Çocuk gelişimi konusunda eşiyle çatışanlar…

Seren_cam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2017
70
7
38
39
Herkese merhaba, eğitimli ve donanımlı bir anneyim. Çocuk eğitimi konusunda da iyi bir alt yapım var. 2 çocuğum var biri daha 7 aylık. Sıkıntımız şu, tabii iki küçük çocuğu olan aile olarak kolay değil, geriliyoruz eşimle. En büyük sebepler de eşimin, 4 yaşındaki kızıma sert tavırları. Çocuk yaramazlık vs yaptığında çok büyük tepkiler vermesi, hakaret, küfür kimi zaman da şiddete başvurması. İnanın öyle üzülüyorum ki, anlata anlata bitiremedim. Sonra anlıyor gibi oluyor biraz, pişman oluyor. Biraz düzeliyor derken, bakıyorum yine aynı noktadayız. Buradan şunu anlıyorum: birincisi evet insanların değişmesi zordur, muhtemenlen bu adam hep suçlanarak, hakaret ve dayakla büyüdü, tabii ki bu yaptıklarını haklı çıkarmaz ama gördüğü ebeveynliği yapmaya çalışıyor. Ve değişmesi çok zor. İkincisi de diyorum anlattıklarım hiç işe yaramıyor, bir kulağından girip ötekinden çıkıyor. Bazen diyor ki sen otoriter değilsin, ama iş otoriterlikle çözülmüyor işte, görüyor ki kendi otoriterliği de bir işe yaramıyor. Bu sefer daha çok bileniyor çocuğa. Eşim rahatına düşkündür, ben de onu çok zorlamadım. Ev işleri, çocuk bakımı bende. O sadece oynar, gezdirir ama desem ki bi üstünü değiştir kıyafetinin nerede olduğunu bile bilmez. Çok isterdim dahil olsun, ama inanın yapamadım. Çok agresifleşti, ben de yüklendikçe yüklendim. Memnun oldu mu yetti mi derseniz yetmedi tabii, hala alan istiyor kendine. Mizaç olarak söylenen biri değilim ama bu durumlar beni de geriyor. Aklım almıyor, evde çocuk olmasının bu denli bizi kötü etkilemesini. Desem ki kötü bir baba, kesinlikle değil, çocuğum çok düşkün babasına. Ama işte bu durumlar evliliğimizde sıkıntı yaratıyor. Biraz konuşsak anlaşmaya varsak diyorum olayı farklı yerlere çekiyor. Bazen arkadaşlarımla dertleşiyorum, bir bakıyorum herkes benzer durumda. O zaman diyorum bu erkek milletinde ciddi bir sabır ve tahammül sıkıntısı var. Çocuğum için üzülüyorum, endişeleniyorum. İlerde hatırlayıp babasına karşı olumsuz tutum geliştirirse diye… ve malesef kendime zaman ayıramıyorum eskisi gibi, bakımımı eksik ediyorum, eskisi gibi giyinip kuşanamıyorum ki sanırım eşim açık açık söylemese de bunu da sıkıntı ediyor. Her aile yaşamaz belki bunları ama yaşayanlar varsa nasıl çözümler bulmaya çalıştınız merak ediyorum…

Cocuklarinizin siddete maruz kalmasina goz yumuyorsunuz sonra o cocuklar buyuyunce asosyal oldu, serseri bir tipe asik oldu, evden kacti, okumak istemiyor vs diye cocuk suclaniyor. O kucucuk kizin gordugu erkek müsveddesi ileride sececegi es adayindan, toplum icerisinde kendisini ifade etme yetenegine kadar herseyi etkileyecek. Umrunuzda olan sey evliliginizin etkilenmesi degil cocugun psikolojisi olmali. Erkek milletinde tahammul sıkıntısı diye birsey yok bunlar hep sizin yanlis es seciminiz, adamin kolesi olmaniz, sorumsuz insanlari baba yapmanizdan kaynaklaniyor. Burada ben dahil eminimki cogu kadinin eşi bebeklerine bakiyor, besleyebiliyor, uyutabiliyor, giydirebiliyordur. Bunlari yapamasa dahi kufur edip, siddet göstermiyordur. Insan kendinden aciz olana bunlara yapamaz. Insallah tez zamanda komsulariniz sosyal hizmetlere sizi ihbar eder.

Bir de giyimi kuşamı artık eskisi gibi degilmiş salmışmış kendini.
Çocugun dayak yiyor adama güzel görünmediğinden dert yanabiliyorsun

Çocuğun dayak yemesinin ötesinde bunun evliliğine kötü yansıması sorun zaten konu sahibi için.
Kocişiyle arası bozuluyormuş.

Ne iyi bir baba
Ne iyi bir eş
Ne de iyi bir insan…
Siz eşinizi fazla şımartmışsınız.Bütün ev işi sizde,çocukların bakımı sizde.E bi de bakımlı olacaksınız.Pardon ama siz bunları yaparken eş kişisi ne yapıyor?bir de utanmadan küçücük çocuğa şiddet uyguluyor!Kusura bakmayın ama benim etrafımda hiç böyle baba yok.Olsa da bizim ailecek görüşebileceğimiz insanlar olamaz.Madem donanımlısınız.Bunların anormal olduğunun da farkında olmalısınız.İsterseniz etrafınız hep böyle insanlardan oluşsun.Bu yanlış bir aile ve yanlış bir çevreye sahip olduğunuzu gösterir.

Bir de giyimi kuşamı artık eskisi gibi degilmiş salmışmış kendini.
Çocugun dayak yiyor adama güzel görünmediğinden dert yanabiliyorsun

Öncelik kocişinde çünkü. Çocuk tekrar yapar ne olacak ama böyle mükemmel bir kocayı bir daha nereden bulacak

Bu vurma, hakaret vs ikinci çocuktan sonra oldu, öncesinde bunu hiç yaşamadık… o zaman da sabırlı, tahammül gösterirdi diyemem ama..
2. çocuğunuzda kız olunca hayal kırıklığı yaşayıp hıncını 4 yaşındaki el kadar bebeden çıkarmaya başlamış.
Eşiniz gibi adamlar aile güdümlü, kendi kişiliği olmayan tiplerdir, kusura bakmayın ama iyi baba değil, biraz büyüsün küçük kızınıza da vurmaya başlayacak, çok geçmez "erkek" evlat sahibi olmadı diye hepinize hakaretler edecek, erkek torun isteyen annesi kadın değil çünkü, eşinizi de bir kadın doğurmadı.

çocuğa hakaret eden adam eşine hayli hayli ediyordur. Konu sahibi o kısımları yazmadı sanırım

Erkek çocuk yapma hazırlıklarına da başlamıştır bunlar, yeter ki kocişi mutlu olsun...

Bu "çocuk gelişimi konusunda eşiyle çatışmak" değil yalnız, bildiğiniz şiddet. Başlığı okuyunca çocuğa yedireceğiniz yemek ya da çocuğa izletilen şeyler konusunda fikir ayrılığı yaşıyorsunuz sandım öyle bir yazmışsınız ki. Durumu hafife alıyorsunuz belli ki.

Erkek çocuk yapma hazırlıklarına da başlamıştır bunlar, yeter ki kocişi mutlu olsun...
Onu bilemem ama 2. bebeğe hamileyken açılan bir konuda kayınvalidenin erkek bebek duası, eşin içten içe annesinin erkek bebek duasına ses etmemesini okuyup bir de 4 yaşındaki bebeğe hakaret, şiddeti görünce kan beynime sıçradı, öyle babayı paralarım, evlatlarımı yem etmem ona ve sülalesine.

Şu an benim de kan beynime sıçradı Bu adam ı nasıl savunabiliyor ben hayret ediyorum.

Eğitimli... Donanımlı... Çocuğa küfür ve dayak... Peki

Şu an benim de kan beynime sıçradı Bu adam ı nasıl savunabiliyor ben hayret ediyorum.

Calcifer ben bu konuyu okur okumaz ilk aklıma gelen 2. bebeğin cinsiyeti ne acaba oldu çünkü hala erkek bebek saplantısını aşamadık, bir kız çocuğu dövülüyorsa altında erkek bebek isteği yatabiliyor, ben kızına keşke erkek olsaydın kızlar başa bela diyen kadınlar gördüm zira, kızım doğduğunda üzülme 2. erkek olur diyen kadınlar da gördüm, vallahi sinir oluyorum bu zihniyetteki insanlara.

Sonra elden ayaktan düşünce evlatlık vazifesi bekliyorlar bu kızlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…