Çocuk büyütmek

nsrnakyl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
524
1.572
43
Arkadaşlar merhaba. Bir çoğunuza belki sıradan gelebilir ama benim kafama çok taktığım bir konu var. 18 aylık bir bebeğim var babamız yurt dışı görevindeydi yaklaşık bir yıl anne oğul birlikte yaşadık. Yeni doğmuştu kıştı derken zamanımızın çoğu evde geçti. Ama şimdi farkediyorum ki çocuğum yaşıtlarına göre çok pasif. Şöyle anlatayım sürekli parka çıkartırım oyun evlerine götürürüm özellikle bile isteye kalabalık ortamlara sokmaya akranlarıyla bir arada olmasına özen gösteriyorum fakat oğlum kesinlikle çocuklarla oynamıyor. Yaklaşıyor gülüyor bakıyor ama anında koşarak oradan uzaklaşıyor hep bağımsız takılmak istiyor. Başka bi çocuk yanına gelse sarılsa yaklaşmıyor istemiyor. Misal avmde oyun parkından çıkıyor koşarak mağazalara giriyor. Sitemizin parkından çıkıyor site bahçesinde koşuyor kedi köpek kovalıyor sizce neden böyle olabilir ne yapmalıyım? Ben de diğer çocuklar gibi parklarda birlikte oynasın cıvıldasın gülücükler saçsın istiyorum

Daha cok kucuk annesi hemen evham yapma. Benim oglumda 16 ayina girecek oda bazen kafasina gore takilir. Abisi var onunla oynamaya bayiliyor ama, her cocuk bir degilki akli erdikce oda oynayacaktir.

18 aylik bir cocuktan benim gibi çok sey bekliyorsunuz 😁
kizimda oyleydi hatta bir ara okadar abartmistiki eve bile kimsenin gelmesini istemiyordu kendide bir yere gitmiyordu bildiginden baska hic bir insanla muhattap olmuyordu parkta bir iki cocuklarla oynuyomus gibi yapip sonra basliyodu kelebek kovalamaya kuslara ucaklara bakmaya 23.ayda duzeldi bu aylarda oluyo boyle seyler bana gore zararli zararsiz kavramini ogreniyorlar ve kendileri icin bu sekilde bir savunma sistemi kullaniyorlar

18 aylık çocuk arkadaşlık kuramaz ki zaten. Etrafta gezer, görmediği şeyleri merak eder, peşinden koşturur.

16 aylık oğlum dışarı çıktığında sadece oraya buraya koşuyor, sabit bile durmuyor hiç, kaldı ki oyun oynasın.

Çocuğunuz gayet normal..

Elimde olmadan sürekli diğer çocuklarla kıyas yapıyorum ve hep bir şekilde konu kendimi suçlamaya geliyor. Babası yoktu fazla korumacı oldum soğuk dedim sıcak dedim fazla mı eve hapsettim gibi şeyler. İçimi rahatlattınız arkadaşlar

4 yaşından sonra çocuklar başka biriyle beraber oynar, öncesinde beraber oynuyor görünse de bireyseldir oyunları. 18 aylık bebekten başkasıyla oynamasını beklemek onun gelişim seviyenden fazlasını istemek amlamına gelir.

Canim anasinifi ogretmeniyim .0.2 yas d tek basina oyun dönemidir . 2 yastan sonra arkadaslarla cok fazla iletisim kurmasada hayali oyun donemine gecer taklitler evcilik vs gibi icin rahat olsun

Elimde olmadan sürekli diğer çocuklarla kıyas yapıyorum ve hep bir şekilde konu kendimi suçlamaya geliyor. Babası yoktu fazla korumacı oldum soğuk dedim sıcak dedim fazla mı eve hapsettim gibi şeyler. İçimi rahatlattınız arkadaşlar
e güzelim hadi kitap okumadın , internete giriyorsun oraya bir yazıp çocuğun evre evre sosyal gelişimine baksaydın, doktoruna sorsaydın böyle kendine eziyet edene kadar :dondurma:

18 ay nedir kiz : ) normal normal...benim oglum 6 yasinda filan acildi biraz :) okula baslayinca vs. halada evde aslan disarda kedi gibidir genelde :D biraz karakter birazda yas aldikca degisiyor

e güzelim hadi kitap okumadın , internete giriyorsun oraya bir yazıp çocuğun evre evre sosyal gelişimine baksaydın, doktoruna sorsaydın böyle kendine eziyet edene kadar :dondurma:
Pedagoga bile götürdüm. Fazla bilimsel konuştu normal mi değil mi muallakta kaldım

Benim oğlum da öyleydi. Şimdi hemen arkadaş buluyor. Şu an 7 yaşına girmek üzere ve daha yeni başladı, düşünün. Bireysel takılmaktan hoşlanırdı o da. Herkes parkta oynarken, o su borularını incelerdi. Nereden geçiyor, ucu nerede vs. Paniğe kapılmayın bence.

Back
X