Çocuk deyip geçer misiniz,tepkinizi gösterir misiniz?

Bazı msjlara çok güldüm. Özellikle bundan sonrasını okuyamıcam okursam içim yanar mesajına :))

İşte cnm burda anneye görev düşüyo. Onu o halde görüp bişey dememesi enteresan yani. Sen orda aman bırak cnm çocuk onlar bırak dövsün yeri gelir benimki de seninkini döver diyebilir misin. Madem çocuğunun diğer çocuklara zarar verme gibi bi huyu var annesi olarak bi yol bulman lazım

Sizin zaten iki kücük cocugunuz var, bide eltiniz kendikinimi üstünüze atiyo... Bi olur iki olur ama devamlida olmazki... Cocugun bi sucu yok anlamiyor tabiiki ve tek cocuksa zaten paylasmayi bilmez, ayrica yaslar birbirine cok yakin oldugu icin kiskanclik var belli... Bunlarin hepsi normal seyler, sizin cocugunuzda yapabilirdi, olay ailede en cokta annede biter... Eger o olmuyosa yaninizda muhtemelen bisey derseniz siz kötü olacaksiniz... Beraberken eger bisey yaparsa cocuk uyarsaniz daha iyi olur bence... Dikkatli bi dil secmek lazim tabii, ayni apartmanda yuzyuze bakcaniz... Imkaniniz varsa eve fazla kabul etmemege bakin en azindan cocuklar biraz buyuyup dur kalktan anliyana kadar... Allah gostermesin girmediginiz bi anda kotu biseyde olabilir, cocuk bunlar iyiyi kotuyu bilmezlerki....

Cnm haklısın. Bazı çocukların içinden gelebilir. Annesine söyleyeyim haberi olsun ona göre hergün değilde haftada bir iki göndersin bunu yapabilir pekala. Onlar 3kız kardeşler. En küçüğü 3 yaşında ki işte.hadi bizi geçtim Özellikle kalabalık misafirim geldiğinde o da gelmek istio annesi gönderiyor. Ve misafirin çocuklarına zarar verme eğiliminde sürekli..bende rahatsız olmakta haksız mıyım

Hayir siz kesinlikle haklisiniz....benim oglum bebekken surekli gorustugumuz bi arkadas vardi onun cocuguda cok hircin ve kiskancti... Bikere okadar kollamama rahmen bebegimin üstüne camasir teli dusurdu ve bikerede kasla göz arasi parmagini agzina sokmus yandan cektirdi bebegimin agzi kanadi...ben oglum buyuyene kadar hidis gelisi kestim arkadasla... Aizin maalesef boyle bi imkaniniz yok eltisiniz ve ayni apartmanda... Uygun bi dille soyleyin dememin amaci, olayi daha abartipta baska huzursuzluk cikartmasin eltiniz, tanimiyorum ama anlattiginiza gore vurdum duymaz biri... Herkesin cocugu kendine degerlidir... Kabul etmeyin, gelincede gercekten 5 dakka sonra kiyameti kopartsada yollayin... Bunu demek istemistim

çocuk deyip geçmem.

çocuk yaptığı şeylerin farkında olmayabilir ama annesi pekala farkında,

böyle elalemin çocuğunu dövüp hırpaladığını bile bile çocuğuna müdale etmeyen annelere şaşıyorum

bu nasıl vicdan nasıl rahatlık anne dediğn çoçuğuna bu davranışların yanlış olduğunu öğretmeli,öğretemiyorsa da başkasının rahatını

bozmamalı olacakları bile bile çatkapı yollamamalı

,söylüyormuşsuz tınlamıyormuş bile

artık iş sizde bitiyor araya mesafe koymaya bakın yada açık açık konuşun, çoculara yazık.

canım senin çocukların küçük zaten sen yeterince yoğunsundur birde o gelince olanları tahmin ediyorum tamam gelsin annesiyle biraz oynasın götürsün 3 yaşındaki çocuğa sahip olamıyormu şimdi sesi çıkmıyor ama o çocuk sizde düşse bişey olsa o zaaman nasıl sesi çıkar :44::44:

ne munasebet ya konu sahıbı gene cok ıyı dayanmıs eltımın cocugu gelcek benım cocuklarıma yuzunu cızerek vs zarar vercek bende aman 3 yasında cocuk dıcem yok ole sey eltım madem bakamıyor ıkıde bır bana yolluyor dogurmasaydı ya bu ne rahatlık sevecen olsanız demıssınız konu sahıbı kımbılır kac kere uyardı guzellıkle ama cocuk mubarek dınlememıskı . sonuc olarak ole bır cocugu deıl eltımın cocugu olcak padısah cocugu olsa sokmam evıme herkez cocuguna baksın bakamıosa dogurmasın ona buna yollayıp basından savmak cozum deıl

desteğiniz için tşkler..
ben tabiki uyarıorum artık uyarılarıma sonuç alamayınca böyle bi konu açtım zaten..
hiç bi zaman çocuğu geri çevirmedim, bu yeterince sevecen olduğumu göstermez mi?
benim anneliğimi sorguladı arkadaş, bu konudan bu sonucu nasıl çıkardı şaştım kaldım doğrusu...

EVET bende sasırdım dedıgım gıbı valla sız gene ıyı dayanmıssınız ben olsam kıyametı koparırdım bukadar bıle sabretmezdım. ayrıca annelık baskasının sımarık laf anlamaz cocuguna sureklı bakmak zorunda olarakmı oluyrmus cok sacma cıdden . sz bence elınızden gelenı fazlasıyla yapmıssınız zaten

yanı sonuc olarak sız yerden goge kadar haklı ve sabırlısınız. bugun cocugumun yuzunu cızen yarın allah korusun alır bısı gecırır kafasına yanı uzun lafın kısası cocugunu terbıye edememıs sımarıklıgının onune gecemıorsa ona buna yollamasın kendı ugrassın.

Benim 4 yaşına yeni girmiş yeğenim var .
Çocukta olsa kimsenin zarar vermesine izin vermem .
Yengemin 6 yaşında yeğenleri var ve gelince bizimkinin üstüne oturup dövmeler mi dersin saçını çekmeler mi dersin herşey vardı .
Yengem de hiçbir şey demiyor .
Çocuklara kızsan da anlamıyorlar bağırsan da .
Anneleri de maşallah öyle rahat ki .
Hiç tepki vermiyorlar .
Ama onlar sene de 2 kere anca gelirler o yüzden bir şey demiyorum .
Sizinkiler hergün sizdeymiş kızsana yahu .
Annesine de ki " Senin ki gelip benim çocuklarımı dövdü tüm gece uyuyamadı çocuklar bir süre getirme korkuyorlar ondan " gibi .
Alınırsa da alınsın kimse çocuğundan değerli olamaz .

Çocuk ne anlar demeyin, 3 yaşında artık kavramları oturmaya başlamış oluyor.
Sizin o çocuk dediğiniz birey, ağlayınca annem istediğimi yapar uyanıklığını bile keşfetmiş oluyor.
O yüzden yanlışa asla müsade etmemelisiniz.
Annem apartmanda 1.5 yaşında bir bebeğe bakıyor, henüz konuşmayı öğrenemedi ama algısı gayet yerinde. Örneğin tehlikeli şeylere uzandığında "hayır" diyince direk vazgeçiyor. Bakın kaş,göz, höt, parmak sallamadan bahsetmiyorum, sadece bir "hayır". 1.5 yaşındaki çocuk bunun ayırdına varabilmişse herhalde 3 yaşındaki çocuk da oynama adabını öğrenebilir. Tabi annesi yahut çevresi müsaade ettikçe.

Valla zor durum..Ama çocuk tek geldiğinde alma yani uyucakları falan de banyo yapcaklar de uydur hergün bişeyler..

her çocuk uslu her çocuk paylaşımcı olucak diye birşey yok.gönül ister öyle olsun ama değil ne yapalım.
ben sizi çok iyi anlıyorum,oğluma zarar geldiği yerde elti-yeğen dinlemem bende.
öncelikle şunu belirtiyim çocuğu uyarmanız birşeyi değiştirmez henüz küçük küçük.
kendi oğlumdan biliyorum.oyuncağını paylaşmaz,aşırı hareketlidir,meraklıdır herşeyi ellemek ister vs.ne desem durmaz gittiği yerde.
bende oğlumun ve gittiğim yerdeki insanların rahatsız olmaması için mümkün olduğunca ev ziyaretlerini kısa tutarım(hatta gitmiyorum)
ayrıca tek asla bırakmam yaşıtları olan eve.çocuktur herşey olabilir.
yani kısaca çocuktur yapar ancak anneler olarak biz birşeyler yapmalıyız.
çocuğumuzun yapısını biliyosak ona göre davranmalıyız dimi.anlaşılan eltiniz gayet geniş bi insan.
bence siz eltinizi uygun bi dille uyarın.birbirlerine zarar veriyolar,bişey olucak diye korkuyorum falan deyin.
kavga ederek yapmayın tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…