Çocuk dünyaya getirmek

kfnac

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2017
23
7
16
43
Arkadaşlar selamlar,
Ben evleneli bi sene oldu.eşim çocuk istiyor bende istiyorum fakat korkularım var . fikirlerinize önerilerinize ihtiyacım var yardımcı olursnız sevirim.
Korkum şu, eşimin ailesinde baba tarafında ablası ,amcası, ve emin değilim dedeai yada ninesi ruh sağlıgı hastalıkları mevcut.ablası kafadan %70 mi ne raporlu.bazen eşimde de tuhaflıklar seziyorum ama cok ciddi değil . şimdi ben hamile kalsam dünyaya gelecek olan cocuk ya onların tarafına benzer se ?o hastalıktan genlerinden alırsa diye çok korkuyorum .ne yapmalıyım kime danışmalıyım.

Genetik olarak bakılıyor sanırım böyle şeylere evet zor bir şey çocuklarda olur mu bilmiyorum ama bizim bir tanıdığın eşinde vardı ilaçlarını da almıyordu eşi bir şeylere katıp veriyordu ilaçlarını falan anladığım kadarıyla eşinin ilahlık durumu yok ama eşine bu durumu nasıl söyleyeceksin ?

Ruh hastalıklarının nerdeyse tamamı kalıtımsal.Endişelerinde haklısın.N'apılabilir bir fikrim yok ama klişedir söyliyim : "Evlenmeden önce bilmiyor muydun bunları?"
Biliyordum çocuk dünyaya getirmede sorun olcagını düşünemedim ki :(

Ne yazık ki psikolojik rahatsızlıkların çoğunda genetik yatkınlık faktörü etkili. Ama ne yapılır engellenebilir mi bilmiyorum.

Riskli ise doğurmayın derim yada alabileceğiniz tüm tedbirleri alın öyle çocuk sahibi olun

Genetik olarak bakılıyor sanırım böyle şeylere evet zor bir şey çocuklarda olur mu bilmiyorum ama bizim bir tanıdığın eşinde vardı ilaçlarını da almıyordu eşi bir şeylere katıp veriyordu ilaçlarını falan anladığım kadarıyla eşinin ilahlık durumu yok ama eşine bu durumu nasıl söyleyeceksin ?
Evet bi yandan da eşime bu konuyu nasıl açarım nasıl tepki verir bilemiyorum.:((

Eşinizde ne gibi değişiklikler seziyorsunuz ve de görümcenizin tanısının adı ne ?
Genetik mezunuyum ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim .
Tanısı ne bilmiyorum ama görümcem hastalerde falan yattı .şuanda yatmıyor ailesınin yanında ilaçlar kullanıyor. Ben tam olarak öğrenip size sonradan bilgi verecegim.teiekkür ederim

Eşinizde ne gibi değişiklikler seziyorsunuz ve de görümcenizin tanısının adı ne ?
Genetik mezunuyum ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim .
Eşimde bzen gereksiz yere gülüyor anlamsızca.kaç kere uyardım niye böyle gülüyorsun diye bna sey diyor.akşıma bişey geldi falan o şey ne diyorum çok saçma gülmeyi gerektircek bişey değil yani:(

2 ay once Ben evlilik eşiğinden döndüm 1 yıllık ilişkimi bitirdim. . Nedenine gelince evde Tekken yastiginin altında bıçakla uyduğunu kaçırdı ağzından. . Ve yaz kış farketmez odasının camini sürekli açık tutarmis. .. ve bu kişi bazen kendi kendine konuşur ve kendi kendine cevaplar verir gulerdi bazen..

2 ay once Ben evlilik eşiğinden döndüm 1 yıllık ilişkimi bitirdim. . Nedenine gelince evde Tekken yastiginin altında bıçakla uyduğunu kaçırdı ağzından. . Ve yaz kış farketmez odasının camini sürekli açık tutarmis. .. ve bu kişi bazen kendi kendine konuşur ve kendi kendine cevaplar verir gulerdi bazen..
hadi yastik altina bicak koymayi anlarim camida anlarim ama kendi kendine konusup cevap vermek nedir

çokgeçmiş olsun size :(

Back
X