çocuk büyütmek çok zormuş, bıktım......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ayyyy ne mükemmel bi insansın herşeyi kendi yapmış herkes senin kadar mükemmel değil şekerim hausfrau
o çucuk bi diş çıkarsın da görürsün

cikarsin
cikaracakta zaten
elleriyle yanaklarini kulaklarini kasimaya basladi
nedensiz aglamaya basladi
ben herseye hazirim
bunun icin bebek yaptim
hemde tek basina büyütecegimi bile bile
mükemmelikle ilgisi yok
anneyim ben
bebegimin annesi var
oda benim
4 aydir eski ben degilim gözlerimin alti mor
saclarim dökülüyor
bölünmeden uyku uyumadim
cok cirkinlestim
kendime zamanim yok
olaninda dinleniyorum internette arastirma yapiyorum
daha iyi neler yapabilirim diye

bebegim cok mutlu
guzel buyuyor
bana iyi gelen sey de bu
tek amacim bu

böyle bir başlık açıyorsan eğer,bu yorumlarıda duymaya hazır olman lazım öyle değilmi?
senin başlığın bir kere başdan insanı sinirlendiriyor canımm.üstelik burda anne olmak için çırpınan bir sürü anne varkennn.
yorumlara açık olman lazımmm.üstelik kimsede kötü bir şey yazmıyor ki

bu formda ne haddini bilmez insanlar var ya yani şuraya iki cümle yazıyoruz nerdeyse canavar ilan edecek herkesin çocuk büyütürken zor zamanları olur kalkıpta haddini bilmez bi şekilde yargılamak niye aman ya yazan da kabahat zaten içimi dökeyim annelere dedim

ayyyy ne mükemmel bi insansın herşeyi kendi yapmış herkes senin kadar mükemmel değil şekerim hausfrau
o çucuk bi diş çıkarsın da görürsün

hanımefendi
1. Kime ne yazdığınızı alıntılayıp yazında öyle cvp verelim
2. Buraya gelip derdinizi paylaştınız ama gayet agresifsiniz madem öyle kendi bildiğinizi okuyun.
Ama önce kitap okuyun.
Bunlar;çocuk bakımı ,anne sevgisi ,çocuk psikolojisi vs.

topigi acan hanimefendi
bir bebege bakmak icin bedenen ve ruhen saglikli olmaniz gerekir
yazdiklarinizdan anladigim kadariyla
sagliginizin bozuldugunu düsünüyorum
ne tür yorumlar bekliyordunuz ki

Konu sahibi arkadaşım kimse sizi yargılamak için yazmıyor,belliki çok zorlanmışsınız,haklısınızda ama lütfen sataşma içerikli yorumlar yapmayın.Eleştiriyede açık olmamız gerekiyor.

Yorum yapan arkadaşlarımda lütfen empati kursunar.Sizler zorlanmıyor olabilirsiniz ama herkesin psikolojisi bir değildir.Çocuk bakımında zorlanıyorum demek çocuğu olmayan kadınlara hakaret değildir.Lütfen yorumlarımızda kışkırtıcı,sataşan içerikler olmasın.Birbirimize saygılı yorumlar yapalım.

topigi acan hanimefendi
bir bebege bakmak icin bedenen ve ruhen saglikli olmaniz gerekir
yazdiklarinizdan anladigim kadariyla
sagliginizin bozuldugunu düsünüyorum
ne tür yorumlar bekliyordunuz ki

Yazdığınız tüm yorumlara katılıyorum daha fazla söze gerek yok. konuyu açan hanıma gelince anneliğin kolay olduğunu kimse söylemedi bende çalışıyorum 2 erkek çocuk arka arkaya oldu ilk 3 senede günde 1 saat kesintisiz uyumamışımdır. son 1 senedir rahatladım ama bir kez bile offf daraldım sıkıldım lafını etmedim. Allah onlara sağlık afiyet versin de ben başka bişey istemem. emek vermesek nerde kaldı anneliğin kutsallığı. size yorum yapan insanları eleştirmenize anlam veremedim.

Yazdığınız tüm yorumlara katılıyorum daha fazla söze gerek yok. konuyu açan hanıma gelince anneliğin kolay olduğunu kimse söylemedi bende çalışıyorum 2 erkek çocuk arka arkaya oldu ilk 3 senede günde 1 saat kesintisiz uyumamışımdır. son 1 senedir rahatladım ama bir kez bile offf daraldım sıkıldım lafını etmedim. Allah onlara sağlık afiyet versin de ben başka bişey istemem. emek vermesek nerde kaldı anneliğin kutsallığı. size yorum yapan insanları eleştirmenize anlam veremedim.

aynen
tek amacim ve tek tesellim
beni tek mutlu eden sey
saglikli buyumesi

alınanlar belli zaten kendilerini belli ettiler ben zaten yeteri kadar kitap okuyorum canım evde kütüphanem var ben öğretmenim çünkü şimdi buna da biişeyler yazar bayan çok bilmişler oooo madem öğretmensin daha bilmem ne olmalısın diye ama ben insanım önce

Evet, çocuk büyütmek çok zor, insan bir an geliyor, delirecek gibi hissediyor kendini. Oğlum daha 2 aylık. Ama gece tam artık derin uykuya daldı diyip yatağına koyduğumda, ben de usul usul yatağıma yattığım anda ağlamaya başlaması bile kimi geceler zor geliyor. Anlıyorum sizi. Bu çocuğunuzdan bıkmak değil, bence içten içe gün geçtikçe çocuğunuzun dertlerine yetişemem kaygısı gütmenizden. Ama kendi kendinizi korkutmayın. Bu zamana dek dünya üzerine büyüyen milyarlarca çocuk gibi sizin çocuğunuz da büyüyecek, hatta büyüdüğünü gördükçe "ikinciyi ara uzamadan yapsam mı" diyeceksiniz.

Kendinizi çok bunalmış hissettiğinizde, eşinizden açıkça yardım isteyin. Kadınların en büyük derdi bu. Açıkça babadan yardım talep etmeyip sonra "kocam hiç yardımcı olmuyor" demek. Ben kimi geceler oğlumu emzirip doyurunca, eşimi uyandırıyorum, gazını çıkarıp altını değiştirmesi ve uyutması için. Siz de sorumluluklarınızın bir kısmını eşinize yükleyin.

alınanlar belli zaten kendilerini belli ettiler ben zaten yeteri kadar kitap okuyorum canım evde kütüphanem var ben öğretmenim çünkü şimdi buna da biişeyler yazar bayan çok bilmişler oooo madem öğretmensin daha bilmem ne olmalısın diye ama ben insanım önce

Size yardımcı olacak kimse yok mu çevrenizde,bir derece nefes almanızı sağlayacak anne,kardeş,kayınvalide gibi..

Bir öğretmenin bu kadar agresif olması üzücü. Umarım meslek hayatınızda da bu kadar sinirli değilsinizdir. Evde kütüphane olması iyi anneliğin bir göstergesi, gereği ya da şartı değildir. Olmaması da. Kitap okumak ya da okumamak da.

Bir öğretmenin bu kadar agresif olması üzücü. Umarım meslek hayatınızda da bu kadar sinirli değilsinizdir. Evde kütüphane olması iyi anneliğin bir göstergesi, gereği ya da şartı değildir. Olmaması da. Kitap okumak ya da okumamak da.

Biran ben seni anlıyorum canım. Benim çocuğum da çok hareketli sürekli kucakta gezmek isteyen bir çocuktu. Görümcem şaşırırdı anakucağına koyup eline oyuncak versene niye kucağında taşıyorsun derdi. Onun çocuğu öyle büyümüş sakin çocukmuş çünkü. Benimki en fazla 5 dakka öyle dururdu sonra yine kucak gezdirme isterdi. Şu anda 19 aylık hala hareketlidir. Oğlan çocuğu gibidir. Eşimin de işi ağır ondan da akşamları fazla yardım göremezdim. Ben ne yaptım bakıcıya verdim işe başladım. Ses kayıt cihazıyla birkaç ay dinledim bakıcıya güvenmek için. Şimdi herşey çok şükür iyi gidiyor. İş yerinde hiç değilse kafamı dağıtıyorum rahat bir çayımı kahvemi içiyorum akradaşlarımla sohbet ediyorum. İnsanın ruh sağlığını koruması için bunlar gerekli canım. Sana da tavsiyem bir an önce işe başlaman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X