Çoçuk Çalışmak

Küçücük bebeği krese vermeyin.Biraz daha büyüsün en azından.instagramdan satış yapabilirsiniz el emeği ürünler ile.yada bulunduğunuz bölge bı şehir ise ev yemekleri yapıp satabilirsiniz.cevreniz varsa network işine girin.basta zorlanırsiniz ama sonra çok getirisi olur size hatta ilerlerseniz sadece bu işi yaparsınız .

Çalışan anneler için devlet desteği oluyomuş kreyş için %50sini devlet karşılıyomuş 2senedir yolluyo kızını şuan 4 yaşında tam gün 6binmiş 3ünü devlet karşılıyomuş bi araştır canım

Ama bakıcı falan da düşünme çok küçük sana ihtiyacı da var belki 1 s3ne daha beklersin tamam parada çok ihtiyaç herşey paraya bakıyo ve gerçekten eve giren tek maaş yetmiyo çocukların masrafı evin giderleri derken ama küçük çocuğuda biyere emanet etmekde riskli bu zamanda neler neler duyuyoruz Allah yardımcınız olsun

Yani. Kar kalmıyor gerçekten.

Çalışmayın.
Çocuğunuz 3-4 yaşına geldikten sonra iş arayışına girin derim.
Zaten şu an çalışmıyorsunuz hali hazırda, çalışmanızın bir mantığı yok, aldığınız parayı kreşe verdikten sonra hele hiç bir mantığı yok.
Yerinizde olsam evimde otururdum.

Ben bile işi bırakmayı düşünüyorum şu aralar....

1 yas kucum diyenler,benim arkadasım 3 aylik bebeğini krese bırakıp gidiyordu ise! Ki asla ama asla o çalıştığı paraya ihtiyacı yoktu. O ayda 1500 dolar kazanırdı yada 2 bin ama esi 10.000 kazanırdı ama yinede 3 aylik bebeğini birakirdi

Canım 2,5- 3 yaş gibi kreşe başlatır , kreş saatlerine uygun bir iş bulursun kendine. Az dayan. O miniğin annesine ihtiyacı var. Eğer maddi olarak dayanabiliyorsan nolur biraz daha dayan

O arkadaşınızın karakter yapısı ile ilgili bir durum. Bu o davranışın doğru olduğu anlamına gelmiyor. Tüm uzman pedagoglar 2-3 yaşa kadar çocukların anneleri ile beraber olmalarını tavsiye ediyor. Allah hiç bir anneyi minicik bebeğinden çalışmak için ayrılmak zorunda bırakmasın. 2,5-3 yaşından sonra çalışmak isteyen anneler tabiki çalışır.

Bakacak kimse yoksa ve maaşınızın büyük bölümü kreş/bakıcı vs. gidecekse boşu boşuna çocuğu yalnız bırakmanın mantığı yok.
En azından anaokulu zamanına kadar idare edin. O zaman yarım gün için bir şey düşünürsünüz.

Ben tabiki bu durumu desteklemiyorum. Ben kendi çocuğuma yapamam bunu. Ha çok çok mecbursun 1 yasında verirsin de ondan öncesi asla.

1 yas kres icin cok erken. Cok zorunlu olmadikca kres yaşi 3.5/4 yaştan önce olmamali. Bakici tutun adana da cok pahali degil diye biliyorum bir yakinim bakicilik yapiyordu 500/600 gibi fiyatlar. Bence bakici tutun veya calismayin.

Çalışırken maddi hiçbir getirisi olmasa bile çocuğunuz üniversite yıllarına geldiğinde emekli olma şansınız var. Eşinizin veya evliliğinizin başına bir şey gelse güvenceniz olmuş olur. Ayrıca çocuklar için çalışan annenin önemli olduğunu düşünüyorum. Şimdi erken derseniz bile yaza iş bakmanız uygun olur bence.

Ben tabiki bu durumu desteklemiyorum. Ben kendi çocuğuma yapamam bunu. Ha çok çok mecbursun 1 yasında verirsin de ondan öncesi asla.
Aynen , ben işi bıraktım sözde 3 yaşında dönecektim, kimseye emanet edemedim. Kreşe başlattım orda oğluma bağırmışlar çok sinir oldum. Artık haftada 3 gün oyun grubuna götürüyorum sadece. 4 yaşında başlatacağım tekrar anaokuluna. Sonra işe döneceğim. Diyorum ya Allah maddi durum yüzünden minicik evlatlarını bırakıp işe giden annelerin yardımcısı olsun

Ben henüz anne değilim ama şimdiden asla kıyamıyorum evladıma allah muhtaç etmesin inşallah. Gerçekten hayat zor ve pahalı. Rabbim yardımcı olsun çalışan annelere

Kızımı gönderdiğim kreş 3 ilaa 6 yaş arasına bakıyor..
Aylık ödemesi 900 lira..

Ama her hafta bi doğum günü ve gezi oluyor ekstra masraf bol..

Senin cocugun kreş için kücük daha.. Bence de bakıcı bulmalısın

Bahsettiğiniz işler zaten asgari ücret yada biraz fazladır. Kreş yada bakıcıya verince size ne kalacak? Üstelik 1 yaş çok küçük. Biraz daha sabredin aç yada açıkta değilseniz.

Maas gidecek size ne kalacak en azindan 3 yasa gelsin derim ben
Bir de gecerli sabit bir mesleginiz yok nasilsa

Başlığı okuduğumda, “çocuk çalışmak” lafını “hamile kalmak için uğraşmak” gibi anladım. Ben mi çok fesatım bilemedim...
Söz ettiğiniz konuyla ilgili fikrim yok, hakkınızda hayırlısı olur umarım.

Dediğiniz uygulamayı devlet bir kez yaptı, pilot illerde.. Normalde ülkeye yayılmalı idi ama tamamen kalktı.. Zaten kime nerden ceza yazıp para kazansak diyor devlet, hayatta devam ettirmez

EliniZde para kalmasa bile sgk niz yatar.bence calisin varsin tum para krese gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…