Çocuk deyip geçer misiniz,tepkinizi gösterir misiniz?

canım kardeşim çocuğun bir suçu yok
hareketlerini kontrol edecek yaşta değil
bağırıp çağırmadan yol göstererek uyar çocuğu
senin çocuklarınla beraber oyun kurmalarını sağlayabilirsin
çocuk size geldiğinde biraz oynamalarına müsade et
sonra al çocuğu eltine git
''canım çocuklar birbirine zarar veriyor Allah korusun benim gözümden kaçacak birine birşey olacak diye korkuyorum''
gibi kibar sözlerle şikayetini söyle.

Yaşları yakın çocuklara müdahale etmem ama başbaşa da bırakmam.

Üstelik sizin üçlü, çocuk bile değil büyük bebek sayılır. Vaktiniz varsa yani gözünüzü üstlerinizden ayırmayacaksanız , tabi ki gelsin oynasınlar. Ama onlar oynarken siz içeride işlerinizi halledecekseniz, bence olmaz.

Son düzenleme:
benım yorumum bıraz sert olucak ama annesıne soylerım eger deısen bısı olmazssa evıme dahı sokmam acmam bıle kapıyı cunku cocuguma dokundugu an sınırıme hakım olamayıp bende kendısıne vurabılırım bole bıseye tahammulum olmaz cunku

1- Çocuğa yaptığının yanlış olduğunu bir daha aynı şeyi yaparsa diğerleriyle oynayamayacağını belirt.
2- Çocuğun ailesine de ben uyardım ama çok agresif davranıyor diye söyle.

Bu şekilde hem ailesi dizginler hem çocuk senden çekinir akıllı olur.

Yazilanlari hayretle okudum.konu edilen cocuk 3 yasinda ya el insaf.....
Annesi cocuga ne diyebilir desede Minik anlarmi?
Benimde 3 cocugum var Ben de kalabalik eltili mentili bir ailede buyuttum ama hic böyle düsünmemistim,
O Minik esinizin yegeni cocuklarinizin kuzeni biraz egitici, biraz sevecen olsaniz.
En ayipladigimda evine gondermek isteyince aglamasi.
Gitmesin ne olur ki...amcasinin evi ya....
Gercekten bu konunun acilmasina sastim kaldim.asil eltiniz böyle dusundunuzu duysa...
Yada empati yapsaniz....

benim kızımda 3- 4 yaşlarında öyleydi
ne yapsam da önüne geçemezdim.. bide saolsun büyüklerimiz bununla övünürdü
yanında da konuşurlardı..
ama ben eltiniz gibi kabul etmemezlik etmezdim.. gittiğim yerlerde de ev sahibine söylettirirdim
"uslu uslu oynayın" diye o zaman dinlerdi biraz.. en yakın akrabama bile
kimsenin çocuğunu hırpalatmaya hakkımız yok sonuçta
ve gözüm hep çaktırmadan üzerindeydi..
çocuktur denilebilir, onu aklı ermez diyelim, ama annesinin yaptığı kızılacak bir durum açıkçası

Bunlari yazdigin icin ve böyle düsündügün icin tsk.ler arkadasim

Tatlım yaşları küçükmüş,idrak etmesi zor olabilir ama çocuğa bunun kötü bir şey olduğu da öğretilmemiş belli ki,bu onun suçu değil.tabi gözünün önünde çocuğuna zarar verilince neler hissettiğini tahmin edebiliyorum,bence eltinlle bu durumu konuşmalısın senin çocuğun aynı durumda olsa o konuşurdu bence.kırılacak bir şey yok sonuçta kendi çocuğunun yararına.böyle devam ederse şiddet dürtüsü bu o yavrunun bilinçaltına işlerse ilerde kendisine sıkıntı çıkarır.hiçbir ortamda kabul görmez,üstelik kimse sizler gibi hatır gönül sayıp tolere etmez sorun yaşar..umarım kendi aranızda halledersiniz..

Son düzenleme:

8 yaşındaki kızı bu yüzden suçlayamazsınız.Kötü niyetle hareket ettiğini hiç sanmıyorum.Yani bunlar olabilecek şeyler annesi kızına ne diyebilir ki? bence haksızsınız.çocuklarınız yakar top oynamasınlar o zaman ileride top çarpabilir,saklambaç oynamasınlar bir yere saklanıp kaybolabilirler,yakalamaca oynamasınlar koşarken düşebilirler.Çocuklarınıza zarar geldiğinde elbette müdahale edin ama bu kadar büyütmeyin.Annesi mendil oyunuyla ilgili çocuğunu nasıl uyarabilir? Bundan sonra onlarla oynama dese ve kuzenler mesafeli büyüse daha mı hoş? Bence eltinizin tavrı gözünüze battı ve küçük olayları bile büyütüyorsunuz.

3 cocuklu yeni bir dusuk yasamis 1 yil oncesine Kadar kayinvalidesiyle olurmus ve 6 eltisi bir görümcesi biri olarak baska ne dusunebilirimki

çok geçmiş olsun.. Allah tekrarını göstermesin
o zaman bu çocuk olayları seninde çok başına gelmiştir.

çok geçmiş olsun.. Allah tekrarını göstermesin
o zaman bu çocuk olayları seninde çok başına gelmiştir.

Gelmezmi
Ayni evde kardes kardese bile neler yapiyor
Benim 13 yasinda ikizlerim var bir girerler oktan boktan sebeplerden evlere senlik
Cocuk gulum yaaaa

Anlıyorum sizi benim halam bu tip bir insan çocukları hiç sevilmez ne ailede nede herhangi bir ortamda ama çocuklarını eğitip düzgün terbiye vermediği gibi hatalarınıda asla görmeyip birde kapatma çabasında herkes çok söyledi yanlış yaptığını ama böyle böyle büyüdü şimdi iki oğluda kocaman çocuklar ama kimse sevmiyor ama halam hala aynı, ona sorsan çocukları mükemmel.. Demem o ki eltiniz bu düşünce yapısına sahip bir insansa zaten değişmez konuşsanızda çocuğunun hatalarını asla görmeyecektir.
Bence eve kabul etmeyin önce birkaç bahane uydurup eve kabul etmeyin baktınız anlamıyor eltinize ben tedirgin oluyorum emanet çocuk ne kadar olsa o yüzden sen gelmeden çocuğu yalnız gönderme diyin

Bu knuyu daha fazla okuyamiyacagim icim yakacak yoksa
Kapi actigimda bir cift goz size gelebilirmiyim diyecek ve Ben sizin gibi dusunecek olsam anneligimi sorgularim
Hoscakalin, sevgiyle kalin

Valla ben de 3 yaşında çocuktur diyenleri anlamadım.
Zaten konu sahibi ne çözüm bulabilirim demiş böyle böyle yapacağım dememiş.
Amcasının evi olabilir ama her gün benim iki çocuğum varken, ikisi de küçükken, her geldiğinde tüm yaramazlığını ben çekip, çocuklarım da ağlıyosa şahsen ben de önlemimi alırım. Önce kendi çocuğum gelir benim için.
Bu demek değil ki çocuğu eve sokmamak. Her gün olacağına haftanın 2 günü gelir oynar.
Kaldı ki konu sahibi sürekli sürekli çocukları küçük olduğu halde fazladan bi'çocuğa daha bakmak zorunda değil hangi ara işini gücünü yapacak.

3 yaş tehlikeli bi'yaş karakter nasıl yerleşirse öyle gidiyo kadınlarda sırf burda hata yapıyo işte "çocuktur o ne denilebilir ki". Anaokulunda pekala öğretiyolar demekki "doğru davranış" öğretilebilen, aşılanabilen bi'şey.

Bizim komşunun oğlu vardı salak derdi ailesi gülerdi "ay çocuk o nolcak desin" diye diye şimdi okula gidiyo tepelerine çıkıyo gelenlere salaktan öte küfür ediyo ama gel gör ki söz möz dinlemiyo. Çünkü taa oyaşlardan öyle aşıladılar ona.

Son olarak 3 bebeği yan odada bırakıp işinize bakmayın, gözünüzün önünde oynasınlar. Eltiye de çocuklar çok didişiyo işlerim var falan dersin:26:

Ben olsam cocuk deyip GECMEM. Cocuklarima zarar verdigini gordugum anda o cocugun evime gelmesine izin vermezdim. Aglasin dursun daha o anda evine geri gonderir ve yaptigini da eltime o an soylerdim.

Cocugum onemli.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…