Çocuk esirgeme

Kızlar merhaba.
Bir fabrikada çalışıyorum. Bant arkadaşlarımla birlikte çocuk esirgemeye gitmeye karar verdik. Ve aramızda olabildiğince yardım toplayalım etraftanda dedik. Bi arkadaşımıda alıp sendika ve insan kaynakları ile konuşmaya gittim. Biz bant olarak ziyarete gitmeye karar verdik firma olarak bir şey yapamaz mıyız dedim. Bizler en fazla 100 lira yardım edebiliriz kimsenin durumu o kadar iyi değil. İstedimki daha çok yardım edebilelim. Kendi instagram hesabımdada kırtasiye eşyası oyuncak vb gibi şeylerle yardım etme çağrısında bulundum. Ertesi gün bütün arkadaşlarım tavır aldılar. Duydum ki ben kendimi ortaya atıp bir şeyler yapıyor gibi göstermeye çalışıyormuşum gelmeyeceklermiş bazıları. o kadar zoruma gitti ki ilk defa bir şey içime bu kadar dokundu. Serviste ağlayarak yazıyorum bunları. Ben mi hatalıyım Allah aşkına. Bir anlık gitme heyecanıyla aklıma yardım toplayabilecek herkese yanımda arkadaşımla beraber bant olarak karar verdik diyerek ilettim haber dağıttım. Bir şey söyleyin nolur :KK43:
Kotu niyetli olmayabilirsiniz ancak ortak karar verdiğiniz ve ortak yapacağınız bir işi tek başınıza üstlenmiş ve arkadaşlarınıza haber vermeden hareket etmişsiniz. Bence özür dileyin ve kötü niyetli olmadığınızı anlatın.

Bence fikirlerini almaliydin sormaliydin sonucta birlikte birseyler yapiyorsunuz bazi insanlar aferin delisidir size oyle demiyorum ama oyle anlamis olabilirler

iyi demişsiniz hoş demişsiniz de üç kuruşluk maaş vs olmamış. bu iş olmaz da başka iş olur. o kampanya ile toplanan ameliyat paraları nereden geliyor sanıyorsunuz? bizim üç kuruşluk maaşlarımızla işte. yapmayın yani bu kadar da.
yani uç kuruşluk maaş işte asgari ücret.Burada yani çok az maaşla çalışılıyor anlamında dedim.Yoksa kimsenin kazancını küçümseyemem Allah korusun.Helalinden kazanan insan ister 2 kuruş kazansın,helali hoş olsun.
Bakın dikkat edin hastalıklar için toplanan yardım kampanyalarında hiç çocuk esirgemede yaşayan bir çocuk gördünüz mu,hemen hepsi fakir fukara çocuğu gariban aileler
demek istediğim devlet ana baba olmuşsa bir çocuğa kimseye muhtaç etmez.Yardım edene etme demezde.

Çocuk yuvaları çocuk evlerine çevrildi. Çocuklar çok iyi şartlarda evlerde yaşıyorlar. Kıyafet okul kırtasiye servis sinema tiyatro tüm imkanları var ve aylık 300tl harçlıkları var.
Sevgi dışında hiçbirşeye ihtiyaçları yok.
Muhtemelen asgari ücretle çalışan içinden gelip oraya gitmeye heveslenenler belki maddi yardım yapamayacağı için çekilmiş olabilir.
İyi niyetinizi anlıyorum daha iyi şeyler yapmak istemişsiniz.

Tezcanlılık, herkesten 100 tl toplama girişimi, ortalara atlatıp daha fazla yardım toplama twitleri ki hiç bir deneyiminiz bilginiz yok, yahu bir sakin olun, önce bir ortamı görün çocuklarla konuşun, ihtiyaç var mı yok mu kendi gözünüzle tespit edin, ona göre ihtiyaç listesi oluşturun, insanlarla öyle konuşun bunları gördük farkettik vs diye, gönüllü yapmaları gerektiren işlerde olmayan ihtiyaçlar üzerinden zorlarsanız böyle olur, sizi fazla heyecanlı bulup bırakmışlar haliyle. Kaldı ki acaba siz nasıl biryer bekliyorsunuz psikolojiniz dram kaldırabilecek mi bu aşırı duygusallıkla ben ikinci defa gidebileceğinizi düşünmüyorum, sakin olmakta fayda var.

Is yerlerinde bu tarz orgutlenmelerin insan kaynaklari veya kurumsal iletisim tarafindan yapilmasi gerekiyor aksi durumda yanlis anlasilmalar olabiliyor. Yarin obur gun sizin toplanan yardimlarin uzerine kondugunuzu da soyleyebilirler tehlikeli isler bunlar. Niyetiniz guzel ama yanlis yapmissiniz. Once belirttigim departmanlarla gorusun. Yardimlari hediyelerinizi onlar araciligiyla toplar belgelendirir ve makbuz dagitirsiniz. Sonra da nakit yardimlari banka araciligiyla gonderirler siz de tohmet altinda kalmazsiniz. Hediyeleri de ayni sekilde randevulu olarak goturur teslim edersiniz. Yiyecek ve icecek kabul edilmiyor simdiden soyleyeyim.

E kendileri öncü olsalarmış. Bazıları böyle işlerde hem öncü olmaktan kaçar hem de öncü olanı gösteriş yapmakla suçlar. Aman boşverin kimse gelmese bile tek gidin. Bir paket çikolata ve baş okşamaya bile nasıl sevinir yavrucaklar.

Bu gibi durumlarda önce kuruma gidilir yetkili biriyle görüşülür nelere ihtiyaç var neler yapalım alalım gibi yani kırtasiye falan filan bilmeden gözü kapalı toplanmaz böyle şeyler. Para da toplanmaz. Biz de yapıyoruz ama ihtiyaçları öğreniyoruz herkes çocukların bir ihtiyacını alıyor öyle gidiyoruz. Siz kendi kendinize kimseye sormadan her yerde paylaşmış üstlenmişsiniz öbürküleri geri planda bırakmışsınız bir de imza alınır kurum müdüründen izin belgesi ve hangi gün kaç kişi gelineceği belirtilir sayılı insan gider bu işler böyle olmaz. Gelen gelsin gelmeyen gelmesin sanki tek başınıza gidecekmişsiniz gibi olmuş

Asgari ücretle çalışan için 100 tl büyük rakam. Siz işi büyütünce durumu olmayanlar geri çekilmiştir. Bir pasta alıp ziyarete gitseniz daha hoş olurdu bence. Çünkü orda ki çocukların her imkanı var artık.

Böyle bir iyilik yaparken bile arkadaşlarınızın içten pazarlıklı olması çok üzücü

Kızlar merhaba.
Bir fabrikada çalışıyorum. Bant arkadaşlarımla birlikte çocuk esirgemeye gitmeye karar verdik. Ve aramızda olabildiğince yardım toplayalım etraftanda dedik. Bi arkadaşımıda alıp sendika ve insan kaynakları ile konuşmaya gittim. Biz bant olarak ziyarete gitmeye karar verdik firma olarak bir şey yapamaz mıyız dedim. Bizler en fazla 100 lira yardım edebiliriz kimsenin durumu o kadar iyi değil. İstedimki daha çok yardım edebilelim. Kendi instagram hesabımdada kırtasiye eşyası oyuncak vb gibi şeylerle yardım etme çağrısında bulundum. Ertesi gün bütün arkadaşlarım tavır aldılar. Duydum ki ben kendimi ortaya atıp bir şeyler yapıyor gibi göstermeye çalışıyormuşum gelmeyeceklermiş bazıları. o kadar zoruma gitti ki ilk defa bir şey içime bu kadar dokundu. Serviste ağlayarak yazıyorum bunları. Ben mi hatalıyım Allah aşkına. Bir anlık gitme heyecanıyla aklıma yardım toplayabilecek herkese yanımda arkadaşımla beraber bant olarak karar verdik diyerek ilettim haber dağıttım. Bir şey söyleyin nolur :KK43:

Ben konu dışı birşey söyleyeceğim. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bizim burda çocuk esirgeme kurumu yok sevgi evleri var. Biz bir proje kapsamında etkinliklere gidiyoruz okuldaki öğretmenlerle. Öyle maddi olarak ya da eşya kıyafet vs. yardıma ihtiyaçları yok. Bir de gelen herkesi öyle hadi buyrun diye almıyorlar. Belli prosedürleri var. Hani birşey toplarken falan iyice araştırmanız lazım diye söylüyorum.

Çok üzücü. Kurbanda kurban paranızla kendiniz yaparsınız, alırsınız ne varsa aklınızda. Canınızı sıkmayın.

Yanlış arkadaşlarla güzel işler yapılamıyor malesef. Hayır yani kendinizi öne atsanız nolur ki? Amaç çocukları mutlu etmek değil mi? Yazık. Bence siz bu fikrinizi gerçek dostlarnzla bir araya gelip uygulayın. Yardımın azı çoğu olmaz. Yardımın yani sıra çocuklarla ilgilenp oynamnz bile yeter bence :KK200:

Back
X