Cocuk bakiminda annenin rolu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kendime ait bi hayatımız bi süreliğine yok arkadaşım maalesef. Yok gibi dersek muallakta kalırız. Yok ama bir süreliğine sadece. 6 ay 7 ay belki sonra herşey düzene girecek. Ben artık bana kim yardım edebilir diye bakınmaktansa nasıl kendime yardım edebilirim moduna geçtim. İnan sinirlenmekten bile vazgeçtim

Kesinlikle doğru.
Ben güçlüyüm de, bu kadar güçlü olacaksan tek başıma olurum zaten, dimi ama
Ust dolapta duran bir kavanoz olsa, eşime sesleniyorum valla, sandalyeye çıkmaya tenezzül etmeden
Az hayatı kolaylastirsinlar ya..

Eşiniz için diyecek bir şeyim yok.. Ban yerim..

Ama beşiğinde tek başına bırakılan 89 günlük bebek için çok üzüldüm ve gelip kucağıma alasım geldi. Birileri o baba olamamış kocanıze söylesin, 89 günlük bebeğe uyku eğitimi verilmez. En az 4 aylık olması lazım o bebeğin uyku eğitimi için - ki benim düşünceme göre uyku eğitimi baştan sonra yanlış bir şey. Ancak anne babaların kararıdır, saygı duyarım.

89 günlük bebek daha dünyayı algılamaz, korkar ve kucak ister, sıcaklık ister. Kolik zordur ama kendi haline bırakmak bebeklik tramvalarına sebep olur.

Yavrucağı ziyan etmeyin gözünüzü seveyim. Kucak bebeği daha o.

Bebek denen varlık böyle ne yazık ki. Kucakta büyüyor.

6 aydır hiç susmadan ağlayan bir bebeğim var Ve sürekli kucak istiyor
Saçlarımın yarısı döküldü 6 aydır
Ne annem destek ne Kv
Eşim çalışıyor
Evet bebeğimle vakit geçiriyor ama benim gibi bilmiyor mesela uyutmak için alıyor 10 dak snr uyumak istemiyor diyor
Ben yarım saat uğraşıyorum uyutmak için
Mesela hala hangi saatte Hangi vitamini var bilmez
Ya da bebeği alıyor önlük takmayı unutur üstü ıslanır hadi ben değişirim
Ama ilgilidir altını değiştirir gezdirir ama anne gibi bilmez ne nasıl olacak
Maalesef bu işler böyle
Bebeğiniz sakin ve ağlayan bir bebek değilse şükredin
Ben saniye koltuğa yatağa koyamıyorum
6 aydır kucakta gezmek istiyor
İnsanlıkyan çıktım tip olarak
Leş gibiyim
Eşim yoksa açım akşama kadar ve bebeğim kolikti yeni yeni bitti gaz sancımız
Geçecek diye teselli oluyorum ben
Allah can sağlığı versin ama anne gibi kimse olmuyor erkekler biraz da akıl edemıyor bence
Mesela eşim alt değiştirecek ama iki saatte yapıyor bebek üşür o zamana kadar
Geçen doktorun sekreteri ne asısı olacaktı diyor
Eşim atlıyor menenjit diyor oysa menenjite daha var

Öncelikle eşinizin yapmak istediği uygçku eğitimi olayını bi sorun neymişş hangi yöntemmiş.
Belki adam hakikaten bir yöntem deniyordur

Ben bunu basaramiyorum. Ne kadar yapmak istesem de bir bebegin sorumlulugunu tek basina ustlenemiyorum. Fiziki ve psikolojik olarak gucum yetmiyor
Daha cok kucuk bebek zamanla adapte olursunuz yeni duzene.ben bebek bakiminin annenin sorumlulugu oldugunu dusunmuyorum ama ilgilenmeyen baba oldugu zaman da bunu savas haline getirmenin hayati zindan etmenin gereksiz oldugunu dusunuyorum.siz butun enerjinizi sevginizi bebege verin geri kalan seyler oldugu kadar olsun.esinizden bebek bakimi konusunda cok beklentiye girmeyin ki uzulmeyin bos yere.evdeki gerginlik hem sizin enerjinizi alir hem bebege yansir o da huzursuz olur daima.

Eşinizi hic iyi niyetli görmedim ben.Aldiginda aglatiyor ki,kosup ondan alasiniz diye.O da oyununa döner.Allah akil ,fikir versin.Gercekten cok sorumsuzmus.Sizin bitmis ,tükenmis halinizide mi görmezden geliyor.Saglam cinnet gecirir,delirirdim ben olsam.Yapin da ,bi toparlansin.

Bence üç aşağı ben yukarı hepimiz aynı durumdayız.
Benım esım bazen yardım eder bazen pıs mutfagın ıcınde oturup saatlerce tv ızler. Yerı gelınce de soyler o her zaman yapmak zorunda degılmıs ama ben hep yapmak zorundaymısım. Hem cocuklarla ılgılenmek zorundayım, hem evın duzenı bana aıt,hem karılık yapmak zorundayım , ben mi? Ben onemlı degılım ya hızmetkar oldugum ıcın.

O sebeple o bana acımıyorsa bende onun parasına acımıyorum, ben calısıyorum evde temızlıge gelen bırı var, ayrıca yemeklerımızde yapılıyor.Sacımı evde boyamam, kasımı bıyıgımı kendım almam hem yok cıdden vaktım yok hemde artık nasıl dınlendırebılırım kendımı herseyı kullanıyorum

Özellikle bu ilk 6 aylık dönemde baba ne yaparsa yapsın annenin yükü daha ağır ne yazık ki. Benim eşim bana çok yardımcıydı hakkını yiyemem. Şimdi düşününce 3 aylıkken bebeğim bana ne yardımı dokunabilirdi ki? Anne isterdi bebeğim o kadar küçükken. Çok çok bir duşa girmelik kucağında tutardı. Daha fazlasını yapmak istese bile bebeğim izin vermezdi.

Oğlum bebekken babasının kucağında uyumayı severdi mesela, eşim ninni söylerek kollarında uyuturdu. Kızım ise babasını asla kabul etmedi. Sadece benim uyutmamı istedi.

Ne zaman bebişler biraz büyüyor, anneden ayrılmaya başlıyor babalar o zaman devreye giriyor. Oğlum 8-9 aylıkken, eve süt bırakıp babasına emanet edip 2-3 saatlik çıkmaya başlamıştım evden mesela.

İşte hep zaman, sabır..

Geçecek hepsi :)

Evet aynen öyle
Biz de ilk 3 ay memede yaşadık
Yaz sıcağında herkes keyifte iken ben salonda sürekli emziren modda idim
Cunku meme teması bitince kıyameti koparıyordu
Sadece memede uyuyordu ve ben aylarca uykusuz kaldım
Şimdi nispeten daha iyi ama kucak istemesi yoruyor beni çok
Eşim gezdiriyor ama çoğu zaman onda ağlıyor bana gelince susuyor
Bebekler anne kuzusu
Allah hiçbirinin acısını göstermesin amin

zamanla dizelir m etme bizde gectik bubyollardan sanirim esiniz tam olgunlasmamis misal bnm 4 cocugum dun 3 tanesini o uyuttu bende en zorunu aldim uyuttum:) eli mahkum

Amiiin, sağlıkla, huzurla büyüsün minikler :)

Hiç merak etme, git gide daha iyi olacak. Burada önemli olan bebek büyüdükçe babaya daha çok sorumluluk vermek. Şimdi oğlum 3 buçuk yaşında, babası parka götürüyorum dedi çıktılar evden, bana Eminönün'den resim geldi. Vapura binip kuşlara yem atmak istemiş oğlum :)

Kızım ise kendi kendine oyun kurmaya başladı. O oynarken bir kahvelik zamanım oluyor en azından.

Çok zor eşinin düzelmesi de mümkün gözükmüyor. Bebeğin rahatlar inşallah en kısa zamanda tek çözüm bu

Malesef bircogumuzun sorunu bu..ben sizden beter durumdayım hatta..çalışıyorum üstelik..Benim eşim bir de herşeye müdahale ediyor inanın öylesi daha zor bebeğinizle araniza grmiyorsa ona bile sukredin derim..hic biseye elini atmadigi gibi her sürekli talimat veriyor bana bari biseye karsmadgi gibi dilinide tutsa diyorum ona bile şükredecek hala geldim

Masallah

Bizde baba yardımcıdır. Görev bilinci var adamda.
Ilk çocuğumu hala sayılı yıkamışımdır.
Oğlanların banyo işleri babalarında.
Alt değiştirir, bakar, gezdirir, sac traslari vs hepsi onda.
Uyuduktan sonra dünya yıkılsa, çocuğu ateşi 40 dereceyi geçse kalkmaz ama O kadar olur diyorum :)
Öte yandan, bebeğiniz daha 87 günlük..
Yenidoğan. Baba ile çok da bir münasebeti yok. Banyo yaptırırken yardim eder, belki bir saat kucaklar
Uyutma kısmı ya memede emerken, yada eşinizin yaptığı gibi, yatağında, oluyor ister istemez. Ben uyku eğitimi vermedim cocuklarima, beceremedim.
Esiniz bilinci yapıyorsa bırakın yapsın.
Bir şeyler yapmaya çalışan adamın önünü çok da kesmeyin. Sonra 'çok biliyorsan sen yap'a geliyor olay.
Nasıl biliyorsa öyle yapsın, o da babası, sırf siz alın diye kendi bebeğine zarar verecek kadar vicdansız değildir.

O kadar oyun oynaması normal değil evli çocuklu adam.bağımlılık olduysa resti şimdiden çekin.bebeğe gönülsüz bakıyorsa sizde onu maddi-manevi anlamda sömürün acımayın hiç.evi temizleme,yemek yapma bir yardımcı bul o yapsın temizlik,yemek belki o zaman akıllanır.

Benimde eşim oyun oynamıyodu ama gündüz işlerini akşamda evde devam ettiriyodu. Kızı 5 dk kucağına alıyodu yarım saattir bende falan diyodu
Benimki de oyle bana yapışık resmen babasıyla anca agu bugu on onbes dk sonra sıkılıyo yada gezdirirse oyalayabiliyo. Çok yardımcı olmaya çalışsa da çok uzun sure birakamiyorum. Bende emekleme dönemini bekliyorum artık babasinda da uzun durabilsin diye.

Konu sahibini çok iyi anlıyorum sürekli kucakta ve yapisigiz bazen tuvalete gitmeye vaktim olmuyo veya kustugu kiyafetimi eşim gelene kadar değiştiremiyorum çamaşır ütü vs bahsetmeyim bile ama geçecek diyorum gittikçe kolaylasacak zaten bi gulmesi bana bakması bile dünyaya bedel..

Ne kadarlık canım bebeğin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…