Çocuk, eğitimi ve fedakarlığı

biraz önce genel okumuştum da şimdi tekrar okudum

" Maalesef artık devlet okullarının yabancı dil müfredatları yetersiz. "

demişsiniz ama eskiden bu müfredat da yoktu ki

biz ilkokulda ingilizcenin i sini görmedik

ben anadolu lisesinin anadolu lisesi olduğu zamanda anadolu lisesi okudum o nedenle ilkokul sonrası ingilizce öğrendim

eşim o imkanı da bulamamış

üniversitede hazırlık okuyayım demiş o da açmamış

ingilizce bilmiyor ama türkçe ile mesleğini yapıyor aynı mesleği ben de yapıyorum kimse ingilizce biliyorum diye çok da ekstra bir imkan sağlamadı ama mesleğimiz ingilizce gerektirseydi eşim gerekirse 30 yaş sonrası yine çabalar öğrenirdi zira o çabalamayı öğrenmiş küçükken

çok yüksek perdeden yazmış gibi oluyorum ingilizce konusunda ama şunu da yazayım

oğlum özel okula gidecek haftada 10 saat ingilizce varmış ve bu bizim şehrimizde az ingilizce olan okul diğerlerinde 20 saatmiş Türkçe ise 8 saat 1. sınıfta okuma yazma öğrenecek

daha okuma yazma bilmeyen çocuğa bu ingilizce bombardımanı fazla ve bu fikrimi de her ortamda tekrar ediyorum

anaokulunda ingilizceyi az öğrendi diye ağlaşıyor anneler

ben bunların da büyük projelerden birinin yansıması olduğu kanaatindeyim ilerleyen süreçte bu ingilizce öğretimi de elimizde patlayabilir ülkece
Bir lise öğretmeni olarak liseye gelen öğrencilerin çoğunun İngilizce isimlerini söylemekten başka birşey bilmediğini görünce çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Lise müfredatı büyük ölçüde ortaokul müfredatının tekrarı. Farklı olan bölümlere zaten ulaşamıyoruz eksiklikleri kapatmaya çalışmaktan. Bizim dönemimizde liseye giden öğrenciler az çok kendini tanıtabilir, konuşmada problem yaşasalar da söyleneni anlayabilirdi.

Kitap konusu ise tam bir facia. Öğretmen seçsin diye 4 kitap ismi gönderiyorlar. Kitaplar nerede? Yok. Geçen sene 10. Sınıflarda kullandığım kitabın kapak sayfasında hata vardı. Bu kitapları revize etsin diye oluşturulan ve bu işten para kazanan komisyonlar var bir de.

Bana 3 sayfa ödev bile fazla geliyor ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklı tabi bir şey diyemiyorum. Geçen sene benim yöntemimi beğenmeyen veliler de vardı, az ödev veriyormuşum bazen hiç vermiyormuşum diye çok aradılar. Çocukların çoğu futbol, voleybol, basketbol, karate ve ebru kursuna gitti. Defterlerinde özgür oldular, başlıkları istedikleri renkte yazdılar. Bu da velilerin işine gelmedi. Bir de velinin yaptığı ödevlere düşük verdim, eğri büğrü de olsa o küpü çocuk yapacak, o kes yapıştırı çocuk yapacak diye takıştık. Sonuç olarak zorlansam da iyi geçti.
Şimdi kendi sınıfımı alıyorum, biraz masraflı başlayacak ama eminim çok iyi geçecek:KK70:

O ödevi çocuk yapamaz öğretmen bana vermiş diyen baba varr

İkinci sınıfta İngilizce kursu ihtiyacı olmuyor. Siz de takviye edersiniz. Çok basit geçiyorlar zaten. Bir tane kaynak kitap alırsınız ordan konuları işledikçe cozersiniz. Cidden gerek yok kursa biz gerek duymadık yani. Kelime kesesi gibi birşey de iyi oluyor. Her öğrendiğini içine atar. Arada da ordan çalışırsınız.

Çocuklarını küçümsüyorlar resmen

Ondan sonra da hazırcı nesil diyoruz

Sen yapıver çocuk yoruldu cümlesi de var bolca

Boğaziçi mezunu kuzenim var ama oraya giren de mezun olan da annesi esasen

Yıllarca ittirdi ittirdi ders aldırdı her işini yaptı neyse kazandı gitti

Ama annesi orada ittirmeyince olmadı

Aynı yaştayız ben 26 yaşımda evlenirken o henüz bitirmemişti okulu

Benim okulumu küçümsedi mesela sözelmiş onunki zormuş vs

Bana 3 sayfa ödev bile fazla geliyor ama her yiğidin yoğurt yiyişi farklı tabi bir şey diyemiyorum. Geçen sene benim yöntemimi beğenmeyen veliler de vardı, az ödev veriyormuşum bazen hiç vermiyormuşum diye çok aradılar. Çocukların çoğu futbol, voleybol, basketbol, karate ve ebru kursuna gitti. Defterlerinde özgür oldular, başlıkları istedikleri renkte yazdılar. Bu da velilerin işine gelmedi. Bir de velinin yaptığı ödevlere düşük verdim, eğri büğrü de olsa o küpü çocuk yapacak, o kes yapıştırı çocuk yapacak diye takıştık. Sonuç olarak zorlansam da iyi geçti.
Şimdi kendi sınıfımı alıyorum, biraz masraflı başlayacak ama eminim çok iyi geçecek:KK70:
:) çok istedim sizi gibi bir öğretmen ama adım bilmişe çıktı sadece. Inşallah kiymetini zi bilirler velileriniz

Ben olsam bunu çocuğuma yapmam daha minicik o okuldan dersten soğur evde öğret yeter bence. Biz Almanya da yaşıyoruz ve ben oğluma türkçe yi evde öğretiyorum.

merhaba. evde dyned Tarzı programların daha destekleyici olacağını düşünüyorum. sonuçta kursta da birebir ilgi olmayacak. bi araştırın isterseniz.

Cocugu o kurs bu kurs diye dolastiracaginiza iyi bir ozel okula verseniz? Hem aktivitelerden yararlanir hem de tek yere yollamis olursunuz

2. Sınıf İngilizcesinde birşey yok. YouTube da bir sürü video vs var. Kelime öğreniyorlar zaten. Ortaokul Zaman'ında düşünürsün İngilizceyi. Sen spora yazdır. Çok zevk alıyorlar. Götür getir biraz sıkıntılı oluyor ama olsun. Mesela yüzme inanılmaz geliştiriyor. Belki servisi olan bir kurs bulursun

Bir lise öğretmeni olarak liseye gelen öğrencilerin çoğunun İngilizce isimlerini söylemekten başka birşey bilmediğini görünce çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Lise müfredatı büyük ölçüde ortaokul müfredatının tekrarı. Farklı olan bölümlere zaten ulaşamıyoruz eksiklikleri kapatmaya çalışmaktan. Bizim dönemimizde liseye giden öğrenciler az çok kendini tanıtabilir, konuşmada problem yaşasalar da söyleneni anlayabilirdi.

Kitap konusu ise tam bir facia. Öğretmen seçsin diye 4 kitap ismi gönderiyorlar. Kitaplar nerede? Yok. Geçen sene 10. Sınıflarda kullandığım kitabın kapak sayfasında hata vardı. Bu kitapları revize etsin diye oluşturulan ve bu işten para kazanan komisyonlar var bir de.
A.1 A1.2 muhteşem kitaplarımız :KK53::KK53:

2. Sınıf öğretmeniyim bu sene.kurs çok gereksiz olur.tesadüfe bakın ki bugün ingilizce ögretmenimize sordum ben de.konuları hangi seviyede isleyeceklerini."hep oyun, bulmaca şeklinde olacak zaten yazı bile yazmayacaklar ki" dedi.hatta bir bakmıslar ögrenmisler ingilizceyi diyerek gülüstük :)))

Oglunuz böyle ögrensin ingilizceyi bence.oyunla, farketmeden..ama bir kursa giderse bu ögrenmeyi zorunlu kılar ve cocuğun üstünde baskı oluşturur ki bana göre zaten yaşı küçük başlamış okula.bir de bu baskı olusmasin...
Baktıniz ilkokulda yeterli bir seviyeye gelmedi ortaokulda yollarsıniz hem daha bilinçli olur o zaman.şimdi dersler okul bir an önce bitsin deyip disarda oynamak isteyen bir çocuk o.
Bir de su varki- okumayı bilerek gelen cocuklarda da cok olur bu durum- ben nasilsa biliyorum, kursta ögrenirim gibi düsüncelerle okuldaki dersi dinlemeyebilir.bu arada bilmediklerini de kacırır..bu da öğretmenin olumsuz anlamda dikkatini ceker.ve ne yazıkki brans ögretmeni tarafından ilgisiz olarak etiketlenebilir.bu saydiklarim olasılık tabiki.

Back
X