Çocuğuyla problemi olanlar buraya!!!

SLMLAR TAM DA ARADIĞIM YER BURASIYDI
ÖNCELikle çalışan bir anneyim
yaklaşık altı aylıktan beri çalışıyorum
şşimdi 4 yaşında bir kızım var
kızım çocuk gibi değil
sanki cevapları konşması davranışlarıyla büyük adamlar gibi karşımda
babanesi bakıyo genelde onun işi olunca ananede
huy değiştiriyo ister istemez
hiç kimseden çekinmez,çok açık ve rahat bir çocuktur
ama son zamanlarda ona hiç bişi yetmiyo
babasıyla ben çırpınıyoruz memnun etmek için
ama o bizi kullanıyor.istediği olmayınca kıyamett
gündüz işte olduğumdan akşam istediği olsun istiyorum
ama yetmiyo hep daha fazlasını istiyo
ne yapmalıyım nasıl düzelir
bu arada eylülde kreşe başlayacak
yaşlılardan sıkılmış,kendi yaşıtı istiyomuş

Merhabalar. Benimde bir sorum olacak :) oğlum üç yaşını yeni doldurdu. Son bir aydır vurmalar, oyuncakları fırlatmalar, bağırmalar başladı. Güzelce konuştum,kızdım,ceza verdim hiç biri bana mısın demedi. Nasıl yaklaşmam gerekir. Biz idare ediyoruz ama bi gün yabancı birinin canını yakar diye korkuyorum. Elide ağır sıpanın :) şimdiden teşekkür ederim

Kızlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeniyim. 0-6 yaş çocuğunuz varsa ve onunla aşamadığınız sorunlar.. doğru adrestesiniz. Her türlü sorunuza açığım yardımcı olmak için burdayım. İnşallah el ele verip düzeltiriz problemleri sağlıcakla kalın.. :KK66:
mrhlar benim oğlum 5 yaşında sorunumuz kendinden küçük büyük hiçbir çocukla zaman geçirmek oynamak istemiyor konuşması davranışları herşeyin farkında olan bi çocuk bu sorunu aşmak için 3 yaşında kreşede gönderdik bu senede anaokuluna başlıycak ama korkularım var diyor ya bana vururlarsa benle oynamazlarsa diye.biyere gidiyoruz kendi oyuncaklarını paylaşıyor sonra geri bile isteyemyor sen iste anne diyor.neler yaptıysak olmadı sizce nasıl bi yol izlemeliyiz ayrıca bizim gibi büyük insanlarla oynamaktan daha çok hoşlanıyor daha güzel iletişim kuruyor.çok endişe etmeye başladık lütfen yardımcı olurmusunuz...

Kızlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeniyim. 0-6 yaş çocuğunuz varsa ve onunla aşamadığınız sorunlar.. doğru adrestesiniz. Her türlü sorunuza açığım yardımcı olmak için burdayım. İnşallah el ele verip düzeltiriz problemleri sağlıcakla kalın.. :KK66:

mrhlar benim oğlum 5 yaşında sorunumuz kendinden küçük büyük hiçbir çocukla zaman geçirmek oynamak istemiyor konuşması davranışları herşeyin farkında olan bi çocuk bu sorunu aşmak için 3 yaşında kreşede gönderdik bu senede anaokuluna başlıycak ama korkularım var diyor ya bana vururlarsa benle oynamazlarsa diye.biyere gidiyoruz kendi oyuncaklarını paylaşıyor sonra geri bile isteyemyor sen iste anne diyor.neler yaptıysak olmadı sizce nasıl bi yol izlemeliyiz ayrıca bizim gibi büyük insanlarla oynamaktan daha çok hoşlanıyor daha güzel iletişim kuruyor.çok endişe etmeye başladık lütfen yardımcı olurmusunuz...

Merhabalar. Endişelenmenize gerek yk öncelikle bunu belirteyim. Çocuğunuzun sosyal gelişim problemi vaar gibi gözüküyor. Güvenproblemi de var gibi. Evinizde herhangi bi sorun yok değil mi? Ya d yaşadığı unutamadığı bir olay?

Benim bir sorum var. Oğlum pazar günü 1 yaşına girdi. Normalde de hareketli ve yerinde duramayın bir çocuktu ama bir kaç gündür iyice zıvanadan çıktı,artık başesemiyorum :KK35: Sürekli mızmız sürekli bağırıp ağlıyor. Her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor. İstediği olmayıncada olana kadar ağlayıp bağırıyor! Diş çıkarmıyor, her hangi bir hastalığı yok.. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.. Lütfennn yarrrrdoıııım:KK42:
Merhaba. Endişelnmeyin. Sakin olun. Kontrol sizde. ağlayınca istediğini yapmayın. Bunu alışkanlık haline getirebilir. ağladığında ne istiyosan onu unutturup dikkatini başka yönlere çekmeye çalışın. Bu önemli. Gün içerisinde ona özel vakitler ayarlayın mutlaka. Onunla vakit geçirin. Belli ki bebeğiniz huysuzlanıyor ama inanın başkası geldiğinde ona size yaptığını yapmayacaktır. Sevgili anneler bebekleriniz sizi kullanıyor :KK48:

Merhaba tam da aradığım zamanda karşıma çıktınız. kızım 3,5 yaşında yaklaşık 3 aydır kreşe gidiyor. başlarda sıkıntı yoktu ama 2-3 haftadır çok agresif. sürekli bağırıp ağlayan bir çocuk oldu normalde sakin bir çocuktu. kreşimiz yeni açıldı yaş grupları öğrenci sayısının azlığından yeni yeni ayrılmaya başlıyor. eve yakın olması dolayısı ile tercih etmiştim. öğretmenleriyle konuştuğumda kreşteki durumunun iyi olduğunu söylüyorlar ama evde tam bir canavar oluyor. ne yapacağımı şaşırıyorum. çaresiz kaldım. kreşe vermekle hatamı yaptım diye düşünmeye başladım. daha önce anneanne bakıyordu onlarla oturup müge anlı esra erol izliyordu. o ortamdan kurtulsun derken şimdi hiç tahammül edilmez bi çocuk oldu. kreşteki arkadaşlarından etkilendiği kesin. öğretmeni yaş gruplarını ayırdıklarını biraz sabır gerektiğini söyledi. kreş değiştirsem yeni kreşe alışması nasıl olur. ayrıca etrafımızda yarım gün hizmet veren başka kreş te yok. ne yapacağımı şaşırdım:((((
Çocukların aynı yaş gruplarıyla bir arada olması çok önemli. baştn hata yapmışssınız eğer ben doğru anladıysam. Öğrenci az diye bütün yaş gruplarını bi sınıfa toplayıp aynı eğitimi veremezler bu yapılıyorsa kesinlikle ordan alın. Siz çalışıyormusunuz bunu öğrenmek istiyorum?

SLMLAR TAM DA ARADIĞIM YER BURASIYDI
ÖNCELikle çalışan bir anneyim
yaklaşık altı aylıktan beri çalışıyorum
şşimdi 4 yaşında bir kızım var
kızım çocuk gibi değil
sanki cevapları konşması davranışlarıyla büyük adamlar gibi karşımda
babanesi bakıyo genelde onun işi olunca ananede
huy değiştiriyo ister istemez
hiç kimseden çekinmez,çok açık ve rahat bir çocuktur
ama son zamanlarda ona hiç bişi yetmiyo
babasıyla ben çırpınıyoruz memnun etmek için
ama o bizi kullanıyor.istediği olmayınca kıyamett
gündüz işte olduğumdan akşam istediği olsun istiyorum
ama yetmiyo hep daha fazlasını istiyo
ne yapmalıyım nasıl düzelir
bu arada eylülde kreşe başlayacak
yaşlılardan sıkılmış,kendi yaşıtı istiyomuş
Evinizde bi düzen kurmalısınız. Anlattığınızdan çıkardığım tek şey anne babasına aç bir çocuk. çocuklar dertlerini sıkıntılarını davranışlarına yansıtır. Eylülde kreşe başlayana kdr evinizde bi düzzen tablosu oluşturmanızı tavsiye ederim. Çnkü kreşe başlyaınca da sıkıntı yaşarsınız böyle olursa. Okulda düzelir. Ama eve gelince kaldığı yerden devam eder.

Merhabalar. Benimde bir sorum olacak :KK66: oğlum üç yaşını yeni doldurdu. Son bir aydır vurmalar, oyuncakları fırlatmalar, bağırmalar başladı. Güzelce konuştum,kızdım,ceza verdim hiç biri bana mısın demedi. Nasıl yaklaşmam gerekir. Biz idare ediyoruz ama bi gün yabancı birinin canını yakar diye korkuyorum. Elide ağır sıpanın :KK66: şimdiden teşekkür ederim
3 yaşında bi çocuğa ceza veremezsiniz. Verseniz de anlamaz. :) özele gelirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Evinizde bi düzen kurmalısınız. Anlattığınızdan çıkardığım tek şey anne babasına aç bir çocuk. çocuklar dertlerini sıkıntılarını davranışlarına yansıtır. Eylülde kreşe başlayana kdr evinizde bi düzzen tablosu oluşturmanızı tavsiye ederim. Çnkü kreşe başlyaınca da sıkıntı yaşarsınız böyle olursa. Okulda düzelir. Ama eve gelince kaldığı yerden devam eder.
DÜN ODANIN BİRİNE KAPANIP AGLAMIŞ
NEDEN HERKESİN ANNESİ ÇALIŞMAZKEN BENİM ANNEM ÇALIŞMAK ZORUNDA
PARASINI DA PULUNU DA İSTEMİYORUM
BEN ANNEMİ İSTİYORUM DİYE
KV ÇOK ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖLEDİ
4 YAŞINDA KOCA KIZ ARTIK İDRAK ETMESİ GEREKİRKEN GİTGİDE KÖTÜLEŞİYO

elanora canım bak bu konuyu birkere daha konuşmuştuk hatırlıyor musun kızlarla sohbet ederken..

Senin kız bu konuda çok muzdarip canım,sana karşı bileniyor..

Bu durum zaman sonra kızının psikolojisi üzerinde etkiler bırakacak

Bence kızının bu çagrılarına kulak ver derim.

DÜN ODANIN BİRİNE KAPANIP AGLAMIŞ
NEDEN HERKESİN ANNESİ ÇALIŞMAZKEN BENİM ANNEM ÇALIŞMAK ZORUNDA
PARASINI DA PULUNU DA İSTEMİYORUM
BEN ANNEMİ İSTİYORUM DİYE
KV ÇOK ÜZÜLDÜĞÜNÜ SÖLEDİ
4 YAŞINDA KOCA KIZ ARTIK İDRAK ETMESİ GEREKİRKEN GİTGİDE KÖTÜLEŞİYO
Böyle düşünmeniz yanlış.neden derseniz o daha koca bir kız olmadı okula da başlasa sizi hep özleyecek çnkü siz onun annesisiniz. Birlikte geçirdiğiniz vakitlerin süresini uzun tutun. Demekki yetmiyor ona. bir de böyle deneyelim. Kızmadan hep sevgi dolu yaklaşalım bakalım özlemini giderebilecek mi.

Böyle düşünmeniz yanlış.neden derseniz o daha koca bir kız olmadı okula da başlasa sizi hep özleyecek çnkü siz onun annesisiniz. Birlikte geçirdiğiniz vakitlerin süresini uzun tutun. Demekki yetmiyor ona. bir de böyle deneyelim. Kızmadan hep sevgi dolu yaklaşalım bakalım özlemini giderebilecek mi.
EMİN OLUN BENİM KADAR SABIRLI ANNE ÇOK AZdır
çok nadirdir sesimi yükselttiğim
ama kızım beni kullanıyor bunu açıkca hissediyorum
hafta sonu işlerimi hafifletince mutlaka onunla ilgilenirim
hafta içi keza yine babasıyla yada benle parka gideriz
hiç ihmal etmem ama çok hırçın,asabi,dediğim dedik biri oldu
işten çıkamyı bile düşünüyorum şu an

elanora canım bak bu konuyu birkere daha konuşmuştuk hatırlıyor musun kızlarla sohbet ederken..

Senin kız bu konuda çok muzdarip canım,sana karşı bileniyor..

Bu durum zaman sonra kızının psikolojisi üzerinde etkiler bırakacak

Bence kızının bu çagrılarına kulak ver derim.
napim kuzum
işten mi çıkıyım
artık düşünyorum da
şu an nasıl olur bilmiyorum

Kızlar Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğretmeniyim. 0-6 yaş çocuğunuz varsa ve onunla aşamadığınız sorunlar.. doğru adrestesiniz. Her türlü sorunuza açığım yardımcı olmak için burdayım. İnşallah el ele verip düzeltiriz problemleri sağlıcakla kalın.. :)

benim ufaklık 2 gün önce 2 yaşına girdi hayır kelimesini esinlikle kabul etmiyor eline bir bardak geçsin yere atıp kırıyor arkadaşlarına vuruyor kesinlikle birşeye ikna olmuyor vs vs napçam ben

napim kuzum
işten mi çıkıyım
artık düşünyorum da
şu an nasıl olur bilmiyorum
Maddi durumunuz nasıl? Bebiş okula başlayana kadar eğer maddi açıdan zorlanmazsanız işten çıkın derim.kamuda çalışıyorsanız ücretsiz izine ayrılabilirsiniz . Ya da hiç ayrılmadan akşamları ona vakit ayırın. Vakit ayrırın derken de 3 saat vakit geçirirsin hiç bi işe yaramaz. 1 saat vakit geçirirsin onu tüm gün idare eder. Kaliteli vakit geçirmeek önemli. O vakitlerde çocuğunuzdan başkahiç ama hiç bişehle ilgilenmehin. Yanına oturun arkadaşk gibi oyunlar oynayın onunla. Birlikte yapmaktan hoşlanacağı aktiviteler etkinlikler yapın evde. Mesela sofrayı hazırlarken size yardım etmesine müsade edin.

Maddi durumunuz nasıl? Bebiş okula başlayana kadar eğer maddi açıdan zorlanmazsanız işten çıkın derim.kamuda çalışıyorsanız ücretsiz izine ayrılabilirsiniz . Ya da hiç ayrılmadan akşamları ona vakit ayırın. Vakit ayrırın derken de 3 saat vakit geçirirsin hiç bi işe yaramaz. 1 saat vakit geçirirsin onu tüm gün idare eder. Kaliteli vakit geçirmeek önemli. O vakitlerde çocuğunuzdan başkahiç ama hiç bişehle ilgilenmehin. Yanına oturun arkadaşk gibi oyunlar oynayın onunla. Birlikte yapmaktan hoşlanacağı aktiviteler etkinlikler yapın evde. Mesela sofrayı hazırlarken size yardım etmesine müsade edin.
ÇOK TEŞEKKÜRLER bilgileriniz için mutlaka dikkate alıcam
mesela bu akşam bulaşıgı bile yıkamadan kızımla ilgilenicem yarın da hafta bütün gün onunla olucam
umarım düzelir miniğim

Back
X