cocuk degilimm!

Iki kiz annesi olucam insallah ama yaslari kac olursa olsun oyle kafalarina gore saatlerce disarda gezmesine izin vermem nr yani cok mu onemli birsey gezmek eglenmek mi istiyor bir insanin en yakini ailesidir ya ailecek yada kardesiyle takilmasini isterim...
Arkadas budalasi bagimlisi cocuklar yetistirmek istemiyorum

umarim anneni suclamak yerine empati kurarsin..bir evlat kolay buyumuyorki buyutup oylece sokaga salinsin..hic sevmedigim bir sozdur anne olunca anladim derler ya ama bu konuda cuk iyr oturur sende gozunden bile sakindigin bi evladin olunca ne kadar gereksiz seyleri dert ettigini anlarsin

Peki arkadaşıyla takılması nasıl bir sorun yaratabilir acaba Tabiki ailesiyle de zaman geçirir insan kardeşiyle de ama arkadaş ortamının olması sosyal olması da gayet önemli şeyler.

Arkadasiyla gezmesi arkadas budalasi olduğu anlamina gelmez ki ne alakasi var.. Siz her yere aileniz ile mi gittiniz bu zamana kadar ?

Bi insanın arkadaş budalası da aile budalası da olmaması lazım.

Özgür birey yetiştirmek önemli kendi kararlarını kendisi verebilen, doğruyu yanlışı ayırt edebilen. Aile ile arkadaşı ayıran ikisinde de dengeyi kuran bireyler kendiliğinden gelir zaten böyle olunca.

Yorum yapan arkadaş hamile sanırım bebeklerini allah bağışlasın kimseye kendi çocuğunu nasıl yetiştireceğini söylemek haddim değil ona asla şöyle yapın böyle yapın diyemem. Ama ben özgür bir birey yetiştirmek isterdim.

Son düzenleme:
Arkadasiyla gezmesi arkadas budalasi olduğu anlamina gelmez ki ne alakasi var.. Siz her yere aileniz ile mi gittiniz bu zamana kadar ?

Keske benimle her yere gelen boyle ustume titreyen bi ailem olsaydi..annemde babamda cok el meraklisi, insanlardi cocuklari icin on dakikalik yol gitmez el icin fizana giderlerdi halada oyleler..hep icimde bi ukte kalmistir.bu kardesimizde dert edecegine kiymetini bilse keske..

Keske b

Tamam da arkadaşları ile vakit geçirince ki bu hergün hergün değil 3 ay da 3 kere dışarı çıktım demiş kız buna bozulup surat yapması annesinin üzerine titrediğini mi gösteriyo acaba ? Bence ailenizin yaptığı hataları yapmamayı istemeniz normal ama bunun dozunu iyi ayarlamaya çalışın elinizden geldiğince lütfen çocuklara yeterli özgür alanı vermemek ileri de büyük sorunlara sebep olabilir.

Kesinlikle ozgur cesur mantikli birey olmakarini isterim..az oncede yazmistim tam aksi bir ailem var gereksz seylerde kolaylarina gelen seylerde coj tutucu asil konulardada hic umursamayan aileyi ikinci plana atan insanlardi bunu yasayip gordugum icin karisan merak eden anne eli opulesi annedir

Ya Zana hiç kıyamam şu an :) bakalım senin bebeklerin büyüdüğünde Zaman Nasıl olacak sen onların hep yanında ol, hatalarında da destek ol yeter :)

Insan olarak fitratimiz geregi bir yere bagimli olma ihtiyacimiz vardir cok ozgurluk cok mutluluk demek degildir...
Kardesimiz zaten belirtmis annesi gayet olgun bir bayan ama bu konuda biraz hassasmiz bu konuda orta yolu bulmak yerine neden hem kendini hem annesini uzsun ki

Cogu anne boyle dusunuyor sanirim.. aslinda mantigini asla anlayamadigimiz ama anne olunca bizim de hissettigimiz seyler.. ic gudu falan olabilir.

15 yasimdan beri evden uzagim(lise+univ+atanmam+evlenmem) ama evlenmeden once ayni dediginiz gibiydi benim canim annem de. 12 saat uzakta okul okuyorm,3-4ayda bir gelebiliyorm ve yaz tatilinde en yakin arkadaslarimla bile gorusmemi istemezdi,yanimda dur gitme bi yere derdi. Disari cikma onlar gelsin derdi. Sen izin vermiyorsn da onlarin annesi neden izin versn derdim,iste izin falan vermiyorm derdi o zamanlar cok kizardim ama simdi bende sacma ama istemem kizimin oglumun disari cikmasini.. sabredin,annenizi uzmeyin kirmayin. Sonra insallah pisman olmazsiniz.

Her şeyi dozunda yaşamayı öğretmek gerekir. Bağlılık ile bağımlılığı birbirine karıştırıp kafası karışık çocuklar yetiştirmek de doğru değildir diye düşünüyorum. Aile ilk sıradadır tamam da arkadaşların yeri de çok önemlidir. Dediğim gibi her şey dozunda güzel.

Bu nedir ya? Kaç senedir kadınlar okusun bilinçlensin diye millet bas bas bağırıyor. Kadınlar okudu ama zihniyetler hâlâ karanlık. İnanamıyorum. Arkadaşım çocuğu doğurup eve hapsedince iyi anne mi oluyorsun? Rahat bırakın yahu gençleri. Gezsinler, tozsunlar. Haber verdikten sonra ne sakıncası var. Tabi sizin çocuktan anladığınız dogur evlenene kadar eve hapset. Evlenene kadar sizinle evlendikten sonra kocayla gezsin. Tek başına aman aman kötü dünya! Kadınlara saygı ışte bu kadar. Asla birey olamazlar sizin gibiler yüzünden.

Sürekli dışarı çıkın hareketlerinizle anlatmaya çalışın. Benimki de öyleydi. Şimdi sabah 6 da eve gelsem bile bir şey demiyor, alıştırın mutlaka

İyi bir üniversitede mühendislik bitirdim, 2 senelik evliyim, nerdeyse 30 olucam, başka bir şehirdeyim hala eve giriş çıkış saatlerime karışılır annemlerce. yani alışmazlar bak neredeyse kendi çocuğum oldu hala çocuğum yani. Sen istediğinde çık boşver surat assın öper gönlünü alırsın dönünce. söylenmek anneliğin şanındandır

nişanlıyım bende cıkamıyorum. geçen babama rica minnet yalvardım resmen. hava kararmadan gel dedi saat 6 ydı cıktgımda sanırım.
ama o hava karardı tabi

iş bul, çalışmaya başlayınca alışır, tabi çalışmak istiyorsan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…