- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
- 133
7 de aradim oglum huzursuz cok agliyo gel dedim 9 da geldi kime dedim ki bengecmis olsun. iyi olsun kuzun hemen insallah. esindeki rahatliga sinir oldum. cagir gelsin tek yapamiyorum dediginde ne diyo?
Evlendigimiz ilk gunden beri gidiyor annesine,gozlemliyorum oradada oyle sohbet muhabbet ettigi yok yatiyo uyuyo yada gozunu ayirmadan tv ye bakiyo veya telle oynuyo genelde uyuya kaliyo amaÖncelikle geçmiş olsun. Artık anasının evinde olmadığını hatırlatın,ilerde evladının da ona karşı 'sorumsuzca' davranmasını istemiyorsa bir zahmet sorumluluklarının farkına varsın. Siz de kendinizi iyice sorgulayın,belki farkında bile olmadan eşinizin eve gelmek istememesine neden olacak davranışlarınız vardır. Ama ne olursa olsun evladına karşı tutumu doğru değil. Toplumumuzda yapılan en büyük yanlış;kızlarının namusuyla kafayı bozarken,erkeklere paşam ağam ayağına yatılması. Halbuki bilinenin tersine erkek evlat yetiştirmek daha zordur,daha çok dikkat ister.Aksi takdirde kadın mutsuz oluyor ve mutsuz kadın demek mutsuz toplum,karanlık gelecek demek.
Sagolun ins..Bebeğinize geçmiş olsun.. adam demekki sizinle birlikte olmaktan keyif almıyor,ozaman niye var ?
Ozaman siz de kendisine ona göre davranın,o değişmediği sürece de tavrınızı koruyun.Evlendigimiz ilk gunden beri gidiyor annesine,gozlemliyorum oradada oyle sohbet muhabbet ettigi yok yatiyo uyuyo yada gozunu ayirmadan tv ye bakiyo veya telle oynuyo genelde uyuya kaliyo ama
Balayindan dondugumuz sabahi 10 da kalkti annemi ozledi.dedi kahvaltiya gitcez dedi ve ilk 1 yil haftanin 3 gunu gittik annesgile sürekli
7 de aradim oglum huzursuz cok agliyo gel dedim 9 da geldi kime dedim ki ben
Çok doğru söyledin mune ablam yani bu devirde hala kaldı mı kahveye gitmekÖncelikle çok geçmiş olsun, annesinin veremediği sorumluluk duygusunu siz vereceksiniz, oğlunuzu büyütür gibi eşinizi büyüteceksiniz.
Alın karşınıza ciddi bir konuşma yapın, bunları şunları yapmalısın demelisiniz.
Haftasonları bebeğinizi eşinize verip dışarı çıkarman lazım, bende biraz ev işi yapacağım diyeceksiniz, kaçtı ve bebeğe bakmadı mı? O zaman bir dahaki haftasonu o evden çıkmadan bebeği eşinize bırakıp siz dışarı çıkacaksınız.
İnatçı diyorsunuz valla siz üstüne gidip sorumluluk aşılamazsanız inatçı görünür, o inat değil aslında, öyleymiş gibi görünüp sorumluluktan kaçmak.
Aradınız gel dediniz gelmedi mi? Kapıyı kilitleyip özür dileyene kadar almayacaksınız, kahvede vakit mi geçiriyor kahvenin önüne gidip kapının önündeyim seni bekliyorum diyeceksiniz, ben olsam kahveye dalarım da hadi siz yapamıyorsunuz diyelim, kahve önünde bekleyip telefonla ararsınız çıksın diye.
Kahve alışkanlığı nedir hem? Bu zamanda kaldı mı böyle faydasız alışkanlıklar? Bu alışkanlığını bırakmasını sağlayın.
Çok doğru söyledin mune ablam yani bu devirde hala kaldı mı kahveye gitmek
Ki hele çoçuğun evde hastayken??
Konu sahibi eve gelince verin bebeğinizi babasına
Eminim anlamaz ama defalarca konuşun bir gün farkına varır inşallah sorumluluğu olduğunun
Aynen abla ne münasebet yani insan nasıl rahat eder evde çocuğu hastayken hiç anlamamValla daha ne haber demeden veririm çocuğu kucağına, altını değiştirsin, dolaştırsın.
Hele bebek hastayken inat edecek gelmeyecek hiç kusura bakmasın, bebeğini merak edip gelmeyen bebek huzursuzken kahvede pişpirik oynayan adamın inadını kırıveririm, kucağımda çocukla dalardım kahveye, bana da çay söyle derdim, mecbur gelirdi eve.
Bebeğe anne bakar diye birşey yok, baba da bakacak, gerekirse hastalandığında başında sabahlayacak, başka türlü sorumluluk falan bilmez.
Eşlerinizi seviyor ve ayrılmak istemiyorsanız dediğim gibi yapmalısınız, farzedin ki 2. çocuğunuz eşiniz, sorumluluk verin, gecikmeli de olsa büyümesine katkı sağlayın yoksa ömrü billah böyle devam eder, sizlerde üzülüp sinir harbi yaşadığınızla kalırsınız.
Aynen abla ne münasebet yani insan nasıl rahat eder evde çocuğu hastayken hiç anlamam
Evde acil bişey olsa ne olacak
Çocuk iyice ateşlense (Allahm korusun) ne olacak
Beyefendi kahvede
Ya da annesinde
Bu çocuğu tek başına yapamadı ya bu kadın
Destek olmak zorunda
Ben de olsam gider basardım kahveyi al bebeğine bak önce derdim
Konu sahibi de alıştırmış ya da adamın huyu bu diye hep alttan almış
Eve gelmedi mı 80 kere ara rahatsız et annesine mı gitti annesini de ara evde çocuk hasta babasını yollayın diye
Zaten hep kadınları anlamak zor derler ama esas erkekleri anlamak imkansız
İlk çocuğum olduğunda aman ben annesiyim herşeyini ben yaparım havalarındaydımAslında erkekleri çözmek, anlamak kolay, biz erkek onlar deyip ısrarcı değiliz, hemen öfkelenmelerinden, inat etmelerinden, dırdır yapıyorsun deyip şikayet etmelerinden korkuyoruz ve bunu da çok aleni bir şekilde belli ediyoruz, sorumluluklarından kaçmalarına müsade ediyoruz.
Aman o erkek sıkmaya gelmez, üstüne gitmemeli deniyor, hayır efendim evlenen bir erkek sorumluluklarını da bilecek, erkeğin sorumluluğu evin eksiğini temin edip çocuğu doktora götürmekle bitmiyor, çocuk gülücük atarken 2 sevip ağlayınca al sustur demekle de olmuyor.
Sorumluluk sahibi bir erkek çocuğuna annesi kadar bakabilmeyi de bilecek, kadınlar bebek bakmayı, anneliği doğum sonrası öğreniyor, babalarda öğrenebilir, alt değiştirmek çok basittir alt değiştirebilirler, kucaklarında tutabilirler, evde toz alıp ortalık süpürebilirler.
Kadın erkeğin hayatını kolaylaştırmak için çaba sarf ediyorsa aynı çabayı göstermeli erkeklerde.
Kahve hiç iyi bir alışkanlık değil, zaten konuya yorum yazma sebeplerimden biri de kahve lafını okuduğum içindir, 2 tanıdığım vardı, ikisininde eşi kahve alışkanlığı yüzünden aynı zamanda kumar alışkanlığı da edindi, biri ayrıldı diğeri kocasının borçlarını ödeyeceğim diye uğraşıyor.
Sorumluluk almayan adamların hayatını kolaylaştırmak sorumsuzluğunu pekiştirmekten başka bir işe yaramaz maalesef.
Ah cnm esim cocuga hic bakmaz ki banyo yaptiralim derdim cocuk yeni dogdugu zamanlar yok yok ben yapamam hep kacti ablami bekledim surekliValla daha ne haber demeden veririm çocuğu kucağına, altını değiştirsin, dolaştırsın.
Hele bebek hastayken inat edecek gelmeyecek hiç kusura bakmasın, bebeğini merak edip gelmeyen bebek huzursuzken kahvede pişpirik oynayan adamın inadını kırıveririm, kucağımda çocukla dalardım kahveye, bana da çay söyle derdim, mecbur gelirdi eve.
Bebeğe anne bakar diye birşey yok, baba da bakacak, gerekirse hastalandığında başında sabahlayacak, başka türlü sorumluluk falan bilmez.
Eşlerinizi seviyor ve ayrılmak istemiyorsanız dediğim gibi yapmalısınız, farzedin ki 2. çocuğunuz eşiniz, sorumluluk verin, gecikmeli de olsa büyümesine katkı sağlayın yoksa ömrü billah böyle devam eder, sizlerde üzülüp sinir harbi yaşadığınızla kalırsınız.
Haftanin 2 gunu izinliydi nisanliyken ve sevgiliyken deAllah yardimciniz olsun. Bir seyi merak ediyorum. Hep mi boyleydi esiniz. Flort doneminde vs
yahuuu bosan ayni konu acmamin bir anlami yok....Bebegim 9 aylik kusma ishal ve ates var cok huzursz dogal olarak esim kahvede..
Kiyamiyorum ogluma morelman coktum bi gelip de destek olmuyor,dun de acildeydik bekledik baya sikildim cay içmeye gidiyom dedi cabuk gel dedim napcan sen beni diyo gezeyim biraz diyo
Ben mi abartiyorum kizlar bu adam cok rahat ,hicbiseye yardimci degil ama hastalikdada boyle yapinca kizdim
Benimmi demem lazim gel diye bi gel gor ya evladini insan bu kadar mi gamsiz olur..
Eve erken gelicem diye odu patliyo her zaman 6 bucuk cikiyo isten hergun anasina gidiye 8bucuk 9 da ancak geliyor
Seytan diyor bosa gitsin bazen cok bunaltiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?