- 27 Nisan 2013
- 1.050
- 374
- 83
merhaba arkadaşlar.eğer sizde çocuğunuzla ilgili sorunlar yaşıyorsanız size önerilerim olucak yaşadığım deneyimleri anlatıcam.bundan önce prozac kullanıyorum diye bahsetmiştim.oğlum çok inatçı ağlayan mızmız ve derslerinde biraz geriydi.birde tanıdığı tanımadığı kişilerle fazla konuşmazdı çok utandığı için.ilk götürdüğüm Psikatrist sosyal fobisi var dedi.ilacı 26gün kullandım ve hiçbir ilerleme olmadı oğlumda.bu arada 6yaşında.1.sınıfa gidiyor.öğretmeni çok zeki fakat derse vermiyor kendini diye şikayetleri oluyordu Allahtan anlayışlı bir öğretmen çünkü derslerde hep geziniyormuş.neyse ilaç uyku yapmaya başladı devamlı uyuyordu.şimdi size anlatmak istediğim şeyler var.biz başka psikatriste gittik geçen hafta.epey bi para ödedik (300)oğlumu aldı odaya 20dk durdu ve sonra oğlum çıktı bizimle konuştu.matematik sormuş ve resim yaptırmış.bize sordu siz çocuğunuzla oyun oynuyormuşsunuz.dedimki sadece hafta sonları çünkü hafta içi ders çalışıyoruz resimde çocuk çizmiş oğlum sordum mutsuz olsaydı neden mutsuz olurdu dedim tableti alındığı için demiş oğlum.bize tavsiyeler verdi ve öğrenim güçlüğü var dedi perşembe günü viskar testi yapıldı sonucunu almadık.öğrenim güçlüğü olduğu için ritalin verdi.ben şok oldum internette araştırdığımda.ve kesinlikle vermedim.doktora gittiğimde ilaca başlamıcağımı anlattım.bize ufak kitapçıklar verdi.babasınada pahalı oyuncak aldığınızda ilgilenmiş olmuyorsunuz dedi ailecek oynayabileceğimiz oyunlar söyledi ve zeka geliştirici oyunlar.benim oğlum çok hareketli değil dışarıda çocuklarla çok koşturur ama evde kendi halinde oynar benimle resim yapar.öğrenim güçlüğü için ritalin verdi. zaten prozac kullanıyordum çok az olduğu için ilacı yükseltti.araştırmalarıma göre ikisi beyinde kalıcı hasara yol açıyormuş.en iyi doktor diyoruz çocuklara yaptıklarına bakın.ben şanslıydım çünkü hiperaktif çocuğu olan arkadaşım vardı.çok yan etkisini gördü tabi o etkisini gördü iyileşti çocuğu.küfür edip başkalarına sataşırdı .ama oğlum okadar olmadığı için ilaca başlamamam için çok konuştu anlattı bende almadım.prozac verdiğim için bile çok kızıyorum kendime.şimdi babası doktorun konuşmalarından çok ders çıkarttı.oturup birlikte oyun oynuyoruz ilgileniyor gülüyoruz.oğlum arada bir mızmızlanıyor ama kulak asmıyorum yada ilgisini başka yere kaydırıyorum.öyle güzel düzeliyorki.bakarsan bağ bakmazsan dağ olurmuş.zaten konuşma problemi olduğu için özel ders alıyoruz bende ders çalıştırıyorum atlatıcağımıza eminim.bu bizim yüzümüzden olduğunu anladım.tabiki hiperaktif olan çocuklar var saldırgan küfreden açıkçası öyle olsaydı kullanırdım.çünkü sinir kalmıyor o çocuğa bağırmak ilaçtan daha çok zarar veriyor.çocuk okulda dışlanıyor hatta başı derde giriyor.size tavsiyem çocuğunuzla beraber oynayabileceğiniz oyunlar alın ailecek oynayın tablet vermeyin telefonlarınızla fazla ilgilenmeyin işe başlamadan önce çocuğunuzla oynayın yakanızdan düşecek size rahat vericek.ve kitap alın.doktorun bana aldırdığı kitap Robert j.mackenzie çocuğunuza sınır koyma adlı kitabı.mutlaka alın okadar çok kural koyarken yaptığımız yanlış varki iletişimimize engel oluyormuş ve hiperaktif çocuğu olanlara önerim lütfen kızmayın onlar isteyerek bu hareketleri yapmıyorlarmış istem dışıymış hareketleri.öğretmeninede bahsedin.yazın futbola başlıcak geçen senede gidiyordu.spor disipliniyle büyüyen çocuk farklı oluyor.arkadaşlar hani diyoruzya ne güvenebilecek arkadaş kaldı ne akraba haberleri açıyoruz sapığından tutun dolandırıcılara.yeni nesil umarım daha güzel yetişir bizde elimizden geleni yapalım.