alıyor musunuz ?

Tamam çocuğunuz özel bir çocuk ama yinede çok büyütüyorsunuz. Biraz daha sakin olmalısınız.

Bana büyütüyorsunuz gibi geldi o siz ailenize götürürken laf söyleyip kendi yapıyorsa sizde takmayın ve kendi ailenize götürürsün sonuçta onlarda baba tarafı sizin ikiniz bu konuda anlasamiyorsunuz diye onlar yigenlerini torunlarını niye goremesinlerki daha önce arayıp sorsaydiniz hatirlatsaydiniz kıyafetlerini bezini

beceremiyorlar ne karnnı doyurmasını ne uyutmayı ve ne zaman gitse hasta oluypr ben yokken delireceğim

Eşiniz ve ablasi kendi kendine mi buyumuşler annesi buyutmemiş mi onlari? Şöyle cocuk dogurdunuz diye kaynanayi hiç bir sey bilmiyor hayatinda cocuk gormemiş yerine koymasaniz mi?
Ha diyelim beceremiyorlar cocuk o kadar aç ve uykusuz birakilsa ağlamaz mi? Eşiniz sabahtan aksama cocugu orada aç birakip ağlatiyor mu gercekten? Durmasa gelirlerdi zaten, demek ki duruyor.

Size haber verilmeliydi tabi ve bence sabahtan bu saate kadar orada durmalari oldukca fazla o ayri.

Kalkın sizde gidin yanlarına.. Eşinizin ailesi onlar düşman değilsiniz değil mi ?

Siz çocuğunuzla kendi ailenize giderken kocanizdan izin alıyor musunuz ?

Tamam çocuğunuz özel bir çocuk ama yinede çok büyütüyorsunuz. Biraz daha sakin olmalısınız.
İzin almıyorum yarın aileme gideceğim diyorum 3 saat yol sürüyor araç olmasına rağmen durun ben götüreyim yollarda perişan olmayın demiyor. Kendim gidip çocukla kendim geliyorum annemlere gitmeyi düşünüyorum yarın diyorum bir surat başlıyor 1 ay onun suratını çekiyorum . Birde 3 saat gittiğim yolculuktan kalmadan geri dönmemi istiyor . Bunu yaptığmdada sırat öektim artık umursamayıp kalıyorum çocuk bile yorgun düşüyor. O bana surat asıyor diye ben onun ailesine gitmemektim yapmıyorum surat asmıyorum yanlarına gidince aramızda kavga yokmuş gibi davranıyorum . Ama 4 5 ayda bir gelirse gelir oda durmaz akrabalarına gider .

Ailesine götürmesinde değilim beni anne olarak nitelendirmemelerine sinirliyim ne zaman emanet etsem parka götür dediğim de bile ailesiyle buluşup çocuğu onlara kitliyor babası ya güvenemeyecek miyim ?
Boşanma durumumuz var ben böyle bir adama nasıl güveneyim de izin günlerinde serbest görüşmesine izin veriyim .
Ailesi 10 dakika mesafede ama özel araç olmazsa gidemiyorsunuz köyde yaşıyorlar

Haber vermeliydi, bezini, kıyafetini almamakla düşüncesizlik etmiş. Ama neticede ailesi ve çocuğunuz onun da çocuğu, olabilir çok abartmayın. Sadece bi dahakine haber vermesini ve bezsiz-kıyafetsiz gitmemesini söyleyin. Yaptığı düşüncesizlik olabilir ama saygısızlık değil.

Bana büyütüyorsunuz gibi geldi o siz ailenize götürürken laf söyleyip kendi yapıyorsa sizde takmayın ve kendi ailenize götürürsün sonuçta onlarda baba tarafı sizin ikiniz bu konuda anlasamiyorsunuz diye onlar yigenlerini torunlarını niye goremesinlerki daha önce arayıp sorsaydiniz hatirlatsaydiniz kıyafetlerini bezini
Haber vermedik gittikten somra ben aradım da haberim oldu yoksa gittiklerini söylemeyecekti bile

Cocuk adamın da çocuğu elbet götürebilir ama insan en azından bir mesaj yazar “Biz annemler gidiyoruz merak etme “ diye. İyide bu saat olmuş bu çocuğun bezi olmadan yedek kıyafeti olmadan ne yapıyor ? Kalkın siz de gidin. Sonra da konuşun bezsiz , yedek kıyafetsiz götürmemesi gerektiğini anlatın.

Aslında sık sık da götürsün hem siz de dinlenmiş , kendinize zaman ayırmış olursunuz.

Son düzenleme:
Eşiniz ve ablasi kendi kendine mi buyumuşler annesi buyutmemiş mi onlari? Şöyle cocuk dogurdunuz diye kaynanayi hiç bir sey bilmiyor hayatinda cocuk gormemiş yerine koymasaniz mi?
Ha diyelim beceremiyorlar cocuk o kadar aç ve uykusuz birakilsa ağlamaz mi? Eşiniz sabahtan aksama cocugu orada aç birakip ağlatiyor mu gercekten? Durmasa gelirlerdi zaten, demek ki duruyor.

Size haber verilmeliydi tabi ve bence sabahtan bu saate kadar orada durmalari oldukca fazla o ayri.
Hayatında çocuk görmemiş diyemem ben kv giderken ki gideceğimizi bilir çocuğumun yemeklerini evde yapıp götürüp oda standart çorba . Kendisi de yapıyor çorba ama acıyı basıyor içine eee ben böyle seviyorum ama diyor . Üç kere mecbur kaldım bıraktım birinde komşuya göndermiş kesinlikle kimseye gönderme sana emanet ediyorum dememe rağmen yemek aşka yedirmemiş, birinde çocuğun elini sobada yakmış birinde de zehirli ishal oldu çocuk köyde hayvanların pislikleriyle oynamış salmış çocuğu , elim ben yanındayken umrunda değiş zaten burda çocuğa biley olmaz diyip 3 yaşında çocuğu bırakıp kapının önüne içeri giriyor oturuyor bakmıyor bile 3 yaşında ama henüz 1 buçuk yaşında gibi davranışları konuşma hiç ypk acıktığını söylemez bilmez .
Kendi kendilerine büyümüşler tarladan vakit bulamamış .
Ayrıca görümcemin çocukları bile kalmamak için ağlardı anaannelerinde .
Yemek yediremiyor çünkü yutmak istemiyor ve sürekli dışarı çıkarıyor yarım saat uğraşmak lazım işine gelmiyor bu çocuk hep Böyle diyorum yok bugün iştahsız diyor çocuk eve geliyor açlıktan yemediğim yemeği beş dakikada yiyor .

Haber verilmemesine sinirleniyorum ben en çok

Haber vermedik gittikten somra ben aradım da haberim oldu yoksa gittiklerini söylemeyecekti bile
İyide sabah zaten 5'te uyumuşsunuz belkide uyandırmak istemedi uyandığında zaman ilk iş nerdesiniz diye arasaydiniz birde ailelere çocuğu göstermemeyi niye yapıyorsunuz ne bu yarış ikinizde ailenize götürün aslında dert edilmeyecek bir şeyi tartisiyorsunuz başka sıkıntıların üstüne bu mevzu gelmiş gibi

Hayatında çocuk görmemiş diyemem ben kv giderken ki gideceğimizi bilir çocuğumun yemeklerini evde yapıp götürüp oda standart çorba . Kendisi de yapıyor çorba ama acıyı basıyor içine eee ben böyle seviyorum ama diyor . Üç kere mecbur kaldım bıraktım birinde komşuya göndermiş kesinlikle kimseye gönderme sana emanet ediyorum dememe rağmen yemek aşka yedirmemiş, birinde çocuğun elini sobada yakmış birinde de zehirli ishal oldu çocuk köyde hayvanların pislikleriyle oynamış salmış çocuğu , elim ben yanındayken umrunda değiş zaten burda çocuğa biley olmaz diyip 3 yaşında çocuğu bırakıp kapının önüne içeri giriyor oturuyor bakmıyor bile 3 yaşında ama henüz 1 buçuk yaşında gibi davranışları konuşma hiç ypk acıktığını söylemez bilmez .
Kendi kendilerine büyümüşler tarladan vakit bulamamış .
Ayrıca görümcemin çocukları bile kalmamak için ağlardı anaannelerinde .
Yemek yediremiyor çünkü yutmak istemiyor ve sürekli dışarı çıkarıyor yarım saat uğraşmak lazım işine gelmiyor bu çocuk hep Böyle diyorum yok bugün iştahsız diyor çocuk eve geliyor açlıktan yemediğim yemeği beş dakikada yiyor .

Haber verilmemesine sinirleniyorum ben en çok
Eşiniz bunların farkında degilmi peki?

İyide sabah zaten 5'te uyumuşsunuz belkide uyandırmak istemedi uyandığında zaman ilk iş nerdesiniz diye arasaydiniz birde ailelere çocuğu göstermemeyi niye yapıyorsunuz ne bu yarış ikinizde ailenize götürün aslında dert edilmeyecek bir şeyi tartisiyorsunuz başka sıkıntıların üstüne bu mevzu gelmiş gibi
Yok yanlış anlatmışım sanırım ailesi görebilir ama her emanet ettiğimde babasına , ailesine kirlenmesine sinir oluyor vakit geçir çocuğunla bu ilk değil ki ben hep bu saatlerdeyiö çocuğun düzensiz uykusu olduğu içim hasta olurum umursamaz dışarı çıkar arkadaşlarıyla uykusuz olduğumu düşündüğünü sanmıyorum benim sinirlendiğim tabi götürsün ama bir mesaj atmak Ör olmamalı , o çocuk benim aileme alışmasın ve ben ailemi sileyim kafasında malesef hiç birmsprum yok annesinin öğütlerinden dolayı kız tarafı etkisiz eleman olmalı onlara göre .

Eşiniz bunların farkında degilmi peki?
Değil malesef niye yemek götürüyorsun orda yemek yokmu diye ilk defa geçen gün sordu . Annen gideceğimizi biliyor orda çorba yaparken anne acı katma çocuğa da yediririm demem rağmen ama ben böyle seviyorum diyor o bunu yiyemezki diyor . Ben annemden BM’yle bişey görmedim bize ayrı çocuğa et suyundan sevdiği çorbayı ayrıyetem yapar, ben çocuğum büyüyene kadar çok badireler atlattım çocuk sürekli sağlık sorunları yaşadı p yüzden kendi annem gözü gibi bakmasına rağmen içim rahat etmez bi iki kere anca bırakmışızdır korkuyorum

Çocuk özel eğitim alıyormuş ama muhtemelen davranış bozukluğu vs vardır anne dışında kimseye adapte olamıyordur. O yüzden konu sahibi haklı bence.

Sizin esinizle aranizda bir inatlasma var gibi geldi bana. Bu konu disinda da iletisim sorunlariniz var mi? Ailesi size karsi nasil, siz onlara nasil davraniyorsunuz?

Back
X