Çoçuk Çalışmak

Ben 9 aylıktan berı çalışıyorum benımkıde emıyor. Ikı taraflı olarak gunduz evde olmamaya alıştık. Ama benım edındıgım bır gelır var sen aldığını kreşe verırsen ne anladım o ısten. Hıc bulaşma sımdılık eger cok cok zor durumda degılsen, ha oyleysede bır komsunun bakmasını ıstebılırsın.

500 olsa onada eyvallahta . Zannetmiyorum o fiyata bulacağımı. tek kreş sormuştum zaten baska kreşlerede bakmam lazım
Adana başka şehirlere göre daha uygun olur aslında ama siz tek bir yere sormuşsunuz başka kreşlerde vardır onları araştırın 2000 çok aylık,yada bakıcı seçeneği nasıl olur komşularına filan sorsan.

Yok komşuya falan veremem .off en iyisi ertelemek şimdilik .Çok ta zor durumda değiliz .

Bakicilar da ucuz degil ki. Asgari ucret ve sigorta istiyorlar. El mecbur oturdum kendim baktim,sunan 3 yasini gecti. Baharda krese verebilirim ancak o da yarim gun. Tam gun bu yaslar icin uygun degil bence,kalan yarim gune de bakici bulacagim veya anneme gonderecegim o da bana yine 2500 liraya gelecek.

Yani cocugu krese veririm demekle ya da bakici bulurum demekle is cozulmuyor. Daha bunun getiri goturu var,is saatinde sizi ararlarsa cikip gitmesi var, cok zor.

Bence bakiciyi bulduktan en az 2 ay sonra ise baslayabilirsiniz. Sizin cocuk cok da kucuk daha. Emen cocugun annesiz durmaya alismasi da kolay degil. Simdiden sinirlerinize hakim olun

Canım benım zıyan olur çocuk 500 lıraya kreşte.
En iyisi ertelemek ya. Onada kıyamıyorum .şu şekil yapabilirim ama 2.3 saat KV baksa bana güvenlik için 3 y kursa gitsem sertifika alırım enazından sonra çocuğum biraz büyüyünce güvenlikgüvenlikçi olurum :)) nasıl fikir

Oyle emmeyınce kriz geçiriyo benjmkı. Ertelemekten başka çarem yok gıbı

Hangi ilde acaba? İstanbuldayim 2500den asagi bakici bulamiyorum.

Öyle bi adama çocuk emanet edilir mi?
Hani boşanacaktınız konu sahibi?

Oyle emmeyınce kriz geçiriyo benjmkı. Ertelemekten başka çarem yok gıbı
Evet oyle olurlar genelde
Ertelersiniz de,sonrasinda da baska problemler olur. Umarim sizinki kolay gecer. Bazi insanlarin cocuklari cok uyumludur hemen kabul eder her seyi. Benim oglum oyle degildi. Bu yuzden meslege ara verdim. Ucuz kreslere yollamam (dini egitime bu yasta karsiyim,ucuzlarin hepsinde dini egitim var) pahalisina calisirsam gucum yeter ama getir gotur sorunlari cikiyor bu sefer. Cocuk sahibi olmak cok zor.

İşkur'un işbaşı eğitim programlarına katılın. Günde 5 saat falan eğitim, ve cep harçlığı olarak 60 TL veriyorlar. O kısa sürede de kayınvalide bakar çocuğa. Hem çocuk az alışmış olur sizden ayrı kalmaya.
İşbaşı program sonrasi size iş de öneriyorlar.. gidip bu şekilde güzel işlere giren arkadaşlarım olmuştu (ilk bir sene sskni işkur ödediği için bir sürü işveren de oluyor)

Düşünebilirim canım iyi fikir

Maddi bir kazancın olmadıktan sonra 1 yasında bebeği bırakıp calısmak bence mantıklı değil. Hanı aldığın maası bakıcıya vereceksın başkası ne kadar bakabılır el kadar çocuğa o da şüpheli. Bence 3 4 yasına kadar sabret sonra anaokuluna basladığında onun saatlerine uygun bir iş bulur calısırsın . Maddı kazancın da olmus olur .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…