Bir de giyimi kuşamı artık eskisi gibi degilmiş salmışmış kendini.
Çocugun dayak yiyor adama güzel görünmediğinden dert yanabiliyorsun
Bir de giyimi kuşamı artık eskisi gibi degilmiş salmışmış kendini.
Çocugun dayak yiyor adama güzel görünmediğinden dert yanabiliyorsun
2. çocuğunuzda kız olunca hayal kırıklığı yaşayıp hıncını 4 yaşındaki el kadar bebeden çıkarmaya başlamış.Bu vurma, hakaret vs ikinci çocuktan sonra oldu, öncesinde bunu hiç yaşamadık… o zaman da sabırlı, tahammül gösterirdi diyemem ama..
Su an okuyamiyorum konuyu, aksama bakacagimAy siddetten sonrasını ben okuyamadım bile burda deli oldum. Acaba konu sahibi bulunup bu durum yetkililere bildirilemez mi?WOMAN olabilir mi bu?
çocuğa hakaret eden adam eşine hayli hayli ediyordur. Konu sahibi o kısımları yazmadı sanırım2. çocuğunuzda kız olunca hayal kırıklığı yaşayıp hıncını 4 yaşındaki el kadar bebeden çıkarmaya başlamış.
Eşiniz gibi adamlar aile güdümlü, kendi kişiliği olmayan tiplerdir, kusura bakmayın ama iyi baba değil, biraz büyüsün küçük kızınıza da vurmaya başlayacak, çok geçmez "erkek" evlat sahibi olmadı diye hepinize hakaretler edecek, erkek torun isteyen annesi kadın değil çünkü, eşinizi de bir kadın doğurmadı.
Erkek çocuk yapma hazırlıklarına da başlamıştır bunlar, yeter ki kocişi mutlu olsun...2. çocuğunuzda kız olunca hayal kırıklığı yaşayıp hıncını 4 yaşındaki el kadar bebeden çıkarmaya başlamış.
Eşiniz gibi adamlar aile güdümlü, kendi kişiliği olmayan tiplerdir, kusura bakmayın ama iyi baba değil, biraz büyüsün küçük kızınıza da vurmaya başlayacak, çok geçmez "erkek" evlat sahibi olmadı diye hepinize hakaretler edecek, erkek torun isteyen annesi kadın değil çünkü, eşinizi de bir kadın doğurmadı.
Onu bilemem ama 2. bebeğe hamileyken açılan bir konuda kayınvalidenin erkek bebek duası, eşin içten içe annesinin erkek bebek duasına ses etmemesini okuyup bir de 4 yaşındaki bebeğe hakaret, şiddeti görünce kan beynime sıçradı, öyle babayı paralarım, evlatlarımı yem etmem ona ve sülalesine.Erkek çocuk yapma hazırlıklarına da başlamıştır bunlar, yeter ki kocişi mutlu olsun...
Şu an benim de kan beynime sıçradıOnu bilemem ama 2. bebeğe hamileyken açılan bir konuda kayınvalidenin erkek bebek duası, eşin içten içe annesinin erkek bebek duasına ses etmemesini okuyup bir de 4 yaşındaki bebeğe hakaret, şiddeti görünce kan beynime sıçradı, öyle babayı paralarım, evlatlarımı yem etmem ona ve sülalesine.
İkinci olay ise ben şu anda ikinci bebeğime hamileyim, nasipse yine bir kız çocuğum olacak. Ancak kayınvalidem başından beri erkek torun istediğini ifade ediyor, ima ediyor. Bir de üstüne kendini inandırmış resmen biz kızımızın olacağını söyleyince yüzü öyle bir düştü ki anlatamam... olsun dedi, inanabiliyor musunuz... olsun... yemin ederim yazarken sinirlerim boşalıyor. Kayınpederim de demesin mi üzülmeyin... böyle tepkilerle karşılaşacağımı umuyordum da hani biraz saklarlar belki hayalkırıklıklarını diyordum. Üzülmüyoruz tam tersi seviniyorum ben diyebildim sadece.. eşim de bizim için önemli olan sağlıklı olması dedi ve sustu. Bu olaydan sonra da eşimin hareketleri bi garipleşti, annesinin hayalkırıklığına üzüldü gibi.. hani erkek torun haberi verseydi annesi de çok mutlu olsaydı dünyalar onun olacak gibiydi diye hissediyorum. Hakikaten yerimde olsanız nasıl davranırsınız bu insanlara merak ediyorum...
Eğitimli... Donanımlı... Çocuğa küfür ve dayak... PekiHerkese merhaba, eğitimli ve donanımlı bir anneyim. Çocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapım var. 2 çocuğum var biri daha 7 aylık. Sıkıntımız şu, tabii iki küçük çocuğu olan aile olarak kolay değil, geriliyoruz eşimle. En büyük sebepler de eşimin, 4 yaşındaki kızıma sert tavırları. Çocuk yaramazlık vs yaptığında çok büyük tepkiler vermesi, hakaret, küfür kimi zaman da şiddete başvurması. İnanın öyle üzülüyorum ki, anlata anlata bitiremedim. Sonra anlıyor gibi oluyor biraz, pişman oluyor. Biraz düzeliyor derken, bakıyorum yine aynı noktadayız. Buradan şunu anlıyorum: birincisi evet insanların değişmesi zordur, muhtemenlen bu adam hep suçlanarak, hakaret ve dayakla büyüdü, tabii ki bu yaptıklarını haklı çıkarmaz ama gördüğü ebeveynliği yapmaya çalışıyor. Ve değişmesi çok zor. İkincisi de diyorum anlattıklarım hiç işe yaramıyor, bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Bazen diyor ki sen otoriter değilsin, ama iş otoriterlikle çözülmüyor işte, görüyor ki kendi otoriterliği de bir işe yaramıyor. Bu sefer daha çok bileniyor çocuğa. Eşim rahatına düşkündür, ben de onu çok zorlamadım. Ev işleri, çocuk bakımı bende. O sadece oynar, gezdirir ama desem ki bi üstünü değiştir kıyafetinin nerede olduğunu bile bilmez. Çok isterdim dahil olsun, ama inanın yapamadım. Çok agresifleşti, ben de yüklendikçe yüklendim. Memnun oldu mu yetti mi derseniz yetmedi tabii, hala alan istiyor kendine. Mizaç olarak söylenen biri değilim ama bu durumlar beni de geriyor. Aklım almıyor, evde çocuk olmasının bu denli bizi kötü etkilemesini. Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor. Biraz konuşsak anlaşmaya varsak diyorum olayı farklı yerlere çekiyor. Bazen arkadaşlarımla dertleşiyorum, bir bakıyorum herkes benzer durumda. O zaman diyorum bu erkek milletinde ciddi bir sabır ve tahammül sıkıntısı var. Çocuğum için üzülüyorum, endişeleniyorum. İlerde hatırlayıp babasına karşı olumsuz tutum geliştirirse diye… ve malesef kendime zaman ayıramıyorum eskisi gibi, bakımımı eksik ediyorum, eskisi gibi giyinip kuşanamıyorum ki sanırım eşim açık açık söylemese de bunu da sıkıntı ediyor. Her aile yaşamaz belki bunları ama yaşayanlar varsa nasıl çözümler bulmaya çalıştınız merak ediyorum…
Çocuğunun dövülmesine tepki vermeyince galiba donanımdan önce şevkat merhamet lazım aslındaKızlar donanımlı anne tam olarak ne demek ? Ne olunca donanımlı anne olunuyor
Calcifer ben bu konuyu okur okumaz ilk aklıma gelen 2. bebeğin cinsiyeti ne acaba oldu çünkü hala erkek bebek saplantısını aşamadık, bir kız çocuğu dövülüyorsa altında erkek bebek isteği yatabiliyor, ben kızına keşke erkek olsaydın kızlar başa bela diyen kadınlar gördüm zira, kızım doğduğunda üzülme 2. erkek olur diyen kadınlar da gördüm, vallahi sinir oluyorum bu zihniyetteki insanlara.Şu an benim de kan beynime sıçradıBu adam ı nasıl savunabiliyor ben hayret ediyorum.
Çocuğunu döven kocaya giyinip suslenemeyince uzulursen donanımlı anne oluyorsunKızlar donanımlı anne tam olarak ne demek ? Ne olunca donanımlı anne olunuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?