- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Tracy Hogg a göre yenidoğan bebek karakterleri 5e ayrılıyor, biliyorsunuzdur. Benim kızım en zor karakterlerden biri olan Nazlı Bebek grubunda. Ben bu karakterlerin de göz önünde bulundurularak uyku eğitimi veya tuvalet iletişimi vs yapılmasını doğru buluyorum. Dediğiniz gibi bebeğiniz kabul etmiyorsa da yapacak bir şey yok, kolik bebekler gibi kabullenip devam etmek gerekir o noktada.Biz doktor önerisiyle bıraktık eğitimleri 10. Ayda.
6 dan beri her yöntemi denedik, yine olmadı.
Çünkü zaten saatlerce sebepsiz ağlayan bir bebeğe, uyku eğitimiyle bir şey vermeye kalktığınız anda, aynı ağlama dozunu arttırarak devam ediyor, sonu yok.
Ne şanslınız ki evde uyum içindesiniz.
Sizin gibi ilk çocuğunu büyütmüş arkadaşım şuan ikincide delirdi.
Çünkü ilkine istediği her düzeni kolayca kurdu ama ikinci fena.
Ona söylediğim tek şey ‘sen çocuğa istediğini verdin, sen yapmadın rutinini, dolayısıyla ikinci çocuğunda işe yaramaz çünkü o bambaşka huysuz ve mızmız bir karakter’
Sonuç olarak kabullenip, şuan 11 aylık olacak, akışınıa bıraktı.
Fakat denediniz mi bilmiyorum ama gerçekten alanında iyi bir uyku eğitmeniyle çalışsanız belki yardımcı olabilirdi... Çünkü, kızım geçirdiği ağır hastalıklar sonucu kilosu %3persentile düşen, kaşık, biberon, her türlü ek gıdayı reddeden ve devamlı ağlayan bir bebekti. Uyku eğitiminden sonra yemesi de düzene girdiği için şu an çok şükür %25-50arasına çıkabildi mesela. Hayatımız düzene girdi uyku eğitimi sayesinde...
Neyse konu dışına çok çıkıyorum sanırım. Tekrar edeyim konu sahibi için, uyku eğitimi eşinizin yaptığı değil, eşinizin size ve evladınıza yaptığı vicdansızlık. Doğru zaman geldiğinde mutlaka uyku eğitimi verin, birkaç aya zaten bebeğiniz de büyüdükçe, oturmaya başladıkça vs toparlarsınız siz de ama eşinizin vicdansızlığı malesef geçici görünmüyor...