Çocuk dusunmelimiyim?

Pembemavibulut

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2021
163
52
13
40
Merhaba
1.5yillik evliyim. Yasv 34 Amh 1 doktor çocuk düşünün dedi denemeye başladık olması.esim göreve gidip geliyor buyuzdende yumurtlamaya 2ayda bir2 kere filan denk geliyoruz diye doktor tüp bebek önerdi.esimde bir kaç ay deneyelim olmadı gideriz dedi.

Neyse şimdi eşimin yurt dışına gitme durumuvar 2-3yilligima ben kamudayim ucrersi izin alamıyorum tek yol bebek.
İyide şimdi hamile hkalsam gidince 2-3 ay gelemeyecek. Sonra ben gidemiycem yani işin özeti hamileliğin çoğunu onsuz annemlerle geçirecem. Ben yanlız geçirmek istemiyorum.
Oda imkanı maaşı iyi gitmek istiyor.sizce çocuk düşünmeli miyim yoksa ertelemeli miyim? Hamilelik eşsiz nasıl olacak?

Ertelerseniz zorlaştırırsınız.
Öylede oda bunu biliyor.yurt dışı mevzusu 2aylik mevzu başta dedim ona gelmem için tek yol bebek normal yolla deneyelim dedi bende zaman kaybetmek istemedim tüp nebek dedim o normal diye ısrar etti ok dedim . düşünüyorum düşünüyorum olmuyor. Ben hamileliği yanlız gecirvem belki doğuma onsuz girecem neden? Ozaman çocuk babasız doğmuş gibi olmayacak mı? Nerde bunun babası yok nerde yurtdisinda.

Riskli bi durum ya yıllarca ayrı olacaksınız eşiniz ile aranız bozulursa vs diye bi ihtimal de var uzak ilişki evlilik yönetmek kolay değil sonuçta ayrıca yalnız hamilelik çocuk bakımı çok zor düşünüyorum da ben kabul etmezdim galiba çünkü bebegim babasına bile bi yabancı gibi bakar yanında olmadan nasıl olacak ki hem tüp bebek olacak hamilelik süreci yatarak bakıma muhtaç da geçebilir duygusal olarak büyük bi açlık yaşarsınız herhalde bu dönemde

Çok zor bi karar evet. Ama ertelediniz diye pişman olmak da var.

Eşiniz devlet memuruysa sizin de aday memurluğunuz kaldırıldıysa yurtdışı görevleri için eşe ücretsiz izin veriliyor. Sizi götüremeyeceği nir bölgeyse bilemeyeceğim. Maddeyi ekliyorum aynı maddede kurumlarca gönderilen öğrenciler de yer alıyor o kısmı çıkarıyorum 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 108/D maddesinde, "Sürekli görevle yurtiçine ya da yurtdışına atanan veya en az altı ay süreyle yurtdışında geçici olarak görevlendirilen memurlar veya diğer personel kanunlarına tabi olanların memur olan eşlerine görev süresi içinde aylıksız izin verilebilir." Çocuğu yurtdışında da yapabilirsiniz, asker/polis eşlerinden izin alıp giden çooook var.

Eşime iki alternatif sunmayı düşünüyorum
1. Si ya hamilelik boyunca yanımda ol bebek olunca gidelim ben hamileligimi yanlız geçirmek istemiyorum bebek sana ybanci olsun istemiyorum.

2.si sen yurt dışında iken bebek dusunmeyelim. Sonrası olursa olur olmazsa şart değil Allah kerim.
Nasıl sizce?

Eşim özel sektöre gidecek .keşke öyle olsa. Ozaman düşünmem izin alırım ama özel sektör. Ya alisamazsa ya da dünyanın binbir türlü hali var niye istifa edeyim

Eşim özel sektöre gidecek .keşke öyle olsa. Ozaman düşünmem izin alırım ama özel sektör. Ya alisamazsa ya da dünyanın binbir türlü hali var niye istifa edeyim
Anladım sık sık göreve gidiyor diyince asker/polis benzeri bir iş sandım. Öğretmen iseniz kılavuza bakın bi eşinizin gideceği ülke seçenekler içindeyse çalışıp yurtdışı görevi için başvurun Tıktık. MEB dışındaki bakanlıklarda da mevcut ama yıl şartı var mı bilmiyorum. Yumurta dondurma gibi bir seçeneğiniz mevcutsa onu da deneyebilirsiniz. Zor bir karar, tek kalacaksanız zorlanabilirsiniz.

Öğretmenim ve malesefne yurt dışında hakkım yok yurtdışını geçtim yurtiçi de yok
Ki. Tayin alayim kendi ailemin yanına gideyim

Öğretmenim ve malesefne yurt dışında hakkım yok yurtdışını geçtim yurtiçi de yok
Ki. Tayin alayim kendi ailemin yanına gideyim
Yani hocam zor bir karar gerçekten. Ben hamilelik, doğum, büyütme sürecini tek yaşayamazdım kaldı ki ücretsiz izin hakkınız da şu an için yokmuş. Aileniz yanınıza gelebilse en azından denenebilir evet ama diğer türlü zorlanabilirsiniz. Hakkınızda en iyisi en güzeli olsun.

Allah korusun bebişi bişi olsa eşinizin kabahatı ne, yanınızda olup el bebek gül bebek sizle ilgilense bile olabilir böyle birşey.
Ayrıca manevi destek uzaktanda sağlanır, eşiniz iş ve sizin bebeğimizle olan geleceğiniz için bir yola çıkıyor tatile de gitmiyor. Bence biraz hassas davranıyorsunuz.
Tabi gönül ister yanyana olunsun, herşey paylaşılsın ama bazende şartlars göre esnek olup durumu olumlamak gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…