• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuk bakmak ne zaman kolay olacak

leyla06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
538
458
103
Ankara
Cocuk bakmak cok zoruma gidiyor sosyal hayatim bitti, uykular bitti, gece bile. Cok yoruluom yaa. Bebisim 24 saati tamamen kendisiyle gecirmemi istiyor. Bu daha ne kadar surecek boyle. Bebegim 7 aylik buarada

gözünü korkutmak ıstemem ama canım 7 ay degıl 17 yasınada gelseler hep farklı yorgunluk farklı mucadeleler olacak her yasta ayrı zorluk yasanıyo o ayrı bı konu ama senın bebegınınde en zor en hareketlı zamanları sureklı pesınden kosacaksın ıyıyı kotuyu ayırt edene kadar zorlanacaksın kı daha yenı yenı hareketlenmeye baslamıstır allah annelere gani gani sabır versın yavrular guzel buyusun

Benim anam babam "mezara kadar" der.
Mezara kadar arkamdalarmış.
Allahım gecinden versin inşallah da evlat sahibi olmak ne zor...
Ayrı evde de olsam,kendi kendime geçinsem de yine de bir an desteklerini esirgemezler sağolsunlar.

Cocuk yapanlarda akil yok o zaman, yillarca cile cekmek cok mantiksiz

Zorla mı çocuk sahibi oldunuz? Annem beni akılsızlık olarak görseydi bu çok zoruma giderdi.

Ayrıca sitede sürekli konu açıp cevap verebildiğinize göre bebek bakmak pek zor olmasa sanırım sizin için.

Diğer konularınıza yorum yapmamıştım ama hepsini birden gözönünde bulundurunca post-partum depresyondasınız gibi görünüyor. Bence eşinizle beraber çift terapisi alın.

Ben tek basima buyutuyorum cocugu belki bu yuzden bu kadar zordur. Ailem uzakta. Kocam da geceyarisi eve gelebiliyor. Gece de bakmaz cocuga zaten. Bir de calisiyorum. Kimse yardimci olmuyor bana. Yani en azindan bir kardesim olsaydi eve gelseydi de iki dakika o cocugu tutarken ben ortaligi toplasaydim, cok yalniz kaliyorum

kızım 4 yaşında doğduğundan beri kolik oldu,mememi almadı gece gündüz sağdım biberonla verdim alerjik bronşiti çıktı aylarca onunla uğraştım 6 ay içinde 23 kg verdim ama bir kere bile akıl işi diye düşünmedim hep şükrettim hala zorlukları oluyor ve ben yine şükretmeye devam ediyorum annelik tarif edilemez yaşanır diyecem ama bilemedim sizin için geçerli olmasa gerek.

arkadaşım öncekini okudugum için bu sekılde yazıyorum.cocuk yapmayı planladıgınızda ne gecıyordu kı aklınızdan,cıcek degıl fotosentez yapsın buyusun.annelık başlı başına bır mezıyet ve özverı işidir.siz bu psıkolojı ıle bakarsanız cocugunuza yaptıgınız herseyı bır lutuf gıbı gorup ona bunu ödetırsınız.emın olun kı bılıncaltınaza bu sınyalı yollarsınız.cocugunuzu cok sevsenızde bılıncaltınızda yük gibi görürsünüz.sizin esinizle sıkıntılarınız var,esiniz cocuk konusunda yardımcı olmuyor sanırım,ücretsiz izne cıkmanıza da ızın vermemiş ve sanırım siz tüm bu hırslarınızla henuz uzlasamadıgınız ıcın bebek sıze agır gelıyor.tabıkı 24 saatı sızınle ısteyecek onun dılını,ıhtıyaclarını sızden baska kım anlayabılır kı.bakın oglum 6 yasında ve ben hala uyumuyorum yada okulunda kendı yemegını yesede evde hala anne sen yedırırmısın dıyor ve ben hala masadan 15 kez kalkmadan yemek yıyemıyorum.ama buyudukce sız de o da rahatlayacaksınız tabıkıde.ama bunun ıcın henuz cok erken.kendı kendıne oyun oynamayı sevdıgınde yada okula gıttıgı ıcın erken yattgı zamanlarda sızınde kendınıze ayıracak zamanınız oluyor arada.
siz oncelıkle kendı ıc dunyanızı hafıfletın,ıcınızdekı kızgınlıklarla ,esınıze olan hırslarınızla barısın cunku onunla yasamak ıstıyorsanız(esınız) kendınıze ezıyet etmıs olursunuz.cunku esınız ıcın bır sıkıntı yok ve o unutmustur bır cok seyı.bızler gıbı degıl erkekler.sız hazmedemedıgınız ıcın ıcınızde hep kızgınlık alevı yanıyor ve buda yaptıgınız her seyı bır kulfet gıbı gormenızı saglıyor.

canım ne kadar yorgun olduğun o kadar belli ki ama geçicek şimdi çok bunalıyorsun anlıyorum yeni bir hayata alışmak bazen kolay olmuyor kızım doğduğunda uyumaz sürekli ağlar memeden ayrılmaz benden başkasına gitmezdi inanırmısın 18 ay her on dakikada bir uyandık artık geceleri naptığımı hatırlamaz hale gelmiştim bakardım kızım ayağımda bir bakardım yatağında bir de yemek yemez kusar habire peişnde koşardım hatta bi ara dr koşma peşinden dedi bırak acıkınca yer acıkmadı benim cadı üç gün geçti ama acıkmadı yemek yemeyip herşeyi ağzıyla ittirdiği için yada attığı için en sonunda vitaminsiz kaldı vücudu Allahım ben her öğününü planlayan etine kadar özel et alan evde yemek yediricem diye bin takla atan benim çocuğum vitaminsiz kalmıştı :)) çok zordu ama geçti Rabbim acısını göstermesin şimdi 9 yaşında bazen korkuyorum ergenliğe girince arkadaşları benden kıymetli olacak yanımda oturmak istemeyecek ama o benim kızım diyorum beni hep sevecek diyorum..

sorumlulukların hiç bitmeyecek her dakika yüreğin elinde olucak ama uykusuzluklar bitince büyüyünce bakıcaksınki zaman çok çabuk geçmiş keşke bugünlerimin kıymetini bilseydim diyeceksin üzme kendini :34:

Son düzenleme:
Ben tek basima buyutuyorum cocugu belki bu yuzden bu kadar zordur. Ailem uzakta. Kocam da geceyarisi eve gelebiliyor. Gece de bakmaz cocuga zaten. Bir de calisiyorum. Kimse yardimci olmuyor bana. Yani en azindan bir kardesim olsaydi eve gelseydi de iki dakika o cocugu tutarken ben ortaligi toplasaydim, cok yalniz kaliyorum

Kocan çoçuga bakmiycagini bile bile niye çoçuk yapiyorsunuz? O zaman size hak veriyorum, sizin yaptiginiz gerçekten akil almaz birsey. Cocuk olunca ne sandiniz? Sizin oyna dediginde oynayip, otur dediginde oturmasimi? :47:

Yoksa daha kötü, esiniz size ve çoçuga daha baglanacaginimi?

aynen bende senin durumundayım bebeğim 4 aylık hep kucak istiyor,gece gündüz uyumuyor beni uyutmuyor eşim kendi havasında,sosyal hayatım sıfır ,markete bile gidemiyorum,evin işlerini yetiştiremiyorum,çok zor durumdayım,ne yapalım kardeş Allah sana da bana da tüm annelere sabır,güç versin,ALLAH BEBEKLERİMİZE UZUN ,HAYIRLI bir ömür nasip eylesin,zaman en iyi çaredir.:emir_bebek:

ayrıca şu an bebişimi ayağımda sallayıp bir yandan da derdimi bilgisayarda bende yazayım dedim,hayırlı kandiller...

O şikayet ettiğiniz tüm zamanınızı alan bebeğe sahip olabilmek için ameliyatlar geçiren tedaviler gören milyonlarca kadın var ,Allah size anne olmayı nasip etmiş ,şikayet etmeyin ,bebeğinizin size ihtiyacı var Ikı evladım var ben de onları ne zorluklar büyüttüm ,her anını tekrar yaşamak elimde olsa isterim

madem ilgilenmek istemiyorsun iy bir bakici tut. kendinden bikmis bir annenin ilgilenmesindense en azindan iyi bir bakicinin elinde buyusun cocuk.

yazik...

Cocuk yapanlarda akil yok o zaman, yillarca cile cekmek cok mantiksiz

Hamd olsun Rabbime ki aklım gayet yerinde ,

Ve aynı akılla karar verdim evlat sahibi olmaya .

Gece 10 kez uyanacağımı , offf ya biraz uyusan be sıpa diyeceğimi bile bile . Öyle ben yaşlanınca bana bakar hesapları güderek de
'' üremedim '' ayrıca.

Bile isteye , seve seve .

Siz buna akılsızlık diyorsunuz , ben dünyanın en güzel hazlarından biri diyorum .

Ha evlat sahibi olmadan bu kararı gözlemleyerek alabilseydiniz size saygı duyardım , ama artık geç . Dünyaya gelmiş 7 aylık bir evladınız varken , onun büyüme sürecindeki zorlukları çekecekseniz mecbur , akıllı da olsanız akılsız da olsanız anne olarak sorumluluk almasını bilecek , güdülerinizde yoksa bile güdümlene güdümlene öğreneceksiniz .

Back
X