O kadar iyi anladiniz ki beni. Aksamlari banyo yapilcaksa birlikte yaptiriyoruz ve her aksam bir kerw alt degistirir. Eskiden 2 saat oyalardi artik yapmiyor uyku egitimi adi altinda besikte aglatarak bayiltacak biraksam. Nasil anlatsam onun kendine ait bir hayati var ama benim kendime ait bir hayatim yok. Cocugun sorumlulugu benim uzerime zimmetli, onunkiler yardim, iyilik, lutuf gibi
Kesinlikle doğru.Işten eve gelindiğinde zaten kısıtlı bir zaman var. Onda da bağımlı gibi oyun oynanmasını doğru bulmuyorum. Bebek olsa da olmasa da geçerli.
Bakım konusunda da, adamın içinde yoksa sana biraz iş düşüyor. O yapmadiginda superwoman gibi herşeyi halletmeye çalışma. Ona ihtiyacın olduğunu görsün; ne bileyim evi düzelteme, yemek, utu yapama...Aşkım güçlü kollarına ihtiyacım var diye gaza getir nazlan. Bazen de cinnet gecirAma lütfen ben superim imajı çizme.Evlilikte bir çok sorun kadınların erkeklesmesinden,erkeklerinse kadinlasmasindan çıkıyor...Biz daha gucluyuz evet ama nariniz de.Bunu gizlemenin anlamı yok,onların da hoşuna gidiyor emin ol.
6 aydır hiç susmadan ağlayan bir bebeğim var Ve sürekli kucak istiyorArkadaslar cok uzgunum, saatlerdir agliyorum cumlelerimi toparlamaya calisacagim. 87 gunluk kizim var. Kizimi buyuturken kendimi fiziki ve psikolojik olarak cok yalniz hissediyorum. Esim benimle ayni oranda sorumluluk almiyor. Sabahtan aksama kadar cocukla ilgileniyorum. Esim eve geldiginde hayatinin merkezinde bir bilgisayar oyunu var, o oyundan arta kalan zamanlarda cocugun bakimiyla ilgileniyor. Ailelerimizde banyo yaptiran, alt degistiren baba olmadigindan bu yaptiklari onu super baba gibi gosteriyor yakinlarimiza, ben sabahin korunden gece yarilarina kadar kendimi paralasam da bunda buyutecek birsey yok cunku ben anneyim tabiki yapacagim gorevim diye dusunuluyor.
Bardagi tasiran son damla artik cocugu esime 10 dk bile emanet edememem oldu. Eskiden aksamlari iki saat uyuyup gece nobeti devraliyordum. Simdi cocuga bakmaktan anladigi besige koyup aglata aglata bayiltmasi oldu. Bunun da adina uyku egitimi diyor. Cocugu bana birakirsan boyle yaparim diyor. Sen daha sabirlisin ben degilim diye diye sorumluluktan kaciyor. Bu sorumlulugun altinda tek basima eziliyorum. Artik dayanacak gucu kendimde bulamiyorum. Eger okuduysaniz tesekkur ederim, depresyonun esigindeyim dualariniza, iyi dileklerinize, dertlesmeye cok ihtiyacim var.
Daha cok kucuk bebek zamanla adapte olursunuz yeni duzene.ben bebek bakiminin annenin sorumlulugu oldugunu dusunmuyorum ama ilgilenmeyen baba oldugu zaman da bunu savas haline getirmenin hayati zindan etmenin gereksiz oldugunu dusunuyorum.siz butun enerjinizi sevginizi bebege verin geri kalan seyler oldugu kadar olsun.esinizden bebek bakimi konusunda cok beklentiye girmeyin ki uzulmeyin bos yere.evdeki gerginlik hem sizin enerjinizi alir hem bebege yansir o da huzursuz olur daima.Ben bunu basaramiyorum. Ne kadar yapmak istesem de bir bebegin sorumlulugunu tek basina ustlenemiyorum. Fiziki ve psikolojik olarak gucum yetmiyor
Özellikle bu ilk 6 aylık dönemde baba ne yaparsa yapsın annenin yükü daha ağır ne yazık ki. Benim eşim bana çok yardımcıydı hakkını yiyemem. Şimdi düşününce 3 aylıkken bebeğim bana ne yardımı dokunabilirdi ki? Anne isterdi bebeğim o kadar küçükken. Çok çok bir duşa girmelik kucağında tutardı. Daha fazlasını yapmak istese bile bebeğim izin vermezdi.6 aydır hiç susmadan ağlayan bir bebeğim var Ve sürekli kucak istiyor
Saçlarımın yarısı döküldü 6 aydır
Ne annem destek ne Kv
Eşim çalışıyor
Evet bebeğimle vakit geçiriyor ama benim gibi bilmiyor mesela uyutmak için alıyor 10 dak snr uyumak istemiyor diyor
Ben yarım saat uğraşıyorum uyutmak için
Mesela hala hangi saatte Hangi vitamini var bilmez
Ya da bebeği alıyor önlük takmayı unutur üstü ıslanır hadi ben değişirim
Ama ilgilidir altını değiştirir gezdirir ama anne gibi bilmez ne nasıl olacak
Maalesef bu işler böyle
Bebeğiniz sakin ve ağlayan bir bebek değilse şükredin
Ben saniye koltuğa yatağa koyamıyorum
6 aydır kucakta gezmek istiyor
İnsanlıkyan çıktım tip olarak
Leş gibiyim
Eşim yoksa açım akşama kadar ve bebeğim kolikti yeni yeni bitti gaz sancımız
Geçecek diye teselli oluyorum ben
Allah can sağlığı versin ama anne gibi kimse olmuyor erkekler biraz da akıl edemıyor bence
Mesela eşim alt değiştirecek ama iki saatte yapıyor bebek üşür o zamana kadar
Geçen doktorun sekreteri ne asısı olacaktı diyor
Eşim atlıyor menenjit diyoroysa menenjite daha var
Evet aynen öyleÖzellikle bu ilk 6 aylık dönemde baba ne yaparsa yapsın annenin yükü daha ağır ne yazık ki. Benim eşim bana çok yardımcıydı hakkını yiyemem. Şimdi düşününce 3 aylıkken bebeğim bana ne yardımı dokunabilirdi ki? Anne isterdi bebeğim o kadar küçükken. Çok çok bir duşa girmelik kucağında tutardı. Daha fazlasını yapmak istese bile bebeğim izin vermezdi.
Oğlum bebekken babasının kucağında uyumayı severdi mesela, eşim ninni söylerek kollarında uyuturdu. Kızım ise babasını asla kabul etmedi. Sadece benim uyutmamı istedi.
Ne zaman bebişler biraz büyüyor, anneden ayrılmaya başlıyor babalar o zaman devreye giriyor. Oğlum 8-9 aylıkken, eve süt bırakıp babasına emanet edip 2-3 saatlik çıkmaya başlamıştım evden mesela.
İşte hep zaman, sabır..
Geçecek hepsi :)
zamanla dizelir m etme bizde gectik bubyollardan sanirim esiniz tam olgunlasmamis misal bnm 4 cocugum dun 3 tanesini o uyuttu bende en zorunu aldim uyuttum:) eli mahkumArkadaslar cok uzgunum, saatlerdir agliyorum cumlelerimi toparlamaya calisacagim. 87 gunluk kizim var. Kizimi buyuturken kendimi fiziki ve psikolojik olarak cok yalniz hissediyorum. Esim benimle ayni oranda sorumluluk almiyor. Sabahtan aksama kadar cocukla ilgileniyorum. Esim eve geldiginde hayatinin merkezinde bir bilgisayar oyunu var, o oyundan arta kalan zamanlarda cocugun bakimiyla ilgileniyor. Ailelerimizde banyo yaptiran, alt degistiren baba olmadigindan bu yaptiklari onu super baba gibi gosteriyor yakinlarimiza, ben sabahin korunden gece yarilarina kadar kendimi paralasam da bunda buyutecek birsey yok cunku ben anneyim tabiki yapacagim gorevim diye dusunuluyor.
Bardagi tasiran son damla artik cocugu esime 10 dk bile emanet edememem oldu. Eskiden aksamlari iki saat uyuyup gece nobeti devraliyordum. Simdi cocuga bakmaktan anladigi besige koyup aglata aglata bayiltmasi oldu. Bunun da adina uyku egitimi diyor. Cocugu bana birakirsan boyle yaparim diyor. Sen daha sabirlisin ben degilim diye diye sorumluluktan kaciyor. Bu sorumlulugun altinda tek basima eziliyorum. Artik dayanacak gucu kendimde bulamiyorum. Eger okuduysaniz tesekkur ederim, depresyonun esigindeyim dualariniza, iyi dileklerinize, dertlesmeye cok ihtiyacim var.
Amiiin, sağlıkla, huzurla büyüsün minikler :)Evet aynen öyle
Biz de ilk 3 ay memede yaşadık
Yaz sıcağında herkes keyifte iken ben salonda sürekli emziren modda idim
Cunku meme teması bitince kıyameti koparıyordu
Sadece memede uyuyordu ve ben aylarca uykusuz kaldım
Şimdi nispeten daha iyi ama kucak istemesi yoruyor beni çok
Eşim gezdiriyor ama çoğu zaman onda ağlıyor bana gelince susuyor
Bebekler anne kuzusu
Allah hiçbirinin acısını göstermesin amin
MasallahAmiiin, sağlıkla, huzurla büyüsün minikler :)
Hiç merak etme, git gide daha iyi olacak. Burada önemli olan bebek büyüdükçe babaya daha çok sorumluluk vermek. Şimdi oğlum 3 buçuk yaşında, babası parka götürüyorum dedi çıktılar evden, bana Eminönün'den resim geldi. Vapura binip kuşlara yem atmak istemiş oğlum :)
Kızım ise kendi kendine oyun kurmaya başladı. O oynarken bir kahvelik zamanım oluyor en azından.
Benimde eşim oyun oynamıyodu ama gündüz işlerini akşamda evde devam ettiriyodu. Kızı 5 dk kucağına alıyodu yarım saattir bende falan diyodu
Benimki de oyle bana yapışık resmen babasıyla anca agu bugu on onbes dk sonra sıkılıyo yada gezdirirse oyalayabiliyo. Çok yardımcı olmaya çalışsa da çok uzun sure birakamiyorum. Bende emekleme dönemini bekliyorum artık babasinda da uzun durabilsin diye.Özellikle bu ilk 6 aylık dönemde baba ne yaparsa yapsın annenin yükü daha ağır ne yazık ki. Benim eşim bana çok yardımcıydı hakkını yiyemem. Şimdi düşününce 3 aylıkken bebeğim bana ne yardımı dokunabilirdi ki? Anne isterdi bebeğim o kadar küçükken. Çok çok bir duşa girmelik kucağında tutardı. Daha fazlasını yapmak istese bile bebeğim izin vermezdi.
Oğlum bebekken babasının kucağında uyumayı severdi mesela, eşim ninni söylerek kollarında uyuturdu. Kızım ise babasını asla kabul etmedi. Sadece benim uyutmamı istedi.
Ne zaman bebişler biraz büyüyor, anneden ayrılmaya başlıyor babalar o zaman devreye giriyor. Oğlum 8-9 aylıkken, eve süt bırakıp babasına emanet edip 2-3 saatlik çıkmaya başlamıştım evden mesela.
İşte hep zaman, sabır..
Geçecek hepsi :)
Ne kadarlık canım bebeğinBenimki de oyle bana yapışık resmen babasıyla anca agu bugu on onbes dk sonra sıkılıyo yada gezdirirse oyalayabiliyo. Çok yardımcı olmaya çalışsa da çok uzun sure birakamiyorum. Bende emekleme dönemini bekliyorum artık babasinda da uzun durabilsin diye.
Konu sahibini çok iyi anlıyorum sürekli kucakta ve yapisigiz bazen tuvalete gitmeye vaktim olmuyo veya kustugu kiyafetimi eşim gelene kadar değiştiremiyorum çamaşır ütü vs bahsetmeyim bile ama geçecek diyorum gittikçe kolaylasacak zaten bi gulmesi bana bakması bile dünyaya bedel..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?