- 23 Kasım 2008
- 1.888
- 6.347
- 683
Bir lise öğretmeni olarak liseye gelen öğrencilerin çoğunun İngilizce isimlerini söylemekten başka birşey bilmediğini görünce çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Lise müfredatı büyük ölçüde ortaokul müfredatının tekrarı. Farklı olan bölümlere zaten ulaşamıyoruz eksiklikleri kapatmaya çalışmaktan. Bizim dönemimizde liseye giden öğrenciler az çok kendini tanıtabilir, konuşmada problem yaşasalar da söyleneni anlayabilirdi.biraz önce genel okumuştum da şimdi tekrar okudum
" Maalesef artık devlet okullarının yabancı dil müfredatları yetersiz. "
demişsiniz ama eskiden bu müfredat da yoktu ki
biz ilkokulda ingilizcenin i sini görmedik
ben anadolu lisesinin anadolu lisesi olduğu zamanda anadolu lisesi okudum o nedenle ilkokul sonrası ingilizce öğrendim
eşim o imkanı da bulamamış
üniversitede hazırlık okuyayım demiş o da açmamış
ingilizce bilmiyor ama türkçe ile mesleğini yapıyor aynı mesleği ben de yapıyorum kimse ingilizce biliyorum diye çok da ekstra bir imkan sağlamadı ama mesleğimiz ingilizce gerektirseydi eşim gerekirse 30 yaş sonrası yine çabalar öğrenirdi zira o çabalamayı öğrenmiş küçükken
çok yüksek perdeden yazmış gibi oluyorum ingilizce konusunda ama şunu da yazayım
oğlum özel okula gidecek haftada 10 saat ingilizce varmış ve bu bizim şehrimizde az ingilizce olan okul diğerlerinde 20 saatmiş Türkçe ise 8 saat 1. sınıfta okuma yazma öğrenecek
daha okuma yazma bilmeyen çocuğa bu ingilizce bombardımanı fazla ve bu fikrimi de her ortamda tekrar ediyorum
anaokulunda ingilizceyi az öğrendi diye ağlaşıyor anneler
ben bunların da büyük projelerden birinin yansıması olduğu kanaatindeyim ilerleyen süreçte bu ingilizce öğretimi de elimizde patlayabilir ülkece
Kitap konusu ise tam bir facia. Öğretmen seçsin diye 4 kitap ismi gönderiyorlar. Kitaplar nerede? Yok. Geçen sene 10. Sınıflarda kullandığım kitabın kapak sayfasında hata vardı. Bu kitapları revize etsin diye oluşturulan ve bu işten para kazanan komisyonlar var bir de.