Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası cocuk bakicisi bizi ortada birakiyor.ne yapmali ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

pmbgull

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2014
86
190
mrb,3 aydir ogluma bakici bizim evde bakiyor.2 haftadir ben izinliydim ve cocuga kendim baktim bu yuzden aylik maasini yarim olarak verdim.ilk once etrafta bakiciya cocuk baktiranlara sorduk maasini kesmelimiyiz diye 2 hafta uzun oldugu icin kesin bizde kesiyoruz dediler bende maas gunu ablayi aradim durumu anlattim keselimmi diye sordum bana sen bilirsin dedi.esi evde kizmis hic bir yerde boyle sey olmaz hakkini yemisler iki hafta daha git (bir aylik maasini onceden vermistim ise baslar baslamaz) cocugu eve getirirlerse bak yoksa isi birak demis.kocasi bastan kendisi ise yolladi fakat ilk gunden beri surekli eve getirin diye baski yapiyorlar.yarin yuzyuze gorusucez ne yapalim.

Valla bunu önce söylemediyseniz haklı

Kadın da kendini ona göre ayarlar

Size istemeden ücretsiz izin verip eve gönderseler hoşunuza gider mi

Ben yeri geldi kendim baktım ama parayı kesmedim yeri geldi bakıcı pazar da gelip baktı bu işler idare işidir çok katı olmamak lazım

İzne çıkmadan bakıcınıza bu iki haftanın parasını vermeyeceğinizi söylemediniz sanırım, ondan sürpriz oldu. Eğer memnunsanız ve uzun vadeli düşünüyorsanız bence iki haftanın hesabını yapmayın, ödemeyi yapıp tekrar devam edin. Yeni bir bakıcı bulmak, çocuğun alışması, yeni bir insana bir anda çocuk emanet etmek zor olabilir.

Bence kesmemeliydiniz. Sonuçta ona bağlı bir durum değil. Lakin çocuğunuzu başkasının evine yollamak zorunda değilsiniz. Başka bakıcı bakarsınız.

Mrb benim de bakicim var.yarıyıl tatilinde biz maaşını kesmedik.aslında izne ayrılmadan söylesen daha doğru olurdu.kadın kırılmakta hakli bence.

Bakıcılığa başlamadan evvel her şeyi konuşmalıydınız. birkaç haftalık izinlerde para keseceğinizi falan bilmeliydi yani. yeni bir bakıcı bulabilirim çocuğum da alışabilir diye düşünüyorsanız bence başka bakıcı bulmalısınız. kadından ziyade kocası sıkıntılı. Ama bunun dışında bakıcınızdan memnunsanız ve başka bakıcı düşünmüyorsanız parasını kesmeyin verin, sizin evde bakıma devam etmesini istediğinizi söyleyerek yolunuza devam edebilirsiniz.

Kendi izninizden dolayı onu mecburi izne çıkardıysanız maaşını kesemezsiniz...yıllık 15 gün izinleri vardır ondada maaşını tam vermek gerekir...biz özel sektörde olsa kamuda olsa yıllık izin aldığımızda maaşımız kesilmiyor...sanırım bu durum onu irrite etmiş ama getirdikleri teklifte ilginç...hoşuna gitmediyse işi bırakır olur biter, kendi evinde bakma şartı saçma geldi bana...

bencil hayat ne güzel değil mi? sigortasız çalıştırıp bir de parasını kesmek kadının.
ortada falan bırakmamış sizin bu bencilliğinizin yanında yine de iyi niyetli davranıp evimde bakayım demiş. o çalışanın ama hak yenmiş oluyor ya kanunlar görmese de şimdilik hak göruyor.elbet o çalışanın hakkı da sizde kalmayacaktır.
başlık da konuya uymamış bu arada.

mrb,3 aydir ogluma bakici bizim evde bakiyor.2 haftadir ben izinliydim ve cocuga kendim baktim bu yuzden aylik maasini yarim olarak verdim.ilk once etrafta bakiciya cocuk baktiranlara sorduk maasini kesmelimiyiz diye 2 hafta uzun oldugu icin kesin bizde kesiyoruz dediler bende maas gunu ablayi aradim durumu anlattim keselimmi diye sordum bana sen bilirsin dedi.esi evde kizmis hic bir yerde boyle sey olmaz hakkini yemisler iki hafta daha git (bir aylik maasini onceden vermistim ise baslar baslamaz) cocugu eve getirirlerse bak yoksa isi birak demis.kocasi bastan kendisi ise yolladi fakat ilk gunden beri surekli eve getirin diye baski yapiyorlar.yarin yuzyuze gorusucez ne yapalim.

cocuk bakıcısı haklı.ınsan herseyını maasına göre ayarlıyor.sız o parayı vermek zorundaydınız....zaten hakkı
evde bakmasına gelınce bence bunu kabul etmeyın.....çoçuk gıt gel yapmamalı bunun kışı var

Kadın belki bu maaşa bel bağlayıp kredi vs çekti.siz bunu kesip o kadının ödemelerini belki aksattınız.ayrıca kim isterki böyle her ay ne kadar alacağı belli olmayan bir iş.kesmeseydiniz belki ilerde extra pazar günleri vs bırakırdınız.haksızlık etmişsiniz.

Bende on beş tatilde kesmiştim parasını ama öncesinde soylemistim ben bunun bencillik hak yemek olduğunu düşünmüyorum sonuçta herkes hakettigi parayı almalı çocuğa bakmadigi halde emek yokken neden para verilsin ki amaç onu ortada birakmamak ise verilir hele ihtiyacı olan biriyse ama günümüzde bi çok ev hanimi zor durumda olan kimseyi bulamadığı için bakıcı arayan anneleri kullanma derdinde ohh hem evimde isimi yapayim hem çocuk ortada oyalanır hem para kazanmış olurum ne âlâ memleket ... Bence eşi diyorsa eşini susturamadi ise bırak başka bakıcı bul elde iyi bitmez derler bizde daha iyisini de bulursa merak etme hem çocuğu alıştırp hem bana mecburlar diye ilginç şartlar ortaya sunmak asıl bencillik ... Hele eşi konusunda madem parali ev hanimi gibi calissin istiyor otursun elini acsin para aksın ... Öyle kusura bakmasın cocuguna baktıran annede kolay kazanmıyor kolay para veremz

iki tarafta hakli ama acik acik konusmak gerekiyordu...iletisimsizlik olmus...bu seferlik verin bence bir dahaki seferler icin anlasmanizi dogru yapin derim.

evet en bastan iki hafta gibi uzun sureli tatillerde maas kesintisi yapilacagini gorusmenem bir eksiklikti aklimiza gelmedi bakicininda benimde.ama hak yedigimi dusunmuyorum kimseyi magddur etmem zaten maasini vermeden telefonla konustum fikrini aldim istedigin gibi yap dedi.paranin yeri varmi diye sordum baska yerden tamamlarim dedi.sorun olacagini bilseydim zaten verirdim .isterse yinede veririm.esiyle ayni is yerinde calisiyoruz adam kendisi bastan eve yollamayi kabul etti.ama sonradan karisi ustunde baski yapti surekli soyle eve getirsinler diye.cocugu kendine alistirdiktan sonra evimde bakmak istiyorum boyle zorlaniyoruz son olayda zaten bahanesi oldu.yoksa para onemli degil.ama adamin yaptigi bizi mecbur birakmak.1,5 yasindaki cocugun vebaline girmek.

Bende on beş tatilde kesmiştim parasını ama öncesinde soylemistim ben bunun bencillik hak yemek olduğunu düşünmüyorum sonuçta herkes hakettigi parayı almalı çocuğa bakmadigi halde emek yokken neden para verilsin ki amaç onu ortada birakmamak ise verilir hele ihtiyacı olan biriyse ama günümüzde bi çok ev hanimi zor durumda olan kimseyi bulamadığı için bakıcı arayan anneleri kullanma derdinde ohh hem evimde isimi yapayim hem çocuk ortada oyalanır hem para kazanmış olurum ne âlâ memleket ... Bence eşi diyorsa eşini susturamadi ise bırak başka bakıcı bul elde iyi bitmez derler bizde daha iyisini de bulursa merak etme hem çocuğu alıştırp hem bana mecburlar diye ilginç şartlar ortaya sunmak asıl bencillik ... Hele eşi konusunda madem parali ev hanimi gibi calissin istiyor otursun elini acsin para aksın ... Öyle kusura bakmasın cocuguna baktıran annede kolay kazanmıyor kolay para veremz

Ama size 15 tatilde para veriliyor ya da özel sektör icinde para veriyor

Bir de konu sahibi böyle herkesin bilebileceği bir tatilden de söz etmiyor ki

İşveren fabrikayı kapatmış iki hafta size maaş yok demiş işçilere bu durumda nasıl geçinilir

Para kesmek konusunda önceden konusmadiginiz için haksızsıniz

Eşi ne alaka ya bize getirsin ya da işi bırak demiş anlayamadım. Kimsenin evine çocuğunuzu götürmeyin. Gireni çıkanı belli olmaz. Ayrıca kadına güveniyorsunuz siz, eşini ,dostunu, akrabasını tanımıyorsunuz. Asla kabul etmeyin

Aslında bakıcı sizi ortada bırakmamış, teknik olarak siz anlaşmaya riayet etmemişsiniz. Kadın tamahkar değil anlaşılan.
İlla paramı ver diye yüz göz olup da çalışılmaya devam edemeyeceğini anlamış ki paradan feragat edeyim kafam rahat olsun demiş

Ya da bu olay sebebiyle eşiyle tartışma sonrası işi bıraktıysa eğer, bakıcınız işe dönüp sizi ortada bırakmamayı düşünüyormuş da eşi buna müsade etmemiş bu da bi diğer ihtimal

Sonuç itibariyle bakıcınız tasarrufunu sizin verdiğiniz standart bir ücret üzerinden yapıyor olmalı tatil günlerinize göre değil.
Yeni bakıcıyla bu gibi ayrıntıları konuşmalısınız
Bi de çocuk açısından bakıcıyı değiştiriyor olmak zorlu bir süreç olacaktır o yüzden bulacağınız yeni bakıcıyla her ayrıntıyı konuşmalısınız

Sigorta yapıyor musunuz siz? Hiç sanmıyorum yapsaydınız eğer onların da ücretli izin hakkı olduğunu bilirdiniz. Kendiniz 15 tatilde hiçbir emek vermediğiniz halde paranızı gönül rahatlığı ile alırken nasıl böyle emeksiz maaş verilmez diye yüksekten yüksekten cümleler kurabiliyorsunuz şaşırıyorum gerçekten. Neyse siz açın bir eve alınan yardımcıların bakıcıların falan yeni haklarını okuyun.

X